Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Гуми от "Диана" ООД - горчиво
sub_eleven написа:Днес взех и аз нови гуми от тях - никакъв проблем, преди съм взимал пак никакъв проблем. Като бивш моторист съм се научил - там гумите се карат до третата година и след това нови без значение грайфера. Затова като поръчвам изрично се интересувам за дот-а и нямам проблем.
Иначе Диана като цена са перфектни, а има и ДДС в цената, за който има фирма, което е доста важно.
Точно така!На мен с най-голямата отстъпка и без ДДС-то 225/55/16 алпин 5 ми излезнаха по 180лв

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Взето от форума на data.bg:
Какво означават цветните точки от вътрешната страна по една гума?
Задавали ли сте си този въпрос?
Значи от вътрешна страна в повечето случай или там, където пасва с джантата, но от отвътре на гумата има цветна точка. Точно това е маркировката която Ви трябва. Нашите търговци на дребно купуват гуми от запад по-евтини и не мислят за риска на чуждият (нашият) живот: купуват преоценени гуми и трият маркировката. Но дори и да не го направят, задайте си въпроса Вие знаехте ли за това и това ли щяхте да гледате?
EUROPE / USA standard colors
Червен цвят
Kлас А – O.K.
Клас В – малки козметични дефекти – няма проблем, гумата е с гаранция
Жълт цвят
Клас С – нарушен е състава на каучуковата смес – няма гаранция, бързо износване или дисбаланс ,не отговаря на изискванията за този модел
Зелен цвят
Клас D – вътрешни дефекти – VERY DANGER!!!
Какво означават цветните точки, които са отвън на гумата?
Червена - Трябва да съвпада с отметката L на алуминиевата джанта при монтажа на гумата.
Бяла - Трябва да бъде на 180 градуса от отметката L на алуминиевата джанта при монтажа на гумата.
Жълта - Използва се при железните джанти. Трябва да съвпада с вентила.
Какво означават цветните точки от вътрешната страна по една гума?
Задавали ли сте си този въпрос?
Значи от вътрешна страна в повечето случай или там, където пасва с джантата, но от отвътре на гумата има цветна точка. Точно това е маркировката която Ви трябва. Нашите търговци на дребно купуват гуми от запад по-евтини и не мислят за риска на чуждият (нашият) живот: купуват преоценени гуми и трият маркировката. Но дори и да не го направят, задайте си въпроса Вие знаехте ли за това и това ли щяхте да гледате?
Червен цвят
Kлас А – O.K.
Жълт цвят
Клас С – нарушен е състава на каучуковата смес – няма гаранция, бързо износване или дисбаланс ,не отговаря на изискванията за този модел
Зелен цвят
Червена - Трябва да съвпада с отметката L на алуминиевата джанта при монтажа на гумата.
Бяла - Трябва да бъде на 180 градуса от отметката L на алуминиевата джанта при монтажа на гумата.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колега, да ме прощаваш, ама толкова глупости на едно място рядко се прочитат
... спокойно можеше да се информираш, преди да го плеснеш тук.
Ето ти един лек и приятен текст за успокоение, и леко оправдание на гадните производители, дето все гледат да прецакат нещастния Български потребител /май целия свят се е заел с тая задача
/
В текста има даже и бонус, обясняващ ужасните цветни линии по грайфера, изпращащи сигнали до цру, гасударствений разведчик, и гд боб разбира се...

Ето ти един лек и приятен текст за успокоение, и леко оправдание на гадните производители, дето все гледат да прецакат нещастния Български потребител /май целия свят се е заел с тая задача

В текста има даже и бонус, обясняващ ужасните цветни линии по грайфера, изпращащи сигнали до цру, гасударствений разведчик, и гд боб разбира се...
Фидел Кастро написа:
Червен цвят
Kлас А – O.K.
Жълт цвят
Зелен цвят
не. такъв рейтинг няма и никой производител не би си и помислил да има. всяки модел гума се произвежда само в едно качество и ако някой ви каже, че не е така му кажете, че знаете и че също така американците сами си бутнаха кулите на 9/11.
различните цветове точки са вариации на червената и жълтата точка на различните производители:
червената може да е синя, розова и зелена.
жълтата може да е бяла.
всеки производител си има някакви цветове. повечето са стандартизирани на червени и жълти, но както казах има и други. трябва да се провери.
това от което трябва да се пази човек е нова гума без точки. това означава че производителя не си е направил труда да измери всяка гума... което говори общо взето за липса на контрол и ниско качество.
почти е вярно.
червената точка има приоритет- един вид ако има жълта- се игнорира жълтата. монтираш червената на Л отметката на джантата. ако няма Л отметка- монтираш на вентила.
жълта точка (ако няма червена) се слага на вентила.
бяла - същото като жълтото.
аман
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
VERY DANGER!!! 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
b00st написа:VERY DANGER!!!
И на мен това ми направи впечатление - счупения английски.
Това за точките е много интересно, не го знаех.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
steeN написа:b00st написа:VERY DANGER!!!
И на мен това ми направи впечатление - счупения английски.
Това за точките е много интересно, не го знаех.
За мой късмет онзи ден на BW Cup-a на Yokohama Ad r08 имаше и двете точки и жълтата и червената,но досега на нито една нова гума ,която съм купувал не съм имал - а това означвало,че производителя,не следи толкова стриктно качеството (в смисъл такъв,че явно е за top performance гуми)...макар че тези които съм взимал нови са все премиум класа...но не над 18
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Купувала съм летни от Диана, с пресен ДОТ, много намалени и висок клас гуми. И бяха ок.
Иначе за обслужване - монтаж/демонтаж - мисля да пробвам някое друго място, стига им толкова.
Иначе за обслужване - монтаж/демонтаж - мисля да пробвам някое друго място, стига им толкова.