България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:И не виждам защо трябва да се дискутира нещо доказано по безспорен начин, че ти влияе на реакциите.![]()
Ако не си спал 17 часа е като да си на 0,5 промила. При 24 часа става около промил.
Ако е над 35 градуса в колата, пак нещо такова се получава.
Нека не се заклеймяват всички хора, които са пили една бира с приятели. Неслучайно има някакъв лимит, който е позволен. В държави, които се дават за пример, лимита е и по-висок. Затова обаче се предполага, че и човек трябва да си носи отговорността, ако реши да пие повече от 1 бира или чаша вино. Като за дамите и това е много. Ако си пил 6 бири или бутилка вино, е тотална безотговорност.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Това, че някъде има и по-високи граници не го прави приемливо за мен. Сами казвате, че има значение телесното тегло, колко си ял, колко си уморен и тн. И как очаквате средния ганьо да вземе предвид всичко това и да изчисли "тая вечер ще изпия точно 48 грама от ракията на дедо" преди да се кача да карам и ще е ок. Затова моето виждане е, че трябва да има нулева толерантност към алкохола при шофиране.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Само с дрегер тест не става , трябва като тия американските тестове да ходят с разперени ръце по права линия на един крак . Тогава си показва дали не си спал или си алкохолно петно 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Много ясно, че за една бира никой не говори, то затова е и лафа "пил съм една бира". Когато мен 2004-та ме спряха за беля полицаите с въпросната една бира и 30 грама ром(изпити преди 4 часа с мезе)за мое нещастие се случи най-подлия полицай в града, викаха му нинджата.
Имаше и друг прякор зъбчо(защото на млади години нямаше много зъби, но...)който не се използваше ако той можеше да научи, че го използваш.
Тоя беше луд за служба, буквално ви казвам. Но...завърши няколко години по-късно с лек удар в една колонка на ОМВ пиян естествено и понеже имаше много врагове, един колега в 2 през нощта събуди репортер на БТВ да иде там да нюха, онзи се прекара да не откаже алкохолна проба и го изгониха. Колегата му също така свърши след като веднъж му се размина негов братовчед да каже, че е карал, но втория път блъсна колата на един австриец, който слагаше перките на Бузлуджа и тоя го посочи в съда и не можа да мине номера, че друг е карал.
Та спира ме Зъбчо посред нощ в 4 часа и ми светва с онова гадно фенерче в очите от което няма как да не присвиеш очи. Охооооо, изглеждаш ми пиян. Викам му не съм пиян. Ооо, на отворен ми се правиш
викам не, просто ми светиш в очите с фенерчето и затова ти изглеждам пиян. Значи не си пиян и не си пил изобщо. При което аз сопол на 21 реших да си призная почти и му викам, че съм изпил една бира. И той вика айде да не почваме с една бира.
Викам добре де, как да ти докажа, че не съм пиян, кажи нещо да направя(в стил Джордана както вика
)ако искаш 50 лицеви опори мога да ти направя ей сега да видиш, че не съм пиян. Ама нали му викат нинджата как да не се изфука и ми забива въпроса ако аз направя 100 какво правим.
Викам не знам, ти кажи. Не, не, дай да викна катаджиите аз да те тестват при което нямах идея дали искаше подкуп да му давам или щеше да ги вика защото си беше корумпиран, но си викам пускам жокера обади се на приятел, че в тия години действаше. Казах му там името на един роднина, който му беше старши, а и го викаха да пият заедно(тия години все още яко пиеха
)и онзи ми вика, че ако не си вдигнел телефона, щял да вика кат. Както и да е, вдигна, онзи да бати еди кой си, да, да, ама аз от къде да знам мънка там и после ми вика на мен, сега полека караш с 20(аз с толкова карах като ме спря)оставяш момичето и право при еди кой си, че те чака пред тях(а то си е пред нас даже)и ако нещо стане не сме се виждали и чували.
Та през тези години съм виждал едвам ходещи качващи се в колите и каращи(буквално)ама се оправяха нещата. Този на който звъннах даже имаше лекар в бърза помощ, който сменяше кръвта ако някой има проблем.
И Але един лекар пък, който нон стоп караше пиян, предполагам и работеше пиян. Добре, че тия години тука минаха. Сега нито може да звъннеш на някой дори да се познавате тука, нито някой да ти смени кръвта.
Но на Данчо теста ще е полезен.
П.п: Тоя хайлайфа задържан под домашен арест вече, предполагам ще му мине така условната от три месеца докато го осъдят наново. Съдът го оставя с постоянна мярка защото смятат, че може да извърши ново престъпление, а го оставят у тях понеже новороденото му имало здравословни проблеми.
Той като чул решението на съда се разплакал.
Няма да му е лесно, дано си вземе поука и се лекува някак. Може би не е лош човек, но не може да кара и пие системно при това.

Та спира ме Зъбчо посред нощ в 4 часа и ми светва с онова гадно фенерче в очите от което няма как да не присвиеш очи. Охооооо, изглеждаш ми пиян. Викам му не съм пиян. Ооо, на отворен ми се правиш

Та през тези години съм виждал едвам ходещи качващи се в колите и каращи(буквално)ама се оправяха нещата. Този на който звъннах даже имаше лекар в бърза помощ, който сменяше кръвта ако някой има проблем.

Но на Данчо теста ще е полезен.
П.п: Тоя хайлайфа задържан под домашен арест вече, предполагам ще му мине така условната от три месеца докато го осъдят наново. Съдът го оставя с постоянна мярка защото смятат, че може да извърши ново престъпление, а го оставят у тях понеже новороденото му имало здравословни проблеми.

Няма да му е лесно, дано си вземе поука и се лекува някак. Може би не е лош човек, но не може да кара и пие системно при това.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Jordana написа:Тогава си показва дали не си спал
Между другото, неспането също никак не е за подценяване и е доста масово. "германците" като си тръгнат към родния Анадол при нас вече са на минимум 30 часа път и масово имат вид на новобранец оксиженист в очите.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бас хващам че от мъка пуснал сълза , няма да може да си кърка на спокойствие и да кара . Той оня другия хайлайф - шефа с черпака също беше станал сълзлив като го запряха в каушаП.п: Тоя хайлайфа задържан под домашен арест вече, предполагам ще му мине така условната от три месеца докато го осъдят наново. Съдът го оставя с постоянна мярка защото смятат, че може да извърши ново престъпление,Той като чул решението на съда се разплакал.

Това ти е била грешката , въпроса е подвеждащ типичнаата ушевска кукичка да те те хванат . На въпрос "пил ли си ?" Се отговаря винаги НЕ ако ще да си изпил половин бъчва , почнеш ли да мънкаш там една бира едно малко и подобни това е равносилно на самопризнание че си пиян и са длъжни да те проверят да докажат алкохола . Просто сам си слагаш примката на вратъ с такива отговори , ако и преди това да е имало шанс да не духаш .При което аз сопол на 21 реших да си призная почти и му викам, че съм изпил една бира. И той вика айде да не почваме с една бира.

Последна промяна Jordana на 15 Ное 2024, 11:06, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Aз пък съм им казвал "да", въпреки че не съм пил, за да гледам после цялото представление по искането на рушвет. Не бяха много щастливи, когато отчете 0
Разбира се трябва и да не бързаш за никъде 
Чакам и да ме питат за наркотици, за да повторя същото

Чакам и да ме питат за наркотици, за да повторя същото

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За наркотици трябва да си доста смел да кажеш "да", щото не се знае какъв номер може да ти спретнат (освен съмнителността на тестовете) и опровержението няма да излезе за няколко часа.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
^ Внимавай с наркотиците, че тестовете там отчитат положителен на десетки законни вещества и можеш да се вкараш в доста сериозно приключение...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Top Gun Maverick написа:П.п: Тоя хайлайфа задържан под домашен арест вече, предполагам ще му мине така условната от три месеца докато го осъдят наново. Съдът го оставя с постоянна мярка защото смятат, че може да извърши ново престъпление, а го оставят у тях понеже новороденото му имало здравословни проблеми.Той като чул решението на съда се разплакал.
Димо е аут от Нова като водещ на игри на волята.
От Нова излезли с някакво изявление по случая.
Ако лежи ефективно край с кариерата му в ТВ-то , според мен...
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
3186, не се занимавай там защото с тия скапани тестове, не знае човек дали няма да влезе в тотален филм. Веднъж са ме тествали преди около 12 години защото един собственик на автобусна фирма беше в конфликт с мен понеже беше решил, че селото за което се движа понякога е негово и пуснал жалба, че карам дрогиран, а така му се сторило защото нося качулка.
Та тестваха ме като преди това ми викаха, че знаят как не употребявам, ама нямали избор.
Обаче ако си решил да ги пробваш все пак някога, на въпроса употребявате ли наркотици кажи "да, а вие?".
Като Вучков Бог да го прости, ще издивеят. После може да кажеш, че човек никога не знае и просто питаш, нали по новините все казват за някой хванат полицай, чак тестовете им отмениха. Вероятно ще ти кажат, че е защото са били фалшиви и уличават невинни полицаи. 

Та тестваха ме като преди това ми викаха, че знаят как не употребявам, ама нямали избор.

Обаче ако си решил да ги пробваш все пак някога, на въпроса употребявате ли наркотици кажи "да, а вие?".

In God we trust, all others we track.

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Какво означва "Пил ли си?" ? Да, пил съм (лимонада, вода, мляко, кафе, айран и т.н ) 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Как пък един не пита ял ли си?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Още двама младежи снощи са заминали
Трима са извадили късмет...
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19326515

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19326515
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тия са ясни.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19327083
Отдолу излезе още по-интересна новина. Според мен бременната жена е виновна, че не се е оглеждала като гърмян заек и не е имала светлоотразителна жилетка
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19327083
Отдолу излезе още по-интересна новина. Според мен бременната жена е виновна, че не се е оглеждала като гърмян заек и не е имала светлоотразителна жилетка

Последна промяна steeN на 15 Ное 2024, 12:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes