Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Мнение за Алфа Ромео 147 2,0

Мнение от JTD » 29 Дек 2013, 14:15

Who написа:
Tristaiosemnaiseis написа:
Mitaka85 написа:много лоша електроника. карал съм и алфа - никога повече!
147 има проблеми много

Ми тя е BOSCH...

....Сглобен в Италия от ш*бани жабари...
Бягай на далече от Алфа и Фиат... дизелите на тези кочини са от фиат измислени... Казвам го като бивш собственик на Алфа Ромео побеля ми косата от проблеми с токовете...

Е това е мега измислено мнение.
Няма по-здрав дизелов комън рейл двигател от едновалов жтд двигател на Фиат.
Просто няма по-здрав.
Този двигател, за да го счупиш, трябва да си някой гений. Или някой мега карък записан в рекордите на Гинес. :mhihi:

За това ако се взима 147-ца, то трябва задължително да е жтд, а не тс!

Относно проблема, който си имал с паленето - елементарно - сменяш датчика на коляновия вал за 50-60лв и си отново в джаза. Това му е болежката на този двигател, която струва парите, които казах, държи се на един винт, като вдигаш колата на крик и го сменяш.
Знаеш ли как се сменя същия датчик на М47 двигател?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 29 Дек 2013, 14:37

JTD написа:
Who написа:
Tristaiosemnaiseis написа:
Mitaka85 написа:много лоша електроника. карал съм и алфа - никога повече!
147 има проблеми много

Ми тя е BOSCH...

....Сглобен в Италия от ш*бани жабари...
Бягай на далече от Алфа и Фиат... дизелите на тези кочини са от фиат измислени... Казвам го като бивш собственик на Алфа Ромео побеля ми косата от проблеми с токовете...

Е това е мега измислено мнение.
Няма по-здрав дизелов комън рейл двигател от едновалов жтд двигател на Фиат.
Просто няма по-здрав.
Този двигател, за да го счупиш, трябва да си някой гений. Или някой мега карък записан в рекордите на Гинес. :mhihi:

За това ако се взима 147-ца, то трябва задължително да е жтд, а не тс!

Относно проблема, който си имал с паленето - елементарно - сменяш датчика на коляновия вал за 50-60лв и си отново в джаза. Това му е болежката на този двигател, която струва парите, които казах, държи се на един винт, като вдигаш колата на крик и го сменяш.
Знаеш ли как се сменя същия датчик на М47 двигател?

Колега някъде да съм писал че е JTD или TS моята кочина ? моята беше от тези бегачките които са с 4 гърла... боксер мотор... но това няма никакво значение... италиански коптор
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 29 Дек 2013, 14:46

Who написа:Колега някъде да съм писал че е JTD или TS моята кочина ? моята беше от тези бегачките които са с 4 гърла... боксер мотор... но това няма никакво значение... италиански коптор

Ами елементарно - просто казваш - ... дизелите на тези кочини са от фиат измислени

И какво трябва да означава това? Просто заблуждаваш потребителите, че като са произведени от Фиат, това какво трябва да означава?
Аз го казах - това е най-здравия относително съвременен дизелов двигател, който човек може да си купи на пазара на втора употреба автомобил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 4 throttle beast
Детайли за колата: Cosmosschwarz

Мнение от Who » 29 Дек 2013, 14:55

И какво трябва да означава това? Просто заблуждаваш потребителите, че като са произведени от Фиат, това какво трябва да означава?

Просто и ясно го казвам МНОГО ПРОБЛЕМИ с ел. инсталациите имат тези кочини ... това е :) Ако има мазохисти да го търпят... това си е изцяло техен избор
40173
The smaller displacement engine recorded less than 9 mpg-US (26 L/100 km; 11 mpg-imp)

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 29 Дек 2013, 17:17

Who написа:

Просто и ясно го казвам МНОГО ПРОБЛЕМИ с ел. инсталациите имат тези кочини ... това е :) Ако има мазохисти да го търпят... това си е изцяло техен избор

И за това не си прав.
147-цата е с малко по-добра електроника, като е направена относително грамотно.
Вижда се, че въобще не си запознат и говориш просто ей така, колкото да кажеш нещо.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 29 Дек 2013, 17:46

JTD написа:
Who написа:

И за това не си прав.
Вижда се, че въобще не си запознат и говориш просто ей така, колкото да кажеш нещо.

Мнението на майстори като цяло е "бягаи далеч от това" а вие си пишете колкото искате... ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 29 Дек 2013, 19:57

boksioraE39 написа:
JTD написа:
Who написа:

И за това не си прав.

Мнението на майстори като цяло е "бягаи далеч от това" а вие си пишете колкото искате... ;)

феновете с БМВ плащат повече по дефолт :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 29 Дек 2013, 21:00

То ако ще си купуваме коли по майсторите, не знам честно казано какви трябва да са. За френските и италианските всички са единодушни да бягаме от тях, от немските бмв и мерцедес били със скъпа поддръжка, аудитата след 2004та не били за баране ако не искаш да станеш първия приятел с майстора, 2.5тди да не се купувало, фв пасат да не се вземал, че имал не знам си колко носача.... та ако така ще размишляваме освен голфове и дачии нямаше да има други коли по пътя.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 30 Дек 2013, 0:54

boksioraE39 написа:Мнението на майстори като цяло е "бягаи далеч от това" а вие си пишете колкото искате... ;)

Ами в този случай може да му пратиш едно поздрави от мен на този "майстор". :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 30 Дек 2013, 0:56

JTD написа:
boksioraE39 написа:Мнението на майстори като цяло е "бягаи далеч от това" а вие си пишете колкото искате... ;)

Ами в този случай може да му пратиш едно поздрави от мен на този "майстор". :mhihi:

Писах му ЛС! :winky:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 30 Дек 2013, 13:32

А най-интересното е, че на така наречения КОПТОР електрониката му е правена от Германец... И аз ходих с моя Фиат на майстор и той ми изрече датчици и сензори, които в колата ги няма и ремонт за 1000лв, пък то се оказа счупени два болта на ауспуха и тръбата се беше изместила... Майсторите масово говорят да се бяга от даден модел, защото не са наясно как да го ремонтират.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 30 Дек 2013, 14:04

KUM4o написа:А най-интересното е, че на така наречения КОПТОР електрониката му е правена от Германец... И аз ходих с моя Фиат на майстор и той ми изрече датчици и сензори, които в колата ги няма и ремонт за 1000лв, пък то се оказа счупени два болта на ауспуха и тръбата се беше изместила... Майсторите масово говорят да се бяга от даден модел, защото не са наясно как да го ремонтират.

И това е вярно :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 30 Дек 2013, 15:55

Да ви потормозя и аз като сте започнали за алфа. Има една 146 2.0 много на оферта, с много сменени неща, работи добре, не тропа, няма ръжда, всичко и е ток.
Кажете какво да погледна по обстойно? Единствено леко и тропат повдигачи май.. Съвети някакви?
Live it like you Love it

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 30 Дек 2013, 16:09

Взимай смело бе ,мен.
Ти ако слушаш форума, ако не караш поне М3 компресор,не чукаш поне две манекенки на Виктория Сикретс /и то едновременно/,нямаш часовник-водомер на цената на панелка в Люлин и не си нацепен батка с ММА умения значи си обикновен гей. :winky:
Нищо че в трите най-масови подфорума всичките коли струват сигурно колкото тези в F-подфорума /ако въобще има наистина такива притежатели там/.
То в темата за сервизите си проличаха някой работи.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 30 Дек 2013, 17:47

Росенбау последните 3 реда сериозно ли ги написа?? :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата