Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Икономическата криза 2020-2021-2022
Я кажете на базата на какво чакат срив от 20-30% на употребяваните в края на годината ? Според мен наваксването с чиповете няма да доведе до чак такъв рязък спад в цените на употребяваните. А при тези над 25-30к лева дори не мисля, че са чак толкова надценени. Основните абсурди са при 15+ годишни кошници на 300-400к км.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
TNT написа:Я кажете на базата на какво чакат срив от 20-30% на употребяваните в края на годината ? Според мен наваксването с чиповете няма да доведе до чак такъв рязък спад в цените на употребяваните. А при тези над 25-30к лева дори не мисля, че са чак толкова надценени. Основните абсурди са при 15+ годишни кошници на 300-400к км.
Никакъв срив няма да има, опитват се да спекулират. Още ще се вдигнат дори.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Догодина вероятно ще почнат да падат цените според мен. Нали се очаква смогването с чипове да стане есента, 6 месеца лаг да има и от там по веригата ще се нормализират нещата.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Прогнозите за дефицита на чипове в момента е че ще окаже влияние на цените и продукцията в която се влагат следващите 10 години напред . И това при условие че нещата са нормални , не удари земетресение , ураган , цунами да срине някоя фабрика в тайван япония или където да е . За нова пандемия да не говорим .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Както вървят нещата, за втори път в живота си ще стана милионер. Първият път беше при Виденов. Според "Управлението на статистиката в Канада" 15.4 милиона семейства имат владения (движимо, недвижимо и влог в банка имущество) на средна стойност $981 932. Като скочат имотите още 10-20% тази година и ще сме в нормата.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
https://www.standartnews.com/svyat/rado ... 83673.html
Все пак някои внедряват истински мерки, сваляне на данъци, намаляване акциза. При нас вдигнаха минималната работна заплата и максималния праг, и то в какъв момент. Обедниха хората още повече. Ама то не става само с това да обясняваш къде уж си завършил и със слугинаж.
Все пак някои внедряват истински мерки, сваляне на данъци, намаляване акциза. При нас вдигнаха минималната работна заплата и максималния праг, и то в какъв момент. Обедниха хората още повече. Ама то не става само с това да обясняваш къде уж си завършил и със слугинаж.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
В момент в който масово масово българите не могат да си платят сметките за тока и в магазина оставяш 50 лева за 2 дена ядене, да вдигаш данъци наистина е скандално. Ама общо взето помиришат ли властта от БСП, тей става.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Нито минималната е вдигната, нито прага. Нещо?
Второ като ги вдигнат тия на минимална ще взимат малко повече, а тия с над 3000 малко по-малко.
За всички между мин и макс не се променя нищо.
И обеднели няма.
Данъци също не знам да са вдигнати.
ПП. В момента съм на работа и начислявам държавната помощ /компенсации/ за потребителите на газ в едно газово дружество. Около 600 000 лв
Тва какво е? Зимане на още пари?
За тока няма щото не е вдигнат. А Гърция случайно да компенсира бизнеса заради скъп ток? Май не, нали?
Второ като ги вдигнат тия на минимална ще взимат малко повече, а тия с над 3000 малко по-малко.
За всички между мин и макс не се променя нищо.
И обеднели няма.
Данъци също не знам да са вдигнати.
ПП. В момента съм на работа и начислявам държавната помощ /компенсации/ за потребителите на газ в едно газово дружество. Около 600 000 лв
Тва какво е? Зимане на още пари?
За тока няма щото не е вдигнат. А Гърция случайно да компенсира бизнеса заради скъп ток? Май не, нали?
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е ми нормално да има доста хора недоволни, че като не изработваш нищо няма как да получиш
Аз не съм фен на каквото и да е раздаване на пари, ама това си е стъпка в правилна посока. Не просто да ти дават нещо, щото съществуваш.
п.с. Интересно как "масово българите не могат да си платят сметките за тока" при условие, че има мораториум на цените на тока за битови потребители
Доста хора искат това правителство магически да се провали, но това е още по-неадекватно от глупостите, които се обясняваха как предните щели да фалират държавата. Без политическа постановка това правителство няма как да падне. Няма причина в момента икономиката на Бг да се забавя... просто ще се реоганизира и едни групи хора, които жънеха на готово няма да жънат вече... и за тях може да има такова усещане. Всички говорят за инфлация, реално цялата инфлация е в енергията. Нещо, на което България няма как да влияе при положение, че не е производител на газ и петрол... и още повече нещо, което ще отмине след лятото най-вероятно (освен ако руснаците или някакви техни подлоги не саботират тръбопровода за пореден път).

п.с. Интересно как "масово българите не могат да си платят сметките за тока" при условие, че има мораториум на цените на тока за битови потребители

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Свински врат, охладен от Испания: 5.50лв/кг с ДДС в Кауфланд
Краставици: 6.50лв/кг с ДДС
Пащърнак
4.50лв/кг с ДДС
Оцветен хляб почти 10лв/кг
Не ги намирам тези цени за адекватни
Това са цени, които съм забелязал в София
Краставици: 6.50лв/кг с ДДС
Пащърнак

Оцветен хляб почти 10лв/кг
Не ги намирам тези цени за адекватни

Това са цени, които съм забелязал в София

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам на колко се купува испанското свинско, но на дребно е 20-25% от идентично българско свинско, това наистина е интересно как става.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не си ли чувал вица за бай Тодор където казва, че едно време изпращахме свинско за Европа, а сега ни го връщат обратно?
Има и такива замразени от Европа, подменят се срокове после и т.н. но има и друго, че субсидиите на държавите там са бая големи, и могат да си позволят по-ниска цена. Отделно храненето...предполагам и технологията на гледане там им излиза по-евтина с машини.

Има и такива замразени от Европа, подменят се срокове после и т.н. но има и друго, че субсидиите на държавите там са бая големи, и могат да си позволят по-ниска цена. Отделно храненето...предполагам и технологията на гледане там им излиза по-евтина с машини.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- barty
- старши ентусиаст
-
alekangg написа:Не знам на колко се купува испанското свинско, но на дребно е 20-25% от идентично българско свинско, това наистина е интересно как става.
Получава се от субсидиите в земеделието и много развитото свиневъдство в Испания, Германия, Полша.
Това добре, обаче спрямо цената на зеленчуците.....

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Дори да е така, какво им пречи да го пуснат за повече пари?
И у нас има субсидии, ама не виждам нещо да е по-евтино от чужбина..
демек с или без все едно, нямаме нищо или е скъпо
някои другари обаче си пълнят гушите, както с всичко друго и се оправдаваме, че в Европа произвеждат по-евтино ..
https://www.capital.bg/biznes/zemedelie ... _subsidii/
При нас винаги е по-различно и няма нужда да си специалист
И у нас има субсидии, ама не виждам нещо да е по-евтино от чужбина..
демек с или без все едно, нямаме нищо или е скъпо
някои другари обаче си пълнят гушите, както с всичко друго и се оправдаваме, че в Европа произвеждат по-евтино ..
https://www.capital.bg/biznes/zemedelie ... _subsidii/
При нас винаги е по-различно и няма нужда да си специалист
- barty
- старши ентусиаст
-
Истинската мафия, под закрилата на ДПС и куп ченгета... Там не се пипа че хвърчат глави, в буквалния смисъл.