Избор на комби

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Избор на комби

Мнение от DigitalExile » 12 Юли 2022, 11:40

За кола на тия километри само чип от Digital, ще си остнат на място EGR и DPF, като най вероятно на DPF-a ще му е даже по добре.
На тия километри да се махат EGR/PDF е крайно безмислено, а да се доверяваш на някви хора който си мислят,че могат да правят чип тунинг - не мерси.
Всъщност чип тунинг се прави изключително трудно, да на дизела е по лесно от на бензина, но все пак има много много тънкости, аз не бих се доверил на много хора, тук в БГ честно казано почти на никой и сам мога да влезна да си вдигна смесите и да си мисля,че имам чип. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 12 Юли 2022, 11:44

Jorixa написа:Аз на старата кола като ходих при едни на времето в Бусманци да ми я мапват, първо я караха, после и правиха диагностика, после я качиха на дино, мапнаха я, пак я качиха на дино, пак и правиха диагностика и така няколко часа докато са сигурни че всичко е тип-топ. А тоя мапер по TeamViewer ми звучи несериозно.

Едно време си е било едно време. Сега нещата са коренно различни, особенно ако имаш някаква допълнителна електроника. Логове, живи данни и подобни са предостатъчни за кадърен мапер. Ненапразно дино мапинга вече не е задължителен, а някои хора дори го избягват, щото масово се мапва на WOT + някакви стандартни корекции, което работи, само ако колата е драгаджийка. А хората дори с "аларми", като JB4-ката правят и вадят солидни резултати, дето някои родни "мапери" трудно постигат с пълноценно афтърмаркет ECU. Да не говорим, че в България коли със заводска Сименс електроника много малко хора им се занимава да я правят и за по-лесно, ама и доста по-скъпо се слага афтърмаркет ECU. В UK е пълно с всякакви къде по-леко, къде по-сериозно направени коли със стокови Сименси. Айде, и да не предлагат remotely мапване(въпреки, че на доста места съм го засичал, като опция) със сигурност я има опцията да им пратиш компа и да го върнат мапнат, което пак е по-добрата опция.
Но тва си е моето виждане, аз моя кола, без значение дали струва 1000 или 100000лв. не бих я мапнал при роден мапер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 12 Юли 2022, 15:22

madafaka_donkele написа:...Да не говорим, че в България коли със заводска Сименс електроника много малко хора им се занимава да я правят и за по-лесно...

Чи к'о му е на сименса, бря?! :dunno: :mhihi: :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юли 2022, 17:28

Направо като ви чета, все едно мапването е настройване на някаква совалка. :shock: Сега за разни специални коли съм съгласен, ама тройка дизел на колкото места да съм виждал да е ремапнат, все си карат много километри без проблеми. Пак ви казвам, че повечето проблеми при мапване идват от това, че колата не е технически изрядна преди мапа и второто е нереалистични желания на собственика. Ако двете са в комбинация, а това е много често, то нещата стават грозни. Явно нашите майстори тука където за 200 лева ти мапват колата и върви безпроблемно ще да са някакви магьосници щом не се чупят тия коли. :mhihi: Пък чак и в чужбина еку да пращам все едно е последен модел М5. :mhihi: Бахти удоволствието да пратиш на някоя дизелова Ф10-ка еку-то в Evolve на цена 1/4 от тази на колата. Чак родни напери нямало за тия бангии. :mhihi: Как ще има, чул льольо за маднеса в Пловдив и кара кочината там да я направят изтребител.

П.п: Да не се окаже някой ден като пратите еку до някоя чужда фирма, че са го върнали обратно до БГ някой некадърен наш мапер да го прави по-евтинко. :mhihi: Или направо само да им праща настройки от тука. :mhihi: Пълно е в БГ с програмисти правещи супер сложни програми за чуждестранни фирми, но иначе няма такъв да настрои дизела да не пуши.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Юли 2022, 21:41

Изгледай клипа който съм прикачил и ще разбереш какво правят маперите тук и защо колите не се чупят, и защо това не е чип ,а простотия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 12 Юли 2022, 22:20

DigitalExile написа:

Това видео е... :shock:
А, Б, В, Г, Д и почти до Ю. На двигателният тунинг.
След него си обяснявам много повече неща, които съм ги знаел емпирично, но не и точно защо е така.
Надявам се повече хора да го гледат. И да го разберат.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 12 Юли 2022, 22:36

Аз кат' говоря не приказвам :mhihi: Тва видео ми е във favorites сигурно от момента, в който е публикувано и онагледява 1:1 ситуацията тук в България.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 13 Юли 2022, 15:55

Kinetics - Пловдив, може да се свържеш с тях.
https://www.facebook.com/KineticsMotorsport

Иначе моят кош е ремапнат при https://www.facebook.com/FTMotorsports
За сега нямам никакви ядове. Става въпрос за “лек ремап” + 30-40к.с.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х7
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 13 Юли 2022, 19:42

То едно 90% от дизеловите кошове по пътя с гаражен мап нямат ядове, ама... пюристи, максималисти и т.н. се бият в гърдите, че техния мап трябва да е правен от най-добрите в занаята и т'ва дали четири цилиндровия тракалник ше извади 187 или 191 коня на кой-знае-как-калиброваното дино е от супер огромно значение :mhihi:

Няма лошо, ама... за стоков дизел евридейка със стандартна периферия всичко над гаражен стейдж 1 е тотален оувъркил... правили са ми и двете - разлика не усетих, освен лекото почесване на егото като те качат в пловдивската страница и изръсването х3.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Юли 2022, 18:33

grkv написа:
drago_pavlov написа:Не знам дали ми се влиза във филма с ремап...

Баси, аз без ремап не съм карал от 2013-та насам :mhihi:
Ако искаш да караш безпроблемно дизелче на тия години си трябва оправяне на детските болести... взимаш, мотора на земята и цялостно обслужване - вериги, водна помпа, реле/свещи, проверка и центровка на дюзи, рециклиране на генератор и стартер, чистене на радиатор, а с махане на ДПФ/ЕГР си върви и ремапа по дефолт... след тоя панаир вече имаш тракалник с ресурс да трака още много километри... другото е на час по лъжичка и през месец в сервиза - пробвано многократно :mhihi:

И това удоволствие колко излиза грубо?И има ли кой да го направи кадърно в София например?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х7
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 18 Юли 2022, 20:01

Последно съм го правил преди 2 години и нещо на Ф01 3.0д Н57, та не са ми много актуални сметките... Ангрежнажната група глътна към 1.5к май, дюзите в Пазарджик (енцо сервиз?) глътнаха към 480лв по спомен за "центровка", не пълно рециклиране, вече труда е както си го договориш, сега ще е по-различно от преди 2 години. За София не мога да ти дам препоръки.

Помня, че тотал всичко по колата, заедно с боя на два детайла ми стъпи към 6к след покупката.
70к км по-късно не е "отказала" нито веднъж, не дава симптоми да отказва да пали и да върви още поне 70к км. Сигурно е можело и без нещо от тия неща, ама поне в моите представи "сигурността", че ще запали ги е избила като разход.

Предишна

Назад към Извън Темата