България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Добре е да се изчисти концепцията която се иска от хората с по-слаби автомобили. Когато се влачат - защо се влачат? Когато се мъчат и изцеждат, каквото може да се изцеди от 100 коня, за да не ви пречат - защо карат кошовете на умирачка? Виждам, че трябва да се забрани на товарните да изпреварват на магистрала (между другото има такива участъци)… Браво! Какво друго? Да се забрани и леки под определена мощност също да изпреварват, или по-скоро изобщо да нямат право да навлизат в лява лента? А не е ли най-добре изобщо да не се мотаят на равната магистрала с безумно ограничение от 140, което автоматично означава темпомата на 150? Да си използват обходни пътища тези хора.
Да се въведе минимална скорост в лява лента и да се следи с камери? И плащаш глоба като при превишена скорост, но с обратен знак… Но колко да е, защото за някой с определени възможности на колата може и 200 км/ч да е малко и пак ще има конфликтни ситуации? Колко според вас?
Да се въведе минимална скорост в лява лента и да се следи с камери? И плащаш глоба като при превишена скорост, но с обратен знак… Но колко да е, защото за някой с определени възможности на колата може и 200 км/ч да е малко и пак ще има конфликтни ситуации? Колко според вас?
Лудия.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Дали ти е 50 коня или 850 коня колата, трябва да се съобразяваш с околните и да спазваш правилата. Дреме ми, че на някой му е 50 коня колата. Като не може да вдигне над 100, да кара зад тировете, а не да пречи и да създава предпоставки за ПТП в лява лента. Те дори не изпреварват, просто си карат в ляво, че по-малко дупки. Същата работа е и за тези с 850 коня. Дреме ми, че иска да кара с 300. С камерите за средна скорост обаче, тези ще отпаднат доста скоро. Ще останат само тези с 50-те коня, които им се кара в лява лента с 90.

Като кара в лява лента с 90, дълги, сигнал на 112, и с мравешки стъпки към нормална държава.
Безумни са и клиповете в някои фб групи - бай хой кара в лява лента, на километър пред него няма автомобил, ама той не се прибира и пише "ограничението е 140" - олигофрени от класа, сигурно същите и си пазят места с гуми в младост, че дядо им там е водил баба им да пасе.
Като цяло колкото глоби и контрол има сега и колкото повече е в сравнение с преди 5 години, няколко пъти по толкова да наложат - пак ще е малко, но определено води към по-добри навици и по-малко отявлени идиоти на пътя.
Безумни са и клиповете в някои фб групи - бай хой кара в лява лента, на километър пред него няма автомобил, ама той не се прибира и пише "ограничението е 140" - олигофрени от класа, сигурно същите и си пазят места с гуми в младост, че дядо им там е водил баба им да пасе.
Като цяло колкото глоби и контрол има сега и колкото повече е в сравнение с преди 5 години, няколко пъти по толкова да наложат - пак ще е малко, но определено води към по-добри навици и по-малко отявлени идиоти на пътя.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Надали това е подходящата тема, ама да питам дали някой е пътувал от Пампорово до Гърция? Имам 2 възможни маршрута - през ГКПП Златоград или през Илинден. Дава ми ги еднакви като разстояние и часове, ама ако някой знае къде пътят е по-добър, ще съм благодарен. Мисля да се пробвам Илинден-Гоце Делчев-Доспат-Пампорово, щото там от гръцка страна пътят е ок. Не знам как ще към Златоград, чувал съм, че има много завои.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Завои ще има и през двата варианта... Аз също бих минал през Доспат, защото ще спестя поне едно изкачване. Пътя е хубав, освен един кратък участък преди Доспат и около Настан, Грохотно.. Има обаче и големи участъци, където ще се накефиш максимално!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Благодаря, това ми трябваше
Значи оттам ще е.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
В момента май тече ремонт на пътя Гоце Делчев - Илинден, та е възможно да има спирания там
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Миналата година с жената ходихме август до Гърция на разходка, бяхме в Златоград за няколко дена. Всички ГКПП-та бяха с големи опашки. Към 9 часа бяхме на границата в Златоград, имаше само ЕДНА кола. Първите около 30 км в гръцко са тегави, асфалта не е много лош, но пътя е доста тесен и с много завои. По това време май не си заслужава.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Пампорово Златоград пита Антъни. Минавал съм Златоград - Гоце Делчев, но не през Пампорово, а през Доспат. Ми има си завои. На места много и остри, на други не чак толкова. И по някое време омръзва, че нямат свършване. Мисля над 4 часа пътувахме. А иначе по миналата седмица бяхме по Смолянско с разходка наоколо. За час,два - търпи се. За повече си е хубаво с почивка.
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Май ще трябва да вадим картите... Аз поне, започвам да се обърквам! От Златоград през Мадан и Смолян и отиваш към Пампорово! От Златоград до Гоце Делчев защо да минаваш през Пампорово? От Смолян караш към Доспат и така...
Ex: 96' BMW318ti

- St.Trinity
- Потребител
-
TNT написа:Дали ти е 50 коня или 850 коня колата, трябва да се съобразяваш с околните и да спазваш правилата.
Спомням си едно старо клипче с Джереми Кларксън, където беше на пътешествие с Mclaren SLR и трябваше да мине през френска магистрала, и си направи експеримент с френските полицаи защото беше чувал колко насериозно се взимат. Караше прекалено бавно, по спомен с 60 км/ч в средна лента, и полицаите го забелязаха и се изравниха с него от лявата в тяхното Пежо, и с жестове му показваха да забърза без да го спират или нещо подобно, а той се правеше че не ги разбира поради езиковата бариера и че му е притеснено. Магистралата беше абсолютно празна.
Инче онези дни се прибирах към София и за три часа всичко описано в темата ми се случи: карах по еднолентов път и се образува колона заради цистерна с опасен товар, на магистрала в лява лента носещи се по течението коли ми блокираха движението със законно допостимата скорост и се налагаше да убивам темпото, в далечината виждах тирове предприемащи маневри по изпреварване заради които отново в лявата лента ставаше опашка и след като тира изпревари и освободи лентата виждам че тоя дето е изпреварил поддържа същата скорост като него, имаше и едни бусчета возещи пътници които от средна лента ги виждам как дават ляв мигач и искат да минат в изпреварващата и след като проявявам толерантност и търпение и ги изчаквам те горките нямат куража да се включат..., но но нищо от изброеното не ме изнерви както един с едно CLA когато вече бях в града за 30 сек. Този караше като мравка, сякаш си търси място за паркиране в една еднолетнова градска улица без светофари, спира за да се размине с насрещно движещи се коли без да е необходимо, по едно време спря на някакъв пешеходец с намерението да го пусне (не на пешеходна пътека), пешеходеца изглежда си чакаше някой и не искаше да пресича и му показа с ръка да продължава, добре че накрая зави по някаква пресечка надясно и ми отприщи пътя, та се прибрах и ядът ми мина.
@ steeN Така де хубаво, но си беше забавен момент.
Последна промяна St.Trinity на 24 Сеп 2024, 21:29, променена общо 3 пъти
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Което тотално не е било по сценарий, защото полицаите в никакъв случай не са забелязали колата с камера риг-а и не знам си колко маймуни, която го следва 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Пък ако спрете да искате със 140 като има движение и се кротнете на 100- 110 ко ша стане? Чурките ша увиснат.
Хм,хм...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ми не ми е кеф да карам с тирове,кемпери,бусове,лелки и тн
и едно пътуване вместо да го взимам за 3ч да се мандахерцам 4ч

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Anthony_J написа:Надали това е подходящата тема, ама да питам дали някой е пътувал от Пампорово до Гърция? Имам 2 възможни маршрута - през ГКПП Златоград или през Илинден. Дава ми ги еднакви като разстояние и часове, ама ако някой знае къде пътят е по-добър, ще съм благодарен. Мисля да се пробвам Илинден-Гоце Делчев-Доспат-Пампорово, щото там от гръцка страна пътят е ок. Не знам как ще към Златоград, чувал съм, че има много завои.
Минавал съм много пъти точно този маршрут, (айде с 10км разлика), първосигнално бих отговорил Златоград, понеже съм ги пробвал 100 пъти всички варианти, но истината че зависи, кажи кой ден от седмицатаа и към колко часа планираш да си там и ще ти кажа по-конкретно.
Иначе завои си има доста по нашия край няма как.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours...