Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Re: Икономическа тема
BMW_POWER написа:Ми гледай го Енигмата, какви ги върши
Бате, аз ако взимам такива пари за тая работа ще се оженя втори път
Дори от паркинга в Лихтенщайн не изкарвам толкова на ден

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Моджо написа:Ами в моята сфера се плаща на час...пътуването си е губи време, не съм те карал насила да ме викаш)) Не че го правим да фактурираме, но така е по правила. Големи компании са ни пускали фактури за 2 минути снимане на документи на копир. Тва е положението, сиренето е с пари. Човека днеска може да монтира за тия 4 часа дето нема да го има нещо наблизо, а го нема ..това е логиката.
Ся че може да е друго и да се гони ниска крайна цена - възможно е...зависи от много неща.
Е, нали им начислихме надницата за деня на работниците?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ако си на час нема надница
) Що да не земат бонус например
)
Да не кажа, че никога не съм попадал на такъв тип работа като тая с монтажистите, в която да има "надник," който не зависи от нищо. Винаги е заплата + още нещо, като още нещото зависи от различни неща.
Бай ти Данчо лятото като се е съдере от слагане на климатици дали плаща едно и също на неговите хора сега и късната зимата като няма много работа. Последно проверявах юли да купя климатик от вимакса - няма проблем, само дето монтажа е след месец и половина
)) Ще ги зачакам като стане след 2-3 дни и тогава ще е. Та мисълта ми е, че в БъГ всичко е възможно. Логика често няма и ден година храни си е валидно винаги
) Но като цяло си има някакви правила за тия неща, ся кой и как ги спазва...друг въпрос.
Ето, аз съм отпуска ама от 15,30 съм пред лаптопа и като гледам до 23,30 ако не и до 1 сутринта няма да стана. И нема да имам + надник за тая работа
)) Така че, различно е за всеки.
Да не кажа, че никога не съм попадал на такъв тип работа като тая с монтажистите, в която да има "надник," който не зависи от нищо. Винаги е заплата + още нещо, като още нещото зависи от различни неща.
Бай ти Данчо лятото като се е съдере от слагане на климатици дали плаща едно и също на неговите хора сега и късната зимата като няма много работа. Последно проверявах юли да купя климатик от вимакса - няма проблем, само дето монтажа е след месец и половина
Ето, аз съм отпуска ама от 15,30 съм пред лаптопа и като гледам до 23,30 ако не и до 1 сутринта няма да стана. И нема да имам + надник за тая работа
Хм,хм...
Злите езици споделят, че сушата и слабата реколта са подтикнали фермерите в Европа да започнат да вадят запасите от храна, които са били подготвени за зимата. Търсели начин за евентуално "алтернативно хранене" на животните. Ако не се уредял въпроса, имало вероятност стадата да отиват под ножа.
От засухата това лято е била засегната около 38% от територията на Европа.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
BMW_POWER написа:Злите езици споделят, че сушата и слабата реколта са подтикнали фермерите в Европа да започнат да вадят запасите от храна, които са били подготвени за зимата. Търсели начин за евентуално "алтернативно хранене" на животните. Ако не се уредял въпроса, имало вероятност стадата да отиват под ножа.
В европа не съм жънал, но в България тази година добивите до момента са прекрасни, на декар се вади повече зърно в сравнение с последните поне 3 години, за повече не помня, понеже не ме касае директно, но доста близки земеделци имам. Мина рапицата, житото и ечемика, всички са доволни, следва слънчогледа, и той изглежда супер.
За плодовете и зеленчуците пък е буквално перфектна годината до момента, поне в България...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
dhtj написа:Някой може ли да познае цена за покупка+монтаж на три обикновени FULL HD камери за видеонаблюдение с 300м УТП кабел в цената и 100км пътни на монтажиста в двете посоки общо? Става дума за фирма, с която се работи от години и преди е давала разумни цени. Монтажа ще се извърши на стълбове за уличното осветление.
2600 евро...
60 евро е изолационната лента
кабела е 300 евро
пътя е 180 евро
Работникът е един, със стълба и баничарка. Няма вишки и кранове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Нищо не казвате за Бургас и Евровизия. След изненадващото за много хора избиране на Бургас, цените на нощувките литнаха в Космоса. За мен пък въобще не е изненадващо с тая леглова база в Поморие, Созопол и най-вече Слънчев Бряг...
Плюс това никога не съм разбирал манията всичко да се прави в София. Пловдив за мен беше сложен ей така.
Та хотелиери веднага са вдигнали цените, рекордьорът засега е някакъв хотел с оферта 35 пъти по-висока от нормалната - от 718 евро на...25000.
Хотелиери и даващи апартаменти под наем са скокнали срещу спекулата с думите, че е момента да се задържат идващите и в следващи години, а не...нали, ден храни 35 години.
Другите изненадани спекуланти пък веднага са направили масови анулации на хотелите в София за догодина по това време.
Плюс това никога не съм разбирал манията всичко да се прави в София. Пловдив за мен беше сложен ей така.
Та хотелиери веднага са вдигнали цените, рекордьорът засега е някакъв хотел с оферта 35 пъти по-висока от нормалната - от 718 евро на...25000.
Хотелиери и даващи апартаменти под наем са скокнали срещу спекулата с думите, че е момента да се задържат идващите и в следващи години, а не...нали, ден храни 35 години.
Другите изненадани спекуланти пък веднага са направили масови анулации на хотелите в София за догодина по това време.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ще искат колкот решат, не само в Бургас се среща това.
Остава да намерят кой да даде и не говоря за 2 или 10 апартамента или стаи.
И 50к да искат, ако някой даде, защо не?
Остава да намерят кой да даде и не говоря за 2 или 10 апартамента или стаи.
И 50к да искат, ако някой даде, защо не?
dhtj написа:dhtj написа:Някой може ли да познае цена за покупка+монтаж на три обикновени FULL HD камери за видеонаблюдение с 300м УТП кабел в цената и 100км пътни на монтажиста в двете посоки общо? Става дума за фирма, с която се работи от години и преди е давала разумни цени. Монтажа ще се извърши на стълбове за уличното осветление.
2600 евро...![]()
60 евро е изолационната лента![]()
кабела е 300 евро
пътя е 180 евро
Работникът е един, със стълба и баничарка. Няма вишки и кранове.
Миналата година ноември си наех вишка за монтаж на климатик - за половин работен ден беше нещо от сорта на 200 лева. За цял ден беше по-малко от двойно на това, разбираемо. Не знам дали е било най-евтиното, защото мина през фирмата за климатици.
За мен цена над 1200 евро за това е абсурдна, говорим за бяла фирма, с фактура и гаранция.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ох, чета 'новините' във форума и само си казвам - Добре, че в Северна Америка всичко е добре! Какво щеше да прави иначе света? Тръмпоний пак щеше да измисли някаква простотия, която нямаше да има равна на себе си!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Нищо не казвате за Бургас и Евровизия. След изненадващото за много хора избиране на Бургас, цените на нощувките литнаха в Космоса. За мен пък въобще не е изненадващо с тая леглова база в Поморие, Созопол и най-вече Слънчев Бряг...
Та хотелиери веднага са вдигнали цените, рекордьорът засега е някакъв хотел с оферта 35 пъти по-висока от нормалната - от 718 евро на...25000.![]()
![]()
![]()
Хотелиери и даващи апартаменти под наем са скокнали срещу спекулата с думите, че е момента да се задържат идващите и в следващи години, а не...нали, ден храни 35 години.![]()
Да, аз също се радвам на новината! Защо трябва всичко да 'бутат' в изпърдяната столица? България не е само София! Екстра си е Бургас! Има условия - ще изпълни задачата! Правят впечатление обаче платените статии

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Как защо, да се натъпчат още гушите на тези, които построиха една камара празни апартаменти.
dhtj, като ти трябват другият път камери, пиши си да те свържа с хора, че тия цени нещо...сме вие сте си виновни, спите накриво и сънувате как ги берете от дърветата тези пари. Всеки като чуе София и увеличава х2 цената минимум ей така защото знае, че има кой да му ги даде. 3 камери за 100 и нещо евро максимум...
dhtj, като ти трябват другият път камери, пиши си да те свържа с хора, че тия цени нещо...сме вие сте си виновни, спите накриво и сънувате как ги берете от дърветата тези пари. Всеки като чуе София и увеличава х2 цената минимум ей така защото знае, че има кой да му ги даде. 3 камери за 100 и нещо евро максимум...
In God we trust, all others we track.
Мале мале тея сигурно да си метнеш палатката на някой къмпинг покрай Бургас ще искат 1000 евро 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:Плюс това никога не съм разбирал манията всичко да се прави в София.
Бях почти сигурен, че ще е София, по очевидни причини. Всъщност обаче... не искат Терзиев да организира подобно събитие няколко месеца преди кметски избори. Това е опит и за спасение на черноморието и бизнеса там. Отсега обаче се вижда, че Ганчо точи ножа, щото не се знае след колко десетилетия ще е следваща Евровизия в България. Трябва за 1 седмица да ожъне всички джендъри поне като за тристаен + Г класа. Повече няма да стъпи никой.
Ако не се изложат всички по нашенски, това може да бъде нещо страхотно за региона. Всякакви чужденци ще ползват и други летища, ще видят нещо различно от София. Тези, които вече са били в София и стъпят в Бургас, ще си кажат "ейй то тука и тротоари имали"
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Така е! Това са 'особеностите на руския риболов' в България! Никога няма да избягаме от себе си!