.
Модератор: Общи модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: В този сняг...?
Е, то и с предното ще стане същата работа. Та дори понякога и с 4х4. Едно от уменията на зимния шофер трябва да е да преценява трасето, скорост на движение, ускорение и така да ги подбира, че да не му се налага да спира. Онази вечер бутахме един Голф 4 и лашкахме, лашкахме, отлепи, мина 2 метра и пича готов да спре да благодари... И всички на висок глас "Давай, давай, чао, не спирай!". 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Dirty M5 driveR написа:Е, то и с предното ще стане същата работа. Та дори понякога и с 4х4. Едно от уменията на зимния шофер трябва да е да преценява трасето, скорост на движение, ускорение и така да ги подбира, че да не му се налага да спира. Онази вечер бутахме един Голф 4 и лашкахме, лашкахме, отлепи, мина 2 метра и пича готов да спре да благодари... И всички на висок глас "Давай, давай, чао, не спирай!".
Бях го постнал по-назад в темата, кажи тук как да не спра

Сигурно от 3 години с колата, общо да съм ходил не повече от 15 пъти. Поне едно 7-8 пъти се намира или тук, или малко по-надолу някой като този да ме спре и ми убива кефа от всякъде.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Dextuar - много ясно, че се налага. Просто някои хора нямат грам положителни навици и не умеят да преценяват нищо на пътя. От двамата, които бутахме онази нощ и двамата не знаеха как се лашка правилно... Ние бутаме, колата се засилва към нас...
А за помощта... на пътя винаги ще спра и съм го правил, за да помогна на закъсал. Но на пакринга да ходя да му вадя колата, щото го мързи да гледа, да си почисти първо стъклата (не знам как карат, без да виждат
), да удари 5 лопати около нея... е няма как. Не виждам кое му е злото и хейтърското. Точно тия тъпанари се случва да са злобни и да хейтят повече от всеки друг. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Изопачаваш нещата, колега... Едното е помощ от сърце, другото е едва ли не поощряване на тъпотията. Има огромна разлика и жалко за теб, ако не го разбираш. Аз не казвам, че в никакъв случай не трябва да се помага на тъпанарите
, но не трябва да е водещия модел. Случвало ми се е и винаги съм се опитвал човешки да му кажа с 2 приказки къде е сгрешил.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Vra4anin написа:Почвам да се чувсвам и аз злобен тъпанар. Щом онази вечер реших да изкарам, уж почистих около колата с лопатата и на връщане след карането, за да направя маневра (да вкарам със заден, което очевидно беше грешката) и заседнах на паркинга и над един час се мъчих да се измъкна от пряспата... ами явно и аз съм си тъпанар. Докато копаех и се мъчех да се измъкна пустиняка забелязах, че от прозорците поне двама съседа ме наблюдаваха и 100% си казваха "ебаси тъпанара". Явно те са пичовете в случая
![]()
А съседчето от първия етаж (на който дори не знам името, както и той моето и не винаги си казваме дори "добър ден"), разхождайки си кучето дойде и безвъзмездно ми помогна и се включи без да го карам да рине с лопатата под колата. На няколко пъти му казах дори да си ходи, да не мръзне в тоя студ, той "абе жал ми е за теб и без друго няма какво да правя, искам да ти помогна". Накрая благодарение на неговите усилия от копаене и бутане, някакси успях да измъкна лятната кола... и ми идеше да го разцелувам (съседа). Явно той е глупакът в случая.
Та... поне нещо ми се изясни от тази тема, вече знам какъв съм карайки бмв - тъпанар.Ако тия дни видя съседчето което ми помогна, ще му кажа, че е глупак (ей така, да си знае)
На теб май освен, че ти е първо БМВ, ти е и първа зима с него

Вместо да се чудиш кой е тъпанар и кой не е просто се съсредоточи върху няколко прости правила.
Не се набивай в преспи които ще накарат колата ти да легне по корем.
Купувай си хубави гуми зимни, възможно най тесния размер на възможно най малката джанта за модела.
Ако не си го направил все още, отиди на някой голям плац и тествай поведението на колата със системи и без тях.
Това са неща които ще ти помогнат да не изпадаш в подобни ситуации.

- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
Врачанин не че нещо ама кой нормален би изкарал кола с 500 нютона въртящ момент на задно + автоматик в такава зима ? Виж ако си пробвал нещо дали ще ти върви колата или си правил дрифт е друг въпрос . 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
не е от нютоните. Просвет и тегло е основното...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз не съм фен на Алеко, защото пътят е гаден, дупки и макар покрити със сняг пак са си дупки...
Мерца му разбих биалетките за една разходка по Витоша, явно не са били читави..
Вчера си ходих при нашите и те са на баир, не е малък. Никой не слиза долу зимата, ама лятото ми правят сцени и ми вдигат чистачки, че съм нямал право да спирам там. А аз най-вероятно ще живея там.. Както и да е, отнесох се по хорската простотия.
Та и аз си правих тест - спирах на средата на баира и не мога да тръгна от там. Трябваше да я сваля надолу и вече никакъв проблем. По-интересното е, че съм сигурен, че миналата година го правих и тръгвах от средата на баира.
Тогава бях с Кумхо, сега съм с БФГудрич - все първи сезон, но различни височини. Знам, че Кумхото е една идея по-скъпо и явно има защо. То вярно, че от сняг до сняг има разлика, но спомените са ми че беше горе-долу същата ситуация.
Мерца му разбих биалетките за една разходка по Витоша, явно не са били читави..

Вчера си ходих при нашите и те са на баир, не е малък. Никой не слиза долу зимата, ама лятото ми правят сцени и ми вдигат чистачки, че съм нямал право да спирам там. А аз най-вероятно ще живея там.. Както и да е, отнесох се по хорската простотия.

Тогава бях с Кумхо, сега съм с БФГудрич - все първи сезон, но различни височини. Знам, че Кумхото е една идея по-скъпо и явно има защо. То вярно, че от сняг до сняг има разлика, но спомените са ми че беше горе-долу същата ситуация.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Моите впечатления са, че точно там е ОК, защото е й на павета, а към Копитото е пълно с дупки...Bexim написа:Аз не съм фен на Алеко, защото пътят е гаден, дупки и макар покрити със сняг пак са си дупки...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
firstduo93 написа:Врачанин не че нещо ама кой нормален би изкарал кола с 500 нютона въртящ момент на задно + автоматик в такава зима ? Виж ако си пробвал нещо дали ще ти върви колата или си правил дрифт е друг въпрос .
Кво значение има колко нютона въртящ момент има колата? Всеки си прави сметката - колко сняг има, какви гуми е сложил и умее ли да кара при зимни условия. Носи си една лопатка винаги в багажника и това е. Ако положението е бедствие най-добре да не излиза. Но да завали малко сняг и да не паля колата, щото била 500Нм на задно и автоматик... Е така тръгват приказките, че БМВ не стават за зимата. Сигурен съм, че 90% от тази изказвания са на хора, нямали нито вднъж допир с БМВ даже през лятото.

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
dextuar написа:Моите впечатления са, че точно там е ОК, защото е й на павета, а към Копитото е пълно с дупки...
Моя грешка! Аз съм си от тук, ама за мен Витоша мътна зона.. Не, че е повод за гордост.

Към Копитото бях тогава и по-нагоре, ама честно казано - 4Матик, дори не можеш да му се изкефиш.
ПП и аз съм чувал от доста познати и колеги с е60 и 5-ци като цяло, че по-трудно се справяли от тройките, ама си е от килата според мен.. Повече кила трябва да избуташ и да задвижиш и като добавим нютоните окопаването е по-лесно постижимо...
FREE SPIRIT
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
И по наше село има малко сняг. Снимката е правена от приятел вчера
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dextuar написа:Моите впечатления са, че точно там е ОК, защото е й на павета, а към Копитото е пълно с дупки...Bexim написа:Аз не съм фен на Алеко, защото пътят е гаден, дупки и макар покрити със сняг пак са си дупки...
Добре, много ли омеква комфорта там със снега? Като няма сняг паветата от площада нагоре са ужасни.
Последна промяна maxoyn на 28 Фев 2018, 13:39, променена общо 1 път
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Ти явно си решил всичко да подхващаш абсолютно буквално и дребнаво, затова е трудна комуникацията.
Аз пък ако ти кажа, че една зима от паркинга на един приятел само аз и той (е34 и е91 автомат) влизахме и излизахме без особени драми как ще реагираш? Всичко е до ситуацията.