Тренировки за отслабване
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Тренировки за отслабване
Според мен, дори без специална програма ще можеш да правиш двойно повече от сега след месец, стига да правиш по няколко серии всеки ден. Не отнема време... Самите лицеви как ще ги правите - с гърдите до земята или 'по-нормално'?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

По-нормално ще е, но все пак ще има жури което да следи как ги правим.
@Spunky в момента правя 5 серии х 20 повторения за 5 минути общо, което идва с около 40 сек почивка между сериите.
Днес когато правех многото повторения ми направи впечатление, че се изморих доста рано защото не дишах правилно което трябва да коригирам на 100%. Та в този ред на мисли как дишате, когато правите дълги серии и как броите повторенията - на ум, или с някоя програма на телефон/часовник
@Spunky в момента правя 5 серии х 20 повторения за 5 минути общо, което идва с около 40 сек почивка между сериите.
Днес когато правех многото повторения ми направи впечатление, че се изморих доста рано защото не дишах правилно което трябва да коригирам на 100%. Та в този ред на мисли как дишате, когато правите дълги серии и как броите повторенията - на ум, или с някоя програма на телефон/часовник

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Това не е ли малко бързо? По една лицева опора за 1с..? Не е нужно чак толкова да бързаш...

Почни с повече сетове с по-малко повторения и не бързай. Гледай да държиш добра форма и движение. Вдишваш надолу и издишаш нагоре. 1 сек. е много бързо и не можеш да направиш цялото движение правилно толкова бързо. 45-50 на минута е елит ниво. Аз затова и питах за колко време трябва да ги направите, защото ако няма ограничение от 1 минута, то аз бих си взел времето и ще се фокусирам повече върху дишането и правилно изпълняване.

Няма никакво ограничение във времето, схемата е да направиш най-много повторения

https://www.youtube.com/watch?v=kzSJvEbIKi4
По това клипче 1я метод ми харесва - 10 повторения с по 50% от максималните повторения които можеш да направиш, само че без такива почивки ами всеки ден. Ще видя идните дни дали и по колко ще мога да издържа.
П.С> има ли файда да правя и планк през това време или да се съсредоточа само върху лицевите

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ildivvy написа:Самите лицеви как ще ги правите - с гърдите до земята или 'по-нормално'?
Ей тука е ключа от бараката

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Прави ги на столове , дишаш през носа- издишаш през устата...като го правиш бавно.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Понеже има доста критици на фитнеса и не сме засегнали този аспект, не подценявайте "правенето" на мускули. Те са метаболитно активна тъкан и колкото повече мускулна маса има, толкова повече калории се горят в покой. Освен това тренирането с тежести да "правиш" мускули е доста енергоемко (особено при базови, многоставни упражнения), има сериозен хормонален отговор (тестостерон, адреналин, инсулин, глюкагон, дълга тема) и според мен е задължително след определена възраст, когато започват естествените процеси на саркопения, намаляване на тестостерона и костната плътност (да, и на това влияят тежестите, при това много). Никой не говори за културизъм или двуразови тренировки по 3 часа, да сме наясно. Идеалната тренировка е да речем лек кросфит или някакви комплекси от 2 базови + 2 изолиращи упражнения за "слаби" групи + 2 изометрични или за баланс или каквото ви влече (ей така, без да го мисля). Или за повече енергоразход завървате с някакъв HIIT, EMOM, assault bike или гребен тренажор за 10на минути. Дори това е по-добре във всички аспекти от търчане по 10 километра всеки ден, примерно. Не че е лошо да се тича, ако ви влече но има много по-ефективни начини да се отслабва откъм тренировъчната част.
По въпроса с прешлените - с 4 протрузии съм и единственото спасение е здрави мускули около гръбнака. Да, има и други начини, но мисълта ми е, че клека и тягата не са проблем, ако не се правят глупости.
По въпроса с прешлените - с 4 протрузии съм и единственото спасение е здрави мускули около гръбнака. Да, има и други начини, но мисълта ми е, че клека и тягата не са проблем, ако не се правят глупости.
Never mistake motion for action...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Leon написа:По въпроса с прешлените - с 4 протрузии съм и единственото спасение е здрави мускули около гръбнака. Да, има и други начини, но мисълта ми е, че клека и тягата не са проблем, ако не се правят глупости.
Клекът и тягата са едновременно най-опасните и най-безопасните упражнения.
"Тънката" граница е в правилното изпълнение!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Със собствено тегло не може ли да се поддържа добра форма според вас? Лицеви, набирания, лостове, кофички... Виждал съм брутално нацепени момчета на лостовете пред блока. Вярвам, пак ще имате същите резултати като тестостерон и костна плътност...
Кому е нужно да си товарите гръбнаците и коленете със стотици килограми желязо?
Кому е нужно да си товарите гръбнаците и коленете със стотици килограми желязо?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Зависи какъв 'резултат' гони трениращия! Упражненията със собствено тегло са чудесни! От друга страна, кой кара някого да кляка със 'стотици килограми'? Клякай с малко килограми, но прави много бройки - ефекта ще е наличен отново!

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ildivvy написа:От друга страна, кой кара някого да кляка със 'стотици килограми'?
Играя тенис на маса в един фитнес и забелязвам такава мания у ползвателите на железата. Надпреварват се един с друг кой ще клекне с повече и тва на мен не ми изглежда никак полезно...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз пък друго забелязвам. Преди 15 години се надпреварваха кой колко ще вдига, кой къде се сбил, кой коя бил еВал, кой бил на 3 зоба. Сега се коментира сами ли си скубят веждите и къде е по-евтина кола маската

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
В тема за тренировки с цел здравословен начин на живот и сваляне на тегло е безмислено да се коментират клекове с тежести , мъртва тяга и прочие силови движения. Тези неща се практикуват под контрол на фитнес треньор, едно неправилно изпълнение няма да има ефект, а може и да доведе до травма.
Преди години в едно интерею Рони Колеман беше заявил, че движението при сваляне на тежестта е съшо толкова важно като повдигането и
Преди години в едно интерею Рони Колеман беше заявил, че движението при сваляне на тежестта е съшо толкова важно като повдигането и

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Ивайло Димов написа:.....
Може би смяташ , че клек или МТ трябва да се правят с тежест мин. теглото на трениращия или повече ?
С лека ръка зачеркна фундаментални упражнения.
Прочети какво е писал Leon.
Също така на достатъчно места в нета се подчертава, че е препоръчително отслабването да се комбинира със силови тренировки , за да не се стигне до загуба на мускулна маса.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....