Избори 2021
Модератор: Общи модератори
Re: Избори 2021
И като изучиш добри специалисти, лекари и тн., как ще ги задържиш в страната...?
Като видят че 22 годишен льохман с татко от тия в кацата, има живот който не могат да си позволят дори и ако имат на куп заплатите си доживот...
Като видят че 22 годишен льохман с татко от тия в кацата, има живот който не могат да си позволят дори и ако имат на куп заплатите си доживот...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Малко критика към моя избор- забелязвам( и доста други хора го коментират), че предимно критикуват Борисов и Сие, а малко говорят в конкретика за тяхната програма.. Макар че, ако имат смелост да направят истинска съдебна реформа и я направят , то и това стига.. Ама няма пък да имат достатъчно депутати, това е сигурно..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ква програма, кви 5лв. Това е само предизборно. После всеки си прави каквото си иска
Като в мобиле.бг. Уж много обяви, голям избор. Почваш да разглеждаш - само кошници

Като в мобиле.бг. Уж много обяви, голям избор. Почваш да разглеждаш - само кошници

zAcK написа:В публичния сектор в България има 600-700 000 заети. Какво повече да си говорим. В България между 25 и 30% са такива, дето са потенциални ГЕРБави на службица, щото толкова си могат, а ония ги държат като роби на каишка...
То всеки е зависим от властта и Герб са само част от нея.
Всичко е едно.
pimpo написа:Твърде много хора няма да гласуват! Това е проблем, и то сериозен.
Хора, изберете си някой и гласувайте! Ако ще и да е на принципа по-малкото зло. В противен случай реално гласувате за ГЕРБ/БСП!
Най-малкото зло пак ще е патерица на някоя от тея двете, както някой се изрази по-назад.
Какъв е смисъла човек да си губи времето, за да гласува ?
Ами смисълът е...
Ще се опитам да дам пример с цитат от един любим за всички (предполагам)филм:
“I spent my whole life trying not to be careless. Women and children can afford to be careless, but not men.”
Ще се опитам да дам пример с цитат от един любим за всички (предполагам)филм:
“I spent my whole life trying not to be careless. Women and children can afford to be careless, but not men.”
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kurtov написа:Какъв е смисъла човек да си губи времето, за да гласува ?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
madafaka_donkele написа:Поствам го на преди всякакви избори, ше го постна пак като наближат, ама да го постна и тук:
Не знам що все още има хора да се заблуждават, че ще дойде някой, който наистина ще промени нещо и ще разкара божковци, можковци, висаджии, сикаджии, тимаджии и т.н. Щото, който не знае дАржавата не се управлява от бойко и компания, а точно от тея бивши трибуквени групировки. Демек няма значение дали ще е бойко, пешо, ванко и т.н. Облажилите се накрая къде с еврофондове, къде с пари от бюджета и т.н. ще са все хора на трибуквените.
А тоя дълъг тъпунгер и божков са възможно най-олигофренския избор евър. Ако такива утайки влязат в парламента, то на следващите избори чакайте всички духачки от пайнер начело на избирателни листи, както и амеби, като божинката, плеймейтки разни и т.н. И дългуча и божков ще направят точно тва, което направи и царя навремето. "Ше ви оправя за 800 дни", накрая си прибра гори, мори, квото имаше, направи пачките и си би шута. Е, и с тези двамцата ще е така, по простата причина, че даже и едно врабче е 100000000000000 пъти по-умно от двамата заедно
Тва ми е единственото мнение по темата и не смятам да се включвам повече.
Аз като почнат с разводняването...мисля да цитирам пак

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Kurtov написа:pimpo написа:Твърде много хора няма да гласуват! Това е проблем, и то сериозен.
Хора, изберете си някой и гласувайте! Ако ще и да е на принципа по-малкото зло. В противен случай реално гласувате за ГЕРБ/БСП!
Най-малкото зло пак ще е патерица на някоя от тея двете, както някой се изрази по-назад.
Какъв е смисъла човек да си губи времето, за да гласува ?
Всеки един негласувал, удвоява тежеста на купения/контролирания/корпоративния глас.
Според различни източници, контролирания вот (най-общо казано) е между 5 и 10% от имащите право на глас. Т.е. ако 100% гласуват, до 10% от резултата е фалшив. Ако 50% гласуват, до 20% от резултата е фалшив. Тези 20% в този раздробен парламент вече стават определящи.
Щом разсъждаваш така, едва ли сега с три реда ще те накарам да гласуваш, ама бях длъжен да опитам

Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- TNT
- младши ентусиаст
-
То 50% избирателна активност не е имало скоро май. Т.е. 25-30% от хората в парламента са от "наще хора" 

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
acho.rs написа:Както казах и по-горе - това е следващия Бареков и Волен. Ще обере гласовете на отчаяните хора, ще се намеша за 2 години във властта, след това групата му ще се разпадне и айде - отиде поредния спасител на народа.
Проста ни е нацията затова е така. Като може да я накараш да гласува за теб заради евтин популизъм от телевизора, това е знак за другите партии, че не е нужно да управляват добре - просто им трябва телевизия от която да облъчват стадото. И се вижда как нещата отиват в тая посока. БСП си направиха телевизия преди 2 години, Герб си взеха Нова. Когато Волен имаше телевизия влизаше в парламента, Бареков стана евродепутат от телевизора. В една държава с интелигенти хора, които не са така лесно манипулируеми, политиците се бият с конкретни идеи, за данъци, развитие на индустрията, за икономиката на държавата, защото тези неща увеличават заплатите на хората. Слави единственото което прави е да плюе от телевизията си - не знам тези които мислят, че ще живеят по-добре ако той управлява как си го представят, че това ще стане? Референдума му е показателен колко е прост този човек.
1. Намаляване на субсидията на партиите - това води да зависимост на партиите от фирми, които лобират за закони в тяхна ползва и във вреда на хората. Още по лошо зависимост от външни държави да финансират тези партии. Когато народа не им плаща парите ще почнат да идват от САЩ и русия, от големи фирми, а те ще искат неща, които не са в интерес на българския народ. Гениално решение стадо.
2. Намаляване на броя на депутатите - някой който е гласувал "За" задавал ли си е въпроса защо е нужно да има въобще депутати да гласуват? Това се е доказало исторически, че затруднява купуването на хората в властта. Те приемат най-важните закони в държавата и опитите на държави или фирми да манипулират този процес винаги го е имал. Лесно е да корумпираш 3-4-5 човека като им предложиш пари или ги заплашиш. По-трудно е да подкупиш 240 човека. Намалявайки броя улесняваш тези които корумпират, защото трябва да купят по-малко хора за да си прокарат по-лесно лобиските закони. Тоест правиш процеса за лобиските закони, по-лесен и по-евтин за тези които го правят. ГЕНИАЛНО! Евала стадо!
Стадото хем иска да го управляват добре, хем не иска да плаща добре на хората които трябва да го управляват. Самия факт че един програмист взима 3 пъти по-голяма заплата от депутат е смешно. Тези хора трябва да взимат много по-големи заплати за да се очаква, че там трябва влезе елита на нацията, а не както сега някакви като Барни-министъра на правосъдието (бивфш). Обаче стадото какво прави? Вижда че депутатите в парламента са негодни и решава да им намали заплатите. Ако имаш един сервиз в който работят негодни механици от които клиентите за недоволни, как ще направиш така че да има по добри, ще намалиш заплатите на новите които ще наемеш ли? Суверена решава, че ще оправи проблема в "сервиза" като наема водещ на тв шоу и сценаристите му да го управляват. След 2 години трябва да се върнем в тая тема и аз предсказвам, че всичките тука любители на Слави ще го псуват и ще викат "пак ни излъгаха"
- TNT
- младши ентусиаст
-
ekalchev написа:Стадото хем иска да го управляват добре, хем не иска да плаща добре на хората които трябва да го управляват.

Аз съм напълно съгласен всички депутати да са с по 15к заплати. Ама да си вършат работата и да спрат да крадат. Че в момента излизат доста по-скъпо.

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
@ekalchev - много точно и на място, колега!
Единственото, което поне малко ме обнадеждава за Слави, е че има шанс да събере добри специалисти около себе си и евентуално да ги послуша. Защото той самия си няма идея от политика!
Единственото, което поне малко ме обнадеждава за Слави, е че има шанс да събере добри специалисти около себе си и евентуално да ги послуша. Защото той самия си няма идея от политика!
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
pimpo написа:Единственото, което поне малко ме обнадеждава за Слави, е че има шанс да събере добри специалисти около себе си и евентуално да ги послуша. Защото той самия си няма идея от политика!
Пак стигаме до проблема с финансирането на партиите. Как Слави ще намери кадърни хора? Ти да не мислиш, че другите партии не иска да имат такива хора? Просто кадърните хора искат да им се плаща, а Слави намали субсиидите на партиите. Тоест сега единствената мотивация на някой да влезе във властта не е че ще му плащат добра заплата ами че може да си докара допълните пари с някоя далавера във властта. Тоест Слави задълбочи проблема с тоя рефендум и сега ще страда от него, защото няма да намери кадърни хора, които да искат да управляват с него. Може Слави да е най-честния човек на света ама ако хората му по места са негодни няма да може да управлява добре. Аз не виждам как която и да е партия може да плати за кадърни кадри с тези нива на субсииди. Преди когато партиите имаха по-големи субсидии допълнително към депутатската заплата им плаха от партиините каси за да ги задържат като специалисти. Слави ще намери същите негодници, които другите партии взимат и резултата няма да е по-различен накрая.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
ekalchev написа:По-трудно е да подкупиш 240 човека.
Всъщност докато има партии купуването на депутати ще е максимално улеснено. Ако се забранят партиите и се излъчат 240 независими кандидата ще е наистина трудно да се лобира и да бъдат купени.
ekalchev написа:Стадото хем иска да го управляват добре, хем не иска да плаща добре на хората които трябва да го управляват. Самия факт че един програмист взима 3 пъти по-голяма заплата от депутат е смешно.
4500-5000 е заплатата на депутат, толкова са и средно при програмистите. Отделно колко други привилегии си имат "народните избраници", живи да ги ожалиш направо.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.