КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
alx написа:Bogat-Beden написа:alx написа:sub_eleven написа:Това е, което искам аз. Не искам неща от сорта 20ст. надолу, а нещо по-глобално.
ти искаш комунизъм. а той както знаеме не работи.
при капитализма има богати и бедни. и идеята е не да риташ срещу богатите а да работиш върху себе си и околните така че да бъдеш един от тия дето на бензионстанцията не ги грее колко показва колонката като щракне пълен резервоара.
с оплакване нищо не стаа. работа, акъл и малко късмет му е майката.
много те е страх от червените ,пусто..![]()
споко,няма да завземат САЩ..![]()
а и идеята на колегата няма нищо общо със комунизъм а с икономическа справедливост..![]()
И ако тебе като американец не те бърка колко ви крадат или лъжат Ексон или други подобни, то тук в БГ фирма като ЛУКоил като не си плаща данъците и мами,това се отразява много сериозно на една такава бедна хазна и държава,която отдавна не познаваш май..
страх? не. просто чета историята - там всичко си пише кой колко е успял... ма не ме слушай мене- от 44та насам българия все е комунистическа- гледай на какъв хал сме.
икономическа справедливост? няма такова положение. това е в разрез със капитализма. решението не е прозрачност- решението е конкуренция- но понеже в бг няма такова (виж по-горе за комунизма)- няма излизане за момента от порочния кръг.
мене не ме бърка колко ме крадат или лъжат тия от от ексон защото съм си оплел кошницата. и моя прост съвет беше вместо да препускате срещу вятърните мелници- да си плетете кошниците![]()
за неплащането на данъци- пак - виж по-горе за комунизма
грешиш адски много по всички параграфи и предполагам че го знаеш, но не признаваш,просто за да не ти падне авторитета тук у форума

а ако не знаеш колко грешиш- ми по лошо за тебе

аа ,забравих тебе като успял такива неща не те бригат

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
alx написа:sub_eleven написа:Това е, което искам аз. Не искам неща от сорта 20ст. надолу, а нещо по-глобално.
ти искаш комунизъм. а той както знаеме не работи.
при капитализма има богати и бедни. и идеята е не да риташ срещу богатите а да работиш върху себе си и околните така че да бъдеш един от тия дето на бензионстанцията не ги грее колко показва колонката като щракне пълен резервоара.
с оплакване нищо не стаа. работа, акъл и малко късмет му е майката.
хубаво им го обясни, ама напразно, сега ще изкарат че баща ти е големец и още от 9 кладенеца глупости

един фигура ми каза "зъболекарите, докторите и адвокатите са си опекли работата.." и аз му викам, добре де, образованието да не би да е за специални хора? учиш, кандидатсваш и влизаш, никой не те спира! после ми вика че х6 не струвало, а той никога не е влизал в никакво бмв

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Bogat-Beden написа:а ако не знаеш колко грешиш- ми по лошо за тебе![]()
лошо за мене?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Dirty M5 driveR написа:Това всички го искаме. Айде обясни как да стане
значи малко грешно се изразих. В момента е ясно, че Лукойл замазват нещата и излиза отстрани, че едвам кретат. При недостатъчен контрол върху фирмата, всеки ще го прави. Ако ги стегнат и не могат да отклоняват печалбата си към трети лица(под някаква форма), едно че ще плащат данъци, върху тези пари и второ, че при такава зверска печалба, веднага ще намалят маржа, защото ще стане скандал като с бонусите в НЗОК.
Затова протестът трябва да е държавата да си свърши работата като регулатор.
И 500 и 5000лв да взимам, ще съм еднакво недоволен от това, че някой нагло ме краде.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
sub_eleven написа:Dirty M5 driveR написа:Това всички го искаме. Айде обясни как да стане
значи малко грешно се изразих.
И аз грешно се изразих. Кажи ние - гражданите, какво да направим за да стане това, което описваш?
Истината е една, и Алекс я каза - труд, акъл и малко късмет. Но труд и акъл от всички, не само от мен и то теб.
sub_eleven написа:Dirty M5 driveR написа:Това всички го искаме. Айде обясни как да стане
значи малко грешно се изразих. В момента е ясно, че Лукойл замазват нещата и излиза отстрани, че едвам кретат. При недостатъчен контрол върху фирмата, всеки ще го прави. Ако ги стегнат и не могат да отклоняват печалбата си към трети лица(под някаква форма), едно че ще плащат данъци, върху тези пари и второ, че при такава зверска печалба, веднага ще намалят маржа, защото ще стане скандал като с бонусите в НЗОК.
кое мислиш, че е по-вероятно да пребори маржа - справянето със шуробаджанащината (един вид прозрачност както ти предлагаш) или създаването на конкуренция?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ами вариантите не са много общо взето, или намираш начин да си увеличиш доходите и благосъстоянието или започваш да правиш икономии като си поставяш приоритет на нещата от първа необходимост.
Искате невъзможни неща, средна работна заплата 500-700лв. и да ви стигат за всичко, то да не са само горивата ами хранителни продукти, сметки за телефон,кабелна,интернет,газ,ток,вода,дрехи,социални и здравни осигуровки,джобни ...
Примерно уравнение - карам БМВ 528/530 - взимам 700лв. заплата - бензина е 2.60 - не ми стигат парите за бензин - хайде да стачкуваме
Решение - или вземай по-голяма заплата или си купи друга кола, инъче голямо стачкуване ще падне докато излезе Киро на кирия.
Искате невъзможни неща, средна работна заплата 500-700лв. и да ви стигат за всичко, то да не са само горивата ами хранителни продукти, сметки за телефон,кабелна,интернет,газ,ток,вода,дрехи,социални и здравни осигуровки,джобни ...
Примерно уравнение - карам БМВ 528/530 - взимам 700лв. заплата - бензина е 2.60 - не ми стигат парите за бензин - хайде да стачкуваме
Решение - или вземай по-голяма заплата или си купи друга кола, инъче голямо стачкуване ще падне докато излезе Киро на кирия.
THINK POSITIV
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
alx написа:кое мислиш, че е по-вероятно да пребори маржа - справянето със шуробаджанащината (един вид прозрачност както ти предлагаш) или създаването на конкуренция?още повече, че конкуренцията няма нужда да бъде правена с наши пари?
Тъй като конкуренция не може да се създаде какво остава да си избера?
sub_eleven написа:alx написа:кое мислиш, че е по-вероятно да пребори маржа - справянето със шуробаджанащината (един вид прозрачност както ти предлагаш) или създаването на конкуренция?още повече, че конкуренцията няма нужда да бъде правена с наши пари?
Тъй като конкуренция не може да се създаде какво остава да си избера?
аз ти зададох въпроса съвсем конректно.
манталитета на българина, далаверите, желанието да излъже, да скрие - това няма как да го промениш. прозрачност в българия е много трудно да има- аз лично мисля, че е невъзможно.
затова решението е крайния продукт (цени, качество и тн.) да се оптимизира по единствения доказан работещ начин- чрез конкуренция. конкуренцията е въпрос на законодателство. това в българия е също много трудно реализируемо, но поне е възможно по някаква схема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
forski написа:Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ![]()
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.
А ти кво мислиш съм направил!

viewtopic.php?f=46&t=286409
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
BiTurbo написа:...
Я само се върнете и вижте колко човека се изписахте през работно време (включително и аз де) и после да си говорим за каквото и да било качество на труда и защо в Германия взимат толкова, а тука доста по малко.
...
Бил съм там, знам как работят и знам колко взимат, остави тази работа

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
u`F`o написа:Не се преуморяват, бълийв ми...
Не е нужно да се преуморяват. Просто работния им процес е ефективен

pkaramitev написа:forski написа:Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ![]()
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.
А ти кво мислиш съм направил!![]()
viewtopic.php?f=46&t=286409
Mи това е положението брат, вариант N1 "продаваш" ама хич да не ти пука гледай ти да си добре, няма да му робуваш на тоя дърт кош

THINK POSITIV
Е.Димитров написа:Изключително са ми забавни колегите дето веднага излизат с някакви хапливи коментари от рода "какво си ревнал като вдовица за у..й"
Уважаеми колеги,моля,довечера когато се приберете в къщи при мама и тати и тати или мама земат че изразят становище че ,примерно,парното е вече доста скъпо,да им поясните да не реват като "вдовица за..." и да им споделите с вещина как точно трябва да си редуцират разходите,че вместо цяла нощ,примерно,да си правят рахат на парно,да го спират когато легнат и да се ЗАВИВАТ дебело и да не се обясняват!!!
Аааа,ревнали като...
Реват разбираш ли,а не разбират че акциза трябва да се качва като у европа,се неразбрали те,какво толко не разбират,имаме си прекрасни монополисти и в никакъв случай не трябва да ги разсърдиме!!!
![]()
![]()
Колега от много години не живея при мама и тате, имам жена и след няколко дена живот и здраве и дете,плаща ме си сметките редовно от семейния бюджет.
Колата ни не е БМВ поради ред обясними причини засегнати и в тази тема, не съм на 16, не живея с мама, и цел номер 1 в живота ми не е дърто БМВ с пълен резервоар.
Кое ти е толкова забавно че някой хора не могат да си направят елементарна сметка и си купуват автомобили които не могат да подържат и не могат да им налеят гориво в резервоара ли?
Точно поради тази причина преди три години си продадох 8 годишната нова/стара кола и си купи 20 годишна Астра, просто ми омръзна да наливам пари от пусто в празно в една всекидневно обезценяваща се ламарина,това е.
Последна промяна forski на 20 Фев 2012, 20:01, променена общо 1 път
THINK POSITIV
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
Ти мислиш ли, че не си е направил сметката.
А ако утре недай си боже Ти останеш без работа примерно, щото от началото на годинат има нови 50,000 безработни.
А ако утре недай си боже Ти останеш без работа примерно, щото от началото на годинат има нови 50,000 безработни.