НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: НВ-ВМХ
Белият ориз е "бърз" защото при полирането му е отнето всичко кажи речи, освен нишестето. Кафевия е реално натуралния истински ориз. Соята освен всичко е и 99% ГМО. Почти няма останала нормална соя вече. Уестън Прайс са и големи "фенове" и там могат да се прочетат редица интересни факти за нея.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Имам едни пациенти,които са Българи ,но живеят в Швейцария и са ГМО инженери...те твърдят,че единственото различно нещо в ГМО продуктите,е че са им променени гени,които водят до това да не ги ядат разни буби и вредители,иначе сичко било еднакво...?????
Къде ли е истината реално??

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Значи добре си го карам, като въглехидратите са ми от пиене и шоколад
В плодовете поне има и витамини покрай захарта. Общо взето от това, което обичам, а не мога да ям... са само баничките и пиците
Като изчистя още малко, смятам да разваля един ден храненето с една голямааа пица в някоя пицария
От едната пица няма да кача 3% мазнини, та няма да е толкова страшно. Честно казано не вярвах, че ще ми се получава толкова стриктно. Засега общо взето оплесквам само събота вечер с пиенето
Като пия 3-4-5 и няма как просто. Не съм на 5000 калории
Сладко никога не съм обичал кой знае колко. Общо взето шоколад
От плодовете пък само банани. Салатка гледам да си хапвам - домати, краставици и това е. А си набарах уникалната сланина за 5,50лв./кг овкусена. Изобщо не смятам да се занимавам повече със сурова, да я осолявам и т.н. Чат-пат може да си взимам, за да я печа на скарата за разнообразие. Тази си ми е супер и си е готова.
П.П. А как пиете по много вода ?? Аз се усещам, че 2,5-3 литра ми е някакъв мега таван
Обикновено съм може би около 2 литра. А като сложим 2-3 кафета на ден... трябва да съм повече. Просто не съм жаден обаче
Дори като тренирам, рядко повече от 500мл. След бягане, пия 1-2 чаши и съм готов.

П.П. А как пиете по много вода ?? Аз се усещам, че 2,5-3 литра ми е някакъв мега таван

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
yavor20V написа:Имам едни пациенти,които са Българи ,но живеят в Швейцария и са ГМО инженери...те твърдят,че единственото различно нещо в ГМО продуктите,е че са им променени гени,които водят до това да не ги ядат разни буби и вредители,иначе сичко било еднакво...?????Къде ли е истината реално??
Тъжно е някой "инженер" като реши, че с 10 или 15 години учене е победил еволюция отнела няколко милиарда години. За мен е очевиден и неоспорим факт, че заради тези и многото други експерименти с природата земята умира и то с темпове, които не ни се иска да повярваме. Не е реално климатичните промени в рамките на само едно поколение да са очевидни.
Плодовете, които са промишлено отгледани са почти напълно безполезни като източници на витамини. Имаше едно филмче по Дискавъри за банановите плантации. Почти не се ражда нормално дете там вследствие отровите отглеждани при производството на банани.
Отделно плодовете се берат зелени. Което не е проблем- едно време и тук беряха зелени домати за износ за Съюза ама те си зрееха естествено по време на транспорта и всичко беше точно. По-малко витамини естествено, но все пак нормален естествен продукт.
Сега бананите след като пристигнат тук се обгазяват с етилен. На етилена дори някои му викат вече "бананов газ". С точно преценена концентрация и продължителност се постига желаното доузряване. При процеса плодовете отделят голямо количество топлина.

Някой ще каже- няма лошо, безвредно е, полезно е.. За мен няма смисъл да ям банан отгледан с огромни количества суперфосфати, пръскан с тонове пестициди и узрял с помощта на етиленов газ.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Доколкото знам бананите трябва да узряват откъснати, защото ако пожълтеят на дървото няма ферментация и остават само със сложни въглехидрати и няма да са сладки на вкус
Виж за химията-ясно ,спор няма.
По въпроса на Явор- тъй като не съм истински вманичачен сектант (слаба воля
) сутрин често прегрешавам със черен шикалат(над 72 процента какаУ),около3-4 парчета (15-20 гр) И малко прясно мляко, което не е за препоръчване също 
Виж за химията-ясно ,спор няма.
По въпроса на Явор- тъй като не съм истински вманичачен сектант (слаба воля

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
E 20гр шоколад са ти около 100 калории, от които не са 100% въглехидрати все пак. На какъвто и калориен прием да си, може да си го позволиш.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Хмм, малко се разболях
Чудя се от два дни що нямам "пауър", снощи лека температурка вдигнах. Калориите да ги държа ли пак на по-малко, или да съм на "неутрално", за да не изгубя мускулче
Някакво гадно лятно вирусче съм хванал изглежда 

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
TNT написа:Хмм, малко се разболяхЧудя се от два дни що нямам "пауър", снощи лека температурка вдигнах. Калориите да ги държа ли пак на по-малко, или да съм на "неутрално", за да не изгубя мускулче
Някакво гадно лятно вирусче съм хванал изглежда
пробвай да изкараш 18-20-24 часа на вода само

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз вече преминах 50-те часа само на вода. Определено не се мре от тва
Не се връзва с ВМ-НВХ, но четох доста и за тия по-дългите фастинги и реших да пробвам. Все пак за всичко е добре да се говори от първо лице. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
До 18 може и да докарам, ама повече абсурд
Гладуването не е за мен
Винамин Ц-то е двойна доза и така 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:Аз вече преминах 50-те часа само на вода. Определено не се мре от тваНе се връзва с ВМ-НВХ, но четох доста и за тия по-дългите фастинги и реших да пробвам. Все пак за всичко е добре да се говори от първо лице.
Ясно ,че е някакъв вид целево гладуване, но каква е основната цел?-Детоксикация?

(тъмна Индия ми е отвсякъде

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Със сигурност не вярвам, че се храня от слънцето и космическата енергия. Някой да не помисли, че съм кукнал
Уж с фастинга се задействат някакви механизми чрез които тялото се детоксикира и самолекува. Четох доста статии.
Не съм изцяло убеден и доскоро бях много голям противник на гладуването. Оня ден обаче грундирах едни камъни в нас с безвъздушен пистолет и от собствената си глупост се надишах яко със силиконов грунд (а имам поне 10 маски в гаража). И са ме мъчи някъв ужасен задух няколко дни. Явно така или иначе няма да мога да тренирам седмица и реших, че е подходящо време да пробвам тоя фастинг как ще ми се отрази.

Уж с фастинга се задействат някакви механизми чрез които тялото се детоксикира и самолекува. Четох доста статии.
Не съм изцяло убеден и доскоро бях много голям противник на гладуването. Оня ден обаче грундирах едни камъни в нас с безвъздушен пистолет и от собствената си глупост се надишах яко със силиконов грунд (а имам поне 10 маски в гаража). И са ме мъчи някъв ужасен задух няколко дни. Явно така или иначе няма да мога да тренирам седмица и реших, че е подходящо време да пробвам тоя фастинг как ще ми се отрази.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Относно гладуването и карането на вода, ще споделя и моя опит.
Стигал съм до 60 часа само на вода...много вода. После почнах да ям, не щото съм гладен, а защото се притесних, че ще ми стане нещо. Принципно преди това също съм имал периоди само на вода, но най много 24 часа.
Опита ми беше инспириран от колега който изкара числом и словом 8 денонощия само на вода. Като преди тези 8 дни, няколко седмици под ред правеше подготовка. Едната седмица 2 дни на вода, следващата 3. След този 8-дневен период, пича казваше че чувства страхотно. Страдаше от високо кръвно - нормализира се, имаше някакви кожни образования, които изсъхнаха
Условието е през периода да се пие само вода, чай, може и кафе. Но задължително да е без захар. Абсолютно нищо не трябва да се яде, хапнете ли нещо дори и малко, огладнявате зверски
След дълъг период на гладуване, най важното е как ще излезете от него. Прави се специална захранка, че ако се нагърмите веднага след това, изхода може да е фатален.
Поддържам тезата, че периодичното гладуване по едно, две денонощия е полезно. Особено в днешно време, където всички храни са пълни с отрова...за повече вече ми се струва спартанска работа, и е начин човек да си тренира волята.
Стигал съм до 60 часа само на вода...много вода. После почнах да ям, не щото съм гладен, а защото се притесних, че ще ми стане нещо. Принципно преди това също съм имал периоди само на вода, но най много 24 часа.
Опита ми беше инспириран от колега който изкара числом и словом 8 денонощия само на вода. Като преди тези 8 дни, няколко седмици под ред правеше подготовка. Едната седмица 2 дни на вода, следващата 3. След този 8-дневен период, пича казваше че чувства страхотно. Страдаше от високо кръвно - нормализира се, имаше някакви кожни образования, които изсъхнаха

Условието е през периода да се пие само вода, чай, може и кафе. Но задължително да е без захар. Абсолютно нищо не трябва да се яде, хапнете ли нещо дори и малко, огладнявате зверски

След дълъг период на гладуване, най важното е как ще излезете от него. Прави се специална захранка, че ако се нагърмите веднага след това, изхода може да е фатален.
Поддържам тезата, че периодичното гладуване по едно, две денонощия е полезно. Особено в днешно време, където всички храни са пълни с отрова...за повече вече ми се струва спартанска работа, и е начин човек да си тренира волята.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
TNT написа:До 18 може и да докарам, ама повече абсурдГладуването не е за мен
Винамин Ц-то е двойна доза и така
аз съм сега на 16/8, вечерям в 22 и следващото хранене е в 14, само едно кафе има сутрин. доста е добре.
а след 18-20 часа на вода, ако имаш идея колко ВКУСНА е храната

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз вече отивам над 80 часа. Ако изключим, че съм яко гладен всичко друго е добре.
Доста ми падна пулса, предполагам и кръвното е леко надолу иначе в никой случай не се чувствам зле. Нямам гадене, световъртежи, прилошаване или каквито и там симптоми да се очакват при глад или ниско кръвно.
Иначе познавам човек дето 27 дни изкара само на вода и оживя.
Захранването трябва да е във всички случаи много внимателно. Аз вчера ходих да бера коприва. Мисля копривена супа да е първото ядене. Само не знам кога, така като гледам 7-8 дни все ще ги изкарам.

Иначе познавам човек дето 27 дни изкара само на вода и оживя.

Захранването трябва да е във всички случаи много внимателно. Аз вчера ходих да бера коприва. Мисля копривена супа да е първото ядене. Само не знам кога, така като гледам 7-8 дни все ще ги изкарам.