Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
Модератор: Общи модератори
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Re: Formula 1 Сезон 2017 - нова надежда
don_gori написа:Перфектен уикенд за Ферари, жалко за Кими но още в началото на сезона остана твърдо 2ри пилот. Добре го изиграха от Ферари със смяната на местата![]()
Тая писта колкото беше куца сега хептен я скопиха с тея коли, аз не видях опит за изпреварване без краш ..
Очаквам с нетърпение състезанието в Канада, винаги е имало екшън там
Приятел, недей да търсиш под вола теле....аз също исках Кими да спечели, но Фетел победи съвсем заслужено, а и изоставането на Кими между 37 и 58 обиколка беше 12 сек, това няма как да са го наредили от бокса, просто Фетел направи невероятно състезание след влизането в бокса на Кими

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Медиите го налагат мнението, че тая размяна на местата е станала по нареждане от бокса (явно ги кефи да има разделение 1ви и 2ри пилот на отбора, а не осъзнават, че вътре в отбора те са си конкуренти), макар да се видя, че борбата си беше на пистата. Себастиан изстиска всичко възможно от колата и гумите когато имаше възможност да натрупа преднина и заслужено при своето излизане от бокса беше на метри пред Кими. След това просто продължи силното си представяне и започна да трупа отново преднина. Скучно състезание без почти никакви изпреварвания, но тест за пилотските умения на всички - тази писта наказва и най-малките грешки
ZLATIST написа:Много се съмнявам за заповеди от бокса към Кими, ако се наложи да има такива.Във Ферари нещата стоят малко по-либерално от към намеси от бокса, а и сезона тепърва започва
Ферари още от ерата Шумахер си имат пилот №1 и №2, освен момента когато имаха двама №2.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Мен ми се струва, че леко забавиха кими при смяната на гуми - 3.4 секунди. Но не дадоха после колко отне при Ветел. Все пак Себастиян може и да не е натрупал толкова голяма преднина, за да излезе пред Кими, защо разликата след спирането му беше към 1 секунда между двамата. В никакъв случай не мисля, че механиците са имали умисъл в действията си, просто е пословично вече как Кими в най-важните моменти губи време заради бавна работа в бокса.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
По памет смяната на гуми на Фетел отне 2,7 сек.
Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

ZLATIST написа:Приятел, недей да търсиш под вола теле....аз също исках Кими да спечели
Нищо не търся, защото си държа за Фетел, но състезанието през моите очи изглеждаше така

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Dirty M5 driveR написа:Мен ми се струва, че леко забавиха кими при смяната на гуми - 3.4 секунди. Но не дадоха после колко отне при Ветел. Все пак Себастиян може и да не е натрупал толкова голяма преднина, за да излезе пред Кими, защо разликата след спирането му беше към 1 секунда между двамата. В никакъв случай не мисля, че механиците са имали умисъл в действията си, просто е пословично вече как Кими в най-важните моменти губи време заради бавна работа в бокса.
Кими за 3,4сек (общо в бокса за 19,7), Фетел за 3,1сек (общо в бокса за 19,2)+ 2 поредни обиколки под 1:16мин и резултата е на лице.
Честито на Ферари за двойната победа

Оставя горчив привкус цялата ситуация, но е най-логичното нещо.
В тази ситуация няма за какво да им се сърдим на Ферари, биха били глупаци ако не го направят.
Въпросът беше само как да стане.
Иван Тенчев много добре описа ситуацията в събота вечерта и неделя преди състезанието - "В падока всички говорят че Фетел и Кими ще бъдат разменени, но все още не е ясно как"
Ако Ферари не бяха предприели тази стъпка със стратегията(елегантна, но все пак прозираща), варианта беше заради Кими да хвърлят Фетел на Ботас и Верстапен. Е няма кой да е толкова луд, за да направи това с претендента за титлата. Шансът на Кими беше да го играе тапа още няколко обиколки, за да си отидат и гумите на Фетел. В друга ситуация вероятно биха помислили за нещо подобно, но при преспективата Фетел от втори да стане 4ти не мисля че някой се е замислил.
Иначе фалшивата радост след финала и поведението на Кими ясно показват какво се случи. Той го усети още в съсезанието и за това го подкара през просото. Дано поне кешира добре след като за поредна година се гаврят така с него.
В тази ситуация няма за какво да им се сърдим на Ферари, биха били глупаци ако не го направят.
Въпросът беше само как да стане.
Иван Тенчев много добре описа ситуацията в събота вечерта и неделя преди състезанието - "В падока всички говорят че Фетел и Кими ще бъдат разменени, но все още не е ясно как"
Ако Ферари не бяха предприели тази стъпка със стратегията(елегантна, но все пак прозираща), варианта беше заради Кими да хвърлят Фетел на Ботас и Верстапен. Е няма кой да е толкова луд, за да направи това с претендента за титлата. Шансът на Кими беше да го играе тапа още няколко обиколки, за да си отидат и гумите на Фетел. В друга ситуация вероятно биха помислили за нещо подобно, но при преспективата Фетел от втори да стане 4ти не мисля че някой се е замислил.
Иначе фалшивата радост след финала и поведението на Кими ясно показват какво се случи. Той го усети още в съсезанието и за това го подкара през просото. Дано поне кешира добре след като за поредна година се гаврят така с него.
Чак толкова не мисля, просто от отбора дадоха по-добрата стратегия на 2я пилот вместо на 1я. Но и много зависеше от Фетел, защото успя да запази ресурс в гумите и да настъпи максимално колата в прозореца, когато остана на празна писта.
Според мен ситуацията Ботас-Хамилтън е доста по-очевидна от тази която се получи последното състезание, докато във Ферари решават състезанието с каране по пистата, в Мерцедес действат на принципа Ало-ало
Хаха черния не закъсня
баш той да говори за пилот номер 1 и 2 някак си не върви
Според мен ситуацията Ботас-Хамилтън е доста по-очевидна от тази която се получи последното състезание, докато във Ферари решават състезанието с каране по пистата, в Мерцедес действат на принципа Ало-ало

Хаха черния не закъсня

"На мен ми стана ясно, че Ферари са избрали първия си пилот, и че ще направят всичко възможно Себастиан да получи максималното от всеки уикенд до финала. Много е трудно водещата кола да бъде изпреварена от втората, освен ако отборът не реши да се намеси. Напълно ясно е", заяви Хамилтън.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Опитвате се да изкарате ситуацията, че нарочно са щели да държат кими в бокса, в случай че фетел не успее да дръпне достатъчно 

Ако Фетел неможе да се сети да запази ресурс в гумите и след това да набие 2-3 обиколки в квалификационно темпо кой да може?
Свърши си работата просто, не е направил някакви чудеса от геройство. За 4 кратен световен шампион би трябвало да не е проблем да пази гуми и да врътне няколко бързи тура в определен момент.
В Мерцедес определно се действа "по немски", там си е ясно и не се опитват да го крият. Виж италианците ни разиграват театър
Има една разлика обаче Мерцедес не са го правили в момент в който реално променят победителя в състезанието "ограбвайки" единия си пилот. На Ферари обаче винаги така им се получава - Рубенс/Михаел Австрия '02 ; Алонсо/Маса Германия '10...
Колкото до Хамилтън - Бори се с всички средства. Има за какво да се хване прави го, ако утре Фетел не го направи когато Мерцедес сменят позициите значи е пропуснал шанса за "body shot". Това изказване по принцип е насочено в посока на собствения му отбор, просто Ферари му дават чудесен повод да завоюва повече влияние вътре в отбора. Казва им - "Вижте какво правят те! Ако и ние не започнем да подкрепяме претендента за титлата от рано, ще я загубим!"
В бокса нито са го забавили нито щяха. Това е глупаво. Просто дадоха на Фетел шансове каквито 4ри кратен СШ би трябвало да реализира девет от десет пъти. И той го направи разбира се.
Свърши си работата просто, не е направил някакви чудеса от геройство. За 4 кратен световен шампион би трябвало да не е проблем да пази гуми и да врътне няколко бързи тура в определен момент.
В Мерцедес определно се действа "по немски", там си е ясно и не се опитват да го крият. Виж италианците ни разиграват театър

Има една разлика обаче Мерцедес не са го правили в момент в който реално променят победителя в състезанието "ограбвайки" единия си пилот. На Ферари обаче винаги така им се получава - Рубенс/Михаел Австрия '02 ; Алонсо/Маса Германия '10...
Колкото до Хамилтън - Бори се с всички средства. Има за какво да се хване прави го, ако утре Фетел не го направи когато Мерцедес сменят позициите значи е пропуснал шанса за "body shot". Това изказване по принцип е насочено в посока на собствения му отбор, просто Ферари му дават чудесен повод да завоюва повече влияние вътре в отбора. Казва им - "Вижте какво правят те! Ако и ние не започнем да подкрепяме претендента за титлата от рано, ще я загубим!"
Опитвате се да изкарате ситуацията, че нарочно са щели да държат кими в бокса, в случай че фетел не успее да дръпне достатъчно
В бокса нито са го забавили нито щяха. Това е глупаво. Просто дадоха на Фетел шансове каквито 4ри кратен СШ би трябвало да реализира девет от десет пъти. И той го направи разбира се.
Нека да обърнем темата в друга посока, ясно е за всички че 2та отбора Мерцедес и Ферари си имат пилоти номер 1 и 2, които явно или не чак толкова ще подкрепят.
Та я кажете какво мислите за следващото състезание. РедБул се очаква да имат доста подобрения откъм шаси и двигател, отделно мернах някъде че Ейдриън ще се включи изцяло при подобрението на шасито за останалата част от сезона. Та ако се засилят към края на сезона биха разбъркали сметките на Ферари и Мерцедес конкретно при пилотите де.
Мерцедес странно през малкото състезания до сега изпитват доста трудности
Аз очаквам яка битка в Канада, по принцип там има много екшън 
Та я кажете какво мислите за следващото състезание. РедБул се очаква да имат доста подобрения откъм шаси и двигател, отделно мернах някъде че Ейдриън ще се включи изцяло при подобрението на шасито за останалата част от сезона. Та ако се засилят към края на сезона биха разбъркали сметките на Ферари и Мерцедес конкретно при пилотите де.
Мерцедес странно през малкото състезания до сега изпитват доста трудности

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Според мен Фетел и Хамилтън дръпнаха прекалено много, че да може някой да ги стигне. Трябва да има отпадания на кило, че да им се обърка работата, при конструкторите е същото. Аз също съм привърженик на Ред Булите ама все след дъжд качулка им е работата. Торо Росо-тата, Сайнц не е никак лош, ама на Квият (все пак е славянин, нашо момче) нещо не му върви, от както го върнаха назад като го смениха с Верстапен, май му убиха хъс-а.
Tires are evil - destroy them all ...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Не виждам как Редбул, могат да наваксат изоставането с тая моторизация. Нюи е доказан капацитет и със сигурност ще подобри нещата осезаемо от към шаси, но това би дало резултат на бавните и технични писти, каквато е Монако.Рено видимо все още са назад от към мощност и още в Канада, не мисля че ще са способни да разместят пластовете в челото, но да видим
.
Аз лично се кефя, че този сезон има интрига и дано по-червения отбор победи

Аз лично се кефя, че този сезон има интрига и дано по-червения отбор победи

Мерцедес ще са силни в Канада.
В Барселона започнаха да се оправят с баланса и работата с гумите и в Канада ще работят от тази точка, Монако беше нещо различно. Мерцедесът обаче изглежда има проблем с охлаждането и изглежда че не винаги е ясно точно какъв е, а Канада в това отношение е жестока.
Ферари имат много уточнена кола и това няма да се промени, ако окажат здрав натиск може и нещо при Мерцедес да се пропука.
Ред Бул ще продължават да имат проблеми и този сезон едва ли ще видим развитие като миналогодишното, Монако не показва нищо, разликата от Барселона беше чудовищна.
Дори Нюи да се намеси и да си оправят дребните проблеми по шасито си остават закачени за Рено, а Рено както и Макларън имат проблеми с мотора.
За мен в Канада най-интересни ще са Макларън и по-точно новият пакет на Хонда.
В началото започнаха пак с високопарните изказвания, че това което ще излезе в Канада ще е много по-добро, ще са решени проблемите и т.н. Но като взе да наближава моментът пак увесиха носовете.
Това което ще имат като мотор в Канада цели да достигне планираната за Австралия мощност, която пък целеше настигане на миналогодишните мощности. Т.е. назад са с няколко месеца, а това което ще извадят няма да е нещо кой знае какво. Големите надежди са, че новият мотор няма да има проблемите с вибрациите на стария, но започна да излиза много мрачна информация от тестовете на стенд.
Освен това вчера обавиха че MGU-H издържа две състезания с преко сили и не са много наясно за причината. Предполагат, че проблемът е в лагерите, ама докато го решат модулите ще се чупят и сменят.
Прословутото предкамерно запалване се отлага
За разхода на гориво нито дума, а той е ключов тази година. Може да го изтискат тоя мотор да вади пикова мощност близка до Мерцедес, но пак ще имат проблем ако тенденцията да са с най-жадния мотор се запази.
В Барселона започнаха да се оправят с баланса и работата с гумите и в Канада ще работят от тази точка, Монако беше нещо различно. Мерцедесът обаче изглежда има проблем с охлаждането и изглежда че не винаги е ясно точно какъв е, а Канада в това отношение е жестока.
Ферари имат много уточнена кола и това няма да се промени, ако окажат здрав натиск може и нещо при Мерцедес да се пропука.
Ред Бул ще продължават да имат проблеми и този сезон едва ли ще видим развитие като миналогодишното, Монако не показва нищо, разликата от Барселона беше чудовищна.
Дори Нюи да се намеси и да си оправят дребните проблеми по шасито си остават закачени за Рено, а Рено както и Макларън имат проблеми с мотора.
За мен в Канада най-интересни ще са Макларън и по-точно новият пакет на Хонда.
В началото започнаха пак с високопарните изказвания, че това което ще излезе в Канада ще е много по-добро, ще са решени проблемите и т.н. Но като взе да наближава моментът пак увесиха носовете.
Това което ще имат като мотор в Канада цели да достигне планираната за Австралия мощност, която пък целеше настигане на миналогодишните мощности. Т.е. назад са с няколко месеца, а това което ще извадят няма да е нещо кой знае какво. Големите надежди са, че новият мотор няма да има проблемите с вибрациите на стария, но започна да излиза много мрачна информация от тестовете на стенд.
Освен това вчера обавиха че MGU-H издържа две състезания с преко сили и не са много наясно за причината. Предполагат, че проблемът е в лагерите, ама докато го решат модулите ще се чупят и сменят.

Прословутото предкамерно запалване се отлага

За разхода на гориво нито дума, а той е ключов тази година. Може да го изтискат тоя мотор да вади пикова мощност близка до Мерцедес, но пак ще имат проблем ако тенденцията да са с най-жадния мотор се запази.