България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Petrolhead написа:Top Gun Maverick написа:Не се ли дават леви мигачи в кръговото?
ако се местиш вътре в самото кръгово - да.
ама за какво ти е мигач когато влизаш и си караш в лентата?
Сега те разбрах. Но понякога помага, понякога обаче ги обърква. Ама повечето са объркани по природа.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Вижте са пичове.Кръговото е с 4 ленти.
Ако влизаш в кръговото и излизаш веднага от следващия изход, използваш най-дясната лента.
Ако пропускаш един изход и излизаш на следващия седиш с 3-тата лента с ляв мигач вътре, за да не стресираш излизащите от изхода, който пропускаш и след това излизаш в лявата лента. Така дясната е свободна, за тези, които идват от предходния изход и не се засичате ! ТОВА Е АБСОЛЮТНО НАЙ-ПРАВИЛНИЯ НАЧИН ЗА МИНАВАНЕ НА ТАКОВА КРЪГОВО
Всеки ден, там ми излизат коли от 2-ра лента направо в дясната и пресичат всички ленти и засичат и да, това не е ОК.
супер, явно е трудно да се ориентираш
Да, като модератор МИ Е РАБОТАТА да ми прави впечатление и МИ Е РАБОТА да правя забележка, когато някой почне да коментира във всяка тема, във всеки раздел. Съвсем културно съм ти писал, но естествено нещата, се изкривяват и ми бъркаш в хладилника.
Ако влизаш в кръговото и излизаш веднага от следващия изход, използваш най-дясната лента.
Ако пропускаш един изход и излизаш на следващия седиш с 3-тата лента с ляв мигач вътре, за да не стресираш излизащите от изхода, който пропускаш и след това излизаш в лявата лента. Така дясната е свободна, за тези, които идват от предходния изход и не се засичате ! ТОВА Е АБСОЛЮТНО НАЙ-ПРАВИЛНИЯ НАЧИН ЗА МИНАВАНЕ НА ТАКОВА КРЪГОВО
Всеки ден, там ми излизат коли от 2-ра лента направо в дясната и пресичат всички ленти и засичат и да, това не е ОК.
Ивайло Димов написа:Аз сал гледах изпреварването от десно ,за кръговото докът не вида маркировката на пътя не моа дам мнение
супер, явно е трудно да се ориентираш
Ивайло Димов написа:А модераторчето ми е противняк ,щото га се регистрирах у форума тъкмо малко след тва му дадоха нашивки ефрейтор и ми писа писмо "Абе ти от скоро си тук ,много пишеш по темите "Ше каеш ,че съм отишъл у тех да му бъркам у хладилника.Взел се е на сериозно,аз такиви ги обожавам
Да, като модератор МИ Е РАБОТАТА да ми прави впечатление и МИ Е РАБОТА да правя забележка, когато някой почне да коментира във всяка тема, във всеки раздел. Съвсем културно съм ти писал, но естествено нещата, се изкривяват и ми бъркаш в хладилника.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Нищо сложно няма в кръговите ,говорим за класическо кръгово кръстовище ,а не такова през което може да минеш направо транзит .Гледаш маркировката на пътя ,тя указва кака посока си длъжен да поемеш и къде може да излезеш .Не рядко са случаи на връткащи се по кръга от външната му частили такива искащи да излязат от вътрешния ,всичко зависи колко лъча има колко изхода .Има доста сложни кръгови кръстовища
За тва е хубаво ако ше се оди в чужд град да се просвири маршрута при възможност .
У Айтос има едно кръгово със светофар
Алоу Кроки ти правиш ли разлика между опит за цензура и модерация с цел спазване на добрия тон ?Извинявай ако въпроса е прекалено сложен ,може да го осмислиш и анализираш

У Айтос има едно кръгово със светофар

Алоу Кроки ти правиш ли разлика между опит за цензура и модерация с цел спазване на добрия тон ?Извинявай ако въпроса е прекалено сложен ,може да го осмислиш и анализираш

- Petrolhead
- Потребител
-
Нали предложи на тоя с волвото да спрете за да му обясниш своята теория. Ако си беше спазил думата, можеше сега да знаеш защо не си прав. Едва ли ще си промениш навиците на каране в следствие на писанията на някакъв анонимник в интернет. Поне може би ще се замислиш два пъти преди да споделяш клипчета с преживяванията си
- Kroki
- Дон Кроки
-
Аз не се притеснявам, да си споделям клипчетата, защото знам, че в случая съм прав. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Petrolhead
- Потребител
-
Kroki написа:Аз не се притеснявам, да си споделям клипчетата, защото знам, че в случая съм прав.
Трябваше да му обясниш на тоя с волвото, човека беше готов да се жертва за да те просветли
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Тва как го реши ,че си прав ? От позицията на експерт по пътна безопасност ,правилника за движение на МПС
.Или си преценяваш ,че си прав от твоята си камбанария.Различно е 

- Kroki
- Дон Кроки
-
Petrolhead написа:Kroki написа:Аз не се притеснявам, да си споделям клипчетата, защото знам, че в случая съм прав.
Трябваше да му обясниш на тоя с волвото, човека беше готов да се жертва за да те просветли
Аха еми не иска явно. А начина по който му обясних и крещенето му? Нормално е нали, всичко е точно.

Ивайло Димов написа:Тва как го реши ,че си прав ? От позицията на експерт по пътна безопасност ,правилника за движение на МПС.Или си преценяваш ,че си прав от твоята си камбанария.Различно е
Ако излезнеш от Шумен или там където караш и се имаш за бок, ще си говорим пак.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Баси и хейта за нищо
, напълно адекватно си кара . И точно така се излиза от кръгово , това че има хора които влизат в кръговото и се набиват в крайна дясна лента без да изчакват колите пред тяха да се изтеглят си е техен проблем.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Kroki написа:Вижте са пичове.Кръговото е с 4 ленти.
Колеги, не си измисляйте собствени правила за движение. Всичко е написано достатъчно ясно. Не знам как е станало, но не вярвам да сте го научили от листовките, или недай Боже да ви го е казал инструктора. Не съдя никой, защото и аз правя грешки (за 26 години и към 600 хил.км.), но факт е че си има цели групи, които си карат по собствени правила, които не са написани, а просто се прилагат по собствено усмотрение. Виждаш, някой като теб, копираш ли, що ли, и ефекта, по скоро дефекта се мултиплицира.
Специално с правилото на дясностоящия и кръговите повсеместно.
Петролхед го е казал много добре – в кръгово мигачи се дават само, ако ще сменяш лентата, респективно напускаш. Ляв мигач не означава, че стресираш някой и не означава, че искаш да кажеш, че не излизаш! Ако искаш да стоиш и да не напускаш, просто не даваш никакъв мигач и на чакащите да влязат им е ясно, че няма да се засечете! С левия мигач, по правило искаш да кажеш, че мислиш да се престроиш в още по-вътрешна лента. Излизаш с десен, от лента (ленти), чиято маркировка го позволява, а не от такава, която има маркировка за движение в кръговото (стрелка напред).
Ясно е, че някои кръгови, са лошо организирани и хоризонталната им маркировка не направена по най-добрия начин и за да си улесним живота, нарушаваме правилата, но това не променя правилника.
Всичко друго са си някакви собствени правила и интерпретации.
Лудия.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-

Йордане ти па за хейт ...

- Petrolhead
- Потребител
-
Kroki написа:Petrolhead написа:Kroki написа:Аз не се притеснявам, да си споделям клипчетата, защото знам, че в случая съм прав.
Аха еми не иска явно. А начина по който му обясних и крещенето му? Нормално е нали, всичко е точно.
Ивайло Димов написа:Тва как го реши ,че си прав ? От позицията на експерт по пътна безопасност ,правилника за движение на МПС.Или си преценяваш ,че си прав от твоята си камбанария.Различно е
Ако излезнеш от Шумен или там където караш и се имаш за бок, ще си говорим пак.
Ти му предложи да слезнете да коментирате ситуацията, човека явно се съгласи. Трябваше да му изложиш правотата си, а ако той не беше се съгласил, най-много да беше те понабил малко. Голяма работа.
Трябваше да му кажеш че е селянин, защото май така наричаш колегата Ивайло или анонимно във форума може, ама на живо си е страшно

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Аз съм пацифист ,мразя насилието ...ше го черпа кафе и ша му налея малко мозък в главата
Крокче запомни байно "Непрочетените книги умеят да отмъщават" и "Пази се от гнева на търпеливия"

Крокче запомни байно "Непрочетените книги умеят да отмъщават" и "Пази се от гнева на търпеливия"
- Kroki
- Дон Кроки
-
Направо не мога да повярвам къде отиде темата
Точно заради това пуснах скрееншота, нали, но явно е удобно да го подминавате.
Ако вие намирате Шумен за село, това си е ваш проблем, аз не го намирам и никъде не съм казал такова нещо.
Какъв гняв, какви книги те гонят теб?
Имаш някакъв сериозен проблем, моля вземи мерки. 

Ако вие намирате Шумен за село, това си е ваш проблем, аз не го намирам и никъде не съм казал такова нещо.

Какъв гняв, какви книги те гонят теб?

- Petrolhead
- Потребител
-
Ти може да си пацифист, ама тоя с волвото май беше по-войнствен.
Така че ти си селянин, тоя с волвото е ненормален щото крещи. Кроки е прав, всички несъгласни да духат супата и следва заключване на темата и банани за всички, които не са от наще
Детска работа
Така че ти си селянин, тоя с волвото е ненормален щото крещи. Кроки е прав, всички несъгласни да духат супата и следва заключване на темата и банани за всички, които не са от наще
Детска работа