Реална личност ли е Иисус Христос?
Модератор: Общи модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Реална личност ли е Иисус Христос?
Балиго от коя секта е... иначе официално християните си признават старите книжнини.
Si non confectus, non reficiat.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Zagy написа:Към колегата Елесар74:
А да те питам - ти знаеш ли, че християнството приема и признава Стария завет? И знаеш ли какво означава това?
Или репликата на папския прелат при Монсегюр - "Избийте всички - Господ ще си познае своите." - е измислена ей така, в междучасието?
Разбира се, че приемам Старият Завет, но освен това мисля че малко и го разбирам. За разлика от теб. Цитираните от теб пасажи са адресирани до определени хора в определено време. Очевидно е спекулацията с това, да приложиш този текст с днешна дата. Текста като цяло е предупреждение към хората(израел) да не отиват да служат след други богове, след като са имали уникално откровение от Бога за самият Него, за разлика от всеки друг народ по земята. Не напразно това се е наказвало със смърт от Бога, след като Той е демонстрирал силата си пред тези хора. И да отидеш да служиш на изваяни идоли от камък и дърво, дори и злато, това какво е, ако не обида към Този, който ги е извел от египетското робство? Има много такива предупреждения срещу идолопоклонството сред народа на Израел. И това е защото, да знаеш кой е живия Бог и да се покланяш на идоли, това не е като да не знаеш нищо и да се покланяш на идоли в незнание и тъмнина. Бог на тези хора им говори с глас, от който те се уплашиха до смърт. И пак напомням, да цитираш старозаветни пасажи и да ги прилагаш със днешна актуалност, издава колко тенденциозно се подхожда. Текста въобще не говори за друговерци, езичници и такива, които въобще нямат представа от тези неща. Той има какво да ни каже днес също, но не в смисъла който ти очевидно влагаш. Защото и днес сред църквата Христова не е разрешено идолопоклонство и носители на такива "прогресивни" идеи, биват отлъчвани, което е равнозначно на смърт за тях. Това мога да кажа по този текст. Първата заповед, дадена от Бога на евреите беше, да нямаш други богове, освен Мене. Не за друго, а защото други богове просто няма. Папски реплики не коментирам, коментирам Писанието. Христос каза, не познавате Писанията и затова се заблуждавате. Ето това е основата причина разни хора в позиция на власт, като въпросният папа, да използват Писанието, за да вършат беззаконие. И хората си мислят, че това казва Писанието. И никой не си прави труда да прочете и провери, защото го е казал цял папа. И тъй си върви.
K_Ilkov написа:Elesar74 написа:Ти сам каза че не си чел Библията, откъде знаеш, че там пише някакви глупости?
Тва беше за мен, нали?![]()
Книга, в която се говори за "непорочно зачатие" и "възкръсване" я класифицирам във фентъзи романи, а не си падам ...
Детайлите около тези "събития" хептем не ме вълнуват![]()
Други въпроси?
След като съм ти цитирал мнението, не е ли очевидно? Това, че ти си класифицираш определена книга като фентъзи роман, само защото в твоите представи определени неща се вписват като невъзможни, това може да не е проблем на книгата, а на теб. Помисли ли за това или твоята гледна точка е най-вярната? Защото пък според много други, това е възможно, понеже то не е човешко дело, а дело на Бога, за който няма нищо невъзможно. Факта, че дори не си си направил труда даже да прочетеш тази книга, но твърдиш убедително, че била пълна с глупости, е достатъчно красноречив, че си предубеден. С предубедени хора не може да се говори. Защо се решил че определени неща са невъзможни, аз знам, чудно ми е обаче защо приемаш като възможни, далеч по-невъзможни неща, като създаването на света от нищото и всичко последвало след това.
Колеги, не е ли странно, че вие(много от вас) не сте дори православни християни, а за какви секти говорите? Разбирам някой да е част от системата на православието и да ми каже тук, че съм сектант, ама вие какви сте? Знаете ли какво изобщо значи понятието секта? Вие, които дори не вярвате, че има Бог, сте седнали да ме съдите за какво по-точно, за вяра в Бога? Колко пъти вече в този форум някой ме слага в някакви секта и най-често при адвентистите, вече не ги броя. Хайде моля ви се да говорим за Христос, не за мен, аз не съм важен. Ако толкова ви интересува, не съм адвентист и смятам адвентизма за доста силна заблуда. Сега по-спокойно ли ще спите? Хайде да не коментираме тук секти, а Христос, за който е и настоящата тема. Христос определено е някой, който не се вписва в общо приетото и със сигурност би бил класифициран като сектант. Те го класифицираха като такъв преди 2000 г., какво остава днес. Не ми казвайте че не вярвате в Христос, защото не сте Го виждали възкръснал. Колцина от тези, които вървяха след Него, когато ходеше между тях, изобщо Го познаваха? Един от приближените Му се оказа и предател.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Zagy
- нафтения
-
Elesar74 написа:И пак напомням, да цитираш старозаветни пасажи и да ги прилагаш със днешна актуалност, издава колко тенденциозно се подхожда.
Поправи ме ако греша, но когато аз цитирам старозаветни пасажи аз подхождам тенденциозно, но когато евангелистите (или ти в случая - нищо лично) цитират пасажи от същите тези свещенни книги, за да докажат гледната си точка по отношение на бог - всичко е наред? Това не е ли малко двоен стандарт? Всъщност това е основна привилегия на всяка религия като се замисля...
Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Лео Таксил - един изключително здравомислещ и рационален човек, който е работил във Ватикана и е видял от първо лице що за смет са християнството, а оттам и религиите като цяло.
Alek_SV написа:Ето един въпрос , на който религиозните хорица не можете да дадете смислен отговор никога :
След като библията е "перфектната дума на бог" защо в нея не се споменава за:
-ядрен синтез
-факта ,че живеем на планета в орбита около слънце
-има милиони други планети и слънца
-двигатели с вътрешно горене
-гравитация
-електромагнетизъм
-днк
-химия
-физика
- и много , много други важни , основополагащи за осъзнаването на реалността , които ни заобикаля теми
Тук обикновено след блокажа и няколко неловки примигвания следва реплика от сорта на " Амаа.... той никой не е знаел за тез работиии ... иии затова бог не ги е споменал" ..![]()
Не знам ти с кого си общувал, че си видял блокаж и неловки премигвания, при положение, че питането ти е изключително неадекватно и отговорът е елементарен. Библията не е научен учебник, за да искаш да пише вътре физични и химични формули.
Ти като се интересуваш от тези теми, би ли обяснил как се появява информацията в ДНК молекулите, без която клетките не биха имали функция?
Alek_SV написа:Ето още по-лесен въпрос :
След като библията е "перфектната дума на бог" защо в нея не се споменава за важна информация АКТУАЛНА във времето на написване на библията ,
която бъдейки налична тогава би спасила и подобрила милиони човешки животи като:
- как да правим ротация на посяването , за да не изтощаваме почвите с една и съща житна култура
- какво са микроорганизми ? Защо са опасни за нас и как да имаме хигиена , за да се предпазим от безкрайно много болести произтичащи от тях ?
- как да съхраняваме адекватно запаси от вода и храна
- от какъв материал да си направим водоразпределитената система , за да не се натровим с олово и да ипукаме на по 40 години и много други ( само Римляните са имали такава система , но и те не са знаели , че не е добра идея да са оловни трабите , камоли диванетата в пустинята дето уж са богоизбрания народ) ....
Не само, че ти е по-лесен въпроса, но и е още по-неадекватен. Не искаш ли вътре и готварски рецепти и подробен наръчник как се оре с вол?
С тези ти разсъждения, няма да се изненадам, ако търсиш да си купиш хляб в аптеките и се чудиш защо няма.
Zagy написа:Не съм вярващ, но мога да ти отговоря много лесно: защото Библията не е божието слово
Казваш, че си невярващ, точно за това не признаваш Библията за Божие слово. И си е твое право. Всеки има свободата да прави своя избор.
Zagy написа:а е писана от хора, при това те са били едни от най-тесногръдите, неуки, невежи и злобни хора по онова време.
Да, Библията чисто физически е писана от хора, но тези хора са били избрани от Бог и вдъхновени чрез Святия дух. Доста често директно им е диктувано какво да запишат и това е описано в Библията. Само ще ти дам няколко примера с автори, за да видиш какви глупости си написал с определенията си за тях.
Моисей, автор на първите пет книги от Библията е евреин роден, когато народът му е бил под Египетско робство. Египет тогава(15-ти век пр. Хр.) е бил най-развитото царство. Имало е заповед от фараона да се избиват всички мъжки деца на евреите. Майка му го ражда тайно и го крие 3 месеца. След това се принуждава да се раздели с него и го поставя в кошница в реката. Намира го фараоновата дъщеря и решава да го отгледа и осинови. Моисей расте във фараоновият дворец като внук на фараона и е бил гласен за престолонаследник. Бил е обучаван във военно и административно дело от първенците в царстово, по най-добрият начин. До 40-тата си година живее по този начин и след това решава да поеме по друг път.
Соломон, автор на две книги от Библията - Соломонови притчи и Еклисиаст, живее през 10-и век пр. Хр. и е най-мъдрият и богат владетел живял някога. Разполагал е с хиляди тонове злато. Само годишният данък, който е получавал е бил 22т злато. Тогава строи храмът на Бог в Йерусалим(от който към днешна дата все още стои една от стените му, след последното разрушаване от римляните през 70-та г. сл.Хр). Използва стотици тонове злато, сребро, мед, желязо, каменни блокове и кедрови дървета. Само за охранителите на храма прави 200 щита по 8,4кг и 200 по-малки по 1,4 кг. Бил е толкова прочут с богатсвата и мъдростта си, че от цял свят са ходели различни царе и царици при него да слушат мъдростта му. Като са му носели несметни богаства, за да му чуят мнението по въпроси, които ги интересуват. Например Савската царица отивайки му на гости с кервани, му носи 4 т. злато, скъпоценни камъни и различни помади. Минава през най-големият успех, след това през отстъпването от Бог и покврата и стига в края на живота си до покаяние. Днес, ние отваряйки Библията можем да видим мъдрите му съвети.
Даниил е друг автор от Библията, живял през 6-ти век пр. Хр. Евреин, който е бил отведен в робство във Вавилон(най-богата империя в древността), когато Навуходоносор(най-успелият вавилонски владетел) превзема окончателно Юдея и в частност Йерусалим през 586г. пр. Хр. Даниил тогава е бил момче. По-късно, разтълкувайки един сън на Навуходоносор, благодарение на Бог, царят виждайки мъдростта в него го прави управител над цялата вавилонска област и началник на управителите над всичките вавилонски мъдреци. Години след това, през 538г. пр. Хр., Мидио-Персийците начело с Кир и Дарий превземат Вавилон и се превръщат в следващата световна империя. Дарий - цар на Мидея тогава и чичо на Кир, остава да управлява Вавилон и околностите. Решава да издигне 120 областни управителя, с 3-ма председателя над тях. Виждайки мъдростта на Даниил, който е доста възрастен тогава, решава да го направи един от тримата председатели, въпреки че е чужденец. Останалите го недолюбвали, заради това и също, че вършел по-добре работата от тях и бил предпочетен пред всички, като следващ след царя. Стараят се да го очернят по всякакъв начин, но не успяват.
Та това са част от
Zagy написа:най-тесногръдите, неуки, невежи и злобни хора по онова време.
Последна промяна Делян на 14 Сеп 2016, 22:57, променена общо 2 пъти
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И на какъв език и с каква писменост е писал мойсей петокнижието 1500 години преди христа ? Като по него време изобщо е нямало еврейска писменост . Като изобщо най старата известна еврейска писменост е ханаанската от 10век преди христа . Може би на египетски с ейроглифи , египетска писменост за евреи ?

Последна промяна Jordana на 15 Сеп 2016, 7:43, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Zagy
- нафтения
-
Към Делян:
Айде от мен да мине - ще ти отговоря за тия тримцата, които си изброил:
1) виж наш Мойсейчо какво казва във Второзаконие, глава 20:
Когато се приближиш към някой град, за да воюваш против него, предложи му мир.
Ако ти отговори миролюбиво и ти отвори портите, тогава цялото население, което се намира в него, да ти станат поданици и да ти работят.
Но ако не сключи мир с теб, а воюва против тебе, тогава да го обсадиш;
и когато Господ, твоят Бог, го предаде в ръцете ти, тогава да поразиш всичките му мъжки с острието на меча;
а жените, децата, добитъка и всичко, което се намира в града, всичката плячка от него да вземеш за себе си; и да ядеш от плячката на неприятелите си, която Господ, твоят Бог, ти даде.
Така да постъпваш с всички градове, които са много далеч от тебе, които не са от градовете на тукашните племена.
А от градовете на тези народи, които Господ, твоят Бог, ти дава за наследство, да не оставиш нищо живо.
Тука не мога да коментирам - ако днес някой проповядва подобни неща, директно влиза в затвора, ама щом е от свещените текстове - няма грижи, всичко е позволено.
Още нещо, което за мен е удивително - от Египет до Израел са около 1000км, а евреите са се мотали 40 години по пътя... сигурно са въртели кръгчета като на "Дракон"... ай стига бе...
2) сега за наш Соломончо:
почвам с простотията за разсичането на бебето... няма що - страшен начин да разбереш истинатаа, когато си най-мъдрия на земята според Библията; само леко ще спомена, че след като се възкачва на престола, моментално си разчиства сметките с Йоав и бившите помощници на баща си - всички скоропостижно си отиват от тоя свят, като в случая с Йоав го убива в Светая Светих - стаята, в която се пази Кивотът, кръвта му изпръскала Кивота; в същото време когато надникнали в ковчега му, тоя бог убил 50700 души - бахти милостивия бог; също така много леко ще спомена, че се оженил за дъщерята на фараона, която била езичник, и бог бил много благосклонен към това, а преди това трепел хора наред само като си помислели за езичество;
тук пък Соломончо определено се е издървил на бога и пак нема грижи - нали е наш човек:
„Цар Соломон залюби, освен фараоновата дъщеря, и много жени чужденки — моавитки, амонитки, идумейки, сидонки и хетейки — от ония народи, за които господ бе казал на израилевите синове: не влизайте при тях, и те да не влизат при вас, за да не скланят сърцето ви към своите богове. Към тях се прилепи Соломон с любовта си. Той имаше седемстотин жени и триста наложници“
пак двойни стандарти, пак чудо и приказ...
3) пича Даниил пък е имал съвсем малко достойнства - бил е негорим, разтълкувал е три глупави думи, които не присъстват никъде другаде, освен в Стария завет; и не е бил вкусен за лъвовете; има и едни глави със сънища, на които всеки псилохог би се зарадвал като на 13та заплата и това е; тоя поне не е трепал народ на килограм; в персийските летописи няма НИТО едно споменаване за роб-евреин, който се е казвал Даниил и е правел чудеса. баси мистиката...
Намери ми поне един друг исторически извор (освен Библията), които да споменава тая тройка, която си описал - нали Библията е самата Истина, няма как да лъже. Съвсем отделен въпрос е дали тия тримцата (както и много други) въобще са съществували и са писали каквото и да било.
Айде от мен да мине - ще ти отговоря за тия тримцата, които си изброил:
1) виж наш Мойсейчо какво казва във Второзаконие, глава 20:
Когато се приближиш към някой град, за да воюваш против него, предложи му мир.
Ако ти отговори миролюбиво и ти отвори портите, тогава цялото население, което се намира в него, да ти станат поданици и да ти работят.
Но ако не сключи мир с теб, а воюва против тебе, тогава да го обсадиш;
и когато Господ, твоят Бог, го предаде в ръцете ти, тогава да поразиш всичките му мъжки с острието на меча;
а жените, децата, добитъка и всичко, което се намира в града, всичката плячка от него да вземеш за себе си; и да ядеш от плячката на неприятелите си, която Господ, твоят Бог, ти даде.
Така да постъпваш с всички градове, които са много далеч от тебе, които не са от градовете на тукашните племена.
А от градовете на тези народи, които Господ, твоят Бог, ти дава за наследство, да не оставиш нищо живо.
Тука не мога да коментирам - ако днес някой проповядва подобни неща, директно влиза в затвора, ама щом е от свещените текстове - няма грижи, всичко е позволено.
Още нещо, което за мен е удивително - от Египет до Израел са около 1000км, а евреите са се мотали 40 години по пътя... сигурно са въртели кръгчета като на "Дракон"... ай стига бе...
2) сега за наш Соломончо:
почвам с простотията за разсичането на бебето... няма що - страшен начин да разбереш истинатаа, когато си най-мъдрия на земята според Библията; само леко ще спомена, че след като се възкачва на престола, моментално си разчиства сметките с Йоав и бившите помощници на баща си - всички скоропостижно си отиват от тоя свят, като в случая с Йоав го убива в Светая Светих - стаята, в която се пази Кивотът, кръвта му изпръскала Кивота; в същото време когато надникнали в ковчега му, тоя бог убил 50700 души - бахти милостивия бог; също така много леко ще спомена, че се оженил за дъщерята на фараона, която била езичник, и бог бил много благосклонен към това, а преди това трепел хора наред само като си помислели за езичество;
тук пък Соломончо определено се е издървил на бога и пак нема грижи - нали е наш човек:
„Цар Соломон залюби, освен фараоновата дъщеря, и много жени чужденки — моавитки, амонитки, идумейки, сидонки и хетейки — от ония народи, за които господ бе казал на израилевите синове: не влизайте при тях, и те да не влизат при вас, за да не скланят сърцето ви към своите богове. Към тях се прилепи Соломон с любовта си. Той имаше седемстотин жени и триста наложници“
пак двойни стандарти, пак чудо и приказ...
3) пича Даниил пък е имал съвсем малко достойнства - бил е негорим, разтълкувал е три глупави думи, които не присъстват никъде другаде, освен в Стария завет; и не е бил вкусен за лъвовете; има и едни глави със сънища, на които всеки псилохог би се зарадвал като на 13та заплата и това е; тоя поне не е трепал народ на килограм; в персийските летописи няма НИТО едно споменаване за роб-евреин, който се е казвал Даниил и е правел чудеса. баси мистиката...
Намери ми поне един друг исторически извор (освен Библията), които да споменава тая тройка, която си описал - нали Библията е самата Истина, няма как да лъже. Съвсем отделен въпрос е дали тия тримцата (както и много други) въобще са съществували и са писали каквото и да било.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:След като съм ти цитирал мнението, не е ли очевидно? Това, че ти си класифицираш определена книга като фентъзи роман, само защото в твоите представи определени неща се вписват като невъзможни, това може да не е проблем на книгата, а на теб. Помисли ли за това или твоята гледна точка е най-вярната? Защото пък според много други, това е възможно, понеже то не е човешко дело, а дело на Бога, за който няма нищо невъзможно. Факта, че дори не си си направил труда даже да прочетеш тази книга, но твърдиш убедително, че била пълна с глупости, е достатъчно красноречив, че си предубеден. С предубедени хора не може да се говори. Защо се решил че определени неща са невъзможни, аз знам, чудно ми е обаче защо приемаш като възможни, далеч по-невъзможни неща, като създаването на света от нищото и всичко последвало след това.
Я виж кво и дали си цитирал

Нямам нужда да изчета всички притчи и завоалирани глупости за да разбера каква е целта на тази книга.
Достатъчно са ми общоизвестните и постулати за да ми е ясна целта и причината да се появи

Тази книга е написана от хора с определена цел. Тва ясно ли ти е?
А това, че ти си приел всичко там за истина не прави съществуването на Бог по-възможно ...
Elesar74 написа:Защо се решил че определени неща са невъзможни, аз знам, чудно ми е обаче защо приемаш като възможни, далеч по-невъзможни неща, като създаването на света от нищото и всичко последвало след това.
Приемам, че има неща, които не знам и не разбирам. Лесно е

Ти обаче явно държиш всичко да ти е обяснено. Макар и като за човек преди 2000г.

С две думи си има няма 2000г. назад в разбиранията си за света ...
Щом те прави щастлив нямам против ... ама не ми се прави на проповедник само
Elesar74 написа:Те го класифицираха като такъв преди 2000 г., какво остава днес. Не ми казвайте че не вярвате в Христос, защото не сте Го виждали възкръснал. Колцина от тези, които вървяха след Него, когато ходеше между тях, изобщо Го познаваха? Един от приближените Му се оказа и предател.
Сега разбрах ... ти си бил там за тва си толкова убеден

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Господ Исус Христос казва, че “неприятелят” ще посее своите плевели и в Неговата нива (Мат.13:24-30). 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Zagy
- нафтения
-
Са точно по темата:
Ама мноу съм тъп деа! Чак сега се присетих за една история
... и така, мили деца
- нека ви разкажа една приказка:
Имало едно време една девица, която на 25ти декември родила бебе. Историята мълчи как точно е станал тоя пиниз, ама е станал - факт. Това бебе се родило в една пещера, а над пещерата изгряла ярка звезда, предвестница на раждането. Когато се родило това бебе, трима царе дошли и му се поклонили и оставили дарове. Още от невръстна възраст малкия пишлегар проявявал завидни таланти и знания и започнал да учи и проповядва на 12 години - демек от малък си вървял окумуш
. После на около 30 години пича го осветили(покръстили) и според легендите започнал да води служения. Имал 12 последователи, които неотлъчно го следвали навсякъде. Не след дълго обаче на единия му писнало на дедовия и го предал, последвал съдебен процес, след това бил разпънат. Но понеже нашичкия не бил вчерашен (все пак майка му била девица) - след 3 дни възкръснал (на същата дата, за която си мислите
) и се възнесъл - демек станал бог.
И сега мили деца - ако сте си мислили, че ви говоря за Исус - марш обратно в училище, защото ставаше дума за Митра - един от най-почитаните богове в Римската империя - корените на вярата в него са около 500-600 години по-стари от християнството. Митра пък от своя страна е общо-взето базиран на египетския бог Хор
И те така...
EDIT: мернах си няколко правописни грешки и едитнАх...
Ама мноу съм тъп деа! Чак сега се присетих за една история

Имало едно време една девица, която на 25ти декември родила бебе. Историята мълчи как точно е станал тоя пиниз, ама е станал - факт. Това бебе се родило в една пещера, а над пещерата изгряла ярка звезда, предвестница на раждането. Когато се родило това бебе, трима царе дошли и му се поклонили и оставили дарове. Още от невръстна възраст малкия пишлегар проявявал завидни таланти и знания и започнал да учи и проповядва на 12 години - демек от малък си вървял окумуш

И сега мили деца - ако сте си мислили, че ви говоря за Исус - марш обратно в училище, защото ставаше дума за Митра - един от най-почитаните богове в Римската империя - корените на вярата в него са около 500-600 години по-стари от християнството. Митра пък от своя страна е общо-взето базиран на египетския бог Хор

И те така...

Последна промяна Zagy на 15 Сеп 2016, 16:06, променена общо 2 пъти
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Когато фактите говорят и боговете мълчат! 

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Zagy написа:И те така...

Имаше едно филмче, бях гледал преди, поне 5-6 такива истории имаше с различни Божества от най-различни страни ...
Доста бяха датирани преди Джизъс Крайст ...
Чиста пропаганда!

ЕДИТ: Zeitgeist беше филма

Ето статия по въпроса ...
http://beginningandend.com/jesus-copy-h ... agan-gods/
Е тука долу в коментарите има достатъчно обяснения защо Бог е написал така Библията

ЕДИТ 2: Е тва много ми хареса като коментар

Every culture has their own religion and therefore every culture have their own god that they pray too.
Therefore, men Create God in his own image. God did not create man in His image.
Hence, Man Made God and spoke him in existence.
Ама и тва не го пише в Библията

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Непорочното зачатие е езически атрибут в религията .По неговите подробности православни и католици не могат да се разберат вече 2000 години . Като се разглеждат "чудесата " започнали с непорочното зачатие на Мария , трябва да се има предвид историческата ситуация а тя е един финал на вековна борба на израилтяните за свобода . 4 г пр. христа умира Ирод Велики и размириците в галилея набират сила и организиран характер . Многобройни са политическите интриги между римляни , синовете на Ирод , духовенството , отделните групи израилтяни и т.н
ако някой му е интересно , ето един материал по въпроса на МАЙКЪЛ БЕЙДЖЪНТ -СВИТЪЦИТЕ НА ИСУС
http://nemaloknig.info/read-267821/?page=1#booktxt
ако някой му е интересно , ето един материал по въпроса на МАЙКЪЛ БЕЙДЖЪНТ -СВИТЪЦИТЕ НА ИСУС
http://nemaloknig.info/read-267821/?page=1#booktxt
- koliu_45acp
- Потребител
-
Zagy написа:Са точно по темата:
Ама мноу съм тъп деа! Чак сега се присетих за една история... и така, мили деца
- нека ви разкажа една приказка:
Имало едно време една девица, която на 25ти декември родила бебе. Историята мълчи как точно е станал тоя пиниз, ама е станал - факт. Това бебе се родило в една пещера, а над пещерата изгряла ярка звезда, предвестница на раждането. Когато се родило това бебе, трима царе дошли и му се поклонили и оставили дарове. Още от невръстна възраст малкия пишлегар проявявал завидни таланти и знания и започнал да учи и проповядва на 12 години - демек от малък си вървял окумуш. После на около 30 години пича го осветили(покръстили) и според легендите започнал да води служения. Имал 12 последователи, които неотлъчно го следвали навсякъде. Не след дълго обаче на единия му писнало на дедовия и го предал, последвал съдебен процес, след това бил разпънат. Но понеже нашичкия не бил вчерашен (все пак майка му била девица) - след 3 дни възкръснал (на същата дата, за която си мислите
) и се възнесъл - демек станал бог.
И те така...
Нема такова нещо. Ама грам не четете

Още и за Библията си написАл сума неверни раути. Смесваш некои истини с полу-истини, и пълни глупости, което не прави всичко истина... ся нямам време да ти обесневам точка по точка, само че ти кажа, че Данаил е бил известен с друго име у Вавилон, близко или даже идентично до тва на единия от царете. Та тва друго име фигурира и в други летописи като приближен на един от царете. Личи си и Библията колку сме чели

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Работа с Митра е толкова неясна, че не виждам нищо общо с Християнството между другото. То било древно-арийски, че древно-ирански, че пък присъствал и във Ведите за индуизма, че и Персийско божество е било, че чак по някое си време се споменава така наречения Митраизъм при Римляните, пък и в някакви си част все пак се споменава, че имал нещо общо със Слънцето откъдето идва май и опита да го насетите чак с Хор, но то дотам са "приликите" с него. Кой знае и по още колко неясни начина е описано това божество, че имало близнак с не знам си какво име и куп неща. Нищо общо с Християнството. Явно наистина някоя статия, някъде из нета цели някаква такава пропаганда, то затова и трябва да се цитират източниците като се предоставя някаква "информация".
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Zagy
- нафтения
-
koliu_45acp написа:Нема такова нещо. Ама грам не чететеЗа Хорус и Цайтгайст вече писАх 2 пъти. За Митра също не е верна историята. Това че прочетеш нещо в нета или видиш клипче в ютуб не го праи верно автоматично. За начало може да започнеш с тва https://en.wikipedia.org/wiki/Mithraism#Birth_from_a_rock , после може би и с истински исторически книги
![]()
Още и за Библията си написАл сума неверни раути. Смесваш некои истини с полу-истини, и пълни глупости, което не прави всичко истина... ся нямам време да ти обесневам точка по точка, само че ти кажа, че Данаил е бил известен с друго име у Вавилон, близко или даже идентично до тва на единия от царете. Та тва друго име фигурира и в други летописи като приближен на един от царете. Личи си и Библията колку сме чели
За скалата си има обяснение

За Библията - я посочи кои са истините, полуистините и глупостите че тя цялата е глупост, и то тотална, така че дали едно тълкувание или друго е взело превес не е толкова от значение. А и ми стана интересно