България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
nickstorm написа:Top Gun Maverick написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/zhena-i-dete-zaginaha-pri-tezhka-katastrofa-na-avtomagistrala-struma-snimki.html?p=1&utm_source=article_page_break&utm_medium=article&utm_campaign=page_break_reload#page_break_1
Гледах снимките в други сайтове и викам удара не ми се вижда кой знае какъв чак за смърт, тука си рекох няма да е имало колани и то така и пише в статията.
Иначе бусът е от типичните ми любимци, бял и много бързаш да закара нещо.
В другата кола са били малко мургави. Връщали са се от сватба. После са ходили да се разправят с докторите в болницата, ама тия работи не ги пишат в статията за да не им се цапа имиджа. Са ми кажи как са се ударили челно на магистралата?
Да още като казаха разправии в болницата и е ясно. Иначе са се ударили челно след като буса ги засилва отзад.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

https://offnews.bg/112/mazh-publikuva-klip-kak-kara-s-250-km-ch-v-tunel-zheleznitca-826801.html
В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как шофьор, с дама до себе си, шофира със скорост над 230 км/ч в тунела „Железница”.
При откриването на съоръжението на автомагистрала "Струма" беше съобщено, че вътре ще има над 100 видеокамери. Оказва се обаче, че нито една от тях не засича скорост, а ограничението е 80 км/ч.
„Влиза в тунела с 220-230 км/ч. Към средата се забелязва, че черен джип го изпреварва вътре, но явно с по-ниска скорост, защото на шофьора, който е заснел клипа, му се налага да намали до 180 км/ч. След това пак ускорява до 250 км/ч. При такава скорост много лоши неща могат да се случат. За части от секундата, ако се промени траекторията на автомобила, може да станат тежки катастрофи, с много жертви”, заяви Георги Бързаков от Националната асоциация за квалификация на шофьорите пред Нова телевизия.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zAcK написа:...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Центъра на столицата.
Естествено, че ще щото съм бърз малък кокошарник ще се прередя пред всички и ще спра на трамвайните.
Естествено, щото гоним сделка за милиони ще пресичаме НАД подлеза, където няма пешеходен светофар.
Иначе камери колкото искаш. Кукуте си пият кафето отсреща паркирали в нарушение, до тях още 20-30 коли в нарушение и те. НИКОЙ НЕ ГО ЕВЕ...

Естествено, че ще щото съм бърз малък кокошарник ще се прередя пред всички и ще спра на трамвайните.
Естествено, щото гоним сделка за милиони ще пресичаме НАД подлеза, където няма пешеходен светофар.
Иначе камери колкото искаш. Кукуте си пият кафето отсреща паркирали в нарушение, до тях още 20-30 коли в нарушение и те. НИКОЙ НЕ ГО ЕВЕ...

Последна промяна zAcK на 23 Юли 2024, 11:05, променена общо 1 път

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
От толкова снимане си пропуснал да видиш, че тия вероятно са някакви цветни чужденци.
Кокошарникът не бърза защото е малък и бърз, а защото почти сигурно е служебен.

In God we trust, all others we track.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Top Gun Maverick написа:От толкова снимане си пропуснал да видиш, че тия вероятно са някакви цветни чужденци.![]()
Това добре, ама ей тия тука, дето куките си пият кафето всеки ден що никой не ги пипва

Спират на 2 реда в платното за десен, та почти става невъзможно да се завие към бул България и пак никой нищо....
https://www.google.com/maps/@42.6826138,23.3142234,3a,75y,267.42h,73.36t/data=!3m7!1e1!3m5!1srQgua77ejVJ5sGvkcPXnIA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DrQgua77ejVJ5sGvkcPXnIA%26cb_client%3Dmaps_sv.share%26w%3D900%26h%3D600%26yaw%3D267.41958415669467%26pitch%3D16.642178406091375%26thumbfov%3D90!7i16384!8i8192?coh=205410&entry=ttu
Чак до ей тук до стрелката за дясно се нареждат през деня...

https://www.google.com/maps/@42.6823227,23.313908,3a,75y,256.64h,72.93t/data=!3m7!1e1!3m5!1sDNFQi6JJGvaJ31wkCfhkkA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DDNFQi6JJGvaJ31wkCfhkkA%26cb_client%3Dmaps_sv.share%26w%3D900%26h%3D600%26yaw%3D256.6425282231629%26pitch%3D17.065291989239427%26thumbfov%3D90!7i16384!8i8192?coh=205410&entry=ttu

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
vicho написа:къде е човека във форума който е оцелял, защото е бил без колан![]()
Eй мА ... Ама това при мен няма общо с това което е станало

Или имаше и друг някой като мен

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ивчо написа:Eй мА ... Ама това при мен няма общо с това което е станало![]()
Или имаше и друг някой като мен
шегувам се

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Top Gun Maverick написа:От толкова снимане си пропуснал да видиш, че тия вероятно са някакви цветни чужденци.![]()
ТЯ така е преценила. Гледам, братото се дърпа нещо... че и с черни дрехи се облякла на тия жеги

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 6789292321
https://bntnews.bg/news/protest-v-etrop ... 5news.html

https://bntnews.bg/news/protest-v-etrop ... 5news.html
През ноември 2020 Александър Ковачев убива Васко, Светли и Георги. Ранява тежко други двама. Причината е повече от двойно превишена скорост.
Семейството му е от типичните български новобогаташи, плод на „демокрацията“ в България. Възпитан е да бъде арогантен и да мачка. Да мачка в съвсем буквален смисъл. На една от снимките е колата ковчег, смачкана до купчина ламарини. Убийствената арогантност, освен от милионите на баща му, е поощрявана и от счупените български институции.
Доведената майка на Васко, Петя Иванова, е единствената от родителите на убитите и ранените в катастрофата, която се осмелява да се бори.
След 3 години и 8 месеца заплахи към нея, показване на среден пръст в съдебните зали, прикриване на доказателства, разтакаване на делото по всички възможни начини, които българското законодателство услужливо е предоставило, наскоро българският съд все пак се произнесе.
Понеже са убити трима и ранени двама, нечовеците, наречени съдии, нямаше как директно да го освободят с условна присъда, каквато е обичайната им практика.
Затова му подариха свободата по другия начин, малко по-заобиколен - няколко години „затвор общ режим“, което в превод означава престой в общежитие, с излизане за работа през деня и преспиване там. Имайки предвид неограничените му финансови възможности, нито ще работи извън общежитието, нито ще спи в него.
Вероятно му е било обещано, че изобщо няма да се стигне до присъда и заради яда си, че такава има, макар и символична, убиецът изпраща приятели, за да счупят паметника на убитите от него!
Ядът му е провокиран и от факта, че всички показания на Петя Иванова, както и на хора от района, които са тормозени и заплашвани и са свидетелствали за другите му престъпления, са стигнали до него, дума по дума! Което, разбира се, е длъжностно престъпление, извършено срещу подкупи.
А другите му престъпления включват грабеж за 2.2 милиона от склад на Агенция "Митници", палежи, наркоразпространиение и други. Ако си мислите, че всичко това е утежняващо присъдата му за убийство, много грешите! Не е, българският съд в един град не се интересува от това, какви дела се водят срещу същия престъпник в друг съд! Перфектно законодателство и перфектни съдии, обслужващи максимално рецидивисти и убийци!

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Ще си намери майстора и тоя. То не бяха Очи, Нотариуси и всякакви други отрепки....
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Днес по обяд карах по бул. Проф Цветан Лазаров, посока Дружба.
Пред мен нямаше коли и тъкмо беше започнал лек дъжд и беше стъкло.
Когато стигнах почти до магазина и сервиза на Нисан/Рено преди светофара с Колумб едно лайно с жълто на устата излезе от шоу рума на Нисан с нещо между бъги и голяма количка за голф, пишеше rent a car отстрани.
Едно, че реши да не ме чака, даде газ, засука се пред мен и направи 360 градуса и спря..в дясната лента пред мен.
Спрях псувайки го, зад мен имаше и други коли, успяха да спрат, а лайното се подхилва..
Пред мен нямаше коли и тъкмо беше започнал лек дъжд и беше стъкло.
Когато стигнах почти до магазина и сервиза на Нисан/Рено преди светофара с Колумб едно лайно с жълто на устата излезе от шоу рума на Нисан с нещо между бъги и голяма количка за голф, пишеше rent a car отстрани.
Едно, че реши да не ме чака, даде газ, засука се пред мен и направи 360 градуса и спря..в дясната лента пред мен.
Спрях псувайки го, зад мен имаше и други коли, успяха да спрат, а лайното се подхилва..
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
nickstorm написа:Ще си намери майстора и тоя. То не бяха Очи, Нотариуси и всякакви други отрепки....
Е кел файда че ще си намери майстра след като е убил вече няколко невинни души. То тука тва е проблема, че всичко е след дъжд качулка. Престъпници с по една камара престъпления ходят на свобода.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Великият бугарски народ жули рикия, громи Запада и джендърите на олимпиадата и сам си преценя за всичко...
https://offnews.bg/112/6-godishno-dete-zagina-sled-kato-padna-ot-kosh-na-tovarach-827233.html
https://offnews.bg/112/6-godishno-dete-zagina-sled-kato-padna-ot-kosh-na-tovarach-827233.html
6-годишно дете е починало в русенското село Кацелово, след като паднало от коша на специализирана машина.
Инцидентът е станал вчера след обяд. Детето се е намирало в телескопичен челен товарач, управляван от 44-годишен мъж.
По време на движение по една от улиците в селото обаче детето паднало и било прегазено от машината, съобщи БНТ.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-