България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Tenata написа:Ти сега талона ли искаш да ти снимам, колата със системата или аз не знам какво карам.
аман от гугалисти!
да видя вина и пиропатроните в риалоема, иначе само лала

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
St.Trinity написа:Не водете спорове за дреболии, викам да разведрим малко със сериозността на безопасността.![]()
*Какво си мислехте досега, че да представяш кола е лесно?
Мислим, че педерастрейн не бачка винаги както трябва, освен ако не вдигнеш високо ръце тип "готов съм да ме обладаеш".

Майтапът настрана, помагат всякакви джаджи, но доверие в нищо нямам и не бих имал. Особено в тия ленти, да кара сама пък аз да си правя каквото си искам вътре без да следя пътя. То и сега си позволявам тъпотии, а ако имам доверие на джаджите, съвсем ще отърва козите.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Има много тестове за тази система при различните производители и резултатите показват, че не винаги спират сами. Но все пак в повечето случаи спират, което си е шанс за пешеходците.Top Gun Maverick написа:Мислим, че педерастрейн не бачка винаги както трябва, освен ако не вдигнеш високо ръце тип "готов съм да ме обладаеш".![]()
Майтапът настрана, помагат всякакви джаджи, но доверие в нищо нямам и не бих имал. Особено в тия ленти, да кара сама пък аз да си правя каквото си искам вътре без да следя пътя. То и сега си позволявам тъпотии, а ако имам доверие на джаджите, съвсем ще отърва козите.
Имайте в предвид, че AEBS е задължителен за новите коли, но с изискване да спира при наличие на друг автомобил. Защитата за пешеходци и велосипедисти е екстра. Vw и съответно Skoda, Seat я имат екстата при всички модели, но Renault монтират базовата система и само в най-високото ниво плюс допълнително пари може да се сложи и екстата за пешеходци. При Dacia няма възможност да се закупи екстата - само базова спирачка.
Все пак тези системи са допълнение с цел намаляване на жертвите при ТПТП и не са сложени за заместване на шофьора.
Спомням си преди много години карах на запад и там имаше акустична разделителна линия в края на платното. Ето нещо просто, но най-вероятно е спасило хиляди животи през годините. Сега line assistant помага точно за това - подбутва волана да не излезне колата от лентата, разбира се не взима остри завои, но ще подведе автомобила по дъгата. Има системи за автоматично завиване и избягване на удар, но все още са топ екстра с доплащане.
- St.Trinity
- Потребител
-
Спомням си един случай на предаването за самолетни катастрофи по National Geographic, и в конкретния епизод пилотът (млад азиатец) му се беше наложило да поеме ръчното управление поради влошени метеорологични условия при кацане, и тогава (моля ти се) лъснало че той бил станал пилот само заради мацките и високото заплащане и никога преди не е карал на ръчно управление! Така пак, по заобиколния начин се е сдобил и с разрешителното си за пилот. Мисля че имаше само материални щети, и катастрофата беше лека (по опашката на самолета) а пътниците се бяха разминали само с уплах.
Доста затегнаха шофьорските изпити. Сега теоретичните изпити се провеждат в специализирана зала на Автомобилна Администрация, минава се през метал детектор, оставя се телефона, слънчевите очила, ключове и всичко не нужно. За самият изпит се цъка на таблетки със сензорни екрани - няма клавиатури, мишки, листа, нищо. Има огледало над всяка изпитна станция така че проверяващият има поглед към всеки изпитван. Няма нищо общо с едно време, когато се раздаваха листовки в офиса на учебния център.
За практиката има камери в превозните средства и поне не те късат за глупости, защото може да се оспорва по видео записа.
Лично на мен ми е прекалено всичко това, защото винаги съм учил за всичките категории, които имам, но явно е необходимост.
Моралът е важен, според мен в България е на ниско ниво.
За практиката има камери в превозните средства и поне не те късат за глупости, защото може да се оспорва по видео записа.
Лично на мен ми е прекалено всичко това, защото винаги съм учил за всичките категории, които имам, но явно е необходимост.
Моралът е важен, според мен в България е на ниско ниво.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
По новините - "За юни, юли и август има 7 загинали с тротинетки"

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Някой се блъснал в стълб дажеzAcK написа:По новините - "За юни, юли и август има 7 загинали с тротинетки"![]()
![]()
![]()
![]()

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Що не казвате, че на излизане от София посока Владая има нова камера на 40 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://blitz.bg/katastrofi/uzhast-sled ... 44741.html
Много мълчите тука за случая.Свидетели няма. Има шанс да са само лилави, което не, че е ок, но кой нормален дава на 14 годишни да карат моторчета в днешно време на главен път София - Варна и то?

Много мълчите тука за случая.Свидетели няма. Има шанс да са само лилави, което не, че е ок, но кой нормален дава на 14 годишни да карат моторчета в днешно време на главен път София - Варна и то?

In God we trust, all others we track.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
TNT написа:Що не казвате, че на излизане от София посока Владая има нова камера на 40
Къде точно, че в петък минавахме оттам, бързах една идея, ама гледах да съм в ограниченията (леко отгоре), ама чак 40 не помня да съм отразявал..?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Лукойл - Черния кос. Там е 40 ограничението мисля. Преди тринога слагаха често.
https://maps.app.goo.gl/K7bAp2LmCnifiGtP6
Ей тука вече стойката е сложена, кутията още липсва.
https://maps.app.goo.gl/K7bAp2LmCnifiGtP6
Ей тука вече стойката е сложена, кутията още липсва.

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Дамм... точно като видях там числото на радара дето са сложили бях на 55-56км/ч
К'от тако'а 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Да примомня, че има една от скоро при Икея.TNT написа:Що не казвате, че на излизане от София посока Владая има нова камера на 40
Сложиха нова камера за скорост в София
Класика! На този път всяка седмица стават катастрофи на едно и също място, полицията прави превенция горе на отбивката на Владая и долу на бензиностанцията на ограничение 40. Две места, където са станали общо 0 катастрофи 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да, но вероятността за много глоби и пълнене на бюджета е огромна! В крайна сметка, кое е по-важно за държавата (т.е. нас, защото тя е наш огледален образ) ? Мангизите в нейните сметки, разбира се
!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!