Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Най-добрите квартали за живот в София
Аууу големия гражданин дойде да отвори очите на простите селянчета!!! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Баси, не може ли в една тема да си пишем като нормални хора? 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
bum_bum написа:Баси, не може ли в една тема да си пишем като нормални хора?
"...то провинцията си е провинция батки, кат дойде от село па у село се забива..."

Нали трябва "гражданина" да се покаже...

П.П И някой да не каже че съм се запалил защото съм дошъл от провинцията (не че има нещо лошо) съм си от София,родителите ми също.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми мойте съседи в Нови Искър искрено вярваха, че Драгалевци, Бояна и Бистрица са гадни квартали и Нови Искър е пъпа на света
Не можеш да виниш някой за убежденията му.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Естествено, че най-добре е да живееш в къща с двор и да нямаш съседи в непосредствена близост. Аз за това виждам две възможности:
- симеоново/драгалевци/бояна и т.н. където е супер - но е мноооого трудно постижимо, освен ако не ти е наследствен имота
- по-далечко където общо взето за парите за 3-стаен апартамент в София ще си купиш/построиш прилична къща с двор - но не е като да си в Бояна - нито от гледна точка на среда за живеене, магазини, удобства, близост и т.н. и не е за всеки
Споделям мнението за "общежитията" над ИКЕА - ква къща с двор, кви 5 лева - те са си малки блокчета и имаш съседи отвсякъде и никакво уединение. Не ме кефи, поне не за парите които искат.
И остават апартаментите, което е логичния избор за огромната част.
Аз много харесвам рядко и ниско застроените райони близо до планината. Фаворит ми е може би Павлово в това отношение. Наскоро търсихме жилище и за съжаление не намерихме подходящо жилище в Павлово, но пък намерихме нашето жилище в много подобен район - за моя голяма изненада старата част на Овча Купел, ул. Боряна до Украйнското Посолство. Ако някой преди 1 год. ми беше казал че ще искам да живея в Овча Купел щях само да се изсмея ама на - случи се. Така че не бива да се генерализира.
А за най-гадно място гласувам за манастирски ливади запад - няма такова пренаселване, все едно си в Слънчев Бряг.
- симеоново/драгалевци/бояна и т.н. където е супер - но е мноооого трудно постижимо, освен ако не ти е наследствен имота
- по-далечко където общо взето за парите за 3-стаен апартамент в София ще си купиш/построиш прилична къща с двор - но не е като да си в Бояна - нито от гледна точка на среда за живеене, магазини, удобства, близост и т.н. и не е за всеки
Споделям мнението за "общежитията" над ИКЕА - ква къща с двор, кви 5 лева - те са си малки блокчета и имаш съседи отвсякъде и никакво уединение. Не ме кефи, поне не за парите които искат.
И остават апартаментите, което е логичния избор за огромната част.
Аз много харесвам рядко и ниско застроените райони близо до планината. Фаворит ми е може би Павлово в това отношение. Наскоро търсихме жилище и за съжаление не намерихме подходящо жилище в Павлово, но пък намерихме нашето жилище в много подобен район - за моя голяма изненада старата част на Овча Купел, ул. Боряна до Украйнското Посолство. Ако някой преди 1 год. ми беше казал че ще искам да живея в Овча Купел щях само да се изсмея ама на - случи се. Така че не бива да се генерализира.
А за най-гадно място гласувам за манастирски ливади запад - няма такова пренаселване, все едно си в Слънчев Бряг.

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
boksioraE39 написа:Най малкото което го бърка е че за 3-4мин по бул.България си до болница.
Не бе отворен, кажи къде е тая болница?! Мани кой е селянин или гражданин тва са други теми. А Бояна си е село, откъдето и да го погледнеш и едни от най-видните екземпляри живеят там, като почнеш от богровския Наско Сираков та стигнеш до Ахмед Доган

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Аз ще ти кажа къде е тая болница - на кръстовището на бул. Акад. Иван Евстратиев Гешов и ул. Св. Георги Софийски - Военна болница.
До нея има още няколко болници - Стоматологията, Александровска болница, Инфекциозна болница, Алергологията.
Че живеят мутри и престъпници в Бояна мога да се съглася, че бул. България се задръства яко в час пик също, ама да обясняваш, че локацията на Бояна не е удобна, некак си...
П.П. Не живея в Бояна, така че съм напълно безпристрастен.

Че живеят мутри и престъпници в Бояна мога да се съглася, че бул. България се задръства яко в час пик също, ама да обясняваш, че локацията на Бояна не е удобна, некак си...

П.П. Не живея в Бояна, така че съм напълно безпристрастен.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Добре, де! И как за 3-4 минути ще стигнеш до нея при положение, че аз живея в Хиподрума и не мога да стигна за толкова през малките улички и шорткътите?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Е да, за 3-4 минути няма как, той колегата предполагам го е казал образно, но все пак са си близо тея болници до Бояна и като цяло локацията на тоя квартал е доста удобна.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Както споменах в предно мнение, та да си продължа. Над ритуална зала "Красно село" има формация от кооперации на по 3 етажа строени може би 50-те или 60-те години с по 10-на апартамента. Ако в една такава кооперация се заселят само млади заможни семейства и ги вкарат в ред със саниране, ремонт на общите части и т.н. това е ултимативното място за живеене. На практика децата могат да си играят като едно време пред блока, няма трафик, няма проблем с паркоместа, инфраструктурата е добра.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Военна,Пирогов,Доверие и т.н и т.н господин "ся" отворена батка,ти ако неможеш да стигнеш до тия болници бързо при нужда е твой проблем а въпроса за "селяните" по-добре не го започваи че тотално ще се объркаш.
Гледам и в други теми много яростно храниш Бояна,драгалевци та да не са ти дърпали ушите там че е тая злоба и простотия?
П.П И аз не съм от Бояна но на черното бяло не мога да кажа.
П.П Горна баня съм.
Гледам и в други теми много яростно храниш Бояна,драгалевци та да не са ти дърпали ушите там че е тая злоба и простотия?

П.П И аз не съм от Бояна но на черното бяло не мога да кажа.
П.П Горна баня съм.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
boksioraE39 написа:П.П И аз не съм от Бояна но на черното бяло не мога да кажа.
П.П Горна баня съм.
На мен Горна баня повече ми харесва от Бояна. Първо не е толкова усойно, колкото е в Бояна на тоя северен склон. Второ не е тъпкано с мутри и снобари, но пък лошото там е, че наблизо има мангали. Пълно щастие няма...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
CTORH написа:boksioraE39 написа:П.П И аз не съм от Бояна но на черното бяло не мога да кажа.
П.П Горна баня съм.
На мен Горна баня повече ми харесва от Бояна. Първо не е толкова усойно, колкото е в Бояна на тоя северен склон. Второ не е тъпкано с мутри и снобари, но пък лошото там е, че наблизо има мангали. Пълно щастие няма...
Горна баня е може би 3-пъти по-голяма от Бояна и мутри има но какъв е проблема в това?
В самия квартал много роми няма да не бъркаш с овча купел?

Във всеки квартал е пълно със снобари например моя комшия Иван Гарелов..

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
speeder88 написа:формация от кооперации на по 3 етажа строени може би 50-те или 60-те години с по 10-на апартамента. Ако в една такава кооперация се заселят само млади заможни семейства и ги вкарат в ред със саниране, ремонт на общите части и т.н. това е ултимативното място за живеене.
като го каза това и се сетих за Захарна Фабрика. Затворен комплкс с много зелени площи и градинки, за децата, вътрешна алея, детска градина и начално училище в самия квартал, на комуникативно място е, а в същото време не се чува никакъв трафик, индустриален шум и т.н. Блоковете са тухла и ако се вкарат в ред дето викаш, просто е бижу. В същото време е точно до индустриална зона с много работни места. Най-големия проблем там е огромното гето точно оттатък Кукуш и центъра за временно настаняване (където сещате се има само цигани). Ако се изрине незаконното гето и се премести тоя център ще е идеалка там, просто (както всичко) трябва да се пооправи...