Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 - обща тема
Ботас остави Хамилтън в битката за титлата с тая катастрофа
Тото да не натисна някое копче.
Тото да не натисна някое копче.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
- Кара: E39, A8L W12, Z4 30i, X1/U11 25e
Сега ще скочат феновете на Хамилтън да ти обяснят, че само заради карането си е успял да се пребори за 2ро място и късмета бил част от играта Това, че е все в негова полза не е важно
Само аз ли си мисля, че трябваше да го накажат поне за една от изцепките: висящи елементи от предното крило в първата обиколка и карането назад срещу движението при връщането му на пистата?
Супер интересно състезание като цяло, изпълнено със събития. Силни Ферари и Макларън, супер каране от Ландо, а Мазепин изтрая до последната обиколка за да се завърти и според мен нямаше вина за контакта с Латифи.
Само аз ли си мисля, че трябваше да го накажат поне за една от изцепките: висящи елементи от предното крило в първата обиколка и карането назад срещу движението при връщането му на пистата?
Супер интересно състезание като цяло, изпълнено със събития. Силни Ферари и Макларън, супер каране от Ландо, а Мазепин изтрая до последната обиколка за да се завърти и според мен нямаше вина за контакта с Латифи.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
За карането назад е ясно, за другото не съм убеден.
In God we trust, all others we track.
https://www.facebook.com/share/v/MFFox7BBK7fXcYKu/
I feel the need, the need for speed.
https://www.facebook.com/share/v/MFFox7BBK7fXcYKu/
I feel the need, the need for speed.
За нито едно от двете няма за какво да го накажат.
Той по пистата назад не е карал и не застраши никого с излизането си.
25 точки дефицит обаче щяха да му изядат главата.
Побутването може да го търсите на друго място - спринтовите стартове със сигурност няма да се отразят добре Хонда. За сега изглежда, че Мерцедес биха се справили по-добре.
Той по пистата назад не е карал и не застраши никого с излизането си.
25 точки дефицит обаче щяха да му изядат главата.
Побутването може да го търсите на друго място - спринтовите стартове със сигурност няма да се отразят добре Хонда. За сега изглежда, че Мерцедес биха се справили по-добре.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
Караше назад докато изкара цялата кола от тревата, а имаше трафик зад него
Ами ако някой от идващите също беше изтървал завоя и го натресе?
От цялата работа Фераритата бяха най-ощетени, Шарл се качваше на подиума ако нямаше рестарт на състезанието.
Никой нищо не казва за поредното фиаско на Фетел
Ами ако някой от идващите също беше изтървал завоя и го натресе?
От цялата работа Фераритата бяха най-ощетени, Шарл се качваше на подиума ако нямаше рестарт на състезанието.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
- Кара: e39 528i 1996г.
Сър Хамилтън отново надскочи техниката!
Интересно състезание се получи, още повече че имаше битки навсякъде по пистата. Съдейки по видяното за момента нещата са доста изравнени в челото Мерцедес=Редбул , като може би Мерцедеса има лек превес в състезателно темпо. За какво говоря, Редбула се адаптира адски бързо към условията на пистата и може да извлече максимума много по-бързо от останалите, Мерцедес са точно обратното бавно загряват и подготвят техниката но дойде ли ред на дълги серии се вижда че бързо настига Редбул. Според тези обстоятелства 2рите пилоти ще са изключително важни в битката за шампионата, като мисля че Ботас е по-слабия в случая. Перез още разучава колата, но даде добър знак в квалификацията този уикенд.
Хамилтън се измъкна великолепно от трудната ситуация, но не може да му се отрече че и има голям късмет. Вижда се че под напрежение всеки греши и тепърва това ще оказва голямо влияние в състезанията. Дано баланса се запази а и с него интересните гонки, които се получават.
Хамилтън се измъкна великолепно от трудната ситуация, но не може да му се отрече че и има голям късмет. Вижда се че под напрежение всеки греши и тепърва това ще оказва голямо влияние в състезанията. Дано баланса се запази а и с него интересните гонки, които се получават.
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Кара: турбо бмв
Щяхме да повярваме, ако не бяхме видяли и Ръсел как я кара тая техника.georgi_1986 написа:Сър Хамилтън отново надскочи техниката!
Да, голям е. Но не е изключителен.
Don_Diego написа:......
Аз си задържам коментарите докато не го видя в "нормално" сухо състезание със стратегия близка до популярната за дадения уикенд.
За сега мога да кажа, че е най-бавно адаптиращия се пилот който съм виждал. И че явно има пръст в част от глупавите стратегии, които изпозлва през последната година/две.
Не знам за вас, но аз страшно се дразня на това което се случва около Ръсел в момента.
Баси отвратителанат история, корпоративно набиване на канчета и уникално късогледство.
Моето виждане за инцидента е, че и двамата имат 50% вина. Ботас за това, че умишлено отвори кинка и въведе допълнителния риск в ситуацията, а Ръсел за това, че реагира прекалено много на мръдването на Ботас и направи грешката със стъпването в тревата.
Корпоративните за****и начело с Тото обаче вместо да са доволни, че само заради този инцидент Хамилтън все още е начело в битката за титлата, хвърлиха Ръсел в калта и го стъпкаха.
И за какво? - За да вдигнат така или иначе умрялото самочуствие на Ботас след поредния провал.
Джордж беше един от малкото които все още казват това което мислят и не беше съвсем пречупен от ПРите. След като си промени изкаването е ясно, че този влак замина.
Почти съм сигурен, че от тук насетне следва и притъпяване на агресията в карането му.
Баси отвратителанат история, корпоративно набиване на канчета и уникално късогледство.
Моето виждане за инцидента е, че и двамата имат 50% вина. Ботас за това, че умишлено отвори кинка и въведе допълнителния риск в ситуацията, а Ръсел за това, че реагира прекалено много на мръдването на Ботас и направи грешката със стъпването в тревата.
Корпоративните за****и начело с Тото обаче вместо да са доволни, че само заради този инцидент Хамилтън все още е начело в битката за титлата, хвърлиха Ръсел в калта и го стъпкаха.
И за какво? - За да вдигнат така или иначе умрялото самочуствие на Ботас след поредния провал.
Джордж беше един от малкото които все още казват това което мислят и не беше съвсем пречупен от ПРите. След като си промени изкаването е ясно, че този влак замина.
Почти съм сигурен, че от тук насетне следва и притъпяване на агресията в карането му.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
Да, много е тъпа ситуацията около него и за съжаление никой не го защитава ами само му сипват от всички страни
Най-нормалното беше да промени изказването си и цел да намали натиска ама май файда йок, продължават да му наливат и само Хамилтън го посъветва да си извади поуки от случилото се
Най-нормалното беше да промени изказването си и цел да намали натиска ама май файда йок, продължават да му наливат и само Хамилтън го посъветва да си извади поуки от случилото се
Според мен го приземиха малко, понеже след инцидента ми се стори че отиде да се разправя с Ботас при положение, че и той има някакъв % вина в инцидента Просто не сдържа емоциите си и затова мисля че основно го нахулиха, иначе Ботас си му казаха тактично че изобщо не е трябвало да е там (около 10тата позиция ).
Иначе да това ми идва и на мен в повече
Иначе да това ми идва и на мен в повече
Аз все дразня Джордж и му казвам, че ако върши добра работа, може да е в Мерцедес, ако ли не, ще отиде в Рено Клио Къп. В този случай бе по-близо до Рено Клио Къп.
Нормално е да не си сдържи емоциите, нека не забравяме на 23 години е, прекарал е повечето си живот състезавайки се, което не позволява за много детство и социализация, и нека не забравяме, че това беше първият сериозен шанс за влизане в точките с Уилиамс, така че напълно го разбирам. ФИА също разбраха, за това нямаше наказания за никой, а винаги можеха да лепнат едно, дори за това, че перна Ботас. Кофти, но се надявам да не му повлияе негативно.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
Очертава се интересно състезание, водещите отбори са доста близо един до друг като време, а пистата предразполага към пилотски грешки, които да изкарат някаква кола за сигурност, която да обърка стратегиите.
Вихри се психологическа война по оста Хамилтън-Верстапен, не белия определено криеше темпо в тренировките, а на квалификацията май го спънаха от отбора за да вдигнат малко самочувствието на Валтери след предния състезателен уикенд.
Битката назад обаче е интересна, най-накрая Алпин показаха скорост, макар и само с едната кола (радвам се, че е Окон ). Макларън като, че ли отстъпват малко или просто разделението на двете коли създава такава илюзия.
Силни ферарите, дано не оплескат стратегиите
Фетел показа, че все още може да кара, макар и това да се дължи основно на трасето
Вихри се психологическа война по оста Хамилтън-Верстапен, не белия определено криеше темпо в тренировките, а на квалификацията май го спънаха от отбора за да вдигнат малко самочувствието на Валтери след предния състезателен уикенд.
Битката назад обаче е интересна, най-накрая Алпин показаха скорост, макар и само с едната кола (радвам се, че е Окон ). Макларън като, че ли отстъпват малко или просто разделението на двете коли създава такава илюзия.
Силни ферарите, дано не оплескат стратегиите
Фетел показа, че все още може да кара, макар и това да се дължи основно на трасето
Ботас колкото и да го бутат психически не го виждам как ще изкара още един сезон за сметка на Ръсел. Има някаква вероятност граунд ефект болидите да му паснат на стила на каране, но дори и тогава ще си остане дълбоко закотвен като патерица.
Обиколката на Хамилтън вчера изглеждаше супер съмнителна и днес се видя защо. Дали умишлено бягаше от това да дава слипстрийм на Верстапен, или е побутване към Ботас не знам, но беше ясно, че днес Ботас е обречен.
Вече е ясно, че Фетел върви по същия път като във Ферари - кофти стратегии и средняшко представяне.
Според мен Строл ще го унижи тоя сезон много сериозно. Само си представете как Макс или Люис ги насаждат на тая обречена стратегия и те стоят тихо и се возят цяло състезание.
Личи си, че проблемите с дифузьора изискват повече от гумите, отгоре на това Фетел му трябва това допълнително сцепление от гумите и не може да ги запази.
Норис имаше същата стратегия и въпреки това успя да опази гумите от пропадане и задържа Леклерк.
Обиколката на Хамилтън вчера изглеждаше супер съмнителна и днес се видя защо. Дали умишлено бягаше от това да дава слипстрийм на Верстапен, или е побутване към Ботас не знам, но беше ясно, че днес Ботас е обречен.
Вече е ясно, че Фетел върви по същия път като във Ферари - кофти стратегии и средняшко представяне.
Според мен Строл ще го унижи тоя сезон много сериозно. Само си представете как Макс или Люис ги насаждат на тая обречена стратегия и те стоят тихо и се возят цяло състезание.
Личи си, че проблемите с дифузьора изискват повече от гумите, отгоре на това Фетел му трябва това допълнително сцепление от гумите и не може да ги запази.
Норис имаше същата стратегия и въпреки това успя да опази гумите от пропадане и задържа Леклерк.