България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
ентусиаст
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от driver69 » 08 Авг 2024, 18:42

Принципно е малко тъпо да "защитавам" модератор, който според мен ме банна ей така, за да покаже колко е стриктен контрола и да ми затвърди мнението, че след година-две ще си пишат 5 човека във форума, но какво щеше да стане, ако спре да се разправя със селяндура с волвото?
Всичките пъти, в които съм спирал, след това съм се замислял, ако оня срещу мен имаше една идея още по-малко мозък, докъде щяхме да стигнем и щеше ли да си струва? Подскзка - отговорът е не. В 99.9% от случаите глупакът, които приканва към саморазправа, живее доста неприятен живот - дали в работата го тормозят, дали вкъщи е чехльо, няма смисъл да се връзваме на подобни провокации, пичове.

П.П.: Е, не е много окей да предлагаме да обясним на същите селяндури, а после да си бием камшика, ама друга тема 8) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Авг 2024, 18:46

Почна да дава заето :ok: ....Хем виновен ,хем се ежи.....Тоа не подлежи на рекултивация ,тва като она кифла "Черен жиб с предимство " на един акъл са .Или не она по- умна кара жип :mhihi: .Даже не мое осмисли кво му пиша бре .

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 08 Авг 2024, 18:48

Никога не си струват подобни конфликти. Затова никога не бих свалил прозореца и не бих предложил да слезем да се разберем, за разлика от кроки в случая. Но човек е добре да държи на думата си. В случая хем не е прав, хем предлага да се разберат на място, хем се омита, хем после качва клипче как дрисва, хем продължава да твърди че е прав.
Както казах детска работа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 08 Авг 2024, 18:50

Не е детска ..... :ok: малко немъжка постъпка ,па га си ербап покажи топки дори и да те намлатят шси ближеш раните физически ,а не душевни терзания от сорта "Аз ПухЛьо ли съм " :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Авг 2024, 18:55

И тази тема отива към ключ или поне затриване на последните няколко страници :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 08 Авг 2024, 19:02

То и целия форум е тръгнал натам, 5те човека пишещи, ще трябва да търсят нови предизвикателства.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 08 Авг 2024, 19:04

Дон Диего

Напротив ,е на Маверика научи как се ползва кръгово кръстовище ....след толко години зад волана :ok:

Ние тря бъдем за пример на по--млади водачи ,щото виж кво е заглавието на темата и прочети колко загинали има при ПТП последните 10 дена . :yes:

А модераторчето ще си изпие горчивата чаша до дъно ....на ситни ,малки глътки :ok:

Вика аз съм модератор ,следя за спазването на правилата .....ам тия на пътя ....е там не си анонимник ,жунглата не прощава :yes:
Последна промяна Ивайло Димов на 08 Авг 2024, 19:07, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 08 Авг 2024, 19:05

Има какво да подобри в карането си колегата Кроки, няма нищо фрапиращо, но чак пък толкова хейт от хора със съмнителни умения на пътя ... На 4 км си излезе точно както трябва.
Тази година замалко да вкарат изрични правила за кръговите, но заради тъпунгерите в агенцията за безопасност на движението ги махнаха от проекта на закона. Дано се усетят, че има нужда, щото ще продължи всеки да си интерпретира както иска минаването през кръгово.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Авг 2024, 20:12

Много усложнихте нещата…

В кръгово се дава мигач само като се сменят ленти или излизаш.

Можеш да караш само в най- дясната лента ако искаш, но трябва да се съобразяваш с влизащите в кръговото- ти имаш предимство, но много хора които влизат в кръговото- не го осъзнават.

Ако няма да излизаш веднага даваш ляв мигач и влизаш по- навътре в кръговото. Тези отвътре имат предимство- общо взето който е по- навътре в кръговото има предимство.

Никога не се разправяш. Никога. И Абсолютно изключено е да слезеш за разправия. Няма смисъл- нищо няма да спечелиш щото не сме 93-97ма а шанса да попаднеш на невзрачно изглеждащ въоръжен винаги го има.

И така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Авг 2024, 21:22

Сложни са си тия кръгови в БГ, на мен ми изглежда, че трябва да имаш опит от ф1 квалификации за да ги вземаш правилно. Добре че не ми се налага да карам там, ще ме отнесат като куцо пиле домат :ok: и всеки готов да се кара и бие
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Авг 2024, 22:53

Ивайло Димов написа:
Напротив ,е на Маверика научи как се ползва кръгово кръстовище ....след толко години зад волана :ok:

Чакай сега, аз къде казах нещо грешно за кръговото? Ще дойда до Томбул джамия и ще видиш ти тогава. :mhihi:
Само питах как така не се дава ляв мигач в кръговото без да знам, че той е имал предвид когато НЕ сменяш лента. След като ми каза му отвърнах, че съм го разбрал.
Ако аз бакшишът не мога да ви кажа как се движи в кръгово, тая държава е загубена. :ahah:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Авг 2024, 0:41

enigma написа:Сложни са си тия кръгови в БГ, на мен ми изглежда, че трябва да имаш опит от ф1 квалификации за да ги вземаш правилно. Добре че не ми се налага да карам там, ще ме отнесат като куцо пиле домат :ok: и всеки готов да се кара и бие

забравяш нещо много важно...

за българина да знае как се преминава през кръгово правилно е равносилно на докторска научна степен

цял живот гордост :smoke: :ok: :driving:

п.с. виж , че тука от 15 човека, 15 го минават по различен начин и всички са правилни :mhihi: :oops:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 09 Авг 2024, 3:31

vicho написа:...п.с. виж , че тука от 15 човека, 15 го минават по различен начин и всички са правилни :mhihi: :oops:

...поне се надявам всички да го въртим в една посока, налии???... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Авг 2024, 3:39

dhtj написа:
vicho написа:...п.с. виж , че тука от 15 човека, 15 го минават по различен начин и всички са правилни :mhihi: :oops:

...поне се надявам всички да го въртим в една посока, налии???... :lol:

В Америка съм виждал някой да влезе в кръговото в другата посока за да направи ляв завой, явно концепцията не му беше ясна :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 09 Авг 2024, 6:21

Маверик ,е па заповядай у наше село има 3-4 кръстовища дялани у мозъка на некой извратен андропаузеняк :ok: .Че те черпа наливен сладолед ,ма що до Томбул Джамия бре ....да не си решил да сменяш вероизповеданието и партийната книжка :mrgreen: ..

Ся малко по-сериозно ,та колегите дето твърдят че не се дава ляв мигач при навлизане в кръгово...знаят ли кво е значението на пътен знак Б1 ,и кво се прави кога се подмине за да се включиш в път с предимство?Ако сте на обикновено кръстовище пак ли нема дадете лев мигач :ok: при положение ,че се отклонявате ?

А това ,че мое се местиш кът пръдлив от лента в лента е при много редки организации на кръгови кръстовища,За тва преди кръгово има знаци ,маркировка указващи коя лента на къде води :yes:
Всякакви интерпретации на Правилника водят до теми с подобни заглавия .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата