България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Вечната дискусия.. проблем да изчакам изпреварващите камиони и бавни мпс-та нямам. Проблемът идва като след това се сетят, че дядо им е завещал лявата лента и сакън да не се мръднат в дясно. Съобразителността много куца и пречи на спокойното пътуване. Наскоро шофирах в Сицилия където трафикът е отвратителен и всеки свети, свири и се бута където може, но лявата лента я ползваха само и единствено за изпреварване. Тук тази концепция е много трудна за разбиране явно...
Вчера в градски условия за 5 минути видях 2 разминали се на косъм катастрофи в следствие на минаване на портокал (едната кола на английски табели), за малко бутнати пешеходци на пешеходна пътека и за капак - бус с пътници правещ ляв завой на Орлов мост посока Военна академия. Добре, че сме най-великите шофьори на планетата иначе не знам как щяхме да оцеляваме..
Вчера в градски условия за 5 минути видях 2 разминали се на косъм катастрофи в следствие на минаване на портокал (едната кола на английски табели), за малко бутнати пешеходци на пешеходна пътека и за капак - бус с пътници правещ ляв завой на Орлов мост посока Военна академия. Добре, че сме най-великите шофьори на планетата иначе не знам как щяхме да оцеляваме..
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
В началото на другия месец, в петък сутринта ще тръгна от Гърция. През Илинден го дава с 10 км повече, но 15 мин по-бързо според гугъл мапс. Все са 4 часа лашкане. Знаеш ли кога ще отворят КПП-то на Рудозем? Оттам май е най-бързо, ама май докато го отворят и ще ни приемат в Шенгенivanski_2 написа:Anthony_J написа:Надали това е подходящата тема, ама да питам дали някой е пътувал от Пампорово до Гърция? Имам 2 възможни маршрута - през ГКПП Златоград или през Илинден. Дава ми ги еднакви като разстояние и часове, ама ако някой знае къде пътят е по-добър, ще съм благодарен. Мисля да се пробвам Илинден-Гоце Делчев-Доспат-Пампорово, щото там от гръцка страна пътят е ок. Не знам как ще към Златоград, чувал съм, че има много завои.
Минавал съм много пъти точно този маршрут, (айде с 10км разлика), първосигнално бих отговорил Златоград, понеже съм ги пробвал 100 пъти всички варианти, но истината че зависи, кажи кой ден от седмицатаа и към колко часа планираш да си там и ще ти кажа по-конкретно.
Иначе завои си има доста по нашия край няма как.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
///eMo написа:...... Проблемът идва като след това се сетят, че дядо им е завещал лявата лента и сакън да не се мръднат в дясно. .....
Да разбирам, че има място да се мръдне вдясно, но тоя отпред не се мърда, нали така ? Ами Вие защо не се мръднете вдясно след като има място, а карате след първия в лявата лента?
Хм,хм...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Anthony_J написа:В началото на другия месец, в петък сутринта ще тръгна от Гърция. През Илинден го дава с 10 км повече, но 15 мин по-бързо според гугъл мапс. Все са 4 часа лашкане. Знаеш ли кога ще отворят КПП-то на Рудозем? Оттам май е най-бързо, ама май докато го отворят и ще ни приемат в Шенгенivanski_2 написа:Anthony_J написа:Надали това е подходящата тема, ама да питам дали някой е пътувал от Пампорово до Гърция? Имам 2 възможни маршрута - през ГКПП Златоград или през Илинден. Дава ми ги еднакви като разстояние и часове, ама ако някой знае къде пътят е по-добър, ще съм благодарен. Мисля да се пробвам Илинден-Гоце Делчев-Доспат-Пампорово, щото там от гръцка страна пътят е ок. Не знам как ще към Златоград, чувал съм, че има много завои.
Минавал съм много пъти точно този маршрут, (айде с 10км разлика), първосигнално бих отговорил Златоград, понеже съм ги пробвал 100 пъти всички варианти, но истината че зависи, кажи кой ден от седмицатаа и към колко часа планираш да си там и ще ти кажа по-конкретно.
Иначе завои си има доста по нашия край няма как.
Да по това време определено през Илинден давай.
Рудозем - няма да е скоро

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Ако видите шкодичка в лява лента с 80, да си знаете - Моджо е.
До края на годината. Ама не се знае коя година точно
От няколко години има новина "до края на годината". От българска страна е готово, доколкото знам. Гърците се мотат. Има даже една група във Фейсбук за ГКПП-то, там разни ентусиаисти чат-пат карат с джипове между багерите , да снимат докъде е.
Anthony_J написа:Знаеш ли кога ще отворят КПП-то на Рудозем?
До края на годината. Ама не се знае коя година точно

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Супер, минавам в дясно и вече 2 ленти са принудени да карат със 110, освен ако предложението не е да изпреваря отдясно?Моджо написа:///eMo написа:...... Проблемът идва като след това се сетят, че дядо им е завещал лявата лента и сакън да не се мръднат в дясно. .....
Да разбирам, че има място да се мръдне вдясно, но тоя отпред не се мърда, нали така ? Ами Вие защо не се мръднете вдясно след като има място, а карате след първия в лявата лента?
Anthony_J написа:...
Юли месец минавах Илинден, пътя беше ОК и нямаше опашки. След това, през Август мисля, започнаха ремонт на участъка до Добринище и в двете ленти. Провери дали е приключил преди да тръгнеш!
Live it like you Love it
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Е, какво Добринище? Аз натам въобще няма да ходя. Отивам в Пампорово.
Ще трябва да отидещ до Гоце Делчев, което са си 20тина км
Както и да е, не откривам информация за ремонта, може и да бъркам. Последното ходене до Гърция висяхме на Кулата, защото бях чул нещо за такъв ремонт
Както и да е, не откривам информация за ремонта, може и да бъркам. Последното ходене до Гърция висяхме на Кулата, защото бях чул нещо за такъв ремонт

Live it like you Love it
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това ако е карта за текущите ремонти в БГ изобщо не е актуална. Видно от нея на много места изобщо не е почван ремонт на обозначените места.
Ремонтът Добринище - Гоце Делчев е в ход все още и отсечката е ужасна за минаване. Между Илинден и Гоце Делчев обаче не е пипано.
Т.е. Колегата ремонта не го интересува. Не мога да коментирам какво е състоянето на пътя между ГД и Доспат.
Т.е. Колегата ремонта не го интересува. Не мога да коментирам какво е състоянето на пътя между ГД и Доспат.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Антъни, мини си през Златоград. Имаш през Мадан един много завоест път, после не са чак толкова остри. През Доспат имаше отсечки освен със завои и с лош път. Не големи като разстояние, но имаше.
А ТНТ, Моджо от 7 месеца е с Пежо. И в лявата лента не карам освен ако не изпреварвам. Нито па давам зор да карам с 200 при условие, че очевидно няма как. 115 на темпомат е перфектната скорост за магистрала. Хем можеш да ускориш ако ще изпреварваш, хем можеш да намалиш без да пипаш спирачката ако насгигаш камион. Никъде не е казано че 140 като е разрешено с толкова треа да се кара.
А на Пежото му навъртях вече 15 000 км. Демек не ми стои за украса.
А ТНТ, Моджо от 7 месеца е с Пежо. И в лявата лента не карам освен ако не изпреварвам. Нито па давам зор да карам с 200 при условие, че очевидно няма как. 115 на темпомат е перфектната скорост за магистрала. Хем можеш да ускориш ако ще изпреварваш, хем можеш да намалиш без да пипаш спирачката ако насгигаш камион. Никъде не е казано че 140 като е разрешено с толкова треа да се кара.
А на Пежото му навъртях вече 15 000 км. Демек не ми стои за украса.
Хм,хм...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
То май до Златоград е най-гадното, особено от гръцката страна. Затова гледам другия маршрут.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Е,от гръцка не знам как е.
Ето ТНТ. Прав път, кьорава кола нема...карам си с 87 на темпомат и бича айляк. Не е снимано специално, така си карам. Ако ме настигне някой ще кача на 90 и толкоз, това е разрешената скорост извънградско.
https://aslpic.com/euer
Карайте спокойно и нема да ви прави нищо впечатление. Нерви нема да трошите, колите нема да трошите...яваш, яваш. До Пловдив със 140 и 115 разлката е 5-7 минути. Струва ли си ?
ПП Опреди малко е нещото, че се прибрах хоум офис да съм
)
Ето ТНТ. Прав път, кьорава кола нема...карам си с 87 на темпомат и бича айляк. Не е снимано специално, така си карам. Ако ме настигне някой ще кача на 90 и толкоз, това е разрешената скорост извънградско.
https://aslpic.com/euer
Карайте спокойно и нема да ви прави нищо впечатление. Нерви нема да трошите, колите нема да трошите...яваш, яваш. До Пловдив със 140 и 115 разлката е 5-7 минути. Струва ли си ?
ПП Опреди малко е нещото, че се прибрах хоум офис да съм

Хм,хм...