Защо света върви накъдето върви?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Посоката на света…

Случайна- така се нареждат нещата и всеки си гледа неговите интереси
10
23%
Отчасти планирана- има кукловоди, но не са свързани в едно
16
36%
Планирана- има единно управление на кукловоди
18
41%

Общо гласове : 44
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Защо света върви накъдето върви?

Мнение от BMW_POWER » 02 Авг 2023, 12:44

steeN написа:А не е ли интересно как има една група от хора, които нон стоп критикуват демокрацията и решението, което предлагат е по-малко демокрация :)

Би ли дефинирал понятието "демокрация"?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Авг 2023, 12:47

Защо трябва той (или някой друг) да го дефинира? Някъде имаше точно 'описание' на различните строеве обществено управление...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Защо света върви накъдето върви?

Мнение от steeN » 02 Авг 2023, 12:59

Да го дефинират тези, които го споменават във всяко второ мнение. Не мога да им вляза в главите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 02 Авг 2023, 13:07

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94% ... 0%B8%D1%8F

Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Авг 2023, 14:34

steeN написа:Да го дефинират тези, които го споменават във всяко второ мнение. Не мога да им вляза в главите.

Значи всеки има собствена представа за това понятие и го тълкува по собствен начин, така ли?

Ти как го разбираш?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Авг 2023, 15:34

SpeedyMan написа:
steeN написа:А не е ли интересно как има една група от хора, които нон стоп критикуват демокрацията и решението, което предлагат е по-малко демокрация :)
Точно това имам предвид, като казах, че демокрацията се използва за параван, утопия... малко по малко стигаме пак до този извод..

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Те заради тва всички демократични общества са 200 години пред тия с религиозния диктат или обикновения диктат. Изключение е само Китай, но там има свободна търговия а и големият им инвеститор се усети, че вместо той да ги използва, започна да става обратното и започнаха санкциите . Да не говорим и че контраста между китайските мегаполиси и селата им е брутален . БВП на човек на Китай е равен на този на България - смятайте колко мизерия имат.

По темата - колкото по-тъп и необразован е един човек, толкова повече вярва в свръхестествени сили и/или световен заговор срещу него. Чак се чудя алх, колкото трябва да е пийнал за да пуска такива теми и то точно на мястото, където 10 човека, без работа, нон стоп мелят едни и същи глупости .

Държавите в света са като фирмите, да речем в България - има си мениджъри които диктуват на своите служители, какво трябва да се направи за да върви всичко напред. Да, за да имаш ти, често трябва да победиш конкуренцията (без да я колиш) и тя да тръгне назад. Но никой мениджър , на каквото и да е ниво нито премиер, нито президент може да регулира изцяло случващото се на пазара ...освен познайте къде - в Иран и Северна Корея.

Така че - там където няма демокрация , има кукловоди. Там където има демокрация, главните лица са зависими от 1000 фактора, така че не са никакви кукловоди.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 02 Авг 2023, 18:20

Въпросът е дали демокрацията е демокрация. В UK - може би. Във Франция - може би.... но в България е различно
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Авг 2023, 18:52

Той Ачката до обясни първо каква демокрация е била монархията в царство България до 1944г , или айде нещо по лесно - парламентарната монархия в UK , после да пише за 200 годишни демократични общества .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Авг 2023, 20:02

SpeedyMan написа:Въпросът е дали демокрацията е демокрация. В UK - може би. Във Франция - може би.... но в България е различно

Разбира се, че е демокрация- народът избира управляващите го. Българският парламент в момента е 100% отражение на народа. Популярната упорка - тия там изруди ни използват, е много грешна. Тия там, сме ние. Същите безкруполни , алчни и безпарднонни хора. Доколко ще ги конторлираме - ние решаваме.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 02 Авг 2023, 22:27

Е па аз не съм такъв и никой не ме представлява в този или който и да бил парламент. А според теб безбройните политическите проектчета са дизайн на кукловоди, или бъркам? :mhihi:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 02 Авг 2023, 23:27

Другари! Демокрацията е в опасност! Поне така твърди Франция, след като преврата в Нигер е на път да я лиши от около половината от необходимия й уран (който се добива там). Сега Микрон събира коалиция да бият негрите в Нигер, та да върнат прозападното им протеже на власт. Значи преврата в Украйна беше "свободен израз не демократичната воля на народа", а преврата в Нигер е "заплаха за демокрацията" :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Авг 2023, 23:29

SpeedyMan написа:Е па аз не съм такъв и никой не ме представлява в този или който и да бил парламент. А според теб безбройните политическите проектчета са дизайн на кукловоди, или бъркам? :mhihi:

Ти за кой гласува тогава ? (не искам отговор ест) Ако не си гласувал още по-зле....
Ако си мислиш, че изборните резултати са фалшиви, пусни анкета тук и ще видиш, че резултатите са същите.
Няма кукловоди които управляват света. Има такива с повече власт които св опитват, но не могат да контролират света...И тези хора със сигурност нямат нищо общо с факта, че България е най-изостаналта страна в ЕС...добре че поне още не сме в СССр

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Авг 2023, 23:43

acho.rs написа:Разбира се, че е демокрация- народът избира управляващите го. Българският парламент в момента е 100% отражение на народа.

Ачо, всеки един строй е бил сам по себе си най-доброто за момента.

Империята на инките е просъществувала около три века. Римската империя го е докарала до десет века. И то без да броим Византия и Римската република. Защо мислиш, че сегашната доминация на Запада ще продължи вечно? Западът е разтърсван от вътрешни противоречия, отделно всеки ден пристигат хиляди орки от Азия и Африка. Оставям на твоята фантазия да реши, как ще завърши това. Според мен нещата отиват на зле. На много зле. Във всяко едно отношение.

И не на последно място. Одобрението на работата на сегашния парламент е 14%. Какво "отражение на народа" е това?

https://news.bg/politics/trend-52-ot-ba ... zbori.html

Разговорите за политика не завършават добре тук :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 02 Авг 2023, 23:53

acho.rs написа:
SpeedyMan написа:Е па аз не съм такъв и никой не ме представлява в този или който и да бил парламент. А според теб безбройните политическите проектчета са дизайн на кукловоди, или бъркам? :mhihi:

Ти за кой гласува тогава ? (не искам отговор ест) Ако не си гласувал още по-зле....
Ако си мислиш, че изборните резултати са фалшиви, пусни анкета тук и ще видиш, че резултатите са същите.
Няма кукловоди които управляват света. Има такива с повече власт които св опитват, но не могат да контролират света...И тези хора със сигурност нямат нищо общо с факта, че България е най-изостаналта страна в ЕС...добре че поне още не сме в СССр
Аз гласувам за онзи, който ме представлява. Ако ти си намерил такъв си късметлия, но ми се струва, че си се изсилил.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Авг 2023, 7:35

Доста "интересно мнение" относно "свободата и демокрацията"
Всички, повтарям всички строеве се стремят да наложат някакъв диктат над населението си!
Каква е разликата да си подчинен на една политическа доктрина (соц) или да си подчинен на една икономическа доктрина (капитал).
Какво е било едно време, да кажем соца е затворил границите и е осъществявал някакъв контрол.
Аз лично никога не съм бил свидетел милицията да обикаля по улиците и да бие на ред, както дават по филмите и разказват новите "дисиденти".
Нямахме много неща, но храна имаше, всеки имаше собствен дом и като цяло живеехме.
Другата част беше отатък.
Хората там ги държаха в страх и контрол, че видиш ли "оттатък" са такива канибали, че няма какво да ядат и ядат хора, там ги стрелят по улиците и като цяло не се движил по улиците свободно а на прибежки.
А и няма ток въобще!
Живееха си хората оттатък и се бореха с живота, както ние тук.
Но реално и при двете общества имаше страх.
И понеже този антагонизъм се разпадна и трябваше пак някакъв страх да има у хората и да се страхуват и изведнъж се появиха терористите.
Пак за изземване на гражданските права и въобще ограничаване на правата с така наречените "антитерористични закони".
Почна войната и изведнъж и ковида и тероризъма изчезна и пак насаждане на страх и омраза.
Разбира се вече има и много начини технологично да те ограничат, дигитални пари, инфлация, Индоктринация и т,

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата