От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
И най- важното колега- аз лично нямам нищо против, ако има някакъв проблем с дневните ми светлини, да си карам на къси. От хората съм които защитават тезата за фарове през деня 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
dagger написа:
Да ! Проверявал съм и НЕ заслепяват. А, това, че някой примерно го ДРАЗНЯТ е нещо съвсем друго
Дразненето е нещо съвсем различно... но аз досега не съм виждал кола с "дълги дневни светлини", която да не заслепява или да е прекалено силно осветяването като застанеш пред нея...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ей така изглеждат моите. Като спре да вали ще излезна да ги снимам.

Последна промяна spacepl на 10 Авг 2012, 18:36, променена общо 3 пъти
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Mollov написа:dagger написа:
Да ! Проверявал съм и НЕ заслепяват. А, това, че някой примерно го ДРАЗНЯТ е нещо съвсем друго
Дразненето е нещо съвсем различно... но аз досега не съм виждал кола с "дълги дневни светлини", която да не заслепява или да е прекалено силно осветяването като застанеш пред нея...
Могат да се направят и късите на процент да светят като дневни!!! въпроса е да се пускат със запалването на колата за да не ги забравяме(нормата за дневна светлина е не по малко от 300cd и не повече от 1200cd) късите на макс са много повече от 300cd така че спокойно могат да се карат на 50-60%!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
r19 написа:Convertible написа:за тва нали се разбрахме по назад в темата, че никъде не пише какви са му източниците
Какви източници ти трябват за да прецениш, че това не е вярно?:
Колата от следните две снимки е оборудвана с гаражно производство модул за автоматично включване на фаровете, използващ крушките на дългите светлини. В случая дългите са ограничени по мощност наполовина, но дразнят повече, отколкото обикновените къси на цяла мощност, тъй като са насочени в очите на насрещните водачи и са прекалено ярки. За собственика обаче е била по-важна "яката гъзарийка" от това "намалените дълги да изкарват кръглата форма на рефлектора".
От ляво 50% дълги, от дясно 100% къси.
Така че хората с "модулчета за дълги" да се позамислят дали не заслепяват
Какъв "източник" ти трябва за да си провериш очите на въртящата анимацийка в линка по-горе???
Да, за мен е малоумно в града да карам на фарове през деня.
И да, бях заслепен вчера от такъв гъзар с модулче на дълги ..
Тези модули би трябвало да се регулират и да не са само на 50 %. На 30% нещата изглеждат съвсем различно като на 20 % например дългите са почти като габарити. Това че някой е избрал да кара на 50% и да заслепява е същото като тези които карат с нерегулирани къси. Или пък с ксенони на фарове без лупи

А това за мотористите важи и вечерта, тогава също няма да се различават двете мпс-та. И какво като не го отделиш от колата? Нали светят фаровете, вижда се че има превозно средство?

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
На голфарата ,фабрично са направени дългите да светят,но мисля че е макс-30 % от мощността
Последна промяна Е.Димитров на 14 Авг 2012, 13:45, променена общо 1 път
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Понеже полицайте вече не могат да се заяждат за скорост (по закон полицай вече няма право да съставя акт за превишена скорост), сега им дадоха друг повод. Сещайте се, че сега най-масово ще ни спорат за това. А на всеки се случва да забрави да включи фаровете през деня. После иди се разправяй забравил ли си или не. И ми е много интересно дали ако не намалеят катастрофите (което е почти 100% сигурно), дали ще отменят карането на фарове през деня.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Време е някой да заключи абсурдната тема!
Разбрахме, че по мрънкане няма кой да ни бие и донасяне на вода от 99 кладенеца
Иска ви се или не ще карате на фарове! Това е!
Стига с тази безсмислена дискусия
Разбрахме, че по мрънкане няма кой да ни бие и донасяне на вода от 99 кладенеца

Иска ви се или не ще карате на фарове! Това е!
Стига с тази безсмислена дискусия

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
emo_ch написа:......Понеже полицайте вече не могат да се заяждат за скорост (по закон полицай вече няма право да съставя акт за превишена скорост.............
Цитирайте ги тия по-интересните закони де, ще е полезно за всеки, иначе изглеждат като тия съобщения от сорта на "Махат Ботев от учебниците" , "Спират фейсбука на 5-ти ноември" , "Забраняват кока-кола на 33-ти август".
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
spacepl написа:emo_ch написа:......Понеже полицайте вече не могат да се заяждат за скорост (по закон полицай вече няма право да съставя акт за превишена скорост.............
Цитирайте ги тия по-интересните закони де, ще е полезно за всеки, иначе изглеждат като тия съобщения от сорта на "Махат Ботев от учебниците" , "Спират фейсбука на 5-ти ноември" , "Забраняват кока-кола на 33-ти август".
Тия са някакви хайднати закони дето само администраторите в кат ги виждат и ченгетата с допълнителни страници в закона

Да и на мен ми е интересно кой полицай няма право да ти пише акт за превишена скорост!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Веселин|Василев написа:spacepl написа:emo_ch написа:......Понеже полицайте вече не могат да се заяждат за скорост (по закон полицай вече няма право да съставя акт за превишена скорост.............
Тия са някакви хайднати закони дето само администраторите в кат ги виждат и ченгетата с допълнителни страници в закона
Да и на мен ми е интересно кой полицай няма право да ти пише акт за превишена скорост!
То като се замислиш.. С тези мобилни камери полицаите по цял ден си седят в колата и си чешат макарите, докато в това време радарът и камерата вършат тяхната работа

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Едно е да нямат право по закон, друго е да се подрапват по макарите от скука.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
spacepl написа:emo_ch написа:......Понеже полицайте вече не могат да се заяждат за скорост (по закон полицай вече няма право да съставя акт за превишена скорост.............
Може би колегата има в предвид че полицай,които не е катаджия (пътен контрольор ) не може да ти напише какъвто и да е акт,пък ако няма и радар-абсурд .
Лично на мен 2 пъти ми се е случвало да ме спират полицаи,които очевидно са искали да заработят нещо,единият път си бех виновен,всъщност и 2 та пъти ..баси късмета дето имам,та единият път пътят от младост към горубляне...говоря по телефон и ме спират ,обясняват ми че ще изям акта,аз им обяснявам че да,виновен съм,да пишат,пари нямах в мен,всичко ми беше в картата,след известно умуване,суетене от тяхна страна,влезнаха в патрулната кола,след малко ми връщат документите,оказа се че нямало катаджия на близо,който да дойде и да състави акта...
Втория път пак така,в младост след супермаркета хит ме спират за без колан,не знам как бях забравил,бяха се скрили в храстите и то 2 ма без патрулна кола...Казах им да пишат,онези се обадиха по станцията и от среща ги отсвириха,пожелаха ми лек път и разумно да карам и довиждане...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Отдавна има право кварталния да ти състави акт (ако има бланки и знае да пише), ама в повечето случай те не могат да си напишат 3те имена камоли кой член от ЗДП си нарушил.