BMW Събор 2016 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BMW Събор 2016 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Все още изчаквам да се напишат възможно най-много мнения, за да може наведнъж да отговоря на всички...
Като цяло липсата на подпис върху грамотите е наистина голям пропуск, който от части е породен от бързането да обявим резултатите, от части поради натрупана умора. Но дори и без подпис, тези грамоти са толкова истински, колкото и наличието на с моят грозен подпис върху тях.... честно казано.
Като цяло липсата на подпис върху грамотите е наистина голям пропуск, който от части е породен от бързането да обявим резултатите, от части поради натрупана умора. Но дори и без подпис, тези грамоти са толкова истински, колкото и наличието на с моят грозен подпис върху тях.... честно казано.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Mollov написа:Като цяло липсата на подпис върху грамотите е наистина голям пропуск, който от части е породен от бързането да обявим резултатите, от части поради натрупана умора. Но дори и без подпис, тези грамоти са толкова истински, колкото и наличието на с моят грозен подпис върху тях.... честно казано.
Е, с подпис и с печат на клуба стават малко по-сериозни

- ///Mitaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320d; E46 330cd EX
Mollov написа:Все още изчаквам да се напишат възможно най-много мнения, за да може наведнъж да отговоря на всички...
Моллов , на теб конкретно мога да кажа само едно, Благодаря за отзивчивостта въпреки лудницата и многото кандидати около конкурса
Относно предишния пост искам да кажа, че не ламтим за нищо, просто би било напълно заслужено във витрината ти да остане една купа и един хубав спомен, както беше предишни години! Не мисля, че направата на подобно нещо коства много средства, но говори за отношението на клуба към теб, за старанието ти и за това, че в крайна сметка и ти си част от събора.
Рене Декарт: Има ли разум?
Имануел Кант: Има ли бог?
Артур Шопенхауер: Има ли реалност?
Валери Божинов: malko kote, seks ima li?
- Mollov
- Мародератор
-
Вярно е, но трябва да се сетя за такова нещо, че да го има... тази година се занимавах сам с организацията на конкурса и честно казано не ми хрумна този момент, с купата... наистина не е много финансово обременяващо да се направи, а разбирам що за елемент е в цялостното изпълнение.
Както написах по-горе - човек трябва да се сети за това...
Но пък занапред няма нужда да се сещам 
Pisobella написа:
Е, с подпис и с печат на клуба стават малко по-сериозниПредварително подпечатани би спестило занимавката на място
Както написах по-горе - човек трябва да се сети за това...

- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
Dobri-To написа:Искам да поздравя г-н Ростислав Петров и неговото BMW E46 Комби макар и на ПАТЕРИЦА да спечели второ място.Този автомобил дори не заслужаваше да бъде допискан !!! Добре ,че имаше много повече познати да гласуват за неговото ГРОЗНО BMW !!!!!![]()
![]()
Автомобела е дошъл на патерица защото е спукал гума на идване каде е твоя автомобил и каде са ти били познатите

- ///Mitaka
- кандидат ентусиаст
-
Е не момчета, тука вече влизаме в махленски спорове, които са напълно излишни. Някои от тазгодишните участници имаха лош късмет, който не пожелавам на никой от вас. Това може да се случи на всеки един от нас, без значение дали е участник в конкурс или случайно е потеглил на някъде. Божидар Рашов изгуби десния си праг по пътя, тъй като бързаше защото някой беше разпокъсал колоната. Ростислав е спукал гума на входа на Пловдив ... НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА Е СТАНАЛ В 4:30 ЗА ДА ПОДГОТВИ КОЛАТА СИ В НАЙ-ДОБРИЯ И ВИД. Недейте да се занимавате с глупости и да пускате разни тъпи коментари а бъдете обективни Въпреки че спука гума, което допълнително го забави, той успя да докара колата до нормалния и вид за конкурса. Уважавайте се хора в един клуб сме.
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
Хората не знаеха как да гласуват за дадения автомобил който им харесва .
И към организаторите защо отпадна от програмата така финала на конкурса а стана така на каше .Всички участници са вложили много пари в колете станали са по нощите да ги лъскат за да ги изкарат в най- перфектния им вид пред хората. Доста не уважително към труда на всички . И толкова пари се извъртяха на този сбор нямаше 100 лв за едни купи . Други години имаше и доста по сериозни награди тука е ясно че няма как да е така заради не професионалното мнение на гласуващите .
И към организаторите защо отпадна от програмата така финала на конкурса а стана така на каше .Всички участници са вложили много пари в колете станали са по нощите да ги лъскат за да ги изкарат в най- перфектния им вид пред хората. Доста не уважително към труда на всички . И толкова пари се извъртяха на този сбор нямаше 100 лв за едни купи . Други години имаше и доста по сериозни награди тука е ясно че няма как да е така заради не професионалното мнение на гласуващите .

- Mollov
- Мародератор
-
Липсата на купи няма нищо общо с "непрофесионалното мнение на гласуващите" или с желанието да се спестят 100лв. Не изпадайте чак в такива разсъждения, които са толкова далеч от истината, че... няма как да са по-далеч.
Обявяването на резултатите не беше направено умишлено след официалният край на събора, по-скоро така се случи заради желанието ни да се съберат повече гласове в гласуването, защото след 16ч явно много хора се бяха сетили да гласуват и на два пъти така да се каже удължихме времето за гласуване, заради постоянно прииждащите нови и нови билети с гласуване върху тях...
Както казах днес ще напиша по-обстойно отговор на всички въпроси около провеждането на конкурса, както и резултатите по гласуването.
Обявяването на резултатите не беше направено умишлено след официалният край на събора, по-скоро така се случи заради желанието ни да се съберат повече гласове в гласуването, защото след 16ч явно много хора се бяха сетили да гласуват и на два пъти така да се каже удължихме времето за гласуване, заради постоянно прииждащите нови и нови билети с гласуване върху тях...
Както казах днес ще напиша по-обстойно отговор на всички въпроси около провеждането на конкурса, както и резултатите по гласуването.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
joreto007 написа:Dobri-To написа:Искам да поздравя г-н Ростислав Петров и неговото BMW E46 Комби макар и на ПАТЕРИЦА да спечели второ място.Този автомобил дори не заслужаваше да бъде допискан !!! Добре ,че имаше много повече познати да гласуват за неговото ГРОЗНО BMW !!!!!![]()
![]()
Автомобела е дошъл на патерица защото е спукал гума на идване каде е твоя автомобил и каде са ти били познатите
Явно най-много им пречи на Рости колата - по незнайни причини,а той самия е отишъл при гумаджия сутринта преди събора защото е с РФТ гуми с надеждата да я оправи ,но е била сцепена между борда и джантата - там оправия няма за негово съжаление ,така прибирането му с 80 и по-малко до София не е било от най приятните.
Въпреки всичко на конкурса колата беше с нея ....
Mollov - ти специално се справи повече от добре покрай цялата дандания

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Serafimov42
- Потребител
-
Бимбо написа:Serafimov42 написа:Бимбо написа:Събор като на събор......добри приятели,изгорели гуми,хубави коли от любимата марка!!!За конкурса......мислех,че ще го преглътна някак с идеята там да има коли,които като видя и да кажа "Ето затова не са ме избрали".......и бих казал,че имаше една такава кола и тя беше на Димитър Дунчев!!!!АДМИРАЦИИ ЗА ТРУДА МУ!И сега по ред на номерата за всичко скандално......
1.Идва кола с липсващ елемент от нея.....как подяволите пада "орогинален" М праг в движение.....аз знам както и всички останали)поне на моята кола си има ОРИГИНАЛНИ ЗАКРЕПВАЩИ ЕЛЕМЕНТИ........+щипки отвътре..........!
2.Имаше автомобили с ръжда,надигнала се боя по каросрията,липсващи парчета от оплатненията.......отлепени тапицерии по вратите,скъсани седалки,на едната и липсваха въздуховодите в М бронята!
3.Имаше коли,които бяха толкова захабени и мръсни,че не е истина!!!
Чета мненията и си мисля....трябвало да се грижим повече за автомобилите и да им обръщаме внимание!?Хора това е конкур за НАЙ-добра кола от МОДЕЛА за БЪЛГАРИЯ ако не сега КОГА да го направим това с вниманието и т.н?
Аз съм станал в 4:30 да мия лъскам и четкам.....и то при положение,че колата ми не е избрана за конкурса....смятайте тогава какво щеше да е!
Не знам,не ми е приятно и то изобщо от това на което бях свидетел в клас Е36(с изключение на Димитър естествено)!Може би се дължи най-вече на факта,че колата ми беше в пъти по добра,а не присъстваше!!!
И накрая защото май знам какви мнения ще последват.......ще се регистрирам всяка година и ще подобрявам колата на маск(колкото мога) и ще правя всичко възможно да съм достоен претендент!Няма как да прекратите този конкурс защото е ГЛАВНА част от събора(през тия коли мина целия събор БУКВАЛНО) тъй,че ако може без тия изказвания не са реални!
И за да няма подобни нелепи неща и за да е в ПЪТИ ПО-ЛЕСНО.....от догодина колите за конкурса се преглеждат на регионално ниво НАЖИВООООО, и тогава се определят финалисти за събора!!!
Не искам никой да ме разбере погрешно.....изкарах си страхотно,пътуване,ЦЯЛОСТНО събора беше на ниво,имаше какво да се види,пак казвам добри приятели и коли БОЛ и т.н......................но за да има ниво то трябва да се гони!
Щом ти е толкова любопитно как подяволите е паднал този праг защо не попита собственика на място а сега седиш вкъщи и хейтваш? на мен това ми е много любопитно подяволите и да това с оценяването наживо е доста добра идея но от хора който са наистина ценители и най-вече безпристрастни а не баща ми да е регионален на район -------- и затова да печеля и т.н.т нети ли направи впечатление че на всички дадоха по една мизерна грамота само господин Х получи подарък книга с 10тома и т.н.т.Според мен проблема не е в един липсващ праг или т.н.т проблема е че в нашата държава няма нищо истинско
Питах го(тук въпроса ми е към хората организатори,които изрично са написали,че ако колата дойде в различен вид от снимките няма да се допусне до конкурс).....а относно отговора му беше леко саркастичен(може би защото бях в група с хора от конкурса в класа му и такива от другите модели).......аз се познавам с 30% от участниците във всички класове....не ми е проблем да питам......да не говоря че и гласно си го казах.....и не хейтвам....както виждаш питам за отговор от самия клуб организатор!Един от колегите го е написал преди мен.....браво за което!И относно колата на колегата от Плевен( Ангел)...той самия не искаше да участва....за да даде шанс и на други,а неговата кола си е 100% победител защото са наляти много пари и труд!
Виждам че си компетентен но не отговори на въпроса ми защо само един участник който спечели пъво място в е36 само той получи подарък? според теб? другите първи места не заслужаваха ли ???? е46 ? е60 <М въпроса ми е защо само и единственно той взе някъква награда >? Аз знам защо но искам да ми кажеш според теб ?
- Mollov
- Мародератор
-
Serafimov42 написа:Виждам че си компетентен но не отговори на въпроса ми защо само един участник който спечели пъво място в е36 само той получи подарък? според теб? другите първи места не заслужаваха ли ???? е46 ? е60 <М въпроса ми е защо само и единственно той взе някъква награда >? Аз знам защо но искам да ми кажеш според теб ?
Можеш да си сигурен, че не знаеш. Казвам го, защото ми е ясно каква ти е "идеята". Стига търсили под вола теле... аман вече. После питате що няма жури, що няма конкурси, що няма еди-кво-си....
- ///Mitaka
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Serafimov42 написа:Виждам че си компетентен но не отговори на въпроса ми защо само един участник който спечели пъво място в е36 само той получи подарък? според теб? другите първи места не заслужаваха ли ???? е46 ? е60 <М въпроса ми е защо само и единственно той взе някъква награда >? Аз знам защо но искам да ми кажеш според теб ?
Можеш да си сигурен, че не знаеш. Казвам го, защото ми е ясно каква ти е "идеята". Стига търсили под вола теле... аман вече. После питате що няма жури, що няма конкурси, що няма еди-кво-си....
Моллов съгласен съм с геб, но и аз не мисля че е правилно, без значение какъв е мотива. В крайна сметка всички сме равни, но явно някои са по-равни.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Serafimov42 написа:Бимбо написа:Serafimov42 написа:Бимбо написа:Събор като на събор......добри приятели,изгорели гуми,хубави коли от любимата марка!!!За конкурса......мислех,че ще го преглътна някак с идеята там да има коли,които като видя и да кажа "Ето затова не са ме избрали".......и бих казал,че имаше една такава кола и тя беше на Димитър Дунчев!!!!АДМИРАЦИИ ЗА ТРУДА МУ!И сега по ред на номерата за всичко скандално......
1.Идва кола с липсващ елемент от нея.....как подяволите пада "орогинален" М праг в движение.....аз знам както и всички останали)поне на моята кола си има ОРИГИНАЛНИ ЗАКРЕПВАЩИ ЕЛЕМЕНТИ........+щипки отвътре..........!
2.Имаше автомобили с ръжда,надигнала се боя по каросрията,липсващи парчета от оплатненията.......отлепени тапицерии по вратите,скъсани седалки,на едната и липсваха въздуховодите в М бронята!
3.Имаше коли,които бяха толкова захабени и мръсни,че не е истина!!!
Чета мненията и си мисля....трябвало да се грижим повече за автомобилите и да им обръщаме внимание!?Хора това е конкур за НАЙ-добра кола от МОДЕЛА за БЪЛГАРИЯ ако не сега КОГА да го направим това с вниманието и т.н?
Аз съм станал в 4:30 да мия лъскам и четкам.....и то при положение,че колата ми не е избрана за конкурса....смятайте тогава какво щеше да е!
Не знам,не ми е приятно и то изобщо от това на което бях свидетел в клас Е36(с изключение на Димитър естествено)!Може би се дължи най-вече на факта,че колата ми беше в пъти по добра,а не присъстваше!!!
И накрая защото май знам какви мнения ще последват.......ще се регистрирам всяка година и ще подобрявам колата на маск(колкото мога) и ще правя всичко възможно да съм достоен претендент!Няма как да прекратите този конкурс защото е ГЛАВНА част от събора(през тия коли мина целия събор БУКВАЛНО) тъй,че ако може без тия изказвания не са реални!
И за да няма подобни нелепи неща и за да е в ПЪТИ ПО-ЛЕСНО.....от догодина колите за конкурса се преглеждат на регионално ниво НАЖИВООООО, и тогава се определят финалисти за събора!!!
Не искам никой да ме разбере погрешно.....изкарах си страхотно,пътуване,ЦЯЛОСТНО събора беше на ниво,имаше какво да се види,пак казвам добри приятели и коли БОЛ и т.н......................но за да има ниво то трябва да се гони!
Щом ти е толкова любопитно как подяволите е паднал този праг защо не попита собственика на място а сега седиш вкъщи и хейтваш? на мен това ми е много любопитно подяволите и да това с оценяването наживо е доста добра идея но от хора който са наистина ценители и най-вече безпристрастни а не баща ми да е регионален на район -------- и затова да печеля и т.н.т нети ли направи впечатление че на всички дадоха по една мизерна грамота само господин Х получи подарък книга с 10тома и т.н.т.Според мен проблема не е в един липсващ праг или т.н.т проблема е че в нашата държава няма нищо истинско
Питах го(тук въпроса ми е към хората организатори,които изрично са написали,че ако колата дойде в различен вид от снимките няма да се допусне до конкурс).....а относно отговора му беше леко саркастичен(може би защото бях в група с хора от конкурса в класа му и такива от другите модели).......аз се познавам с 30% от участниците във всички класове....не ми е проблем да питам......да не говоря че и гласно си го казах.....и не хейтвам....както виждаш питам за отговор от самия клуб организатор!Един от колегите го е написал преди мен.....браво за което!И относно колата на колегата от Плевен( Ангел)...той самия не искаше да участва....за да даде шанс и на други,а неговата кола си е 100% победител защото са наляти много пари и труд!
Виждам че си компетентен но не отговори на въпроса ми защо само един участник който спечели пъво място в е36 само той получи подарък? според теб? другите първи места не заслужаваха ли ???? е46 ? е60 <М въпроса ми е защо само и единственно той взе някъква награда >? Аз знам защо но искам да ми кажеш според теб ?
Колеги не се разправяйте за глупости, ясно е че тази година конкурса не се получи на 100%, но аз стигам до извода че това е урок за миналогодишното мрънкане, така че по добре престанете за да не се разминем с конкурса догодина

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Mollov
- Мародератор
-
Първо трябва да уточним, че тази година решихме да няма награди, в нито една категория. Предишни години много се спекулираше с наградите и се търсеше присъствието им до последно, затова тази година решихме изобщо да няма такива и който участва да е наясно, че няма да има награди.
Когато някой партньор на събора лично реши да даде награда за конкретна категория, ние няма как да му откажем. Ако Дунчев не беше победител в Е36 вероятно никой нямаше да каже и думичка. Това едно на ръка... второто е, че класирането не го направихме ние, а гласовете на публиката. Дали повече приятели на Дунчев са гласували не мога да кажа, но тази година публиката реши какво да е класирането, чрез гласовете си. От тук насетне ние само броихме.
В тоя ред на мисли - недейте да гледате на едно съвпадение като на нещо повече от съвпадение.
Когато някой партньор на събора лично реши да даде награда за конкретна категория, ние няма как да му откажем. Ако Дунчев не беше победител в Е36 вероятно никой нямаше да каже и думичка. Това едно на ръка... второто е, че класирането не го направихме ние, а гласовете на публиката. Дали повече приятели на Дунчев са гласували не мога да кажа, но тази година публиката реши какво да е класирането, чрез гласовете си. От тук насетне ние само броихме.
В тоя ред на мисли - недейте да гледате на едно съвпадение като на нещо повече от съвпадение.
- Mollov
- Мародератор
-
Top Gun Maverick написа:Аз пък ще ви кажа големия минус на гласуванията с входните билетчета от тази година. Имаше хора, които просто събираха билетчета от всевъзможни посетители за да си изтикат по-напред каляските в класациите.Получава се нещо като с лайковете във фейсбоклука.
![]()
![]()
Казвам го само информативно, иначе конкурсите за всякакъв вид отдавна не ме интересуват и съм си казвал мнението, че по-добре да ги няма, при това обяснено подробно.
Събирането на билети заради гласуването няма как да го контролираме.
Meidana написа:Сега разбирам защо ни взеха билетите на входа.
Със сигурност не разбираш. На входа билетите от Ивентим се събираха по съвсем други причини, с цел отчитане на продадените през Ивентим.
MaXimal написа:Нямам големи наблюдения над конкурса като цяло, но наистина беше малко дезинформирано за гласуването, аз чак накрая разбрах, че се гласува с билета. Може би на самия билет трябваше да бъде описано, че може да се гласува с тях?
Надявам се догодина конкурсът да е още по-добре и да има повече желаещи за него. Също така ще е хубаво журито да мине и да огледа автомобилите преди да се наредят, защото имаше доста автомобили с щети по тях и участваха в конкурс за красота, което според мен не е редно.
Също така май имаше една "М-ка", която май не беше М-ка
Иначе хвалба за колегата Моллов, който се занимава с конкурса, единственото което не ми изглеждаше на място беше алеята на еволюцията, което според мен трябваше да бъде на по-видно място за да може да стане като лице за пред медиите.
Факт е, че предварително не се постарахме повечко в обяснение и уточнения по начина за гласуване. Това е пропуск от наша страна. На място DJ-а спомена на няколко пъти за гласуването, но определено не по начина, по който му бях казал да го направи.
Еволюцията ни хрумна доста късно като идея, поради което вариантите за място за поставянето "й" бяха ограничени. Привидно ни се стори, че първоначалната подредба ще е удачна, но после се видя, че не е точно така. Затова и ги преместихме по-нагоре. Като за първи път нямаше как да ги знаем тия неща предварително, което не е никакво извинение.
Pisobella написа:Специално за гласуването - наистина е идея да беше описано с няколко думи отзад на самия билет или поне да имаше инфо някъде.
На входа никой не обясни за гласуването и конкурса (ние дойдохме към 1). Около колите нямаше инфо КЪДЕ да гласуваш за тях и че изобщо трябва да гласуваш.
Нямаше да е зле, около конкурсните коли, да имаше примерно 3 транспаранта с обяснение как и къде да си дадеш гласа. И с няколко химикалки на въженце![]()
![]()
![]()
![]()
Чудихме му се много какво е това поле "Име и фамилия" .... ако нямах реално някакво инфо от тук, за да вържа 2 и 2 ...
Идеята с гласуването на гърба на билета се появи в последствие, след като решихме тази година жури да е публиката. Изобщо не беше в първоначалните (дори и при второначалните) планове за конкурса. След като ми стана ясно, че тази година жури от наша страна няма как да съберем по ред причини, които вече са ясни на почти всеки, журиране от страна на публиката беше вариантът, който може би повечето.... недоволни биха възприели като алтернатива. Поради това и единственият начин за по-реалистично гласуване (без опити за подправяне на гласове чрез "хвърчащи листчета" с гласуване) бе самият билет за вход. Факт е, че единствената "урна" на клубната шатра не беше много оферта, особено след като самата шатра не беше много добре маркирана коя е.
Pisobella написа:Предполагам, че така се получи с награждаването, по независещи причини от организаторите?
Иначе беше малко разочароващо директно да се обяви краят на събитието, а ти да знаеш, че все пак има конкурс и трябва да се обявят спечелилитеПък и в програмата също беше заложено
![]()
Грамотите без печат и подпис от клуба наистина нямат особена тежест. За догодина
Както вече написах, награждаването се забави толкова заради отместеното назад във времето гласуване. Много хора все още не бяха гласували към 15ч, а след това постоянно прииждаха нови и нови билети, което отложи и преброяването на гласовете. След това и самото писане на грамотите отне своето технологично време и идеята ми да извадим класирането и награждаването по-рано отиде по дяволите.
host написа:
Такива "конкурси" на неотворени коли ... иначе, че щом е от публиката гласуването то няма никаква стойност е ясно, това не е никакво мерило за каквото и да е
Лично аз за никой не гласувах, не считам, че мнението ми за нечия кола е ценно, също така тва с пускането на гласовете ме отказа... наистина за напред няма да е лошо да си има урни до дадената категория (модел)
Не ми хареса и как са наредени колите, но това сигурно е заради отганичението в мястото и т.н.
Успех за напред на всички, не приемайте мнението ми като хейт, не искам да отказвам никой да си покаже колата - моята е мноооого по-зле от тези масово на паркигна- но мисля, че с малки трикове от страна на собтвениците може да се получи по-добър ефект при презентацията
Подреждането на колите беше такова, като за първи опит. Досега не бяхме редили на панаира 60 конкурсни коли на конкретното място (отделено за целта) и в петък умувахме доста време как точно да ги наредим. Получената подредба ни се стори най-смислената към момента, като в събота се видя, че има вариант да стане и по-добре. Лошото е, че вече се бяха струпали много хора и едно ново пренареждане по-скоро щеше да изнерви всички, от колкото да се получи положителен ефект.
///Mitaka написа:Личното ми мнение е, че за следващи години всички ние трябва да обърнем повече внимание на автомобилите си, вместо само да люпим семки и да се хвйтваме един друг кой е трябвало да спечели и кой не. В крайна сметка всичко го правим за една любов към марката, а не да си мерим, половите органи, както голяма част го разбират.
Така е... идеята на този конкурс е да се покажат колите и да се направи едно... да речем сравнение. А не да се гледаме кой е спечелил, кой е получил награда, на кой са му били оценени хилядите левове, наляти в автомобила. Този конкурс със сигурност не е за "калкулация" на направените разходи.
Бимбо написа:И накрая защото май знам какви мнения ще последват.......ще се регистрирам всяка година и ще подобрявам колата на маск(колкото мога) и ще правя всичко възможно да съм достоен претендент!Няма как да прекратите този конкурс защото е ГЛАВНА част от събора(през тия коли мина целия събор БУКВАЛНО) тъй,че ако може без тия изказвания не са реални!
Да, това е идеята... да се участва за кеф, и да се премериш с останалите. Аз бих участвал именно с тази идея. Що се отнася до "прекратяване" на конкурса - всяка година желанието, мотивацията и хората, които им се занимава с това са все по-малко. Причините може и да са ясни, може и да не са, но... това е положението. Малко хора оценяват труда, много хора се чудят как най-много да те наплюят и да ти обяснят (и то с идеята, че са напълно прави в думите си) колко си зле.
Stefko87 написа:-Според мен е добре да се дава лист във формата на анкета с номерата на всеки един автомобил от клас и място за отбелязване на този,който си избрал-съответно и на автомобилите да има номера.
-60-70% от хората не знаеха как да гласуват и че изобщо може да се гласува (въпреки,че Маймуната го съобщаваше от време на време).
-Имаше супер коли,но имаше и такива с липси,скъсани уплътнения,адски захабени салони висящи кори и т.н.
-Спецялно за клас Е36-искам да попитам,защо бяха допуснати коли с липси,висящи кори и т.н., а специално миналогодишният победител (не му знам името на момчето) не беше допуснат, при положение,че щеше да е доста добра конкуренция на тазгодишния победител.На Димитър Дунчев колата беше уникална (поздравления за колегата).
-Доколкото знам конкурса е за оригинален външен вид, а в някой класове спечелиха коли с китайски елементи по тях и липси.Не,че е проблем,но да му се смени името,щом ще се допускат такива коли.
В някой класове имаше и градушкови коли,което вече е доста грубо, да не говорим и че доста приличаше на конкурс в UK с тези десняци.
При участието си миналия път, когато беше на панайра, човек от журито(тогава) ми каза, че колата ми е много зле и с китайски фарове имитация на Hella, сега същият този човек (на който не искам да споменавам името) дойде да ми каже колко уникална и хубава ми била колата-при положение,че оттогава са сменени само джантите.
И на последно място според мен е супер грубо да свърши събора и тогава да се обяват печелившите в конкурсите.
Според мен трябва да се съобщават и да се изкарват да се награждават пред всички да ги видят.Доста от момчетата са хвърлили доста труд по колите си и мисля,че е доста грубо да не се покажат финалистите на края.
Да не говорим за смешните грамоти без подпис от журито и печат на БМВ Клуб България (и аз мога да им принтна една такава).
Предишни години имаше и купи, а още по предишни и награди било то и символични.
Просто това с тези смешни Грамоти беше супер подигравка с труда на всички онези момчета, който се бяха постарали по един или друг начин да направят този събор по интересен.
Лист с анкета е трудно да се реализира предвид евентуалната нужда от принтиране на примерно 2-3000 листа, на варианти за съхранение на подадените "гласове" и прочие... според мен не е невъзможно, но е доста трудоемка задача за реално изпълнение и в последствие ефективно използване в конкурса.
Тази година не успяхме да прегледаме всички коли за това дали отговарят на снимките си, но покрай суматохата и натоварването това даде своето отражение. Това пак не е оправдание, а по-скоро заключение.
По-горе вече писах защо "награждаването" се случи след официалният край на събора.
Що се отнася до "смешните грамоти" - ако дори без подписа и печата на клуба не можеш да оцениш тази грамота, значи спокойно можеш да приемеш, че и целият конкурс е смешен и в бъдеще да не участваш в подобно смешно мероприятие. Било то този път с подписи, печати и прочие. Още повече щом виждаш дори подигравка от наша страна. Друго нямам какво да ти кажа.
Борис_Малинов написа:Няма нищо по-хубаво за награда от една грамота, не бъдете материалисти!!! Награда нека има гласувалите, да речем по някоя друга тениска, шапка и друга шукарийка, която ще носи някакъв спомен и ще те стимулира да гласуваш. Така малко по-малко нещата ще се наредят и процента на гласувалите ще скочи.
Какво вече казах, тази година се отказахме от наградите. И според мен грамотата е нещо много повече, от някакви тениски, шапки, химикалки или каквото и да било там. Дори и да няма подпис върху тази грамота.