Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?
dhtj написа:Просто префейса беше отвратителна, а тази сега е нормално грозна и затова ви се струва ок.
Отвънка е по-добре, отвътре по-зле
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Кривият дисплей е черешката на тортата. Поне са ограничили телевизорите, че всички марки бяха започнали да прекаляват.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Кое са ограничили?
Повече екрани са вкарали...дългия под целия прозорец, този в средата и още един пред пасажера отпред + този в тавана и двата в задните врати
Повече екрани са вкарали...дългия под целия прозорец, този в средата и още един пред пасажера отпред + този в тавана и двата в задните врати

- steeN
- старши ентусиаст
-
Ти си ясен, че си вечно неразбрал.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Don_Diego написа:Ами не, аз просто имам щастието и късмета да имам реален допир с новите модели и не ги съдя само по външния вид![]()
Да, но името на темата е за техния дизайн, а не за техните възможности и представяне, като конструкция... На мен също не ми харесва дизайна им!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
Идеята на този дизайн отдавна не е да се харесва, а да провокира и да се парадира с него... което не е исторически каквото БМВ беше.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Това да кажем, че обяснява причините за дизайна! Дали се харесва или не, си е съвсем друго нещо...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Don_Diego написа:Ами не, аз просто имам щастието и късмета да имам реален допир с новите модели и не ги съдя само по външния вид![]()
Да, но името на темата е за техния дизайн, а не за техните възможности и представяне, като конструкция... На мен също не ми харесва дизайна им!
Ок, на мен ми харесва дизайна и си казах, че почти всички неща, които не ми харесват в сегашния модел са оправени. Техническите възможности и представяне явно са бонус щом най-важното преди покупка на кола е външния вид
Бобъра също беше посрещнат с брутална критика относно дизайна пък е най-продаваното М3 ever (и това не е само защото производството е увеличено и хората могат да ползват кредити за покупката)
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
М-ките са малко по-различни, щото там върви и с раздути калници. Ама сток 420д е много зле
А за М3-ката спомогнаха и конкурентите. Ц63 малко изгуби цилиндри.
Факт е, че много хора ,каращи само БМВ-та през годините , завиха към други марки. Вижда се и във форума. То не са Тесли, не са VW, Пежо, не е чудо. Както се спомена в другата тема - "интериорна депресия" или футуристична грозотия. Ако досега "скъпо" беше минус, вече става "скъпо и грозно"
Факт е, че много хора ,каращи само БМВ-та през годините , завиха към други марки. Вижда се и във форума. То не са Тесли, не са VW, Пежо, не е чудо. Както се спомена в другата тема - "интериорна депресия" или футуристична грозотия. Ако досега "скъпо" беше минус, вече става "скъпо и грозно"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
М4 беше направено с различна решетка от обикновените 4-ки и това доста спомогна да се хареса в един момент, плюс наличието на лазерните фарове, които почти липсват при обикновените четворки. Плюс това имат доста модели в хубави цветове. На всичко отгоре си има и хубава задница, красота отстрани и се продава най-вече защото...стана топ платформата от новите коли за тунинг. Двигателят носи доста много на бой, а за седма серия по-малко се вълнуват от тези неща. Отделно това интегриране на екс драйва стана толкова добре в М4, че даже БМВ не го бяха очаквали. Колите със само задно практически почти не се поръчват, а втора ръка нямат продаване. В комбинация с бързия автомат дава много добри времена на писта, много добри времена на драг и въобще външния вид е второстепенна причина в М4 поради която някой си го купува. Дано не оризилят нещата с новата, но съдейки по успеха на тази, мноооого внимателно ще пипат технически и отдавна взеха да казват как ще има чист ДВГ.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Don_Diego написа:Сравнено с А8 и S клас е най-доброто на пазара, при това с разлика
Това е интересно наблюдение, колега, можеш ли да разкажеш малко повече?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:ildivvy написа:Don_Diego написа:Ами не, аз просто имам щастието и късмета да имам реален допир с новите модели и не ги съдя само по външния вид![]()
Ок, на мен ми харесва дизайна и си казах, че почти всички неща, които не ми харесват в сегашния модел са оправени. Техническите възможности и представяне явно са бонус щом най-важното преди покупка на кола е външния вид![]()
Бобъра също беше посрещнат с брутална критика относно дизайна пък е най-продаваното М3 ever (и това не е само защото производството е увеличено и хората могат да ползват кредити за покупката)
Разбира се, че не е най-важното външния вид! Но просто темата е адресирана към него... Освен това, ние уважаваме твоето мнение и никой не е против него. Просто всеки изказва мнението си по въпроса!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
smamf написа:Don_Diego написа:Сравнено с А8 и S клас е най-доброто на пазара, при това с разлика
Това е интересно наблюдение, колега, можеш ли да разкажеш малко повече?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ами най-общо казано цялостният пакет при 7цата е най-добре балансиран. Возия - вървеж - пътно поведение - обезумяване - комфорт - багажник - екстри - разход е най-добър компромис от изброените. Имам ги и трите под ръка, та наблюденията са ми адекватни смея да твърдя: A8 L (2019), BMW G70 M760e (2024), Mercedes-Maybach S680 (2025). С BMWто най-лесно се живее на база ежедневна употреба.
А8 е на финала на житейския си път, не се предвижда да има нов модел съответно абсолютно всичко в него е донякъде морално остаряло. Не знам дори дали в последния фейслифт вкараха безжичен Car Play или пак трябва да се опъват кабели като преди 5 години
. Техниката като мотор и скорости даже няма да ги коментирам...различни вселени са с другите марки. Но пък е доказана техника и почти няма технически проблеми, много надеждна кола бих казал Мерцедеса с всеки изминал модел става все по-китайски и евтин на вид и допир въпреки покачващата се първоначална цена. Возията е специфична - клати се като лодка и дори на шофьора може да му прилошее на път с повечко завои
. Бухат го с всевъзможни щуротии, които убиват пригодността му. Пример: ако колата е оборудвана с хладилник, багажника е нищожен. Вътре е брутална пластмасария и свети като стрелбището на лунапарка в Равда навремето
. Изобилие от евтини и твърди пластмаси, пиано лака например е идентичен с този в А клас
. Големият плюс на модела пред останалите обаче е обезшумяването - не знам с noise cancellation ли е тая кола обаче вътре е тихо като в църква. BMW и Ауди дори не се доближават...
Управлението на много неща минава през ровене в големия екран, което е супер неинтуитивно и всичко е скрито. Автоматичните врати например работят потресаващо зле...с приплъзваща команда по екрана, която постоянно прекъсва и спира. При G70 е с един бутон отворено/затворено като вратата си следи за предмети наоколо и се отваря спрямо тях. Също опцията е по-лесна за намиране в менюто (3-4 клика от Home екрана до отварянето).
G70 M760e както вече казах си ме спечели с времето. Външния вид в нашата конфигурация е скандално добър и подхожда на модела като подчертава или скрива някои неща (сив мат с разширен shadow line пакет отвън и extended individual leather tartufo кожен салон с карбон вътре). Приятели имат разни други конфигурации...ми като ги спрем една до друга и са си направо различни коли
Върви на страх...буквално плашещо много. Пътното поведение е като на М5, по път с повечко завои малко коли могат да ми избягат
Вози много стегнато, без да е твърда или прекалено мека като Мерцедеса. Багажника е безкраен ама буквално! Страшно много багаж може да събере
Don_Diego написа: Външния вид в нашата конфигурация е скандално добър…. Пътното поведение е като на М5, по път с повечко завои малко коли могат да ми избягат
Тотално си изплискал легена. Отдавам го на Стокхолмски синдром. Колата е с муцуна тип обърнат анус, а с това сравнение с М5 губиш всякаква достоверност.
Новата е по-добре отпред, но не е хубава и по-зле отзад. Отвътре е различно грозна от сега. Тоя интериор е ок за малките коли, тук не ми се връзва.
Don_Diego написа:Ами не, аз просто имам щастието и късмета да имам реален допир с новите модели и не ги съдя само по външния вид![]()
И аз, само че, мога и да си купя и тогава гледаш нещата от друга призма и не виждам, как бих платил за което и да е ново БМВ, освен ако… не виждам
steeN написа:Идеята на този дизайн отдавна не е да се харесва, а да провокира и да се парадира с него... което не е исторически каквото БМВ беше.
Баш това грозно поколение беше повторено по модел на бенгъл ера фиаското. Това най-много ме дразни, че ги направиха нарочно грозни и работи, коментираме ги, дразниме се и сега пускат малко по-нормални на вид, за успокоение. Трикове.