КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Фев 2012, 17:22

alx написа:
Bogat-Beden написа:
alx написа:
sub_eleven написа:Това е, което искам аз. Не искам неща от сорта 20ст. надолу, а нещо по-глобално.

ти искаш комунизъм. а той както знаеме не работи.

при капитализма има богати и бедни. и идеята е не да риташ срещу богатите а да работиш върху себе си и околните така че да бъдеш един от тия дето на бензионстанцията не ги грее колко показва колонката като щракне пълен резервоара.

с оплакване нищо не стаа. работа, акъл и малко късмет му е майката.

много те е страх от червените ,пусто.. :mhihi:
споко,няма да завземат САЩ.. :ok:
а и идеята на колегата няма нищо общо със комунизъм а с икономическа справедливост.. :idea:
И ако тебе като американец не те бърка колко ви крадат или лъжат Ексон или други подобни, то тук в БГ фирма като ЛУКоил като не си плаща данъците и мами,това се отразява много сериозно на една такава бедна хазна и държава,която отдавна не познаваш май..;)

страх? не. просто чета историята - там всичко си пише кой колко е успял... ма не ме слушай мене- от 44та насам българия все е комунистическа- гледай на какъв хал сме.

икономическа справедливост? няма такова положение. това е в разрез със капитализма. решението не е прозрачност- решението е конкуренция- но понеже в бг няма такова (виж по-горе за комунизма)- няма излизане за момента от порочния кръг.

мене не ме бърка колко ме крадат или лъжат тия от от ексон защото съм си оплел кошницата. и моя прост съвет беше вместо да препускате срещу вятърните мелници- да си плетете кошниците :)

за неплащането на данъци- пак - виж по-горе за комунизма :)

грешиш адски много по всички параграфи и предполагам че го знаеш, но не признаваш,просто за да не ти падне авторитета тук у форума ;)
а ако не знаеш колко грешиш- ми по лошо за тебе :)

аа ,забравих тебе като успял такива неща не те бригат :P
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 20 Фев 2012, 17:27

alx написа:
sub_eleven написа:Това е, което искам аз. Не искам неща от сорта 20ст. надолу, а нещо по-глобално.

ти искаш комунизъм. а той както знаеме не работи.

при капитализма има богати и бедни. и идеята е не да риташ срещу богатите а да работиш върху себе си и околните така че да бъдеш един от тия дето на бензионстанцията не ги грее колко показва колонката като щракне пълен резервоара.

с оплакване нищо не стаа. работа, акъл и малко късмет му е майката.

хубаво им го обясни, ама напразно, сега ще изкарат че баща ти е големец и още от 9 кладенеца глупости :lol:
един фигура ми каза "зъболекарите, докторите и адвокатите са си опекли работата.." и аз му викам, добре де, образованието да не би да е за специални хора? учиш, кандидатсваш и влизаш, никой не те спира! после ми вика че х6 не струвало, а той никога не е влизал в никакво бмв :lol: а да, и че никога не давал предимство на джип :paranoid: такива хора обичат комунизма
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Фев 2012, 17:38

Bogat-Beden написа:а ако не знаеш колко грешиш- ми по лошо за тебе :)

лошо за мене? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Фев 2012, 17:40

Dirty M5 driveR написа:Това всички го искаме. Айде обясни как да стане :ok:

значи малко грешно се изразих. В момента е ясно, че Лукойл замазват нещата и излиза отстрани, че едвам кретат. При недостатъчен контрол върху фирмата, всеки ще го прави. Ако ги стегнат и не могат да отклоняват печалбата си към трети лица(под някаква форма), едно че ще плащат данъци, върху тези пари и второ, че при такава зверска печалба, веднага ще намалят маржа, защото ще стане скандал като с бонусите в НЗОК.

Затова протестът трябва да е държавата да си свърши работата като регулатор.

И 500 и 5000лв да взимам, ще съм еднакво недоволен от това, че някой нагло ме краде.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 17:49

sub_eleven написа:

значи малко грешно се изразих.

И аз грешно се изразих. Кажи ние - гражданите, какво да направим за да стане това, което описваш?

Истината е една, и Алекс я каза - труд, акъл и малко късмет. Но труд и акъл от всички, не само от мен и то теб.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Фев 2012, 17:50

sub_eleven написа:

значи малко грешно се изразих. В момента е ясно, че Лукойл замазват нещата и излиза отстрани, че едвам кретат. При недостатъчен контрол върху фирмата, всеки ще го прави. Ако ги стегнат и не могат да отклоняват печалбата си към трети лица(под някаква форма), едно че ще плащат данъци, върху тези пари и второ, че при такава зверска печалба, веднага ще намалят маржа, защото ще стане скандал като с бонусите в НЗОК.

кое мислиш, че е по-вероятно да пребори маржа - справянето със шуробаджанащината (един вид прозрачност както ти предлагаш) или създаването на конкуренция? :) още повече, че конкуренцията няма нужда да бъде правена с наши пари? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 20 Фев 2012, 18:02

Ами вариантите не са много общо взето, или намираш начин да си увеличиш доходите и благосъстоянието или започваш да правиш икономии като си поставяш приоритет на нещата от първа необходимост.
Искате невъзможни неща, средна работна заплата 500-700лв. и да ви стигат за всичко, то да не са само горивата ами хранителни продукти, сметки за телефон,кабелна,интернет,газ,ток,вода,дрехи,социални и здравни осигуровки,джобни ...
Примерно уравнение - карам БМВ 528/530 - взимам 700лв. заплата - бензина е 2.60 - не ми стигат парите за бензин - хайде да стачкуваме
Решение - или вземай по-голяма заплата или си купи друга кола, инъче голямо стачкуване ще падне докато излезе Киро на кирия.
THINK POSITIV

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Фев 2012, 18:28

alx написа:кое мислиш, че е по-вероятно да пребори маржа - справянето със шуробаджанащината (един вид прозрачност както ти предлагаш) или създаването на конкуренция? :) още повече, че конкуренцията няма нужда да бъде правена с наши пари? :)

Тъй като конкуренция не може да се създаде какво остава да си избера?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Фев 2012, 18:47

sub_eleven написа:
alx написа:кое мислиш, че е по-вероятно да пребори маржа - справянето със шуробаджанащината (един вид прозрачност както ти предлагаш) или създаването на конкуренция? :) още повече, че конкуренцията няма нужда да бъде правена с наши пари? :)

Тъй като конкуренция не може да се създаде какво остава да си избера?

аз ти зададох въпроса съвсем конректно.

манталитета на българина, далаверите, желанието да излъже, да скрие - това няма как да го промениш. прозрачност в българия е много трудно да има- аз лично мисля, че е невъзможно.

затова решението е крайния продукт (цени, качество и тн.) да се оптимизира по единствения доказан работещ начин- чрез конкуренция. конкуренцията е въпрос на законодателство. това в българия е също много трудно реализируемо, но поне е възможно по някаква схема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 20 Фев 2012, 18:57

forski написа:Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ :!:
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.

А ти кво мислиш съм направил! :banghead:
viewtopic.php?f=46&t=286409
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 20 Фев 2012, 19:10

BiTurbo написа:...
Я само се върнете и вижте колко човека се изписахте през работно време (включително и аз де :mhihi:) и после да си говорим за каквото и да било качество на труда и защо в Германия взимат толкова, а тука доста по малко.
...

Бил съм там, знам как работят и знам колко взимат, остави тази работа ;) Не се преуморяват, бълийв ми...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 19:16

u`F`o написа:Не се преуморяват, бълийв ми...

Не е нужно да се преуморяват. Просто работния им процес е ефективен ;)

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 20 Фев 2012, 19:36

pkaramitev написа:
forski написа:Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ :!:
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.

А ти кво мислиш съм направил! :banghead:
viewtopic.php?f=46&t=286409

Mи това е положението брат, вариант N1 "продаваш" ама хич да не ти пука гледай ти да си добре, няма да му робуваш на тоя дърт кош :)
THINK POSITIV

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 20 Фев 2012, 19:50

Е.Димитров написа:Изключително са ми забавни колегите дето веднага излизат с някакви хапливи коментари от рода "какво си ревнал като вдовица за у..й"
Уважаеми колеги,моля,довечера когато се приберете в къщи при мама и тати и тати или мама земат че изразят становище че ,примерно,парното е вече доста скъпо,да им поясните да не реват като "вдовица за..." и да им споделите с вещина как точно трябва да си редуцират разходите,че вместо цяла нощ,примерно,да си правят рахат на парно,да го спират когато легнат и да се ЗАВИВАТ дебело и да не се обясняват!!!
Аааа,ревнали като...
Реват разбираш ли,а не разбират че акциза трябва да се качва като у европа,се неразбрали те,какво толко не разбират,имаме си прекрасни монополисти и в никакъв случай не трябва да ги разсърдиме!!!
:banghead: :banghead: :banghead:

Колега от много години не живея при мама и тате, имам жена и след няколко дена живот и здраве и дете,плаща ме си сметките редовно от семейния бюджет.
Колата ни не е БМВ поради ред обясними причини засегнати и в тази тема, не съм на 16, не живея с мама, и цел номер 1 в живота ми не е дърто БМВ с пълен резервоар.
Кое ти е толкова забавно че някой хора не могат да си направят елементарна сметка и си купуват автомобили които не могат да подържат и не могат да им налеят гориво в резервоара ли?
Точно поради тази причина преди три години си продадох 8 годишната нова/стара кола и си купи 20 годишна Астра, просто ми омръзна да наливам пари от пусто в празно в една всекидневно обезценяваща се ламарина,това е.
Последна промяна forski на 20 Фев 2012, 20:01, променена общо 1 път
THINK POSITIV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 20 Фев 2012, 19:57

Ти мислиш ли, че не си е направил сметката.
А ако утре недай си боже Ти останеш без работа примерно, щото от началото на годинат има нови 50,000 безработни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата