С какъв филтър карате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С какъв филтър карате?

Спортен панелен (марков)
30
16%
Спортен панелен (измислен)
0
Няма гласували
Спортен конусен (марков)
16
9%
Спортен конусен (измислен)
11
6%
Обикновен
128
69%

Общо гласове : 185
старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: С какъв филтър карате?

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 22:15

GecataBMW-E46 написа:
Nickelback написа:...

Блажени са вярващите,нека нека мисли си че си фитипалди няма лошо :mhihi: ,на живо не ща да го виждам пък камо ли да го навра в колата тоя боклук. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:winky: :gives:

GecataBMW-E46 написа:ПП.Боли като си дал на вятъра 1 камара пари и си постигнал ефекта след стабилен обяд с боб,няма как да не го хвалиш нали ако кажеш ми то файда нямаше цяло село ще ти се смее и ще ти вика колко си зле,барем дай поне да го похвалим и да скърбим за дадените пари на вятъра заедно с някоя друга балама :mrgreen: :mhihi: :mhihi:

Оу, ма Геца казвай като си ъпдейтваш мненията, нидйей тъй подмолно бре човек :mhihi:
Ако за тебе $200 са една камара пари... Миии хууу :mhihi:
И така на три коли вече :winky: Ай земи млъкни, че си смешен вече :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Дек 2013, 22:33

Dirty M5 driveR написа:Аз мога да се хвана на бас, че всички вие, които се еб@вате във всеки свой пост надали някога сте правили сравнения. Само знам, че като сложа оригиналната кутия с хартиения филтър губя част от желанието си да карам колата. На двата двигателя, на които правих CAI на тестовете съм се кефел като малко дете. Та в тоя ред на мисли да - някои карат, други просто си возят задниците. Само че както спомена Nickelback това никак не влияе добре на "обективното" ви мнение.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D1%82

Така никой не отговори на въпроса ми какво е cold ajr intake и как точно върши работа?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 22:34

немо написа:
Dirty M5 driveR написа:Аз мога да се хвана на бас, че всички вие, които се еб@вате във всеки свой пост надали някога сте правили сравнения. Само знам, че като сложа оригиналната кутия с хартиения филтър губя част от желанието си да карам колата. На двата двигателя, на които правих CAI на тестовете съм се кефел като малко дете. Та в тоя ред на мисли да - някои карат, други просто си возят задниците. Само че както спомена Nickelback това никак не влияе добре на "обективното" ви мнение.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D1%82

Така никой не отговори на въпроса ми какво е cold ajr intake и как точно върши работа?

Ами важното е да стига свеж въздух отвън. Даже на М44 имаше един рестриктор на кутията, който се махаше и можеше да се направи отвеждане на въздуха към отвора...
Колегата, Dirty M5 driveR си беше правил хендмейд CAI, ако иска да ти даде линк към темата си...
Последна промяна Nickelback на 29 Дек 2013, 22:37, променена общо 1 път
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 29 Дек 2013, 22:37

Nickelback написа:
GecataBMW-E46 написа:

Блажени са вярващите,нека нека мисли си че си фитипалди няма лошо :mhihi: ,на живо не ща да го виждам пък камо ли да го навра в колата тоя боклук. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

GecataBMW-E46 написа:ПП.Боли като си дал на вятъра 1 камара пари и си постигнал ефекта след стабилен обяд с боб,няма как да не го хвалиш нали ако кажеш ми то файда нямаше цяло село ще ти се смее и ще ти вика колко си зле,барем дай поне да го похвалим и да скърбим за дадените пари на вятъра заедно с някоя друга балама :mrgreen: :mhihi: :mhihi:

Оу, ма Геца казвай като си ъпдейтваш мненията, нидйей тъй подмолно бре човек :mhihi:

Явно или ти е нисък умствения капацитет или ти идват солени моите постове,а може би и двете,щом нямаш и елементарен отговор с факти защо и как тоя прехвален от теб парцал е по-добър на сток кола :mhihi: :mhihi: :mhihi: .А и тва е форум и ти си никой за да ми кажеш дали да мълча и изобщо да правя каквото и да било.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 22:40

GecataBMW-E46 написа:
Nickelback написа:
GecataBMW-E46 написа:

Явно или ти е нисък умствения капацитет или ти идват солени моите постове,а може би и двете,щом нямаш и елементарен отговор с факти защо и как тоя прехвален от теб парцал е по-добър :mhihi: :mhihi: :mhihi: .А и тва е форум и ти си никой за да ми кажеш дали да мълча и изобщо да правя каквото и да било.

Глей са... Ако забелязваш отговарям избирателно и на принципа "каквото повикало такова се обадило". Тука си говорим. Така, че:

Изображение
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Дек 2013, 22:41

Разположението на интейка при повечето БМВта е много удобна за направата на колд еър интейк. Това, че филтъра е в кутия не значи, че не диша топъл въздух от двигателния отсег. Целта е да изолираш напълно филтъра от отсега, и единствения постъпващ въздух да е от разните въздуховоди по/около бронята. Това е. Трудно ми да си представя, че всичко така изпълнено не води до промяна, която човек би могъл да усети. Сега.... кой колко си усеща поведението на автомобила е съвсем друга тема и да - някои хора просто не умеят. Ама тия неща не са срамни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2013, 22:44

Много ме кефи те какъв кръчмарски спор сте заформили.
Всъщност истината е много простичка - повечето (даже май всички) БМВ-та са проектирани така, че тялото на филтъра да смуче конкретно студеният въздух, който се набива от челното съпротивление. Това че на повечето форумни коли, въпросните пластмаси са изхвърлени е тема на друг разговор.
От там нататък - слагайте панелни, ЕПК и каквито искате филтри.
Аз лично от хартиеният съм много доволен, тупам го редовно, сменям го също толкова редовно и си свиркам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Дек 2013, 22:52

cod-cdbp написа:повечето (даже май всички) БМВ-та са проектирани така, че тялото на филтъра да смуче конкретно студеният въздух, който се набива от челното съпротивление. Това че на повечето форумни коли, въпросните пластмаси са изхвърлени е тема на друг разговор.

Всички пластмаси са ми на място. Въпросът е защо като сложа щита и конуса двигателя реагира доста по-добре? Отговорът е, че тия атрибути не са само за красота, както някои хора тук се опитват да убедят целия форум. И спорът (поне що се отнася до моето участие, а като гледам и при останалите е същото) е защо изобщо е нужно да се оспорва каквото и да било. То на българина това му е специалност - да си налага мнението на всяка цена. Аз веднъж казах "при мен се получи не един път", те ми казват в прав текст, че съм загубеняк да си обрека дебитомера на сигурна смърт и да се радвам на въображаемия ефект. Еми... ако някой смята това за коректно ок. За мен е глупаво и недопустимо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Дек 2013, 22:57

cod-cdbp написа:...повечето (даже май всички) БМВ-та са проектирани така, че...

Tи сега недей да обясняваш на форумните топ-специалисти, те са по-умни от хората, проектирали колите им и са открили топлото колело и че водата е кръгла и се върти :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 29 Дек 2013, 22:59

Dirty M5 driveR написа:Разположението на интейка при повечето БМВта е много удобна за направата на колд еър интейк. Това, че филтъра е в кутия не значи, че не диша топъл въздух от двигателния отсег. Целта е да изолираш напълно филтъра от отсега, и единствения постъпващ въздух да е от разните въздуховоди по/около бронята. Това е. Трудно ми да си представя, че всичко така изпълнено не води до промяна, която човек би могъл да усети. Сега.... кой колко си усеща поведението на автомобила е съвсем друга тема и да - някои хора просто не умеят. Ама тия неща не са срамни.

Ясно 8) остава само да реша с Фибран или с пяна да изолирам кутията на възд. филтър. 8) За тръбата към интейка мисля да ползвам минерална вата с алу фолио!
Знаех си аз,че в Русе има по-опитни от германските инженери от Мюнхен :winky:
Някоя дино графика в подкрепа на c.a.i. няма ли?
Нали и у ваше село вече има дино?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 23:00

DLVasilev написа:
cod-cdbp написа:...повечето (даже май всички) БМВ-та са проектирани така, че...

Tи сега недей да обясняваш на форумните топ-специалисти, те са по-умни от хората, проектирали колите им и са открили топлото колело и че водата е кръгла и се върти :mhihi:

Аз споменах май за рестрикторите - има защо да са там, за добро или за лошо :roll:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Дек 2013, 23:01

Dirty M5 driveR написа:Въпросът е защо като сложа щита и конуса двигателя реагира доста по-добре?

Oтговорът е, че обема в който се създава подналягането при форсиране е далеч по-малък (със стандартен филтър), като добавим и фактора, че в сток вариант, засмукването се осъществява през тръба, а не чрезобема около филтъра - и получаваш отговора.

За да си го представиш малко по-ясно си представи, че си махнал капака през който идва студеният въздух и на другият капак си сложил обикновенният филтър. Ефекта ще е същият като при спортния - просто по-лесно се засмуква от околното пространство, отколкото да се създаде подналягане преди филтъра, пък да засмуче въздух и тн и тн и тн, и той мотора може да е угаснал до тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна cod-cdbp на 29 Дек 2013, 23:05, променена общо 1 път
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Дек 2013, 23:05

Колкото до CAI, незнам колко по-добре казано от това може да бъде:
I also get a bigger laugh when guys install "CAI" intakes and fail to notice that the cars in the past 10 years come with them from the factory! You just want to slap them for being ignorant if not flat out stupid. But they insist on hacking up the intake system only to install some gimick filter that draws air in from the engine compartment. All one has to do is follow the snorkel off the airbox to see it takes it from the very front of the car where the air is the coldest.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 23:15

b00st написа:Колкото до CAI, незнам колко по-добре казано от това може да бъде:
I also get a bigger laugh when guys install "CAI" intakes and fail to notice that the cars in the past 10 years come with them from the factory! You just want to slap them for being ignorant if not flat out stupid. But they insist on hacking up the intake system only to install some gimick filter that draws air in from the engine compartment. All one has to do is follow the snorkel off the airbox to see it takes it from the very front of the car where the air is the coldest.

Много зависи какъв е потенциала на самия мотор и дали тоя еърбокс му приляга :roll: Или просто задоволява някакви мощностни или еко норми...
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 29 Дек 2013, 23:19

Не мога да ги разбера хората дето казват че няма никакъв ефект на сток кола(дори минимален). Явно не са пробвали а говорят това което са прочели/чули от някъде. Лично аз ще споделя моя опит. Преди имах Е34 520(м50) напълно сток. Премахнах дългия фар и на негово място изкарах един филтър К&N и съвсем честно казвам че имаше ефект. Въпреки че това е 5-ца(кораб) с 150 коня(и някои умрели) имаше разлика в сравнение с нормалния хартиен(с всичките му тръби и кутий). Сега имам е36 2.5 и съм без филтър, направо с тръба на мястото на дългия фар и разликата отново има(с какъвто и филтър да съм няма такъв ефект). :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата