Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
drago_pavlov написа:kiko написа:drago_pavlov написа:steeN написа:drago_pavlov написа:...
Не, това е мутробарокНего го забравих.
Нека...
Един такъв мутробарок 500 кв някъде в гората, без комшии, пък ще се оправям някак си
след първия отоплителен сезон ще ревеш кат саранска мечка с тея 500квадрата
Ако имам възможност да построя такава къща едва ли ще ме уплаши отоплението...
Ааа тия ги знаем, живеят в кухнята в мазето. Другите стаи са само за показване

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
barty написа:drago_pavlov написа:kiko написа:drago_pavlov написа:steeN написа:drago_pavlov написа:...
Не, това е мутробарокНего го забравих.
Нека...
Един такъв мутробарок 500 кв някъде в гората, без комшии, пък ще се оправям някак си
след първия отоплителен сезон ще ревеш кат саранска мечка с тея 500квадрата
Ако имам възможност да построя такава къща едва ли ще ме уплаши отоплението...
Ааа тия ги знаем, живеят в кухнята в мазето. Другите стаи са само за показване![]()
![]()
Е 'що светАт 'сичките ламБи тогава

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тъжната реалност. Най-любимо ми е мезонет, в който две бели мечки се борят за родопско одеало 

Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..
Манталитета ни ти убягва. Голяма част от тези с тупалките се чудят да сипят 1/4 или 1/2 резервоар на бензиностанцията. Българина малко като се види с пари трябва на всяка цена да го демонстрира. Било то с амг-та било то с мутробарок или айфони. Парвенюта сме си...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
alx написа:Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..
Манталитета ни ти убягва. Голяма част от тези с тупалките се чудят да сипят 1/4 или 1/2 резервоар на бензиностанцията. Българина малко като се види с пари трябва на всяка цена да го демонстрира. Било то с амг-та било то с мутробарок или айфони. Парвенюта сме си...
Колко английски лорда трябва да имам в родословното дърво, че да мога да живея в къща с класическа архитектура и да не съм мутроброкаджия?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
drago_pavlov написа:Нека...
Работното ми място е в точно такова местенЦе, само, че къщурката е около 1100кв. Отопление.. ами почти всеки месец идва камионче със цистерна, налива около 2500л. и заминава

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..
И един мармот завива шоколад в станиолчета

Almost 80% of US workers live from paycheck to paycheck. Here's why
https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/29/us-economy-workers-paycheck-robert-reich
Все едно в другите държави не харчат като за последно

Единият преди месец я взе F31-цата, нова, почти на половината на GPL цената

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
къща значи макс 130м2 за мен, такЪви сметки за топло....
Малко като сметката на Хитлер за газта

Малко като сметката на Хитлер за газта

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
zAcK написа:alx написа:Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..
И един мармот завива шоколад в станиолчета![]()
![]()
https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/29/us-economy-workers-paycheck-robert-reich
Все едно в другите държави не харчат като за последноИ колкото и да ви се струва странно, голяма част от младите хора в България са доста разумни от гледна точка разходи. Поне такива са тези, с които общувам. Включително такива, които карат почти нови BMW-та, пак гледат да вземат F31 на 5-10 000 км на половина цена., а не G20, макар да имат тази възможност. Дори двама познавам такива точно с F31, вместо с G20.
Колега, нормалния американец взима 50-75к на година. Смъкни 20% данъци... остава със 40-60к чиста пара. Това са по 4100 на месец. Примерно един чисто нов с63 амг е $2500 на месец за 5 години. След пет години като го изплатиш все още се струва $70к примерно. Демек чисто ще ти излезе 70к (140к-70= 70к). Един вид като го продадеш ти е излязъл $1400 на месец)....Нали разбираш, че ако лъскавините им бяха приоритет по улиците щеше да е море от такива коли? Вместо това я видиш някой лъскав автомобил я не всеки ден. Затова казах, че е въпрос на манталитет. Латиносите са същите като нас- затова като отидеш в Маями в правилната част ще видиш много такива коли- щото там английски не говорят... това са фактите...
Последна промяна alx на 04 Май 2020, 21:06, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alx написа:zAcK написа:alx написа:Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..
И един мармот завива шоколад в станиолчета![]()
![]()
Все едно в другите държави не харчат като за последноИ колкото и да ви се струва странно, голяма част от младите хора в България са доста разумни от гледна точка разходи. Поне такива са тези, с които общувам. Включително такива, които карат почти нови BMW-та, пак гледат да вземат F31 на 5-10 000 км на половина цена., а не G20, макар да имат тази възможност. Дори двама познавам такива точно с F31, вместо с G20.
Колега, нормалния американец взима 50-75к на година. Смъкни 20% данъци... остава със 40-60к чиста пара. Това са по 6000 на месец. Примерно един чисто нов с63 амг е $2500 на месец за 5 години. Нали разбираш, че ако лъскавините им бяха приоритет по улиците щеше да е море от такива коли? Вместо това я видиш някой лъскав автомобил я не всеки ден. Затова казах, че е въпрос на манталитет. Латиносите са същите като нас- затова като отидеш в Маями в правилната част ще видиш много такива коли- щото там английски не говорят... това са фактите...
Не ми се спори. Повечето такива коли тука са фирмени, или от едни други доходи. Това, че имало няколко батки с анцузи с коли, които не могат да си позволят, не значи, че повечето хора са така. Аз повечето програмисти и т.н., които познавам, които печелят доста добре за България, не съм ги видял дори нова кола да си купят, защото са на принципа "На 10000 км. цената ще й е с 30-40% надолу". Ама както и да е

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Нормално е. Аз, ако не е на фирма, не бих взел нова кола. Прекалено голяма финансова загуба е. Виж, ако си с фирма... и според зависи от дейността... вече много разходи по тая кола много сериозно могат да се смъкнат.
Ама темата е за имоти. И аз не бих имал прекалено голяма къща. Първо - за какво ти е ? Да живеете 3 поколения под 1 покрив ?
Баси разходите. От темата за прахосмукачките - баси чистенето
На приятелката техните са с 220кв. етаж. Като ходим на гости обикновено е уикенда, което си съвпада с чистенето и олеле-майко. Един ден искам да си прекарвам уикенда като alx - с пура/лула на верандата
Сега нямам веранда
А не чистейки по 3 часа. Вместо много голяма квадратура, бих си направил някоя гъзарийка тип джакузи или сауна. Басейн за нашите ширини е абсурдно. Реално, ако броим дъждовните дни лятото - няма 3 месеца да става. А разходите са супер сериозни.
С къща много лесно може да се влезне във филма тип "S класа на газ с китайски гуми".
Ама темата е за имоти. И аз не бих имал прекалено голяма къща. Първо - за какво ти е ? Да живеете 3 поколения под 1 покрив ?

С къща много лесно може да се влезне във филма тип "S класа на газ с китайски гуми".

Ае пичове, що слагате тея отвратителни цитати, след като си подавате реплики, тая тенденция беше изчезнала, са отново цитат в цитат в цитат в цитат и тн до една педя, за да сложите 1 ред текст...
Иначе и аз не мисля, че българинът е особено беден. Жилищата на некви баснословни цени си вървят като топъл хляб. Преди корона истерията всичко живо беше в кола нон-стоп напред назад. Градът е заринат от коли, а то всяка кола само да седи пред блока е минимум 1000лв на години само от данъци и застраховки. Повечето семейства имат поне по 2... Иначе всички са много зле ако ги питаш...
Иначе и аз не мисля, че българинът е особено беден. Жилищата на некви баснословни цени си вървят като топъл хляб. Преди корона истерията всичко живо беше в кола нон-стоп напред назад. Градът е заринат от коли, а то всяка кола само да седи пред блока е минимум 1000лв на години само от данъци и застраховки. Повечето семейства имат поне по 2... Иначе всички са много зле ако ги питаш...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Нормално е. Аз, ако не е на фирма, не бих взел нова кола. Прекалено голяма финансова загуба е. Виж, ако си с фирма... и според зависи от дейността... вече много разходи по тая кола много сериозно могат да се смъкнат.
Ама темата е за имоти. И аз не бих имал прекалено голяма къща. Първо - за какво ти е ? Да живеете 3 поколения под 1 покрив ?![]()
![]()
Баси разходите. От темата за прахосмукачките - баси чистенето
На приятелката техните са с 220кв. етаж. Като ходим на гости обикновено е уикенда, което си съвпада с чистенето и олеле-майко. Един ден искам да си прекарвам уикенда като alx - с пура/лула на верандата
Сега нямам веранда
![]()
![]()
А не чистейки по 3 часа. Вместо много голяма квадратура, бих си направил някоя гъзарийка тип джакузи или сауна. Басейн за нашите ширини е абсурдно. Реално, ако броим дъждовните дни лятото - няма 3 месеца да става. А разходите са супер сериозни.
За колата какво толкова ще и смъкнеш ако е фирмена? 20% ддс. Дали ще имаш 3к разходи на месец за S класата или 2.5к не е голяма разлика.
А за къщата - как за какво ти е? За комфорт много ясно... Едно е да се тъпчеш в спалня 12 квадрата, друго е в 35...
Едно е 3 деца в една спалня (еле пък разнополови тинейжъри) друго е всяко да си има стая...
Или другото модерно изпълнение - хол, трапезария и кухня общо 25 квадрата

Никой не говори за 3 поколения. За едно 5 членно семейство ти трябват поне 200 квадрата.
Мойте наблюдения върху хора с големи къщи са други. Голямата къща и тя както лъскавата кола е въпрос на манталитет. Ама от друго естество. Има хора с пари които обичат да е шумно около тях- да правят партита, да имат 100 квадрата домашно кино... басейн (често вътрешен)... джакузи (често и то вътрешно), сауна.... фитнес център- може и два... такива къщи се чистят от фирми за чистене обикновено щото да ги чистиш нон- стоп не е оферта. Също идват с много спални, че като се изпонатръшкват гостите след запоя да останат да спят... големите къщи също така идват с много гаражи за да ти седят возилата прибрани... и идват с по- голям парцел за да не ти надничат хора в прозорците.... голямата къща също най- вероятно е в хубав квартал, че да нямаш проблеми с апаши. И т.н.
Голямата къща ти дава едно качество на живота което хората с пари често оценяват защото материалните неща са им омръзнали. Човек може да си купи само някакво крайно число дрънкулки преди да разбере, че готиния Живот е в социалните контакти, обкръжението на човека, сигурноста и спокойствието...
Голямата къща ти дава едно качество на живота което хората с пари често оценяват защото материалните неща са им омръзнали. Човек може да си купи само някакво крайно число дрънкулки преди да разбере, че готиния Живот е в социалните контакти, обкръжението на човека, сигурноста и спокойствието...
Последна промяна alx на 04 Май 2020, 21:47, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила