Поредното безумие в България
Модератор: Общи модератори
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Поредното безумие в Гърция
Чел съм я, сладурче.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Ем прочети я пак. Хората пишат, че нашите талони са грешни и винаги могат да ти пишат глоба. Тоест не е цъфнала Гърция, тоест безумието е в България. Затова и човека написа да се смени името на държавата в заглавието. Обяснявам ако пак не можеш да го разбереш 
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Сладурче, хората пишат че САМО в Гърция ще искат голям талон, никой не видях да се оплаче че в Италия, Франция Испания и т.н. е имал проблеми с документите. Чат ли си? И от кога виждането на Гърция за нашите талони ги прави "грешни"? Темата е образователна за тия които пътуват, но не смятам че трябва да се прави излишна драма, още по-малко да се сменят талони, закони и прочие... в крайна сметка не е голямо усилие да се сложи квадратния лист в жабката.
Sent from my PC using A4 tech keyboard
Sent from my PC using A4 tech keyboard
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Те до преди 2-3 години даже за проверка не ме спираха в Гърция. Сега са затегнати нещата. Това , че в другите държави не ги искат все още не е критерий. Отделно голяма част от българите отиват на почивка именно в Гърция, дори за ден и два.Затова е и целият шум за Гърция. Талона писаха хората, че не пише всичката информация в малкият. От там нататък явно ние сме в грешка както винаги. Или забрави като сменихме номерата с нови и след кратко време пак смяна защото нямали знака на Европа. Не ми казвай, че не ни цака милата ни родина.
Смяната няма да е задължителна така или иначе. Аз дощолкото прочетох, се предвиждали нови талони, просто сега ще ги променят за да няма разправии в чужбина.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В тоя ред на мисли,някъде другаде в Европа свалят ли рег. номера на автомобилите,както правят в Гърция?
Аз съм чел из нета за хора получили акт от друга държава. Пратен до адреса им в България. В Гърция ти свалят номера, и то не на чужденци , а си важи и за гърците. Тоест не важи само за българи.
А нали се сещаш, пишат ти акта, ти се прибираш в България и им теглиш една.
То тука има теми "Как да не платим акта" . Свалят ти номера и си плащаш като поп, щом си сгрешил.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А дали истината не е някъде по средата на това, което каза ферариста и дораздухано от нашите собственици на хотели, които поради по-добрите условия в Гърция и събитията във Варна тая година за пореден път изглежда ще духат супата?
Т.е. нашите министерства не са ни защитили от подобни неща, гърците глобяват товарните камиони, защото с тях си имат заигравка отдавна, а нашите хотелиерчета плащат да се раздухват несъществуващи истории че хората да ги е страх да идат там на почивка.
Т.е. нашите министерства не са ни защитили от подобни неща, гърците глобяват товарните камиони, защото с тях си имат заигравка отдавна, а нашите хотелиерчета плащат да се раздухват несъществуващи истории че хората да ги е страх да идат там на почивка.
Аз ако съм тръгнал на почивка в Гърция и чуя тези неща вземам една нелизингова кола, големия талон и заминавам. Въбоще не ми пука каква била официалната позиция на български или гръцки власти или пък какво мислят нашите хотелиери по въпроса.
Но хора всякакви, може и на някой да му повлияе това
Но хора всякакви, може и на някой да му повлияе това
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Със Свалянето на номерата има друг проблем, че те си се водят на държавата и плобната е незаконо да се разпломбира по наще закони. Ама аз за наказан гръцки полицай, че е свалял бг номера не съм чул.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Sharo написа:Със Свалянето на номерата има друг проблем, че те си се водят на държавата и плобната е незаконо да се разпломбира по наще закони. Ама аз за наказан гръцки полицай, че е свалял бг номера не съм чул.
че що да наказват гръцкия полицай?
това,че е незаконно в БГ него кво го бърка?
той да не е дошъл да ти сваля номерата на Владая?
според гръцките закони при провинение следва да се свали номера.
полицая е гръцки служител, нарушението е на гръцка територия и той съответно спазва гръцките наредби- на кво основание да го накажат?
като ти е толкова ценен нита ще спазваш гръцките закони за дв. по пътищата и никой няма да ти го пипа

Като се замислиш и нита е една голема простотия с която само ти повреждат колата.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:Sharo написа:Със Свалянето на номерата има друг проблем, че те си се водят на държавата и плобната е незаконо да се разпломбира по наще закони. Ама аз за наказан гръцки полицай, че е свалял бг номера не съм чул.
че що да наказват гръцкия полицай?
това,че е незаконно в БГ него кво го бърка?
той да не е дошъл да ти сваля номерата на Владая?
според гръцките закони при провинение следва да се свали номера.
полицая е гръцки служител, нарушението е на гръцка територия и той съответно спазва гръцките наредби- на кво основание да го накажат?
като ти е толкова ценен нита ще спазваш гръцките закони за дв. по пътищата и никой няма да ти го пипа
Еми щото се води собственост на държавата, а не мой. Па такава собственост не могат да я пипат по некви такива международни закони. Иначе те решат ли винаги могат ти го свалят то е ясно.
По другите държави иначе плащаш на място и продължаваш ама и глобите са им къде къде по-нормални и разделени по суровост на наказанието. Примерно в Австрия ме глобиха 30 евро за 30км отгоре на ограничението, защото беше извън града на слабо натоварен път. Съответно го водят не много голямо нарушение. Не си спомням в Коя държава пропуснах винетка да си взема. Видя ме, че съвсем несъзнателно съм го направил и ме глоби с минималната глоба.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
В Гърция плащаш 50% от глобата до 10 дена. Че са солени няма спор, но не може и да се променят. Никой не казва защо в Дубай не може да внесеш алкохол, еротични материали и защо разголеното облекло е забранено. Нали отиваш там и ги спазваш, няма значение че ще ощипеш жена си по задника, ще изядеш глобата. Отиваш в друга държава спазваш техните закони и това. Не ти оттърва стоиш си в БГ и спазваш нашите закони. Оплакванията са глупости. Скоро бях чел, за абсурдни закони в Америка. Сега дали е вярно не знам, имаше в един щат нещо от рода на "забранено е жена да кара сама кола"...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Сладур1 написа:В Гърция плащаш 50% от глобата до 10 дена. Че са солени няма спор, но не може и да се променят. Никой не казва защо в Дубай не може да внесеш алкохол, еротични материали и защо разголеното облекло е забранено. Нали отиваш там и ги спазваш, няма значение че ще ощипеш жена си по задника, ще изядеш глобата. Отиваш в друга държава спазваш техните закони и това. Не ти оттърва стоиш си в БГ и спазваш нашите закони. Оплакванията са глупости. Скоро бях чел, за абсурдни закони в Америка. Сега дали е вярно не знам, имаше в един щат нещо от рода на "забранено е жена да кара сама кола"...
Тия в Щатите са царе на уникалните закони.
Четях и си казвах- това не е възможно.