Castrol 5W40 Magnatec за 4 цл. бензин
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Двигателно масло 5W40 на прилични цени...
bum_bum написа:Лукойл, ОМВ, Приста и т.н. смятам, че не е сериозно дори да се обсъждат след като сме се събрали във форум на уж престижна марка и се предполага, че сме "ентусиасти".
За Prista-та си в сериозна заблуда. Няма да ти обеснявам що, ама тва масло не му е мястото сред останалите къде си ги изброил. А и май не е и за тая тема, при цена 19.55/1л за 5w40 от същото.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
bum_bum написа:Лукойл, ОМВ, Приста и т.н. смятам, че не е сериозно дори да се обсъждат след като сме се събрали във форум на уж престижна марка и се предполага, че сме "ентусиасти".
bum_bum споделяш опит не лично мнение ако си карал с тези масла и по някаква причина не си бил доволен кажи иначе обши приказки колкото щеш

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
аз наистина не знам как може да се прецени кое масло е хубаво и кое лошо освен от лични впечатления и лабораторен анализ. освен косвените признаци за това дали маслото намалява, дали има тракане от двигателя... другото е ако имаш уред за температура/налягане на маслото на колата може да проследиш дали му пада вискозитета (тогава пада налягането) и след колко време и при какви температури. в българия има ли място където да правят анализи на достъпни цени ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
steeN написа:уред за температура/налягане на маслото на колата може да проследиш дали му пада вискозитета (тогава пада налягането)
Това дали го има в скритото меню на Е46?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
сам трябва да си ги боднеш тия датчици. аз бих си сложил, но всички варианти за моята кола ми грознеят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Масла 5W40 колкото щеш. Само че аз имам чувството, че идеята на темата е "най-евтиното и хубаво 5W40"
А там вече не разбирам. Аз лично като избирам такъв тип консумативи за колата си, гледам предимно кой от какво е доволен и евентуално от къде си го е закупил. Цената не ме вълнува (може да звучи нереално и тъпо, ама масло сменям веднъж годишно и не виждам на какво отгоре да спестя 20-30лв.). Сега съм се спрял на 0W40 и 22-та лева за литър изобщо не ме интересуват. Тъй че темата отдавна тръгна в друга посока. Единственото, което казахме на място е може би за X-cess 5W40, че ще излезе вероятно прехвалено. Но това не значи, че маслото не си струва парите, ако е истинско естествено.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа: Цената не ме вълнува (може да звучи нереално и тъпо, ама масло сменям веднъж годишно и не виждам на какво отгоре да спестя 20-30лв.). Сега съм се спрял на 0W40 и 22-та лева за литър изобщо не ме интересуват. Тъй че темата отдавна тръгна в друга посока. Единственото, което казахме на място е може би за X-cess 5W40, че ще излезе вероятно прехвалено. Но това не значи, че маслото не си струва парите, ако е истинско естествено.
До някаде си прав въпреки че има колеги вкл. и аз които сменяме масло по 2 и повече пъти в годината и все път да даваме по 100лв. за масло е доста

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Най-правилно е да си отворите каталозите на автомобилите и там да видите какво аджеба препоръчва производителя.
На пежо примерно ,HDI се препоръчва Elf мисля беше,обаче има и такъв вариант ,купуваш хипер скъпо масло,0/30 на кастрол и се оказва че не е за твоята кола,защото и трябва 5/40 и обратното.
Четете упътванията и тогава търсете точното истинско масло,и като се има в предвид че се сменява един път годишно,вземете най-доброто,препоръчано от производителя и взето по възможност от вносителя.
На пежо примерно ,HDI се препоръчва Elf мисля беше,обаче има и такъв вариант ,купуваш хипер скъпо масло,0/30 на кастрол и се оказва че не е за твоята кола,защото и трябва 5/40 и обратното.
Четете упътванията и тогава търсете точното истинско масло,и като се има в предвид че се сменява един път годишно,вземете най-доброто,препоръчано от производителя и взето по възможност от вносителя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
b00st написа:bum_bum написа:Лукойл, ОМВ, Приста и т.н. смятам, че не е сериозно дори да се обсъждат след като сме се събрали във форум на уж престижна марка и се предполага, че сме "ентусиасти".
За Prista-та си в сериозна заблуда. Няма да ти обеснявам що, ама тва масло не му е мястото сред останалите къде си ги изброил. А и май не е и за тая тема, при цена 19.55/1л за 5w40 от същото.
И аз съм чувал митове и легенди за Приста, но вероятно никога няма да сложа, колкото и добро да е. И за 100лв за литър ще ме извиняват..
ilia1984 написа:bum_bum написа:Лукойл, ОМВ, Приста и т.н. смятам, че не е сериозно дори да се обсъждат след като сме се събрали във форум на уж престижна марка и се предполага, че сме "ентусиасти".
bum_bum споделяш опит не лично мнение ако си карал с тези масла и по някаква причина не си бил доволен кажи иначе обши приказки колкото щеш
Някой ден ако ми се наложи да си взема Лада със сигурност ще слагам такова масло и ще споделя мнение. На тоя етап ми стига да знам, че това масло няма как да е добро за БМВ.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Я да не се обиждаме на лада! Аз ладата си я карам с Кастрол от Германия 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Castrol 5W40 Magnatec за 4 цл. бензин
Смених заглавието - тъй като темата тотално се засра с масла за коли тип болиди от формула 1..рали кар и таксита на по 150 хил. месечно.
Нека се придържаме за в бъдеще към основния въпрос - масло Castrol 5W40 за ежедневнен масов автомобил BMW бензин 4 цл.
Кога се сменя това масло Кастрол в български условия....
Нека се придържаме за в бъдеще към основния въпрос - масло Castrol 5W40 за ежедневнен масов автомобил BMW бензин 4 цл.
Кога се сменя това масло Кастрол в български условия....
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Kroki
- Дон Кроки
-
1 година или 10 000км.
Както казаха по-нагоре, ако караш само в града примерно на 8. Ако обикаляш страната на 12, затова средно 10.
Както казаха по-нагоре, ако караш само в града примерно на 8. Ако обикаляш страната на 12, затова средно 10.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Кроки - да приемем стандарта 60 км градско - 40 км. извънградско и че се шофира нормално без изпълнения.
13 000 км. добре ли е? И какви могат да бъдат наченките за смяна на маслото - ако от кафяво е станало черно? Знаем че на дизел чернясва маслото за 10 км. но при бензин не.
13 000 км. добре ли е? И какви могат да бъдат наченките за смяна на маслото - ако от кафяво е станало черно? Знаем че на дизел чернясва маслото за 10 км. но при бензин не.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Kroki
- Дон Кроки
-
Ами не съм толкова добре запознат и не претендирам, че мнението ми трябва да се приема на 100%, но според мен 13 000 са малко отгоре, но не толкова фрапантно. От друга страна, като знам че някои карат и по 20 000 си е направо супер. За това как би изглеждало едно масло за смяна не мога да отговоря, интерсно ми е да чуя, така че, чакаме някой по-компетенте да каже.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
bum_bum написа:b00st написа:bum_bum написа:Лукойл, ОМВ, Приста и т.н. смятам, че не е сериозно дори да се обсъждат след като сме се събрали във форум на уж престижна марка и се предполага, че сме "ентусиасти".
И аз съм чувал митове и легенди за Приста, но вероятно никога няма да сложа, колкото и добро да е. И за 100лв за литър ще ме извиняват..ilia1984 написа:bum_bum написа:Лукойл, ОМВ, Приста и т.н. смятам, че не е сериозно дори да се обсъждат след като сме се събрали във форум на уж престижна марка и се предполага, че сме "ентусиасти".