Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Re: Здравословен живот, или...
Jordana написа:Денят на селянина с кокошки кози овце почва към 5 сутринта . Цялата тая гад иска хранене поене чистене доене и цялата клизма в пълен обем всеки божи ден . Не знам как си мислите че ще отглеждате 50 кокошки 2-3 козички 10 овце 2 прасенца и т.н просто така , между другото ??!! Това си е цяла ферма и иска работа , условия , фуражи , инвентар и още 100 неща дето изобщо не сте ги виждали на картинка даже .
За кокошките ако имаш условия не е кой знае колко занимавка, храна вода и чистене това е.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
ildivvy написа:Козите, както и овцете, едва ли ще се гледат само в оградената площ с храсти и трева... Иска си обикаляне!
Точно така си гледа овцете моя човек, който казах, че продава и телешко.
10 декара двор стига за 20-30 овце с агнетата покрай тях. Ако са повече овцете, тревата не смогва да поникне в единия край докато опасат другия и двора остава гладък.

Така гледаше и кози дядо ми едно време.
bum_bum написа:Там е работата, че аз неща да ям прасе, крава, коза или овца, която е яла зърно. Не това е храната за тия животни![]()
За кокошка не се сещам как може да се гледа без зърно. Тя верно че яде всичко, може да и хвърляш всякакви боклуци от зеленчуковата градина - тиквички, кори от дини, обелки от краставици и картофи, всичко яде, но си трябва фураж за да носи редовно.
За крави, кози и овце, не се притеснявай, на никой не му излиза сметката да ги храни със зърно. На моя човек му избяга пастира на кравите да бачка в чужбина и кравите останаха половин година затворени на ясла, че няма кой да ги пасе. 20 крави ядат около 5000лв фураж на месец... Пастира, който ги пасе взима под 1000лв и пасат безплатна трева по баирите. Ясно е кое е по-изгодно.

За прасетата - не знам кво ще им даваш ако са затворени. Ако са пуснати, знам, живеят си като глиганите, ядат каквото си намерят из гората. Едни приятели край Симитли гледат черни свине така в заградена гора, но пак им помагат с фураж понякога.
steeN написа:ГМО царевицата е незаконна (за отглеждане) в повечето страни в ЕС, вкл. и Бг.
То и един препарат за обработка на семената е забранен в целия ЕС, но това не пречи на всички ЗП в България да си го внасят от Турция, щото само той спира хоботника да не им яде семената.

Последна промяна dhtj на 23 Окт 2023, 19:52, променена общо 1 път
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
ivanski_2 написа:Jordana написа:Денят на селянина с кокошки кози овце почва към 5 сутринта . Цялата тая гад иска хранене поене чистене доене и цялата клизма в пълен обем всеки божи ден . Не знам как си мислите че ще отглеждате 50 кокошки 2-3 козички 10 овце 2 прасенца и т.н просто така , между другото ??!! Това си е цяла ферма и иска работа , условия , фуражи , инвентар и още 100 неща дето изобщо не сте ги виждали на картинка даже .
За кокошките ако имаш условия не е кой знае колко занимавка, храна вода и чистене това е.
Останалите са все едно гледаш дете под годинка.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
dhtj написа:То и един препарат за обработка на семената е забранен в целия ЕС, но това не пречи на всички ЗП в България да си го внасят от Турция, щото само той спира хоботника да не им яде семената.
Компютри, компоти... то сигурно и амфети се продават в двора на местната гимназия, ама какво е общото? Едно е ясно психозата с тия ГМО-та е огромна благодарение цялата пропаганда. Първо те работят в комбинация с конкретен хербицид/пестицид, не може да ползваш реколтата да засееш пак, а трябва да купуваш всяка година... но най-вече чакам да си купиш ГМО семена от някъде

Истинският проблем на ГМО-тата (в царевицата, а и за другите няколко култури) е, че могат да ги заливат с химия безнаказано, при такива количества немодифицирано растение ще загине.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вече има и ГМО свине овце и всякакви добитчета , не е нужно да зобят ГМО царевица - могат да ги създават генно модифицирани изначално . Такова е например Белгийското синьо говедо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ти просто си поредната жертва на психозата, щото тва дето цитираш, не е ГМО. Очевидно ГМО не е това, което ти и много други хора си мислят, че е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Първия ГМО организъм е получен 1960г . Хората вече развъждат човешки прасета ...прасе с няколко десетки човешки гена добавени в генома . Ти обясняваш че нямало ГМО в някакъв зарзават който може да се модифицира генно вече дори от тинейджър с набор ензими и химикали продаван в ибей ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Излиза ми преди малко във фейсбук някво видео по бтв с Мария Силвестър, имала инсулинова резистентност. Викам я да я видя тая какво ще каже, отваря ми сайта на бтв скролвам надолу под видеото реклама на ferrero rocher, един параграф текст и реклама на милка.. Пускам видеото и тръгва реклама на сладкарници неделя. После тая във видеото вика всеки 3ти е с намалена инсулинова чувствителност...еми как няма да е като се тъпчат със захар та им плющят ушите. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То по-интересно ще е да почнат да показват някой, който няма
А стандартите използвани в медицината по отношение на ИР са и доста либерални. При един голям процент от тия, които са в нормите нещата вече са тръгнали и е въпрос на време.
Превенцията пък при профилактични прегледи е точно 0. Не помня някога да съм чул или видял някой да изследва инсулин при тия прегледи (щото не се поема от касата).
Гледа се само глюкоза по която ИР не можеш да хванеш. Когато и глюкозата вече излезе от нормата нещата са в пикоча, здравей диабет.
А те се развиват години преди това и човечЕто там си вика - ето, ям си каквото искам и съм здрав без да знае, че тия изследвания ще видят нещо когато вече е доста късно.
А всичко може да се реши много лесно с едно годишно изследване на глюкоза и инсулин и ако човека има малко отговорност към себе си ще има време и възможност да си преосмисли хранителните навици.

А стандартите използвани в медицината по отношение на ИР са и доста либерални. При един голям процент от тия, които са в нормите нещата вече са тръгнали и е въпрос на време.
Превенцията пък при профилактични прегледи е точно 0. Не помня някога да съм чул или видял някой да изследва инсулин при тия прегледи (щото не се поема от касата).
Гледа се само глюкоза по която ИР не можеш да хванеш. Когато и глюкозата вече излезе от нормата нещата са в пикоча, здравей диабет.
А те се развиват години преди това и човечЕто там си вика - ето, ям си каквото искам и съм здрав без да знае, че тия изследвания ще видят нещо когато вече е доста късно.
А всичко може да се реши много лесно с едно годишно изследване на глюкоза и инсулин и ако човека има малко отговорност към себе си ще има време и възможност да си преосмисли хранителните навици.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
То и при фирмените профилактични не ги тестват глюкоза и инсулин
Иначе аз съм точно както го описваш: мисля си че няма нищо докато бухам сладко като луд ама то още преди няколко години съм си тествал инсулин (серум) и е бил над нормата ама кой да се сери да каже да направя и натоварващ с глюкоза
Нищо де, сега с твоите съвети относно храненето ще поправяме счупеното
и поне първоначално има огромен ефект. Продължаваме напред 

Иначе аз съм точно както го описваш: мисля си че няма нищо докато бухам сладко като луд ама то още преди няколко години съм си тествал инсулин (серум) и е бил над нормата ама кой да се сери да каже да направя и натоварващ с глюкоза

Нищо де, сега с твоите съвети относно храненето ще поправяме счупеното

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
b_u_b_o написа:Излиза ми преди малко във фейсбук някво видео по бтв с Мария Силвестър, имала инсулинова резистентност. Викам я да я видя тая какво ще каже, отваря ми сайта на бтв скролвам надолу под видеото реклама на ferrero rocher, един параграф текст и реклама на милка.. Пускам видеото и тръгва реклама на сладкарници неделя. После тая във видеото вика всеки 3ти е с намалена инсулинова чувствителност...еми как няма да е като се тъпчат със захар та им плющят ушите.
Дядо ми е 39-ти набор. 84 години значи това към днешна дата. Когато има промоция в Била или Кауфланд купувам една кутия Морени за мен и една за него. Аз ям по 1-2 морени на ден, той не знам по колко яде, но неговата кутия е свършила когато аз съм още на половината.

Та според мен преувеличавате значението на храненето (и пиенето) за здравето на един човек. Дядо ми не е някакъв медицински феномен, има още доста старци като него, които са изпили по един язовир алкохол и са яли квото им се яде и са още живи и здрави.
Скоро ходих да "ремонтирам" телевизора на една негова братовчедка, и тя е негов набор. На масата в стаята и намерих "мираж", "траяна" , бонбони "сезони" и няколко вида шоколади. И тая женица си е добре, гледа си сериалите и си хапва бисквитите, малко недочува, но едва ли е от сладкото.

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Да ти е жив и здрав! На тия години сметка не му се гледа. Генът и ежедневието си тежат на мястото.
---
- Jordana
- старши ентусиаст
-
При старите хора това със сладкото е психическа травма от детството . В ония години децата са били лишени от сладки лакомства щото това са били скъпи луксозни стоки . На заговезни най много да им вържат на конец малко халва , през другото време бучка каменна захар ако докопа е цяло щастие . И си отяждат на сладко на стари години . Захарта е била безумно скъпа че и дефицитна чак до 60-70те години на ХХ век . Захар не се е ползвала за ракия както сега , не са правени компоти масово както 80те години .Скоро ходих да "ремонтирам" телевизора на една негова братовчедка, и тя е негов набор. На масата в стаята и намерих "мираж", "траяна" , бонбони "сезони" и няколко вида шоколади. И тая женица си е добре, гледа си сериалите и си хапва бисквитите, малко недочува, но едва ли е от сладкото.
Храната е достъпен метод за биохакинг , и винаги е била такава през цялата история на човечеството . Заради глада и достъпа до плодордни земи и ресурси са водени войни от както свят светува . Така че освен за здравето на популацията е социален феномен .Та според мен преувеличавате значението на храненето (и пиенето) за здравето на един човек.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Дядо ми също много обичаше сладко и си хапваше. Но пък ядеше много малко като цяло. И това е вариант да се опазиш донякъде, но няма да бъдеш еталон за здраве.
За алкохола знам и познавам много хора изпили колосални количества и нито един от тях не е здрав или жив.
Разбира се има и други фактори, които малко или много накланят везните в една или друга посока, но за мен основното е храната. Пък и здрав е относително понятие. За някои здрав на 84 години означава да може да слиза по стълбите или да не се насира в гащите. За мен е някой във форма като Франк Зейн, Джефри Лайф или друг от тия старци.
За алкохола знам и познавам много хора изпили колосални количества и нито един от тях не е здрав или жив.
Разбира се има и други фактори, които малко или много накланят везните в една или друга посока, но за мен основното е храната. Пък и здрав е относително понятие. За някои здрав на 84 години означава да може да слиза по стълбите или да не се насира в гащите. За мен е някой във форма като Франк Зейн, Джефри Лайф или друг от тия старци.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
dhtj написа:Дядо ми е 39-ти набор. 84 години значи това към днешна дата. Когато има промоция в Била или Кауфланд купувам една кутия Морени за мен и една за него. Аз ям по 1-2 морени на ден, той не знам по колко яде, но неговата кутия е свършила когато аз съм още на половината.Откакто го помня си пие кафето с 3-4 лъжици захар. Обича всичко сладко - бонбони, торти, кока-кола. Да ми е жив и здрав, няма диабет, не знае какво е инсулин, няма стентове, байпаси и т.н. Чете вестника без очила, чува добре колкото мен, кара си колата адекватно, здрав е отвсякъде, само малко го болят краката вече. Вече не му се пие, но като млад казва, че е пиел по шише ракия на сядане като има повод...
На един такъв се падат няколко хиляди, които ходят с торба хапчета, щото "едно време" всичко било чисто и хубаво. 90% от възрастните хора, с които общувам, включително роднини, са с болести, основани на метаболитни проблеми. Така че хората, които познаваме не са мерило за реалността. Това е едно от основните правила и в работата ми - никога не съдиш по познатите, а гледаш данни, колкото и да са изкривени, пак дават тенденция.
Never mistake motion for action...