Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2020
35
30%
2021
32
28%
2022
14
12%
2023
3
3%
2024
4
3%
2025
3
3%
2026+
24
21%

Общо гласове : 115
старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от barty » 04 Май 2020, 19:22

drago_pavlov написа:
kiko написа:
drago_pavlov написа:
steeN написа:
drago_pavlov написа:...

Не, това е мутробарок :ok: Него го забравих.

Нека...
Един такъв мутробарок 500 кв някъде в гората, без комшии, пък ще се оправям някак си :mhihi:

след първия отоплителен сезон ще ревеш кат саранска мечка с тея 500квадрата :mhihi:

Ако имам възможност да построя такава къща едва ли ще ме уплаши отоплението...

Ааа тия ги знаем, живеят в кухнята в мазето. Другите стаи са само за показване :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Май 2020, 19:31

barty написа:
drago_pavlov написа:
kiko написа:
drago_pavlov написа:
steeN написа:
drago_pavlov написа:...

Не, това е мутробарок :ok: Него го забравих.

Нека...
Един такъв мутробарок 500 кв някъде в гората, без комшии, пък ще се оправям някак си :mhihi:

след първия отоплителен сезон ще ревеш кат саранска мечка с тея 500квадрата :mhihi:

Ако имам възможност да построя такава къща едва ли ще ме уплаши отоплението...

Ааа тия ги знаем, живеят в кухнята в мазето. Другите стаи са само за показване :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е 'що светАт 'сичките ламБи тогава :ok:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Май 2020, 19:31

Тъжната реалност. Най-любимо ми е мезонет, в който две бели мечки се борят за родопско одеало :bowdown:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Май 2020, 19:48

Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..

Манталитета ни ти убягва. Голяма част от тези с тупалките се чудят да сипят 1/4 или 1/2 резервоар на бензиностанцията. Българина малко като се види с пари трябва на всяка цена да го демонстрира. Било то с амг-та било то с мутробарок или айфони. Парвенюта сме си...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 04 Май 2020, 19:53

alx написа:
Dextuar написа:Са или не сме чак толкова бедни колкото ревем, че сме, или има някаква друга странна закономерност, която ми убягва..

Манталитета ни ти убягва. Голяма част от тези с тупалките се чудят да сипят 1/4 или 1/2 резервоар на бензиностанцията. Българина малко като се види с пари трябва на всяка цена да го демонстрира. Било то с амг-та било то с мутробарок или айфони. Парвенюта сме си...

Колко английски лорда трябва да имам в родословното дърво, че да мога да живея в къща с класическа архитектура и да не съм мутроброкаджия?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 04 Май 2020, 20:08

Може и само лорд Евгени Минчев :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 04 Май 2020, 20:28

drago_pavlov написа:Нека...

Работното ми място е в точно такова местенЦе, само, че къщурката е около 1100кв. Отопление.. ами почти всеки месец идва камионче със цистерна, налива около 2500л. и заминава :ok:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Май 2020, 20:33

alx написа:

И един мармот завива шоколад в станиолчета :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Almost 80% of US workers live from paycheck to paycheck. Here's why

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/29/us-economy-workers-paycheck-robert-reich

Все едно в другите държави не харчат като за последно :mhihi: И колкото и да ви се струва странно, голяма част от младите хора в България са доста разумни от гледна точка разходи. Поне такива са тези, с които общувам. Включително такива, които карат почти нови BMW-та, пак гледат да вземат F31 на 5-10 000 км на половина цена., а не G20, макар да имат тази възможност. Дори двама познавам такива точно с F31, вместо с G20.
Единият преди месец я взе F31-цата, нова, почти на половината на GPL цената :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Май 2020, 20:36

къща значи макс 130м2 за мен, такЪви сметки за топло....
Малко като сметката на Хитлер за газта :mhihi:
Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Май 2020, 20:55

zAcK написа:
alx написа:

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jul/29/us-economy-workers-paycheck-robert-reich

Все едно в другите държави не харчат като за последно :mhihi: И колкото и да ви се струва странно, голяма част от младите хора в България са доста разумни от гледна точка разходи. Поне такива са тези, с които общувам. Включително такива, които карат почти нови BMW-та, пак гледат да вземат F31 на 5-10 000 км на половина цена., а не G20, макар да имат тази възможност. Дори двама познавам такива точно с F31, вместо с G20.
Единият преди месец я взе F31-цата, нова, почти на половината на GPL цената :mhihi:

Колега, нормалния американец взима 50-75к на година. Смъкни 20% данъци... остава със 40-60к чиста пара. Това са по 4100 на месец. Примерно един чисто нов с63 амг е $2500 на месец за 5 години. След пет години като го изплатиш все още се струва $70к примерно. Демек чисто ще ти излезе 70к (140к-70= 70к). Един вид като го продадеш ти е излязъл $1400 на месец)....Нали разбираш, че ако лъскавините им бяха приоритет по улиците щеше да е море от такива коли? Вместо това я видиш някой лъскав автомобил я не всеки ден. Затова казах, че е въпрос на манталитет. Латиносите са същите като нас- затова като отидеш в Маями в правилната част ще видиш много такива коли- щото там английски не говорят... това са фактите...
Последна промяна alx на 04 Май 2020, 21:06, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Май 2020, 21:01

alx написа:
zAcK написа:
alx написа:

Колега, нормалния американец взима 50-75к на година. Смъкни 20% данъци... остава със 40-60к чиста пара. Това са по 6000 на месец. Примерно един чисто нов с63 амг е $2500 на месец за 5 години. Нали разбираш, че ако лъскавините им бяха приоритет по улиците щеше да е море от такива коли? Вместо това я видиш някой лъскав автомобил я не всеки ден. Затова казах, че е въпрос на манталитет. Латиносите са същите като нас- затова като отидеш в Маями в правилната част ще видиш много такива коли- щото там английски не говорят... това са фактите...

Не ми се спори. Повечето такива коли тука са фирмени, или от едни други доходи. Това, че имало няколко батки с анцузи с коли, които не могат да си позволят, не значи, че повечето хора са така. Аз повечето програмисти и т.н., които познавам, които печелят доста добре за България, не съм ги видял дори нова кола да си купят, защото са на принципа "На 10000 км. цената ще й е с 30-40% надолу". Ама както и да е :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Май 2020, 21:23

Нормално е. Аз, ако не е на фирма, не бих взел нова кола. Прекалено голяма финансова загуба е. Виж, ако си с фирма... и според зависи от дейността... вече много разходи по тая кола много сериозно могат да се смъкнат.

Ама темата е за имоти. И аз не бих имал прекалено голяма къща. Първо - за какво ти е ? Да живеете 3 поколения под 1 покрив ? :no: :no: :no: Баси разходите. От темата за прахосмукачките - баси чистенето :mhihi: На приятелката техните са с 220кв. етаж. Като ходим на гости обикновено е уикенда, което си съвпада с чистенето и олеле-майко. Един ден искам да си прекарвам уикенда като alx - с пура/лула на верандата :ok: Сега нямам веранда :mhihi: :mhihi: :mhihi: А не чистейки по 3 часа. Вместо много голяма квадратура, бих си направил някоя гъзарийка тип джакузи или сауна. Басейн за нашите ширини е абсурдно. Реално, ако броим дъждовните дни лятото - няма 3 месеца да става. А разходите са супер сериозни.

С къща много лесно може да се влезне във филма тип "S класа на газ с китайски гуми".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 04 Май 2020, 21:25

Ае пичове, що слагате тея отвратителни цитати, след като си подавате реплики, тая тенденция беше изчезнала, са отново цитат в цитат в цитат в цитат и тн до една педя, за да сложите 1 ред текст...
Иначе и аз не мисля, че българинът е особено беден. Жилищата на некви баснословни цени си вървят като топъл хляб. Преди корона истерията всичко живо беше в кола нон-стоп напред назад. Градът е заринат от коли, а то всяка кола само да седи пред блока е минимум 1000лв на години само от данъци и застраховки. Повечето семейства имат поне по 2... Иначе всички са много зле ако ги питаш...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 04 Май 2020, 21:39

TNT написа:Нормално е. Аз, ако не е на фирма, не бих взел нова кола. Прекалено голяма финансова загуба е. Виж, ако си с фирма... и според зависи от дейността... вече много разходи по тая кола много сериозно могат да се смъкнат.

Ама темата е за имоти. И аз не бих имал прекалено голяма къща. Първо - за какво ти е ? Да живеете 3 поколения под 1 покрив ? :no: :no: :no: Баси разходите. От темата за прахосмукачките - баси чистенето :mhihi: На приятелката техните са с 220кв. етаж. Като ходим на гости обикновено е уикенда, което си съвпада с чистенето и олеле-майко. Един ден искам да си прекарвам уикенда като alx - с пура/лула на верандата :ok: Сега нямам веранда :mhihi: :mhihi: :mhihi: А не чистейки по 3 часа. Вместо много голяма квадратура, бих си направил някоя гъзарийка тип джакузи или сауна. Басейн за нашите ширини е абсурдно. Реално, ако броим дъждовните дни лятото - няма 3 месеца да става. А разходите са супер сериозни.

С къща много лесно може да се влезне във филма тип "S класа на газ с китайски гуми".

За колата какво толкова ще и смъкнеш ако е фирмена? 20% ддс. Дали ще имаш 3к разходи на месец за S класата или 2.5к не е голяма разлика.

А за къщата - как за какво ти е? За комфорт много ясно... Едно е да се тъпчеш в спалня 12 квадрата, друго е в 35...
Едно е 3 деца в една спалня (еле пък разнополови тинейжъри) друго е всяко да си има стая...
Или другото модерно изпълнение - хол, трапезария и кухня общо 25 квадрата :mhihi: За да отвориш хладилника трябва да мръднеш масата :mhihi:
Никой не говори за 3 поколения. За едно 5 членно семейство ти трябват поне 200 квадрата.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Май 2020, 21:42

Мойте наблюдения върху хора с големи къщи са други. Голямата къща и тя както лъскавата кола е въпрос на манталитет. Ама от друго естество. Има хора с пари които обичат да е шумно около тях- да правят партита, да имат 100 квадрата домашно кино... басейн (често вътрешен)... джакузи (често и то вътрешно), сауна.... фитнес център- може и два... такива къщи се чистят от фирми за чистене обикновено щото да ги чистиш нон- стоп не е оферта. Също идват с много спални, че като се изпонатръшкват гостите след запоя да останат да спят... големите къщи също така идват с много гаражи за да ти седят возилата прибрани... и идват с по- голям парцел за да не ти надничат хора в прозорците.... голямата къща също най- вероятно е в хубав квартал, че да нямаш проблеми с апаши. И т.н.

Голямата къща ти дава едно качество на живота което хората с пари често оценяват защото материалните неща са им омръзнали. Човек може да си купи само някакво крайно число дрънкулки преди да разбере, че готиния Живот е в социалните контакти, обкръжението на човека, сигурноста и спокойствието...
Последна промяна alx на 04 Май 2020, 21:47, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата