Земеделска тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Земеделска тема

Мнение от Jordana » 22 Юни 2021, 21:40

Твойте са на четвърта китка , ако имат толкова много завръз по добре ги прищипи върховете . На такива домати тука им викат че са "изхвърчали " :mhihi:
Иначе за колтученето като гледам са колтучени тия на снимката :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 22 Юни 2021, 22:19

Да, тъщата кърши някакви клонки от тях, но не съм вникнал в подробностите... Очертават се добри домати, очаквам до седмица да се похваля със зрели.

Хора, не е точно земеделие, но нещо много интересно видях тази вечер! Тази година има изключително много светулки, буквално са хиляди. Все едно гледаш море от светлинки в мрака... И преди съм ги наблюдавал - светкат хаотично, без някаква система. А тази вечер ги гледам - освен, че са много повече, но и светкат синхронизирано. Правят нещо като мексиканска вълна... Все едно огнена вълна от хиляди светлинки минава от единия край на двора до другия! Направо е нереалнo, никога не съм виждал подобно нещо! Съжалявам, че не успях да снимам това явление, опитах да направя клип, но не се получи.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 22 Юни 2021, 22:33

Е досега ловихме с децата светулки на двора.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Юни 2021, 22:35

И как е ? Светят ли като ги хванеш ? :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 23 Юни 2021, 1:09

Borymeckata написа:Да, тъщата кърши някакви клонки от тях, но не съм вникнал в подробностите... Очертават се добри домати, очаквам до седмица да се похваля със зрели.

Хора, не е точно земеделие, но нещо много интересно видях тази вечер! Тази година има изключително много светулки, буквално са хиляди. Все едно гледаш море от светлинки в мрака... И преди съм ги наблюдавал - светкат хаотично, без някаква система. А тази вечер ги гледам - освен, че са много повече, но и светкат синхронизирано. Правят нещо като мексиканска вълна... Все едно огнена вълна от хиляди светлинки минава от единия край на двора до другия! Направо е нереалнo, никога не съм виждал подобно нещо! Съжалявам, че не успях да снимам това явление, опитах да направя клип, но не се получи.

Уникално! Аз не бях виждал светулка от дете. Спомням си ги на село и бяха такава радост за нас, децата...
Преди 2-3 години бях замръкнал в някво селце тук, в централен масив и вечер след ресторантчето бях излязъл на двора, та видях. Върна се толкова назад лентата.... :D Доскоро даже разказвах за тоя случай, мислейки си, че никога, никой вече нама дори да спомене тези интервсни насекоми....:)
Продължавам да ви завиждам, нищо не се е променило!! :D
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Юни 2021, 12:13

Всяко лято имаме светулки по това време, не са нещо особено. Но за пръв път са толкова много и правят "вълнА" от единия край на двора до другия... :dunno: :dunno:

Преди да завидиш фатално за светулките, само да спомена, че и комари имаме, не по-малко тази година. Та нещата някак се балансират... :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 24 Юни 2021, 11:06

Банда, дайте някаква идея какво да правим с тиквичките? Май съм виждал да ги слагат в буркани, като кисели краставици?

Всеки ден берем по няколко тиквички. Вече ги ядох на чорба, печени в тава, пържени, даже чух да се говори за кюфтета от тиквички... Очаквам скоро да ми ги поднесат поръсени със захар, като десерт. :mhihi: :mhihi:

Честно, вече започна да ми писва от тия тиквички, та... давайте идеи за консервиране на, моля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Юни 2021, 11:08

BTW тиквичките са доста приятни и сурови на салата, ама предполагам ако и като салата ти ги поднесат вече ще ти дойде много :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 24 Юни 2021, 11:11

Borymeckata написа:Банда, дайте някаква идея какво да правим с тиквичките? Май съм виждал да ги слагат в буркани, като кисели краставици?
Честно, вече започна да ми писва от тия тиквички, та... давайте идеи за консервиране на, моля.

Пускай ги със сланината. Искаш сланина купуваш и две тиквички.
Моите още не са цъфнали даже, но имам два домата започнали да зреят.

Потребител
Аватар
Кара: ше E39 530D Touring
Мечтае да кара: колело

Мнение от MrManson » 24 Юни 2021, 11:21

Borymeckata написа:Банда, дайте някаква идея какво да правим с тиквичките? Май съм виждал да ги слагат в буркани, като кисели краставици?

Всеки ден берем по няколко тиквички. Вече ги ядох на чорба, печени в тава, пържени, даже чух да се говори за кюфтета от тиквички... Очаквам скоро да ми ги поднесат поръсени със захар, като десерт. :mhihi: :mhihi:

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BA%D0%B8

Вкусно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 24 Юни 2021, 11:26

Олеее, на кюфтета стават невероятни, правиш един млечен сос с малко сирене и мааалко майонеза вътре, чесън, копър и кисело мляко и или слагаш върху кюфтетата или кюфтетата ги пускаш в соса и мушкаш. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 24 Юни 2021, 11:32

Кюфтетата от тиквички са мнооого добри, копър, сиренце, някое яйце и стават чудни. Малко повече е занимавката в приготвянето - стържат се, после се изтискват от водата, останалото е като обикновени кюфтета - омесване и пържене.
Ял съм и суфле от тиквички - горе долу май е същото като кюфтетата, само че сместа просто се мята в тавата и се запича.
Стават и пълнени с кайма и домати и поръсени с кашкавал, пак на фурна.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Юни 2021, 11:43

Да кюфтета от тиквички е много любимо и на мен,с подлучен сос стават трепач.Ял съм и стерилизирани както казваш и бяха много приятни.Хрупкави като киселите краставички.Ама как се правят нямам си и на идея.Жената ги прави и така:на шайби, овалва ги в брашно, подрежда ги в тава и ръси с галета, пармезан, сол, малко олио и копър.И във фурната.Стават бързо и пак с подлучен сос стават много вкусни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 24 Юни 2021, 13:28

Заготовка за кюфтета, на пликчета и във фризера.
В буркан също стават, но поне на мен никак не ми допаднаха след отваряне после.
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 24 Юни 2021, 14:15

Ако става въпрос за кулинария , ето най новото предложение за нестандартни тиквички - тиквички със светулки . Как се прави : тиквичките се нарязват на кръгчета , овалват се в брашно и се пържат . След което се заливат със кисело мляко и чесън . Сядате на верандата и около 21 часа вечерта когато излязат светулките изяждате тиквичките докато гледате как светулките правят мексиканска вълна в градината ...воала , имате тиквички със светулки :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата