"Пазенето" на паркоместа
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: "Пазенето" на паркоместа
Kris написа:Разбира се, даже днес също видях да вдигат коли, които са паркирали неправилно.
Чак пък да се разбира...
До нас постоянно спират разни мамоумници, точно на кръстовище, на тротоара, като ограничават видимостта на излизащите от малка квартална уличка - за да видиш дали идва някой по улицата с предимство трябва да навлезеш 1 метър в кръстовището...
Звънял съм над 15 пъти на 112, кат, общинска полиция, паркинги и гаражи и на кой ли още не... Всеки прехвърля топката на друг, че не било негова работа...
Веднъж даже засякох двама катаджии да висят там. Отивам, питам ги защо не му пишат акт на тоя като е спрял неправилно - нямало го в момента и не могат да му пишат акт, а и да бил там щял да се разправя с тях защо пишат на него, а на тоя до него не

Трябвало да пиша жалба до общината, че системно се паркирало там и се създавали предпоставки за бля, бля... Пълни малоумници...
Та ако ми дадеш телефон, където да се обадя и да дойдат да го вдигнат, ще имаш няколко

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Телефона си е написан на табелката за "паяка". Звъниш и им казваш че има неправилно паркирани коли които пречат на движението и има знак "забранено/спирането/паркирането" и под него има такъв за паяк.
Ако нищо не стане след 15-мин звъниш и казваш че си от господари на ефира и преди малко си се обаждал и няма реакция, и след това ги питай идват ли и ако не дойдат къде трябва да пуснеш жалба, че си подал сигнал и никой не е дошъл.
Иначе е редно в общината (не общинска полиция, те са "пазачи") да подадеш сигнал, ама за да се забързат и да те вземат "на сериозно" си трябва някой да "бутне рамо".
Ако нищо не стане след 15-мин звъниш и казваш че си от господари на ефира и преди малко си се обаждал и няма реакция, и след това ги питай идват ли и ако не дойдат къде трябва да пуснеш жалба, че си подал сигнал и никой не е дошъл.
Иначе е редно в общината (не общинска полиция, те са "пазачи") да подадеш сигнал, ама за да се забързат и да те вземат "на сериозно" си трябва някой да "бутне рамо".
drago_pavlov написа:Веднъж даже засякох двама катаджии да висят там. Отивам, питам ги защо не му пишат акт на тоя като е спрял неправилно - нямало го в момента и не могат да му пишат акт
Да, това казват, защото не им се занимава, но в ЗДвП, пише, че може да се състави фиш в отсъствие на шофьора.
От "Център за градска мобилност" реагират само ако имаш служебен абонамент или си платиш, като ги повикаш.
Предполагам е същото, когато спираш системно в градинка пред блок и някой подаде оплакване..идват и ти тряскат фиша на прозореца или ти правят снимка и те викат в РПУ-то? 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
doomy525 написа:Предполагам е същото, когато спираш системно в градинка пред блок и някой подаде оплакване..идват и ти тряскат фиша на прозореца или ти правят снимка и те викат в РПУ-то?
Звъниш в Столичен инспекторат - 9875555, идват доста бързо /до 30-40 мин/, като звънят и обратно на подалия сигнала. Слагат фиш на стъклото, ако не намерят собственика наоколо да му го връчат лично, викат го в Инспектората да го плати, ако не отиде, го подават към КАТ и става Акт. Проверено скоро

От Центъра за Градска мобилност твърдят, че не се занимават с това

Колкото до незаконните антипаркинг скоби, пак сигнал /писмен/ до комисията по "Транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението" към Столичен общински съвет - http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp , отговарят писмено, че е в нарушение на еди кво си... и че ще бъде издадена заповед да премахването, идват режат я и пращат снимки на Инспектората, че е махната... Ако могат да докажат кой я е сложил глобата е от 50 до 500 лв. Чакам да резнат две, да не вадиме флексовете ние

Благодаря за столичния инспекторат, но съм в Търново
Ще видя в коя агенция да звънна, но не знаех, че скобите са "нелегални"
Тука на горната улица понеже е платена и като спреш, ако не си платил чрез смс или на чавето, което обикаля точно до 4 минути идват и ти слагат скобата. Да си правя ли експерименти или понеже е платена зоната са си в правото да лепят скоби? На ден гледам поне по 15тина коли с жълти окраски на гумите
че и спират така, че ако случайно си до колата да не можеш да излезеш и ти я слагат, дори и да вдигнеш скандал 

enjoy life and drink cold beer

Колега, колежката говори за такива скоби -> http://www.bosico.eu/userfiles/DSCI0379.JPG , не за тези -> http://www.eenk.com/images/maybach.jpg 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
doomy525 написа:Благодаря за столичния инспекторат, но съм в Търново
еми като си в Търново, звънни тогава на старостоличния инспекторат

сега сериозно, във всяка община си има институция която се занимава с тези неща, просто трябва да й намериш телефона. Пробва ли да отвориш сайта на община Търново, обикновено там има описание на всички инспекторати и телефоните им

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Kris написа:Телефона си е написан на табелката за "паяка". Звъниш и им казваш че има неправилно паркирани коли които пречат на движението и има знак "забранено/спирането/паркирането" и под него има такъв за паяк.
Няма табела за паяк, няма и табела "забранено/спирането/паркирането".
Но все пак спират неправилно - на тротоара, на по-малко от 5 м от кръстовището.
Всеки вдига рамене и ме прехвърля към друг номер и така кръговрата продължава половин година.
Накрая ще ми писне и ще реша проблема по ганьовски...
Apassionata написа:Звъниш в Столичен инспекторат - 9875555, идват доста бързо /до 30-40 мин/, като звънят и обратно на подалия сигнала.
Утре ще пробвам; на тях май не съм звънял досега...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
Да определено много се кефя особено лятото по морето примерно в Созопол...20 минути се въртиш по тясните улички и накрая тъкмо ти се види, че си намерил място и виждаш оооо небеса 10 литрова бутилка от минерална вода, която "пази" мястото.....безценно 

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Да си кажа аз живея в Черноморец което е маааалко по-добре от Созопол в тази дивотия с паркирането...
пред вкъщи (живеем на кьоше) - едната улица е задънена, ако паркирам там ме запушват плажуващи и няма изкарване до като не се стъмни, ако имам някаква работа просто няма как да си я свърша с колата щото има поне 4-5 човека на опашка зад мен и ходи ги намери на плажа...
От другата страна на другата улица (където къщата също има лице)
Поставихме конуси - откраднаха ги ...
Правих си дървени конусчета с метална поставка - и те изчезнаха...
Виж тубите колкото и да е селско никой не ги пипа - ако някой слезе да ги премести да паркира съответно веднага съвсем човешки му се обяснява че се чака кола на живеещ в къщата, имало е и скандали но като цяло хората са разбрани...
Най-обичам да ми кажат "само за 5 минути"...
Казвам им като ти е за 5 мин - спри я на средата на улицата, колона няма да направиш....

пред вкъщи (живеем на кьоше) - едната улица е задънена, ако паркирам там ме запушват плажуващи и няма изкарване до като не се стъмни, ако имам някаква работа просто няма как да си я свърша с колата щото има поне 4-5 човека на опашка зад мен и ходи ги намери на плажа...
От другата страна на другата улица (където къщата също има лице)
Поставихме конуси - откраднаха ги ...
Правих си дървени конусчета с метална поставка - и те изчезнаха...
Виж тубите колкото и да е селско никой не ги пипа - ако някой слезе да ги премести да паркира съответно веднага съвсем човешки му се обяснява че се чака кола на живеещ в къщата, имало е и скандали но като цяло хората са разбрани...
Най-обичам да ми кажат "само за 5 минути"...
Казвам им като ти е за 5 мин - спри я на средата на улицата, колона няма да направиш....

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
Улиците и тротоарът са общинска собственост и нямаме “запазено” място за паркиране дори пред сграда, в която живеем!
Не е редно, като видиш, че ще паркира автомобил пред вас да имаш претенции. Знаеш го нали, но после държавата ни била виновна?!
Не е редно, като видиш, че ще паркира автомобил пред вас да имаш претенции. Знаеш го нали, но после държавата ни била виновна?!
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Club BMW написа:Улиците и тротоарът са общинска собственост и нямаме “запазено” място за паркиране дори пред сграда, в която живеем!
Аз не твърдя че държавата е виновна и нямам претенции, просто се разбирам с шофьора човешки, досега отказ не съм срещал, хората реагират нормално и с разбиране.
По-скоро проблема е че с прдлагането на нощувки не се подсигурява паркомясто за колата (практически е невъзможно), а не сме свикнали да плащаме по паркинги за цялата почивка. Съответно всеки спира където си намери.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
"Пазенето" на паркоместа
intention написа:Club BMW написа:Улиците и тротоарът са общинска собственост и нямаме “запазено” място за паркиране дори пред сграда, в която живеем!
Аз не твърдя че държавата е виновна и нямам претенции, просто се разбирам с шофьора човешки, досега отказ не съм срещал, хората реагират нормално и с разбиране.
По-скоро проблема е че с прдлагането на нощувки не се подсигурява паркомясто за колата (практически е невъзможно), а не сме свикнали да плащаме по паркинги за цялата почивка. Съответно всеки спира където си намери.
Точно това е проблема. Ганьо не иска да плаща било за паркинг, собствен гараж и др. От там като знаем манталитета му, се получава реалната картинка с пазенето с конуси, туби и др, понеже той живеел там. Ами като живееш или си плати парко място или си направи гараж във великата къща.