Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме винетки
Модератор: Общи модератори
Re: Ад на магистралата София-Бургас- за това ли плащаме вине
Много се забавлявах с тази тема. Любимите ми са мачете, бензинова резачка и уиски. А и въжета има, малко като филм на ужасите 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Най-добре преди тръгване зимата на път да се чете темата Какво ще правим по време на война, така като гледам нещата почти се припокриват 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Младо семейство, което прекара нощта в колата си на второстепенния път край Айтос разказа, че сутринта обърналият се пред автомобила им ТИР все пак бил вдигнат: „След това чакахме още два часа. Въпречи, че пътят беше разчистен от часове, не ни пускаха да минем. Чак в 11 часа разбрахме защо. Откъм Бургас се зададе Бойко Борисов с мощен джип и една кохорта журналисти по петите му. Борисов слезе и тържествено обяви пред камерите, че вече всичко е наред, защото той лично се ангажирал да помогне за почистването. С жена ми го гледахме отстрани онемели. При вече разчистен път, ни държаха още три часа на студа, за да го чакаме да дойде и да си направи селфи с бедстващите! А после Борисов запали колата и тръгна към Карнобат да си прави и там селфита… Това е повече от подигравка! Това е фрапираща наглост!“. – оплака се премръзналото нещастно семейство. Но кой да ги чуе. Официозните и най-рейтингови телевизии показаха само Борисов!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
© написа:Много се забавлявах с тази тема. Любимите ми са мачете, бензинова резачка и уиски. А и въжета има, малко като филм на ужасите
Предполагам въжетата са за да Ви вържат ръцете отзад , в случай че решите да си прегризете вените от студ през ноща . Уискито ясно за какво е , разтривки и компреси ама бензинова резачка и мачете ....по добре си носете готови нацепени дърва в багажника ако ще сечете огрев с тия инструменти ????

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Боримечка, ти като мен май си любител на филмите на ужасите а?
Някои от атрибутите ти май са за там.
Шегата настрана, но браво, всъщност всичко от багажника може да ти влезе в употреба, само не искам аз да съм препятствието по пътя ти.
Иначе отсега по ТВ се казва в периода 5-ти - 7-ми януари да се пътува само при неотложни обстоятелства. Очакват се доста по-кофти условия с много повече студ. Дано това спре поне някои шофьори да пътуват на дълги разстояния в непознати пътища. Ще видим дали темата ще се актуализира тогава, дано не, но не вярвам.

Шегата настрана, но браво, всъщност всичко от багажника може да ти влезе в употреба, само не искам аз да съм препятствието по пътя ти.

Иначе отсега по ТВ се казва в периода 5-ти - 7-ми януари да се пътува само при неотложни обстоятелства. Очакват се доста по-кофти условия с много повече студ. Дано това спре поне някои шофьори да пътуват на дълги разстояния в непознати пътища. Ще видим дали темата ще се актуализира тогава, дано не, но не вярвам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Очаквайте лоша реколта на домата и краставицата. Правителството препоръчва да не се яде шопска салата ,само ако е въпрос на живот и смърт. Връзват гащите вече,да има после ето казахме !

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
http://www.flagman.bg/article/118062
Човека даже и фото не си направил
Човека даже и фото не си направил
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Top Gun Maverick написа:Иначе отсега по ТВ се казва в периода 5-ти - 7-ми януари да се пътува само при неотложни обстоятелства.
Начи аз декември имам рожден ден, майка ми също, жената и тя и детето за калпак. После идва Коледа. После пък Нова Година. После Иванов ден. Годишно приключване, фирмени данъци-манъци и т.н.
Та накратко- януари ми е крайно неудобно да плащам винетка и пътен данък. Та може ли да ги платя евентуално март-април някъде?
Държавата няма как да обслужи пътя за преминаването по който аз съм си платил преди цели 11 месеца и ме съветва да не пътувам. Това гледам, че се приема от голяма част от хората във форума за съвсем нормално. Аз обаче ако съм на зор с парите няма кой да ме пусне да пътувам без да съм си платил за това, което те всъщност не правят.

Като е важно да уточним, че нито става въпрос за някакви урагани, бедствия, екстремни температури или нещо подобно.
В София при снеговалеж се плаща май към 1 милион на ден. И всички знаят какво се чисти- големите булеварди, околовръстното и "чао". И като не е изчистено пак се изцепи някой "във въздуха ли да ги ловят". Ми да. За толкова пари мисля, че би било редно.
Аре стига глупости... при последния лек снеговалеж в столицата имаше повече сол по пътя от Боневил... Ба*ти мрънкането...
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Borymeckata написа:Pisobella написа:Хора, за нещата, които се носят в багажника зимно време на път .... не е ли по-добре да сте подготвени, отколкото да ви се случи случка и да се чудите кво да правите?
Аз нося какво ли не целогодишно, зимата добавям още сумати неща... Нищо, че карам почти само градско и рядко ми се случва да драпам по сняг някъде, ама то и в града си трябват лопати, въжета, ако има много сняг![]()
![]()
Пък и да не ги мъкнете тия неща на ръце?
То не, че няма хора, които даже крик нямат в колата си! .......
Миналата зима бях пуснал такава тема - май пак е актуална:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=403326&p=4152466&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5#p4152466
Хахаха на тази тема не съм попадала. Ама се сетих за една друга тема кой какво си носи в багажника: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=350082
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alX3m написа:Аре стига глупости... при последния лек снеговалеж в столицата имаше повече сол по пътя от Боневил... Ба*ти мрънкането...
Ми тя на едро е 10-тина стотинки килото.
За един милион остава и тва да няма.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Вчера ми беше първият работен ден за годината. Още имам клиенти с летни гуми на колите си. 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Dirty M5 driveR написа:Вчера ми беше първият работен ден за годината. Още имам клиенти с летни гуми на колите си.
Гледай дали имат винетки, ако имат - няма страшно, може и със сликове

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
То няма угодия, преди защо не са спряли движението, сега когато искат да го спрат, защо го спират....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
За тази или някоя друга магистрала няма ли да е по-удачно да се използва роторен снегорин? Като гледам, те ринат, снега се измества в страни, после вятъра го връща обратно и ефекта е нулев.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.