Предлагам ПРОТЕСТ !!!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 658#993658
и аз колеги ви предлагам протест ,нека моля ако прочете някой от админите да обедини малко тея теми ,за да се види че сме много.
и аз колеги ви предлагам протест ,нека моля ако прочете някой от админите да обедини малко тея теми ,за да се види че сме много.

- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
и аз сам за
и от други форуми има още недоволни така че ще се събереме само да се оточни дата и час
- pandev22
- младши ентусиаст
-
Hellrider написа:малка поправка 2.33 е бензин 95
98 е почти 2 и 50![]()
сто октановия не ми се мисли/него го спрях вече/
а обикновенната нафта като е 2.55 кво да кажеме дизелите,а другата ве4е забраих как се сипва

- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Enderial написа:bobi_maxo написа:Ок, ясно е че цените на нефта се покачват, но не ми е ясно какв а е тая разлика м/у дизела и бензина от 20 ст. и нагоре?!
От хора запознати с производството на нефта съм чувал, че дизела е по-евтин за производство от бензина.
Защото колега, преди време хората видяха че дизела е няма и левче а бензина отива към два. После видяха че се правят и добри коли на дизел и дизела не е това което беше на времето пък и е по-икономичен... И след кратка сметка решиха да си продадат бензиновите кошери и да си купят такива дизелови.
От лукойл също са видяли това и след като им се е покачило продаването на нафта са си казали "Ей от тука са ше праиме пари..."
И така![]()
П.с. А ако наистина са изпреварили дигането на акциза с 2 години спрямо препоръките на ЕС, съвсем спокойно можем да си протестираме и да ги смъкнем
Ами ето колега, че сам даваш отговор на въпроса какво ще стане ако се вдигнат рязко доходите на населението. Най-проста пазарна икономика, базирана на търсене и предлагане. Дизелът се търси повече и съответно цената му се покачва. Така става с всички стоки и услуги. Що никой не забелязва цената на газта? Беше 20-30 ст, стана 60 ст, сега май е над левче. Ми това е огромен скок, но пак ви се вижда евтино. Сложете всички газ в София и веднага ще стане 2 лв.
Иначе в Европа само в Англия съм виждал дизелът да е по-скъп от бензина, но това беше 2003 година. Сега не съм обръщал внимание какви са разликите между тези горива в Европа.
Anthony_J написа:Enderial написа:bobi_maxo написа:Ок, ясно е че цените на нефта се покачват, но не ми е ясно какв а е тая разлика м/у дизела и бензина от 20 ст. и нагоре?!
От хора запознати с производството на нефта съм чувал, че дизела е по-евтин за производство от бензина.
Защото колега, преди време хората видяха че дизела е няма и левче а бензина отива към два. После видяха че се правят и добри коли на дизел и дизела не е това което беше на времето пък и е по-икономичен... И след кратка сметка решиха да си продадат бензиновите кошери и да си купят такива дизелови.
От лукойл също са видяли това и след като им се е покачило продаването на нафта са си казали "Ей от тука са ше праиме пари..."
И така![]()
П.с. А ако наистина са изпреварили дигането на акциза с 2 години спрямо препоръките на ЕС, съвсем спокойно можем да си протестираме и да ги смъкнем
Ами ето колега, че сам даваш отговор на въпроса какво ще стане ако се вдигнат рязко доходите на населението. Най-проста пазарна икономика, базирана на търсене и предлагане. Дизелът се търси повече и съответно цената му се покачва. Така става с всички стоки и услуги. Що никой не забелязва цената на газта? Беше 20-30 ст, стана 60 ст, сега май е над левче. Ми това е огромен скок, но пак ви се вижда евтино. Сложете всички газ в София и веднага ще стане 2 лв.
Иначе в Европа само в Англия съм виждал дизелът да е по-скъп от бензина, но това беше 2003 година. Сега не съм обръщал внимание какви са разликите между тези горива в Европа.
И сега е по-скъп дизела там, миналия месец бях там
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
гърците са решили проблема
гърците са решили проблема с тази разлика че те са по единни и като кажат нещо го правят а не като в бг сички сме като бабите и дедеоците само се говори и нищо не се прави http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=495677
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
предлагам писането да продължи
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94203

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Както се разбра от новините, протест няма да има. А и транспортните фирми искат държавата да им възстановява част от акциза. Ние от това нямаме сметка.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd