Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
dextuar написа:Nedko Anev написа:liloff написа:Е не е ли най-разумно, така и така си в нарушение със скоростта, просто да ме изпревариш и да си заминаваш или наистина мислиш, че някой на този свят е длъжен да ти дава път.
--
Нищо лично към теб, просто примери и поводи за размисъл.
Ми не е най разумно щото ти може да не решиш в същия момент да тръгнеш в дясно, но някой льольо щото не е видял,че аз вече съм тръгнал да го изпреварвам отдясно да ме засече и познай ако съм се засветкал къде ще спра
Че тоя льольо и до него да караш, без да искаш да го изпреварваш, пак ще те изтряска. Тук не говорим за някакви олигофрени, защото с тях няма значение в коя лента караш, а за нормални водачи без психични отклонения.
Да, но все пак на колата му не е оказано "Има психични отклонения" и аз трябва да хвърлям боб едва ли не

Затова и много мразя да карам до някой просто ми е адски противно и винаги гледам или да се изтегля или да намаля ( тук говорим за дву и повече лентов път с скорост 50-60+ за задръствания е ясно..,че няма как)
Браво на всички играчи в темата!
Едните карали нарочно бавно, за да дразнят тези които бързат, а другите бързали щото едните карали като дебили.
Сега всички знаете защо се стига до случки като във Враца! - viewtopic.php?f=4&t=403108&start=90
Съжалявам но темата е пълна с малоумие и най-тъжното е, че разкрива чудесно истинската вътрешна нагласа. Пътищата не са за надцакване и надлъгване - било то със скорост, цена на автомобил или непукизъм и дебилщина/келешлък
Прекалено много хвърлена енергия в прекалено грешна енергия. На никой не пожелавам нито да бъде бит, нито да бие някой и да се занимава с полицията.
Никой не е длъжен на никой за нищо!
Едните карали нарочно бавно, за да дразнят тези които бързат, а другите бързали щото едните карали като дебили.
Сега всички знаете защо се стига до случки като във Враца! - viewtopic.php?f=4&t=403108&start=90
Съжалявам но темата е пълна с малоумие и най-тъжното е, че разкрива чудесно истинската вътрешна нагласа. Пътищата не са за надцакване и надлъгване - било то със скорост, цена на автомобил или непукизъм и дебилщина/келешлък

Прекалено много хвърлена енергия в прекалено грешна енергия. На никой не пожелавам нито да бъде бит, нито да бие някой и да се занимава с полицията.
(bubsa) написа:
Да разбирам ли,че умишлено провокираш към нарушения,като се влачиш в лява лента?
Това е мисленето на слабите шофьори
А това е мисленето на "силните" шофьори

vlad0 написа:Браво на всички играчи в темата!
Съжалявам но темата е пълна с малоумие и най-тъжното е, че разкрива чудесно истинската вътрешна нагласа. Пътищата не са за надцакване и надлъгване - било то със скорост, цена на автомобил или непукизъм и дебилщина/келешлък![]()
Ти мислиш ли, че ни оставят среден вариант? Ако не си от състезателите си от провокаторите. Среден варинат за българина няма!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
© написа:(bubsa) написа:
Да разбирам ли,че умишлено провокираш към нарушения,като се влачиш в лява лента?
А това е мисленето на "силните" шофьориЗащо си мислиш, че някой те провокира и то точно теб ако кара с 70 при ограничение 60? Типично българска психика - "сега ще му покажа на тоя", а както казах дори не те гледам в огледалото. Показвай - няма проблем, аз комплекси на тема скорост и шофиране нямам.
Да не останеш с грешно впечатление,че съм от светкащите и каращи на зиг-заг

Интересно ми е ако примерно караш с 80 на хубав булевард на който е позволено и няма светофар в продължение на 5км,а дясната лента е с никакво или рехаво движение,защо няма да ми направиш място да си карам с 90?Не само аз,но и 90% от шофьорите ще ти се издразнят!Трябва ли без да знам,дали осъзнаваш къде се намираш да тръгна да те изпреварвам от дясно с риск и ти да тръгнеш натам,защото(примерно) си ме видял в последния момент и си решил да се престроиш?
ПС Разсъждаваш като жена шофьор!Та така ако са видяли знак,че са с предимство и в пропаст може да скочат

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
(bubsa) написа:© написа:(bubsa) написа:
А това е мисленето на "силните" шофьориЗащо си мислиш, че някой те провокира и то точно теб ако кара с 70 при ограничение 60? Типично българска психика - "сега ще му покажа на тоя", а както казах дори не те гледам в огледалото. Показвай - няма проблем, аз комплекси на тема скорост и шофиране нямам.
Да не останеш с грешно впечатление,че съм от светкащите и каращи на зиг-заг![]()
Интересно ми е ако примерно караш с 80 на хубав булевард на който е позволено и няма светофар в продължение на 5км,а дясната лента е с никакво или рехаво движение,защо няма да ми направиш място да си карам с 90?Не само аз,но и 90% от шофьорите ще ти се издразнят!Трябва ли без да знам,дали осъзнаваш къде се намираш да тръгна да те изпреварвам от дясно с риск и ти да тръгнеш натам,защото(примерно) си ме видял в последния момент и си решил да се престроиш?
ПС Разсъждаваш като жена шофьор!Та така ако са видяли знак,че са с предимство и в пропаст може да скочатТрябва да се мисли докато се шофира...
Веднага ти давам пример:
Карам най-ляво,защото знам, че след макс. 1 км искам да завия на ляво. Някъв ми светка и аз чинно отбивам в дясно, за да мине той + N броя като него бързачи. Кръстовището идва, а аз от тея изтребители не мога да си се върна в лентата и да си завия. Сега разбираш ли защо по закон в градски условия караш в най-удобната за теб лента? Не е въпрос на мерене, но тези правила не са ги мислили някакви хора, които целят да ви късат нервите. Има си и причина

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Примери много.Нещо не може да се разбереме.Не виждам проблем да се престроиш 300м преди светофара,а и едва ли ще те е връхлетяла ескадрила от 100 коли та от 1км да си пазиш левия завой.
Айде и аз един пример,който всеки ден виждам нагледно.
От Бояна си се качваш на околовръстното с идеята,че на Арена Младост ще завиваш на ляво.Трябва ли да се влачиш със 60-70 до там и да пречиш на 200 коли?Това е всеки ден.
Друг пример.На Цариградско застани да погледаш какво става на разклона за дружба и летището.Всички в последния момент от най-лява лента засичайки много коли се набутват да завиват на дясно,а колко по-лесно за всички би било ако са си карали в дясно преди това.
От Бояна си се качваш на околовръстното с идеята,че на Арена Младост ще завиваш на ляво.Трябва ли да се влачиш със 60-70 до там и да пречиш на 200 коли?Това е всеки ден.
Друг пример.На Цариградско застани да погледаш какво става на разклона за дружба и летището.Всички в последния момент от най-лява лента засичайки много коли се набутват да завиват на дясно,а колко по-лесно за всички би било ако са си карали в дясно преди това.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
И престанете със законите,защото идея си нямате колко много не ги спазвате без дори да го осъзнавате
Ако имаше колегиалност и повече мислене докато се шофира,щеше да е много по-лесно.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
(bubsa) написа:Примери много.Нещо не може да се разбереме.Не виждам проблем да се престроиш 300м преди светофара,а и едва ли ще те е връхлетяла ескадрила от 100 коли та от 1км да си пазиш левия завой.
Веднага ти давам контра пункт за Цариградско. В същото време има много коли, който се включват преди разклона от крайна дясна в движението, за да продължат по Цариградско. Ако всички караха в дясна, другите нямаше да могат да се включат, аз също нямаше да мога да завия към Младост.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
dextuar написа:(bubsa) написа:Примери много.Нещо не може да се разбереме.Не виждам проблем да се престроиш 300м преди светофара,а и едва ли ще те е връхлетяла ескадрила от 100 коли та от 1км да си пазиш левия завой.
Веднага ти давам контра пункт за Цариградско. В същото време има много коли, който се включват преди разклона от крайна дясна в движението, за да продължат по Цариградско. Ако всички караха в дясна, другите нямаше да могат да се включат, аз също нямаше да мога да завия към Младост.
И двата примера на колегиалния са абсолютно сбъркани и неверни.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
© написа:Ти мислиш ли, че ни оставят среден вариант? Ако не си от състезателите си от провокаторите. Среден варинат за българина няма!
Прав си, но както казах - не си длъжен на никой с нищо, както и никой не ти е длъжен с нищо.
Хората в съседната кола не са част от моя живот - не принадлежат по никакъв начин към него, така че не могат да ми отклонят вниманието от целите и настроението.
След тази случка във Враца, когато някой реши да ме псува или слиза от колата повече няма да отвръщам - просто ще кажа три думи: "Враца Теодор Поничките/Братятата"

Със сигурност съм по-слаб "шофьор" от някои в тази тема и със сигурност съм по-добър от други - но не ме интересува и вие за мен сте никой - не сте състезание за мен, нито шоферлъка ми е самоцел. Даже не знам как се измерва кой е по-добър и кой е по-лош шофьор в градски условия
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:(bubsa) написа:Примери много.Нещо не може да се разбереме.Не виждам проблем да се престроиш 300м преди светофара,а и едва ли ще те е връхлетяла ескадрила от 100 коли та от 1км да си пазиш левия завой.
Глупости.Значи е по-правилно от лява лента със 80-90 на спирачка да се забодеш пред всички?!?С какво ще улесниш тея които иначе нямало как да се включат?
Принципно не знам защо изобщо споря,като няма смисъл.
Има една приказка много вярна,а именно:Шофьор,търговец и ку*ва се ражда,не се става!!!Та и да ви обяснявам няма да започнете да карате нормално.
vlad0 написа:...
Точно това казвам и аз - не ме интересуват. Обаче и да не те интересуват, пак се дразнят. Не можеш да им угодиш

Иначе примерите на (bubsa) са доста крайни, имам достатъчно голям опит като шофьор за да не изглеждам нелогично на пътя т.е. най-вероятно ще ти направя път на някакъв участък със не знам си колко свободни ленти, най-малкото защото не знам тоя където се е засилил отзад с какъв опит и какво мислене ще е. Но да очакваш това да става винаги на 100% не мисля, че е правилно
Ба темата. Тя до къде достигнала.
Рейсъри срещу моралисти.
Рейсъри срещу моралисти.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ти пусни тук решението от последното дело, което си спечелил.
Не се прави на ощипан.
Не се прави на ощипан.