Шоферите от Лесидрен......
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Шоферите от Лесидрен......
Само не знам що мен сте ме цитирали, че съм го писал това абсурд за колоездачите 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
(bubsa) написа:Аз като съм от страната на по-уязвимия гледам да се пазя.
+1
Ей т'ва ако го проумеят хората, доста по-малко инциденти ще има. Факт. И за мотористите важи с пълна сила ...
Друг е въпроса, че на децата им е трудно да се пазят, колкото и да им се обяснява...За това винаги едно наум и очите на 4.
Редовно карам по един междуградски път, дето се пускат разни състезателчета колоездачи, и всеки път карат по трима в редичка и двама зад тях. А има завой в които не се виждат докато не им влезеш в гръб с 90. Всеки път свиря като сватбар и три пъти съм спирал да им обяснявам как ще ги гръмна като кегли другия път като съм се зазяпал, ама нищо - не им увират кифириците.

Ubi dubium, ibi libertas
steeN написа:Само не знам що мен сте ме цитирали, че съм го писал това абсурд за колоездачите
Грешка при цитатите, извинявам се, за което. Идеята ми е, че карам доста активно градско от над 10г. в София и смятам, че ако едно 20% от хората сменят колите с колела градът ще стане много по-приятен за живеене. Инфраструктура за колела ще започне да има, когато има хора с колела, не обратното. Няма как нещо да ти дойде от небето без да го поискаш, особено пък в България. Общината вижда как всичко живо се бута у колите, независимо, че може да се пътува за същото време и с колело, къде ти е престижа да покажеш колко кинти си налял у кочината и съседите ти да ти се смеят, че караш колело. Та общината го вижда тва и влага много повече средства в автомобилна инфраструктура. Добре, че се появиха вече разни вело-организации да лобират за велоалеи, та вече нещата са къде-къде по-добре от преди 10 години и ще стават все по-добре, надявам се. Гадното на вело-алеите е, че често са директно до доста големи артерии и се налага да дишаш баси отровите ако решиш да караш по тях.
Колкото до пазенето, няма как и да е иначе, при наличието на такива примати дето газят където им падне, няма как да не са ти на 10 очите при всяка ситуация свързана с добилжаване до автомобилен път. За жалост децата са решили, че на село, на Мачу Пукчу у царевичака могат да си ходят покрай пътя без да се тревожат, но са сгрешили фатално. Тука почнаха да се вадят от 10 кладенеца вода да се оправдаят тея рейсъри, а реално решението трябва да е само едно. Да не говорим пък ако реши човек да се отдаде на субективната преценка и да сравни снимките на шофьора и на убитите деца, за да го прати тоя да троши камъни до края на живота му у некоя кариера.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:Тва с изпреварването от дясно е разрешено в града. Не знам що толкова изкача тая тема през няколко месеца? Само на шибаната магистрала и на скоростен път не може, просто щото е забранено да се движиш в лявата лента освен ако не изпреварваш.
Явно не така мислят от КАТ-СДВР. Това е отговор на запитване по този повод:
"В писмото си с въпрос относно изпреварването на МПС в границите на населени места от дясната страна цитирате чл.15 и чл.41 от ЗДвП.Така разписан чл.15 от ЗДвП регламентира движенито на МПС в пълния габарит на уличните платна и неправилно го съпоставяте в чл.41, който определя правилата за извършване на маневра “изпреварване”.Като извод от гореизложеното е, че в Закон за движение по пътищата няма разписана възможност, маневра изпреварване да се извършва от дясната страна на движещо се МПС. ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ" - СДВР"
(bubsa) написа:Причината е,че предпочитам колоездача да остане някъде назад,за да не му треперя и след това и да се чудя как да го изпреварвам в движението.Не че се получава повечето пъти.
Дадох ти пример по-назад с това как аз съм по-бърз по път с остри завои и голям наклон. Трябва ли приближавайки подобен участък аз с колелото да карам по средата на платното и да не позволявам никой да ме изпревари, че да се чудя после аз как да ги изпреварвам? Защото повечето хора явно ги избива на чест като ги изпревари колело по завоите и започва едно свирене на гуми, едни спирачки и недозавивания..

София не е един от най-замърсените градове, той Е най-мръсния град в Европа. Всеки качил се на колело ви дава глътка въздух. Пести гориво, спестява килограми окиси, двуокиси, прахови частици и какво ли още не. Стига с тая ганьовщина, пуснете ги да карат, оставете ги да бързат. Какъв е проблема?

Естествено, че всеки с колело бърза да мине през кръстовището. Ако някой се чуди защо му предлагам да спре в едно голямо задръстване, да клекне интензивно 20-30 пъти и да застане на едно място между колите. Много бързо и ясно ще ме разбере защо. Ако не искате да правите подобни експерименти мога да ви покажа снимка на маска на какво прилича след едно излизане в града.
hell's angel написа:Редовно карам по един междуградски път, дето се пускат разни състезателчета колоездачи, и всеки път карат по трима в редичка и двама зад тях.
Това си е състезателна стратегия и така карат, защото тренират. В случая имаш право да се обадиш на 112 и да поискаш да бъдат санкционирани тъй като при тренировки би трябвало да са придружени от автомобил. Друг е въпроса, че и да има автомобил зад тях пак ще има недоволни, че е карал с 40-50 в завоя.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Успех пожелавам на всеки катаджия, който се опита да ми пише акт за това, мога да кажа само
Така като е написано, не виждам как ще стане. Те както искат да си го тълкуват, не са те които определят.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
през юни бях в БГ и ми направи впечатление колко е мръсен въздуха, а за сметка на това като говорихме с няколко приятели, на тях не им правеше впечатление, предполагам са свикнали.
за шофьорите дето се оплакват от колелата, просто да свикнат
просто спираш и изчакваш колелото да мине, толкова е просто...
ако обаче колелото шари из лентите, тогава велосипедиста трябва да бъде санкциониран.
а тва да спреш плътно в дясно на светофара, така че да блокираш велосипедистите е пълна глупост. кво значи нека е зад мен за да ми е спокойно..баси простотията.
нека караме по правилата за да НИ е спокойно.
на някои извънградски пътища трябва да има забрана за движение на колела и пешеходци обаче.
а темата не е ли за нещо друго или вече e коли vs колела?
за шофьорите дето се оплакват от колелата, просто да свикнат

ако обаче колелото шари из лентите, тогава велосипедиста трябва да бъде санкциониран.
а тва да спреш плътно в дясно на светофара, така че да блокираш велосипедистите е пълна глупост. кво значи нека е зад мен за да ми е спокойно..баси простотията.
на някои извънградски пътища трябва да има забрана за движение на колела и пешеходци обаче.

bum_bum написа:И кой според теб е виновен, изпреварващия или изпреварвания? Спорез ЗДВП чия е отговорността да осигури дистанция при изпреварване?
В случая с гифчето според мене колоездачът е виновен, защото трябва да кара извън платното, където кара приятелят му на безопасна дистанция или ако кара на самото платно отвътре на линията, то поне да го прави от другата страна за да може да вижда какво идва и на каква дистанция. Относно кой трябва да направи дистанция при изпреварване, разбира се, че е изпреварващият, само че тук не говорим за изпреварване, а за реагиране в последния момент. Пак според мен, на такъв път не можеш да караш колело, колкото и да ти се иска, поне от чувство за самосъхранение не трябва да го правиш, не говорим дали имаш право или не. Колоездачите в случая нямат никакви отличителни маркировки по тях и колелетата, това е равно на "търся си белята", а после шофьорът го отнася.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Denmark написа:през юни бях в БГ и ми направи впечатление колко е мръсен въздуха, а за сметка на това като говорихме с няколко приятели, на тях не им правеше впечатление, предполагам са свикнали.
за шофьорите дето се оплакват от колелата, просто да свикнат![]()
Нека съм простак

И пак казвам,не искам да си имам проблеми заради неориентиран колоездач.Това ми е главното съображение.Познавам хора,на които без грам вина животите им се сринаха заради тези със слушалките и правата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Може да спра,да ги пропускам,да ги пренасям,НО ако плащат данъци за пътя.Нали са пълноправни участници?!.
Да! И винетки! И преглед! И Гражданска Отговорност! Щом не плащат данък за ППС-то, значи нямат права. Къде се мушкат насам-натам

Тва с данъците е шибана работа. На дъщеря ми триколката с тия 3 колела сигурно ще е с големия данък деба. Хем е по-широка, хем износва повече пътя с тия три колелета. А като млад шофьор сигурно гражданската ще е баси цифрата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
bum_bum написа:(bubsa) написа:Може да спра,да ги пропускам,да ги пренасям,НО ако плащат данъци за пътя.Нали са пълноправни участници?!.
Да! И винетки! И преглед! И Гражданска Отговорност! Щом не плащат данък за ППС-то, значи нямат права. Къде се мушкат насам-натам![]()
Тва с данъците е шибана работа. На дъщеря ми триколката с тия 3 колела сигурно ще е с големия данък деба. Хем е по-широка, хем износва повече пътя с тия три колелета. А като млад шофьор сигурно гражданската ще е баси цифрата.
Е добре де,искаш равни права,а какво даваш?
ПС Наясно съм,че примера който дадох не е уместен,но за да имаш права трябва да имаш и задължения

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Предлагам да подхванем кампания "Всеки колоездач да хвърли колелото и да се метне на джиБ". Така и колегата ще бъде спокоен, че се плащат данъци, и колоездачите няма да са в опасност, и ще бъдем в тон с всеобщото авто-масакре...
И да не забравяме самата тема за какво е. Нека на всички пешеходци и изобщо не-водачи да бъде забранен достъпа до пистите, та да може да ударим спокойно некой друг прекъсвач "нощем" в 19:00 часа. Кви са тея всичките паразити, дето се разхождат пеша и с колела по пистите и тротоарите и човек не може една метла да сгреши без да омете тротоара с разни шматки по него.
https://www.youtube.com/watch?v=BECZpssQw_M
И да не забравяме самата тема за какво е. Нека на всички пешеходци и изобщо не-водачи да бъде забранен достъпа до пистите, та да може да ударим спокойно некой друг прекъсвач "нощем" в 19:00 часа. Кви са тея всичките паразити, дето се разхождат пеша и с колела по пистите и тротоарите и човек не може една метла да сгреши без да омете тротоара с разни шматки по него.
https://www.youtube.com/watch?v=BECZpssQw_M
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Крайно време е и на пешеходците да им проверяват подметките за грайфер. Който няма да му пишат глоба. И да вземат да измислят някой данък за тях, и 10лв на година да е, все файда..
Тук има повече луди, отколкото си мислех...
Тук има повече луди, отколкото си мислех...
В тая държава една огромна част от населението не притежава грам възпитание! Няма морал, няма ценности, няма етика, мозък няма! Ние сме си омагьосания кръг... царе на безсмислените спорове. В темата почти не намерих мнение, което да не е твърде крайно. Българинът има една особена черта, да говори страшни глупости, в които дори не вярва, само и само да са му в полза за спора. То не бяха бесеници, блъсканици, сръбска музика и правопис... Факт е, че която и група хора да погледнеш, дали ще са шофьори, колоездачи, пешеходци и т.н., има индивиди върху които можем да сипем лайна до безкрай! Аз през целия си живот съм видял ЕДНА единствена майка с количка, която да излезе на платното между спрели коли с гръб, а не с количката напред... останалите сигурно знаят, че ако някой отнесе количката, после таткото ще коли и беси, и това ги успокоява. Какво става тогава с "нямаш деца и затова разсъждаваш така"? Децата са извор за акъл на родителите си ли?
FuRoRR също се изказва доста крайно, но за едно е прав - възпитавайте си децата, защото няма как да ги опазите, освен ако не ги научите, че сами трябва да пазят себе си и околните. Всички като станат на 18 и искат книжка, кола, и да ходят да пият и пушат, важното е да се прибират!
Мир на праха на всички жертви по пътищата.
FuRoRR също се изказва доста крайно, но за едно е прав - възпитавайте си децата, защото няма как да ги опазите, освен ако не ги научите, че сами трябва да пазят себе си и околните. Всички като станат на 18 и искат книжка, кола, и да ходят да пият и пушат, важното е да се прибират!
Мир на праха на всички жертви по пътищата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Е добре де,искаш равни права,а какво даваш?
Давам чист въздух- нещо, което не можеш да си платиш с данъците и да си купиш с пари

alX3m написа:Аз през целия си живот съм видял ЕДНА единствена майка с количка, която да излезе на платното между спрели коли с гръб, а не с количката напред...
Ми опитай да свалиш количка със спящо бебе по начина по който казваш и ще разбереш защо не го правят. Едва ли има майка, която няма да се огледа преди да изкара количката на пътя.