Цената на петрола се срина - под 60 долара на барел!
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Цената на петрола се срина - под 60 долара на барел!
Започва да става интересно. Чуват се слухове за сливане на Шел и БиПи, Технип не се разбраха с CGG да им изкупят морската сеизмика, ама май е въпрос на време. Колеги споменаха че 350 души са излетели от Абърдийн. Започват масови съкращения навсякъде. Медиите си траят и само общи приказки за опек се чуват 

Ubi dubium, ibi libertas
На ромпетрол стикерите, които дават в момента излизат 10ст. отстъпка.т.е. На 10л - 1стикер с който в последствие ще може да заредиш безплатно 1лв.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ОПЕК няма да намали производството на петрол дори цените да паднат до 20 долара за барел, казва в интервю за Middle East Economic Survey министърът на петрола на Саудитска Арабия Али ал Нуйами, съобщи ТАСС.
Според него не е в интересите на страните от ОПЕК да ограничават добива, дори цените да паднат до 20, 40, 50 или 60 долара. Той не изключва повече никога цените на петрола да се вдигнат до 100 долара за барел, ако Саудитска Арабия ограничи добива и цените тръгнат нагоре, тогава Русия, Бразилия и САЩ ще вземат нейния пазарен дял.
http://www.segabg.com/article.php?id=731519
и ......
British Petroleum ще съкрати стотици работни места в глобалния си петролен и газов бизнес до края на 2015 в рамките на програма на преструктуриране, която трябва да доведе до икономии от 1 млрд долара, заради спада в цените, съобщи компанията.
http://www.bgonair.bg/economy/2014-12-1 ... ta-za-2015
540-ките и 750-ките ще вдигнат цена
Според него не е в интересите на страните от ОПЕК да ограничават добива, дори цените да паднат до 20, 40, 50 или 60 долара. Той не изключва повече никога цените на петрола да се вдигнат до 100 долара за барел, ако Саудитска Арабия ограничи добива и цените тръгнат нагоре, тогава Русия, Бразилия и САЩ ще вземат нейния пазарен дял.
http://www.segabg.com/article.php?id=731519
и ......
British Petroleum ще съкрати стотици работни места в глобалния си петролен и газов бизнес до края на 2015 в рамките на програма на преструктуриране, която трябва да доведе до икономии от 1 млрд долара, заради спада в цените, съобщи компанията.
http://www.bgonair.bg/economy/2014-12-1 ... ta-za-2015
540-ките и 750-ките ще вдигнат цена

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
На мен ми е интересно защо само за ОПЕК се говори, Щатите не могат ли да намалят добива (не е много лесно,ама) ? 

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
А какво ще стане с high yield bond пазара ако намалят щатите... знаеш ли
яко пиротехника... но те нямат избор ще намалят...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
До година г-н Путин няма да е част от властта в Русия, след което цените плавно ще достигнат за още една година отново 100 долара.
В БГ - ще докоснат 3лв., вероятно за този период (2 години), ще се наложи да се пипне акцизната ставка у нас.
Да видим.
В БГ - ще докоснат 3лв., вероятно за този период (2 години), ще се наложи да се пипне акцизната ставка у нас.
Да видим.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Имам няква идея, ама така или иначе финансите не са ми силна страна, камо ли пък в Щатите. Дано скоро да видим финала, че -

Ubi dubium, ibi libertas
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Само не мога да разбера какво ви пречи,че цената на горивата са ниски Русия-Америка еди кво си,аз лично много се кефя.Нека все така да са устройват ме а друго не ме интересува. 

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Само че живота не е само една кола,мен.
Колата е един кошник ,от който разхода на гориво е само едно перо от всичките пари които гълта на годишна база разходи.
Ниската цена на петрола и срива на рублата носят много фатални последици.Германия и Русия например- търговията между двете държави беше с общ обем 95.4 милиарда долара.много фирми спряха дейност или направо фалираха последните месеци.Германското правителство преразглежда в момента прогнозите си за растежа на икономиката догодина-и то надолу,много надолу.
През август Москва въведе ембарго върху вноса на плодове, зеленчуци, месо и други хранителни продукти от ЕС. Европейските производители, които изнасят много плодове, сирене и свинско пострадаха значително от ембаргото. През 2013 г. за Русия са били изнасяни около 10% от произведените за експорт храни от ЕС на стойност 15 милиарда долара. Засега ЕС е предвидил едва 156 милиона долара за компенсации на производителите.
Енергийните компании както се и очаква най-много ще им се отрази всичко това.Автомобилопроизводителите също.
В Китай се чака рецесия и всички тези неща изглежда ще я ускорят.А всички знаем къде се произвеждат 90% от всичко в наши дни.
Естествено от цялата игра има печеливши и губещи.
Аз не ни виждам в тази част на земното кълбо където ще са печелившите.Доколкото чета онлайн изданията и Европарламента ще преразглежда разни бюджети и субсидии за 2015 година....А ние разчитаме на такива подаяния и сме зависими Германия ,а от там и ЕУ да са силни.Та така.
То ако това че можеш да си караш повече колата определяше стандарта на живот.Еххххх.Аз предпочитам да имам пари за 10 пъти да си хвана такси на ден,отколкото да карам повече собствената си кола,ако ще ме разберете.
Колата е един кошник ,от който разхода на гориво е само едно перо от всичките пари които гълта на годишна база разходи.
Ниската цена на петрола и срива на рублата носят много фатални последици.Германия и Русия например- търговията между двете държави беше с общ обем 95.4 милиарда долара.много фирми спряха дейност или направо фалираха последните месеци.Германското правителство преразглежда в момента прогнозите си за растежа на икономиката догодина-и то надолу,много надолу.
През август Москва въведе ембарго върху вноса на плодове, зеленчуци, месо и други хранителни продукти от ЕС. Европейските производители, които изнасят много плодове, сирене и свинско пострадаха значително от ембаргото. През 2013 г. за Русия са били изнасяни около 10% от произведените за експорт храни от ЕС на стойност 15 милиарда долара. Засега ЕС е предвидил едва 156 милиона долара за компенсации на производителите.
Енергийните компании както се и очаква най-много ще им се отрази всичко това.Автомобилопроизводителите също.
В Китай се чака рецесия и всички тези неща изглежда ще я ускорят.А всички знаем къде се произвеждат 90% от всичко в наши дни.
Естествено от цялата игра има печеливши и губещи.
Аз не ни виждам в тази част на земното кълбо където ще са печелившите.Доколкото чета онлайн изданията и Европарламента ще преразглежда разни бюджети и субсидии за 2015 година....А ние разчитаме на такива подаяния и сме зависими Германия ,а от там и ЕУ да са силни.Та така.
То ако това че можеш да си караш повече колата определяше стандарта на живот.Еххххх.Аз предпочитам да имам пари за 10 пъти да си хвана такси на ден,отколкото да карам повече собствената си кола,ако ще ме разберете.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не се залъгвай... за всички страни бедни на ресурси и такива, които не зависят от износ на петрол това е стимул за икономиката им. ЕС е може би най-печелившия от тези цени... горивата не са само транспорт... Китай също е от страната на печелившите...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За тези които зависят също е стимул за икономиката .Добива няма да намалее а дори ще се увеличи заради по голямото поотребление - цените пак ще се нормализират , ще паднат надолу печалбите и съответно инвестициите търсят по голяма доходност така че ще има раздвижване навсякъде .
Надявам се да не инвестират в някоя нова война в блезкия изток или Африка
Надявам се да не инвестират в някоя нова война в блезкия изток или Африка

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Русия до тук стабилизира, а ако Сауди увеличи добива за да компенсира, ще яде бахура като ирак....тогава 5.50 за бенз ше е ок 

- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Ще поживеем ще видим.Аз лично съм позатегнал колана вече малко.Някак си вярвам на Дойче банк и Париба в някой прогнози.
Всички гледате петрола като някакъв единствен фактор в световната икономика,само че Германия е много зависима от това рублата да е силна,да не говорим че Дойче банк е леко настинала и ако легне да умира мнооооооого нещо ще повлече след себе си.
Най-малкото че в темата си говорим и друго-в България властва монопола и когато цените на петрола падат,нищо съществено не пада като цени.Но когато започне да се вдига,макар и от нива по-долу от преди,цените веднага скачат нагоре с извинението ''петрола това-онова''.....
нека някой се осмели да постне тема нещо от рода на ''Родната икономика и ситуацията в България....'' да си видим понааканото дирнище.Иначе за световната икономика видяхме че има силни анализатори във форума.Ама какво ни топли нас цялата ситуация на местна почва???????
И да,и аз съм много изненадан че до тук Русия се представя повече от блестящо.Даже ми стана смешно днес как в една статия пишеше ''Гладните и озверени руснаци се бият за нови коли в автосалоните'', за да си запазели донякъде парите.Завалиите ,за нови автомобили се биели.Едно време така се смеехме и на гърците колко зле били,после на Кипър и на Исландия.И какво стана-пак ние сме последни в Европа по всичко.
Доколкото четох Саудитска и компания имали натрупан резерв 1 000 милиарда долара за кризисни ситуации,та и аз мисля че хич няма и да си спрат добива или намалеят ако ще и 20 за барел да стане.
Играта е ясна-всеки ще покаже колко му е дълбок джоба.само че някой го играят като сварката-на тъмно и не си знаят картите.ама това хич не са саудите.
Та ,хайде някой да постне тема и за България,кой е смелчагата.Стига сме яли кокалите на другите.Щот малко се получава ''аз карам Е46 ама дай да оплюем че комшията спука гума 345/30/20'' на ферарито си-хаха кой знае колко ще се изръси''.
Всички гледате петрола като някакъв единствен фактор в световната икономика,само че Германия е много зависима от това рублата да е силна,да не говорим че Дойче банк е леко настинала и ако легне да умира мнооооооого нещо ще повлече след себе си.
Най-малкото че в темата си говорим и друго-в България властва монопола и когато цените на петрола падат,нищо съществено не пада като цени.Но когато започне да се вдига,макар и от нива по-долу от преди,цените веднага скачат нагоре с извинението ''петрола това-онова''.....
нека някой се осмели да постне тема нещо от рода на ''Родната икономика и ситуацията в България....'' да си видим понааканото дирнище.Иначе за световната икономика видяхме че има силни анализатори във форума.Ама какво ни топли нас цялата ситуация на местна почва???????
И да,и аз съм много изненадан че до тук Русия се представя повече от блестящо.Даже ми стана смешно днес как в една статия пишеше ''Гладните и озверени руснаци се бият за нови коли в автосалоните'', за да си запазели донякъде парите.Завалиите ,за нови автомобили се биели.Едно време така се смеехме и на гърците колко зле били,после на Кипър и на Исландия.И какво стана-пак ние сме последни в Европа по всичко.
Доколкото четох Саудитска и компания имали натрупан резерв 1 000 милиарда долара за кризисни ситуации,та и аз мисля че хич няма и да си спрат добива или намалеят ако ще и 20 за барел да стане.
Играта е ясна-всеки ще покаже колко му е дълбок джоба.само че някой го играят като сварката-на тъмно и не си знаят картите.ама това хич не са саудите.
Та ,хайде някой да постне тема и за България,кой е смелчагата.Стига сме яли кокалите на другите.Щот малко се получава ''аз карам Е46 ама дай да оплюем че комшията спука гума 345/30/20'' на ферарито си-хаха кой знае колко ще се изръси''.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За 9000-10000 барела на месец ли да си пишем 

jorsenbmw написа:нека някой се осмели да постне тема нещо от рода на ''Родната икономика и ситуацията в България....'' да си видим понааканото дирнище.Иначе за световната икономика видяхме че има силни анализатори във форума.Ама какво ни топли нас цялата ситуация на местна почва?????
Та ,хайде някой да постне тема и за България,кой е смелчагата.''.

Колега предлагам ти да я пуснеш ти, защото ако пусна и такава тема ще ви напусна завинаги след тази за расизма заради която знам, че модераторите са на нокти и ще е малко нагло от моя страна

Иначе имам огромното желание да направя такава

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност