България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от vicho » 25 Окт 2024, 11:28

TNT написа:Напоследък се замислям, ако не бяхме толкова абсурдна държава и се бяха построили всички несъществуващи пътища, тунели и магистрали какво щеше да е. Да има магистрала Хемус. Да има магистрала Рила! Да има тунел под Шипка. И под другите проходи. Да има високоскоростни пътища в Родопите. Да има готов път Видин-Враца. Магистрала Русе-Велико Търново. В западна Европа колко нови пътища има ? Там си поддържат старите, те отдавна са си изградили пътната мрежа. Половината да беше направено, друга държава щяхме да сме, ама ето - в парламента пак ще гледаме Бойко, Шишко и сие.

преди повече от 20 години в Шоуто на Слави един от първите гости беше някакъв българин милионер бизнесмен (работеше в чужбина, разбира се) и Дългия му зададе въпрос:

"Какво трябва да се направи, че България да тръгне напред?"

онзи отговори

"Първо и най-важно е да се оправят инфраструктурата и пътищата! Ако пътищата са оправени всичко ще върви напред"

и така до ден днешен - пътища - няма! :banghead:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Окт 2024, 12:25

Колчета само на правите не стига, понеже тогава много от знаещите пътя ще изпреварват в завоите защото са им отнети правата по другите места. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 25 Окт 2024, 14:22, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Окт 2024, 13:55

Аз бях от хората, които хейтят колчетата. Факт е, че това работи. И вместо да пуснат магистралата и оправят всичко по-бързо, сложиха колчетата. Колкото и е да е абсурдно работи...
И на мен много ми се иска всичко да беше оправено, но както виждате не съм сигурен, че и за децата ми ще е.. :conf:
И съм сигурен, че и катастрофите ще намалеят и всичко и те така. Но като оправят пътищата искам и да не претоварват камионите и да спират всички, а не само тия дето не са си сложили пликчета на рапидо и т.н. и т.н.

Искам и като стане птп в града, след това да почистят стъклата, антифризите и маслото дето остава винаги, а не да седят с месеци.
Искам и като има строеж, камионите да се мият и да няма прахоляк и кал по улицата... ама ще си остана с искането..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Окт 2024, 14:01

След 2 дни има избори, тая седмица пускат търг за поддръжка на пътища за 2,25млрд. И за внуците няма да е готово :no:

EDIT:

https://offnews.bg/obshtestvo/eto-kak-t ... 32782.html

Изображение

Като гледам тоя Ексел, системата да не представлява 2 лелки с калкулатори и формулата за скорост, път и време :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Окт 2024, 19:45

- Рецидивист
- на свобода
- краде автомобил в Милениум, вероятно най-скъпия хотел, офис и жилищна сграда
- полицейска блокада
- разбива бариерите
- блъска полицай
- блъска няколко автомобила
- блъска дори буса на Цеца Величкович, която има концерт в София
- подминава полицейската блокада
- успява да избяга извън София
- успява така да запали автомобила, че да не остане нищо от него
- НЕ Е ЗАЛОВЕН?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!

ЕБАХТИ ТЪПИТЕ КУКИ, ПРОКУРОРИ, СЪД, ДЪРЖАВА И Т.Н.... :banghead: :banghead: :banghead:

P.S. През това време през месец бусове с мигранти успяват да преминат половин България и да стигнат до София,
бягайки от простите куки. Миналия ден пак...... И пак няма заловен шофьор и т.н. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

https://dizzyriders.bg/post/15502/ekshyn-do-ndk-avtokradets-blysna-politsay-i-si-podpali-kolata-snimki

Изображение

Изображение
Последна промяна zAcK на 25 Окт 2024, 19:57, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Окт 2024, 19:52

Този дори в една Германия щеше да е застрелян на място.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Окт 2024, 20:07

TNT написа:След 2 дни има избори, тая седмица пускат търг за поддръжка на пътища за 2,25млрд. И за внуците няма да е готово :no:

EDIT:

https://offnews.bg/obshtestvo/eto-kak-t ... 32782.html

Като гледам тоя Ексел, системата да не представлява 2 лелки с калкулатори и формулата за скорост, път и време :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Излиза, че около 20% (ако разбирам статията правилно) от колите се движат по правилника за движение, така ли?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Окт 2024, 23:40

zAcK написа:- Рецидивист

ЕБАХТИ ТЪПИТЕ КУКИ, ПРОКУРОРИ, СЪД, ДЪРЖАВА И Т.Н.... :banghead: :banghead: :banghead:

нужно ли е да казвам, че тоя е човек на Tакитo :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 26 Окт 2024, 4:08

TNT написа:Като гледам тоя Ексел, системата да не представлява 2 лелки с калкулатори и формулата за скорост, път и време :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Залагам дебела сума пари че в КАТ няма служител, който да успее да употреби успешно тая формула, изключая некое ИТ евентуално ако имат, завършило техническия, но и за тях не съм сигурен. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Окт 2024, 19:46

Като си говорихме за спазване на ленти в кръгово... Ние още не знаем другите как да спазваме, та в кръгово ли? Ситуация от днес - широк булевард с две ленти за завиване на ляво. Една леля завива на ляво от по-външната лента, но се включва в най-лявата в другия булевард!!! Всички останали да го духат!!! Нея не я бърка, нали... 20м след това тръгва да се престоява в най-дясна и направо завива на дясно и влиза в една бензиностанция (пресичайки други две ленти)! Е, ба*ти слалома направи :shock: :banghead: :banghead: ... Как не я изкараха от колата да я **, не знам! И явно така си кара, защото изобщо не личеше, че нещо и прави впечатление...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 26 Окт 2024, 21:26

ildivvy написа:Като си говорихме за спазване на ленти в кръгово... Ние още не знаем другите как да спазваме, та в кръгово ли? Ситуация от днес - широк булевард с две ленти за завиване на ляво. Една леля завива на ляво от по-външната лента, но се включва в най-лявата в другия булевард!!! Всички останали да го духат!!! Нея не я бърка, нали... 20м след това тръгва да се престоява в най-дясна и направо завива на дясно и влиза в една бензиностанция (пресичайки други две ленти)! Е, ба*ти слалома направи :shock: :banghead: :banghead: ... Как не я изкараха от колата да я **, не знам! И явно така си кара, защото изобщо не личеше, че нещо и прави впечатление...
Жена в колата е като звезда в небето.
Ти я виждаш, а тя не те вижда.

Една днес караше в бус лентата, поне се сети да спре, когато дадох десен мигач да завива в една пряка.
В такива ситуации е добре колата да има side assistance.

От както карам кола с Aebs се чувствам като ученичка. Днес системата отново ми наби спирачки, след като един пусна аварийки както си караше по бул. Т. Александров, май искаше да паркира, но размисли.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Окт 2024, 22:57

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 26 Окт 2024, 23:38

Бая простотии съм виждал, но не и брейкчекване на трамвай
https://vioo.cc/v/3wyR1
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Окт 2024, 21:04

Виждал съм подобен случай преди години,и май пак беше с бмв :mhihi: , Е36 седан ватмана грам не се трогна и така го изши без спирачки въпросния играч,че 10м по надолу вече приличаше на компакт :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 28 Окт 2024, 10:41

Вчера на "Хемус" пак видях един спрял в аварийната лента, не изглеждаше като да има повреда и че чака спасение. :angel: Явно не я ползват като отбивка за отдих само на път за морето, отдавам го на лоши навици от едно време. Но това са дреболии, все още не съм виждал на магистрала (в мойта посока на движение) кола в насрещното. :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата