Какъв бизнес бихте правили, ако...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Какъв бизнес бихте правили, ако...

Мнение от Kroki » 20 Авг 2014, 17:53

Да, прав си.
Имам наблюдение над 1-2 и правят ебахти и оборотитееееее.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 20 Авг 2014, 22:04

Kroki написа:Да, прав си.
Имам наблюдение над 1-2 и правят ебахти и оборотитееееее.

Нормално..
Има една в Студентски град, точно срещу "Suite Hotel Sofia" и цената на 500ml фреш беше 2 и нещо лева. Което си е за без пари. И всеки като си каже "я, ма то за без пари, бе" и така става оборота :mhihi:
И като имаш няколко такива "заведения" за фрешове на ключови и централни места, гледай кво става :guitarist:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 20 Авг 2014, 23:17

Баш нея визирах!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Авг 2014, 10:15

Като гледам идеите, нищо чудно че бизнеса у нас е такъв :mhihi:
Да не казвам че едната половина са просто търговия, а за другите се ходи в затвора..

Истинският бизнес е в производството, но там се иска много пот и години.. имам познати, които през 1994 си дадоха всичките си пари за 2 машини и апартамента под наем, живяха в избата, само и само да имат пари за заплати на 2 работнички.
Днеска имат 50 работници, които работят на сложни плетачни машини и всичко се изнася за европа.. само ддс-то за месеца им е колкото няколко м3-ки ;) НО разбира се е по-лесно човек да се оправда пред себе си, че в БГ няма честен бизнес :lol:

Другото е човек да инвестира в университет, някоя добра специалност в уасг применро.

Или ако има толерантност към риска може да се инвестира в старт ъп/ венчър капитал, т.е купува % от фирма която още в зародиш и има добър потенциал.. тука човек трябва да има нюх, може да инвестираш в нещо дето е нищо, може пък и да инвестираш в следващият Facebook примерно.. най-малкият по дялове съдружник във FB има едва 1%, ама какъв % :lol:
Ама както казах тука трябва да имаш склонност към риск и нюх и не е за всеки ;)

И да не е само на думи, ако някой иска да инвестира в такава фирма може да пише на лични, преди 2 месеца стартирахме нова IT фирма с 5 съдружника, имаме капитал, но не ни стига, пуснахме 8% да се продават, вече 3% са продадени и в момента чакаме отговор от 3-ти инвеститор за 3% ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 21 Авг 2014, 12:32

производството е лудницата и на странта това й е необходимо.
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Авг 2014, 13:34

Но може би за производство вече 50к са малко. Иначе е ясно, че истинската пара е в производството :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от passi » 21 Авг 2014, 13:45

Да се захванеш с производство е един прекрасен начин да загубиш парите доста бързо :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 21 Авг 2014, 14:15

Така е, то затова знам за 3 - 4 човека, който се занимават с производство, само че те отдавна работят - от 90- те години още, и само първите 2 - 3, 4 5 години е трудно, после почнаха да вадят чисто новите е - класи и бмв 6 серия и X5 от представителствата с найлоните по тях. Иначе е гадно да произвеждаш да и не се печели, никак.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Авг 2014, 14:25

stefan8898 написа:Така е, то затова знам за 3 - 4 човека, който се занимават с производство, само че те отдавна работят - от 90- те години още, и само първите 2 - 3, 4 5 години е трудно, после почнаха да вадят чисто новите е - класи и бмв 6 серия и X5 от представителствата с найлоните по тях. Иначе е гадно да произвеждаш да и не се печели, никак.

Ако ми дадеш поне 1 пример на човек, който е започнал производство от абсолютната 0, само с 50к капитал, и след 2-3 години "вади Х5 с найлоните" имаш моите адмирации :yes:
И без партийно ориентирани, купено-приватизирани (подарени) производства :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 21 Авг 2014, 14:26

drago_pavlov написа:
stefan8898 написа:Така е, то затова знам за 3 - 4 човека, който се занимават с производство, само че те отдавна работят - от 90- те години още, и само първите 2 - 3, 4 5 години е трудно, после почнаха да вадят чисто новите е - класи и бмв 6 серия и X5 от представителствата с найлоните по тях. Иначе е гадно да произвеждаш да и не се печели, никак.

Ако ми дадеш поне 1 пример на човек, който е започнал производство от абсолютната 0, само с 50к капитал, и след 2-3 години "вади Х5 с найлоните" имаш моите адмирации :yes:
И без партийно ориентирани, купено-приватизирани (подарени) производства :lol:

90-те години...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan8898 » 21 Авг 2014, 15:08

Как са почнали, - всеки знае - крадени пари, връзки - по партийна линия или по престъпни канали и се молиш да не те думнат в преносния и в буквалния смисъл. За производството си трябват сериозни суми, милиони. Споменах го това, понеже се каза, че не се печелело.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Авг 2014, 15:20

Така вече съм съгласен :mhihi:
Печели се, но не се започва с 50к :lol: По-скоро с 5 или 50м :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Авг 2014, 15:37

Изпускате най-дребното условие при производство: пласмента :mhihi: Оп, две са, второто е China republic :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stefan8898 » 21 Авг 2014, 15:38

То като стана дума, нямаш ли крадени пари и някакви връзки - никакъв бизнес не можеш да почнеш, или ще почнеш, ама няма да е точно бизнес - смисъл ще изкарваш пари - 1 - 2 - 3 000 лева, ама то дето се вика - колкото на заплата, толкова ще има и от бизнеса, и като сложиш главоболията и безсъните нощи, си губи смисъла, е ще си си сам шеф, което за мен си заслужава, въпреки че не изкарваш лудата пара.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 21 Авг 2014, 16:07

викаш бизнес с който не изкраваш 100-200 хиляди на месец за себе си, не е бизнес.
интересна логика.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата