България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
vicho написа:тъкмо днес моя колежка ми каза, че познава този
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... ata-131813
лежал е година и половина за 4 живота
![]()
Е, почти беше нормално в тези години, но вървим във възходяща линия поне. Все пак разсеял се на магистралата и летял в градски условия...при втория случай много по-лесно се доказва вината и се поема повече наказание. Макар, че тоя не се е разсеял, а нещо се е правил на Шумахер вероятно. Какво ли е правил пък тука, не съм чул за такъв идиот от града, нито ми е позната тая дръзка фамилия. Как ви звучи, неопитен, а тъста му карал пред него за да го следва? Няма да са били бедни предполагам и ще са платили достатъчно, че и в тези години много вървяха тия неща.
ildivvy написа:Какво значение има дали са 'свестни' хората? Това са човешки животи! По 2,5г за живот... Ето колко струва в БГ-то !
Ами реално няма, но когато видиш с какво са се занимавали и е нещо хубаво, някак ти става още по-тъпо, понеже си казваш, че е можело да допринесат България даже е едно по-добро място. Колкото повече такива си отиват млади, толкова по-зле.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

В тази връзка може да проследим и прогреса за сертифицирането на камерите на тол-а да мерят средна скорост. Започнахме със срок до есента на 2024та. После министъра на вътрешните работи каза до края на годината.
Вчера в интервю по нова, шефчето на тол-а като го питаха реалистичен срок ли е до края на годината да се налагат глоби за средна скорост буквално се изсмя
Да отбележим, че първото официално предложение тези камери да мерят средна скорост е от 2019та година. Ако стане до края на 2025та ще е добре, 6 години за един софтуер, сертификация и промяна на 2-3 закона.
Вчера в интервю по нова, шефчето на тол-а като го питаха реалистичен срок ли е до края на годината да се налагат глоби за средна скорост буквално се изсмя

Да отбележим, че първото официално предложение тези камери да мерят средна скорост е от 2019та година. Ако стане до края на 2025та ще е добре, 6 години за един софтуер, сертификация и промяна на 2-3 закона.
За пръв виждам хранилка на ушев да бъде махната проактивно.
А не знакът да бъде изкъртен, да ръждяса и т.н.
Знакът за край на ограничението след тунел Траянови врата, магистрала Тракия, посока София. Преместен е, и вече е непосредствено след тунела, а не както беше преди след паркинга.

Знакът за край на ограничението след тунел Траянови врата, магистрала Тракия, посока София. Преместен е, и вече е непосредствено след тунела, а не както беше преди след паркинга.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TheDriver написа:За пръв виждам хранилка на ушев да бъде махната проактивно.А не знакът да бъде изкъртен, да ръждяса и т.н.
![]()
в коя посока, че аз в неделя се прибирах от тимбилдингче и знака 80 си беше след паркинга в посока софия, имаше тринога и няколко го изядоха

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
До младия колега с m440-ката от вчера на АМ Тракия, посока Бургас - Пловдив.
Вероятно не чете форума, но за всеки случай, ако чете да му напомня урока, който колегиално и спокойно му обясних, след като случайно след случката се засякохме на Sub Way-a.
Дано да е разбрал, че големи бели щеше да направи:
- безопастността преди всичко. Карай колко искаш, но когато няма коли около теб.
- не се поддавай на дебили/провокатори, които си кютат със 100-105 в лява лента, при положение, че имат мноооооого място да се приберат в дясно, и че виждат колоната зад тях.
- не изпреварвай през аварийната лента. Още повече имаше колона от тирове в дясно и нямаше никаква видимост, има ли коли в аварийната, няма ли. Ужасно опасно го направи.
- после видя и разбра, че винаги има по-бърз от теб, който постъпва колегиално, с добри намерения и за забавление, без да създава опасни ситуации.
Дано си разбрал и запомниш, какво ти казах пред Sub Way-a.
Вероятно не чете форума, но за всеки случай, ако чете да му напомня урока, който колегиално и спокойно му обясних, след като случайно след случката се засякохме на Sub Way-a.
Дано да е разбрал, че големи бели щеше да направи:
- безопастността преди всичко. Карай колко искаш, но когато няма коли около теб.
- не се поддавай на дебили/провокатори, които си кютат със 100-105 в лява лента, при положение, че имат мноооооого място да се приберат в дясно, и че виждат колоната зад тях.
- не изпреварвай през аварийната лента. Още повече имаше колона от тирове в дясно и нямаше никаква видимост, има ли коли в аварийната, няма ли. Ужасно опасно го направи.
- после видя и разбра, че винаги има по-бърз от теб, който постъпва колегиално, с добри намерения и за забавление, без да създава опасни ситуации.
Дано си разбрал и запомниш, какво ти казах пред Sub Way-a.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Този уикенд наистина е чудо от идиоти
Вчера тамън 3 пъти челно да ме вземат до Боровец + няколко пъти се опитаха да ме изблъскат от пътя такива дето искаха да изпреварят колоната (влачихме се зад един тир по завоите при Клисура)

Вчера тамън 3 пъти челно да ме вземат до Боровец + няколко пъти се опитаха да ме изблъскат от пътя такива дето искаха да изпреварят колоната (влачихме се зад един тир по завоите при Клисура)

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Кармане, викаш после му показа, че може и по-бързо а? От теб не съм го очаквал.
Вичо, видеото супер, на скорост х2 идеално, че иначе говорят все едно си в "Стани богат".
Разочарован съм само, че БМВ-тата се оказаха 35 ли каза този, а не както се пишеше по медиите 86.
Много е хубаво, че ще вкарват цивилна полиция по магистралите, борели се да променят закона. Тоест какво излезе сега, че Ушев е нямал право да те спира с палка от небрандиран автомобил или?
А това да си плащаш глобата на място също ще е супер, ама за такива като мен, които не ползват банки не е ок, трябва и кеш да вземат
срещу издаване на съответната бележка естествено. 

Вичо, видеото супер, на скорост х2 идеално, че иначе говорят все едно си в "Стани богат".

Разочарован съм само, че БМВ-тата се оказаха 35 ли каза този, а не както се пишеше по медиите 86.

Много е хубаво, че ще вкарват цивилна полиция по магистралите, борели се да променят закона. Тоест какво излезе сега, че Ушев е нямал право да те спира с палка от небрандиран автомобил или?

А това да си плащаш глобата на място също ще е супер, ама за такива като мен, които не ползват банки не е ок, трябва и кеш да вземат

в коя посока
Посока София. Минах в четвъртък.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:трябва и кеш да взематсрещу издаване на съответната бележка естествено.
Тва няма да са като радарите едно време да може да триеш неща

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нямат доверие на ушевите явно , с тия касови бележки лев няма да видят за нови камеритрябва и кеш да взематсрещу издаване на съответната бележка естествено.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
vicho написа:
Този Лъчезар интересно е запасал пищова, по кавалерийски както му викаме тука.
Явно се готвят и да стрелят в движение от БМВ-тата.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
enigma написа:Този Лъчезар интересно е запасал пищова, по кавалерийски както му викаме тука.
чувал съм, че да стреляш отвътре в колата не е най-добрата идея

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Нищо му няма на човека, де да имаше повече офицери като него поне да могат да се изказват и да са компетентни.
Знам бе, но аз бях сериозен просто защото наистина нямам дебитна карта и банкови сметки.
Но едно време имаше романтика е тези разговори "какво да те правя сега".
steeN написа:Top Gun Maverick написа:трябва и кеш да взематсрещу издаване на съответната бележка естествено.
Тва няма да са като радарите едно време да може да триеш неща
Знам бе, но аз бях сериозен просто защото наистина нямам дебитна карта и банкови сметки.
Но едно време имаше романтика е тези разговори "какво да те правя сега".

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Определено е малко лява ръка десен джоб работата . Иначе в стойката малко прилича на Мръсния Хари , сигурно и пищова го върти като него ...имам предвид като по филмитеТози Лъчезар интересно е запасал пищова, по кавалерийски както му викаме тука.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Някво 17 годишно лайно с Алди е утрепало двама вчера, на главения път София -Варна
Както винаги в такива случаи лайното е живо и здраво, та ще има и други жертви.
По селата хептен се кара без книжка, без застраховка, на шише ракия и т.н.
https://www.bgonair.bg/a/166-kriminalno/351108-dva-pogubeni-choveshki-zhivota-zaradi-17-godishen-zad-volana/amp
Както винаги в такива случаи лайното е живо и здраво, та ще има и други жертви.
По селата хептен се кара без книжка, без застраховка, на шише ракия и т.н.
https://www.bgonair.bg/a/166-kriminalno/351108-dva-pogubeni-choveshki-zhivota-zaradi-17-godishen-zad-volana/amp