България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от badboy21 » 06 Авг 2024, 23:07

Някой ще ми обясни ли,каква е тази мода да се кара по магистралата в изпреварващата лента с постоянно включен ляв мигач :shock: :mhihi: Миналата седмица карах от Пловдив до Бургас след един такъв индивид с едно ауди s5 CB номер,който от пловдив до морето кара на ляв мигач :mhihi: :mhihi: :mhihi: А колегата от Чепеларе няма какво да се засяга и да ги защитава ,почти всички с регистрация СМ карат като ненормални по тоя път,както и няколко човека тук го казаха,а между Асеновград и Пловдив където има условия да настъпиш колата,там те са по-ниски от тревата,и се влачат със 60-70 км в час

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 06 Авг 2024, 23:07

Top Gun Maverick написа:...

Ти сега нали не искаш да кажеш , че трябва и тротинетките трябва да бъдат под някакъв контрол.....?
Нали не искаш да кажеш , че горките КАТ-аджии , изтормозени от ежедневното мислене къде точно да заложат триногата трябва да се занимават с някакви тротинетки? Ами те не са законово урегулирани, няма как да ги снимаш за превишена скорост, абе няма лев в тая работа..... :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Авг 2024, 9:00

badboy21 написа:А колегата от Чепеларе няма какво да се засяга и да ги защитава ,почти всички с регистрация СМ карат като ненормални по тоя път,както и няколко човека тук го казаха,а между Асеновград и Пловдив където има условия да настъпиш колата,там те са по-ниски от тревата,и се влачат със 60-70 км в час

То там са най-добрите шофьори, най-честните полицаи, най-много зарядни станции :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 07 Авг 2024, 9:34

TNT написа:
badboy21 написа:А колегата от Чепеларе няма какво да се засяга и да ги защитава ,почти всички с регистрация СМ карат като ненормални по тоя път,както и няколко човека тук го казаха,а между Асеновград и Пловдив където има условия да настъпиш колата,там те са по-ниски от тревата,и се влачат със 60-70 км в час

То там са най-добрите шофьори, най-честните полицаи, най-много зарядни станции :ok:

Ела някой път ще покараме заедно от Асевноград до Чепеларе ( ще се сменяме) , после ще се поразходим по хотелите да разгледаме за зареждания, а полицаите ще са ни спряли през това време вече та ще се убедиш и в 3-те :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Авг 2024, 10:19

Скоро не съм минавал, ама предишни години основно летата минавах през Чепеларе, полицай не съм виждал, но вероятно има. Едва ли минавания просто през града са критерий. До Асеновград и нагоре там в района по-често минавам, но нито един път не съм видял ченге, веднъж само някакви толаджии под една сянка спяха и втори път през мътните времена на първите ел. винетки явно ме бяха снимали защото бях с една кола за продан, по-нагоре ми метнаха, но въобще не ги отразих защото както казах...бяха мътни времена. :mhihi:
Иначе съм ги забелязал, че всякакви там карат нахакано, ама не само местни. Редовно карам с десен мигач защото някоя формула ми се е навряла да ми ползва въздушната струя за да ме изпревари сякаш всеки миг.
Последна промяна Top Gun Maverick на 07 Авг 2024, 10:46, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Авг 2024, 10:41

ivanski_2 написа:
TNT написа:

Ела някой път ще покараме заедно от Асевноград до Чепеларе ( ще се сменяме) , после ще се поразходим по хотелите да разгледаме за зареждания, а полицаите ще са ни спряли през това време вече та ще се убедиш и в 3-те :mhihi:

Няма какво да караме, мен там полицай не ме е спирал (даже не съм сигурен, че съм виждал в тази част на Родопите, различни от тол-аджиите преди Бачково). В хотела, където бях последно - зарядната станция е в неработещия тогава паркинг :mhihi: . Което ще рече, че вместо да си почивам, трябваше да диря в кой друг хотел има. А на изпреварвания на тъмно съм се нагледал :dunno:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 07 Авг 2024, 11:02

Тея са изтрепаа на тая магистрала бе мама им да е*а.

https://www.plovdiv24.bg/novini/regiona ... ma-2218372

Че тоя олигофрен и на бензиностанцията се е хвърлил, добре че не е стигнал до колонките.

Вчера един олигофрен дава назад с бус и ми бута леко мотора, добре че бях там и се разкрещях та нямаше щети, викам кво праиш ве, не гледаш ли? Като паркирал бил видял, че зад него има черна кола и като се качил директно "предположил" че е тя, щом е черно. А аз съм спрял така, че да се вижда наполовина мотора в огледалото му. Викам му то такива предполагачи като теб изтрепахте сумати народ по пътя. И оня вика гледай ся кво ще стане и звъни на 112. Питах го дали кухата му кратуна има изобщо някаква минимална представа кога и за какво се използва тоя номер. Загуби 1-2 минути на хората, отрязаха го, срича там още 1 минута и си тръгна.

Ей тоя същия утре на магистралата ще засече някой с насрания си бут щото преди 2 минути видял, че кара червена кола зад него със същата скорост и е предположил, че друга червена кола дето лети със 130-40 зад него примерно е същата. :kuku:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Авг 2024, 11:25

Няма страшно, милиционерите ще се увеличат и ще дремят на сянка на знаци хранилки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Авг 2024, 11:31

Е ся, няма да дремят. Ще разцъкват нещо по мултимедията на БМВ-тата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Авг 2024, 11:52

Spit-Fire написа:Тея са изтрепаа на тая магистрала бе мама им да е*а.

https://www.plovdiv24.bg/novini/regiona ... ma-2218372

Че тоя олигофрен и на бензиностанцията се е хвърлил, добре че не е стигнал до колонките.

Вчера един олигофрен дава назад с бус и ми бута леко мотора, добре че бях там и се разкрещях та нямаше щети, викам кво праиш ве, не гледаш ли? Като паркирал бил видял, че зад него има черна кола и като се качил директно "предположил" че е тя, щом е черно. А аз съм спрял така, че да се вижда наполовина мотора в огледалото му. Викам му то такива предполагачи като теб изтрепахте сумати народ по пътя. И оня вика гледай ся кво ще стане и звъни на 112. Питах го дали кухата му кратуна има изобщо някаква минимална представа кога и за какво се използва тоя номер. Загуби 1-2 минути на хората, отрязаха го, срича там още 1 минута и си тръгна.

Ей тоя същия утре на магистралата ще засече някой с насрания си бут щото преди 2 минути видял, че кара червена кола зад него със същата скорост и е предположил, че друга червена кола дето лети със 130-40 зад него примерно е същата. :kuku:

Зарежи, и аз имам една такава срамна случка.
Преди години е така вечерта търся места да паркирам колата (черен жип ) и вече подминавам паркирали коли и виждам в страничното огледало "дупка" между два автомобила.
Викам си "Тук ще е" и почвам маневра на заден ход за паркиране между двата автомобила.
По едно време, вече съм навлязъл в мястото и подпрях нещо.
Помислих, че е я камък , я нещо подобно, та слизам да видя какво ми пречи и гледам, едно тико там се намушало и не се вижда между двете паркирали коли.
Видях, че няма щети и се изнизах :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 07 Авг 2024, 12:03

badboy21 написа:Някой ще ми обясни ли,каква е тази мода да се кара по магистралата в изпреварващата лента с постоянно включен ляв мигач :shock: :mhihi: Миналата седмица карах от Пловдив до Бургас след един такъв индивид с едно ауди s5 CB номер,който от пловдив до морето кара на ляв мигач :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И аз това се чудя след последните ми 2-3 качвания на Тракия, какво точно демонстрира това? :lol: Явно е новият еквивалент на присвяткването, а ако може и двете наведнъж е най-добре, че иначе не се виждат колите в лява лента :driving: Тъжното е, че напоследък все повече наистина свършват вляво на мантинелата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Авг 2024, 12:20

Сигурно на някой му е писнало от хора със 110км/ч в лява лента и затова не го изключва.

Като цяло тези простотии са само по Тракия. По останалите магистрали трафика е значително по-малко, съответно и абсурдните ситуации. Тракия има нужда от трета лента от години.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Авг 2024, 12:46

TNT написа: Тракия има нужда от трета лента от години.

Да бе :banghead: мноо сте нагли от столицата , ние от северна България кво ? Още 50 години ли да чакаме да се завърши Хемус :lol: :lol: :lol:
п.п. Майтапя се :bchug:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Авг 2024, 13:11

Чакат да си купите превозни средства като на бачо Люк :mhihi: Изображение

На сърбите са им малко по-скъпички магистралите и си личи. Според мен спокойно може да поиздрускат всичките гастербайтери малко повечко, в момента са много евтини уикенд/седмична, че имаше предложение и за дневна :kuku: Реално транзитния трафик ни е много голям, особено лятото. Спокойно може "някой друг" да ни плати магистралите. Разбира се, ако се и краде по-мъничко.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Авг 2024, 15:48

немо написа:
TNT написа: Тракия има нужда от трета лента от години.

Да бе :banghead: мноо сте нагли от столицата , ние от северна България кво ? Още 50 години ли да чакаме да се завърши Хемус :lol: :lol: :lol:
п.п. Майтапя се :bchug:

и като се направи трета лента и никой не използва най-дясната - същото :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата