България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
тоя див народ, ей

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Черен жип с мадама - бегай на далеч.steeN написа:Тия са ясни.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19327083
Отдолу излезе още по-интересна новина. Според мен бременната жена е виновна, че не се е оглеждала като гърмян заек и не е имала светлоотразителна жилетка
Оглеждайте се винаги. Аз дори на зелено се оглеждам.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
steeN написа:Тия са ясни.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19327083
Отдолу излезе още по-интересна новина. Според мен бременната жена е виновна, че не се е оглеждала като гърмян заек и не е имала светлоотразителна жилетка
Още една възрастна дама днес си е заминала на пешеходна

И да! Сега потомците на Себастиан Льоб ще кажат, че пешеходците са виновни...
https://btvnovinite.bg/bulgaria/avtomobil-udari-mazh-i-zhena-na-peshehodna-pateka-v-sofija.html
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Ами и мен вчера с кучето щяха да ни ударят на пешеходна... аз съм вече почти наполовина пресякъл, когато видях, че синьото ситроенче идващо към нас няма никакво намерение да намали на повдигнатата пешеходна пътека... просто се дръпнахме назад, лелката профуча с 50+ при ограничение 30 и спирка на ГТ веднага след пътеката.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
bmwfan3 написа:Оглеждайте се винаги. Аз дори на зелено се оглеждам.
Аааа, няма нужда. Наличието на пешеходна пътека автоматично отменя всякаква нужда да се оглеждаш, съобразяваш и т.н. при пресичане

Ако не вярваш Стинката ще ти обясни

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
немо написа:bmwfan3 написа:Оглеждайте се винаги. Аз дори на зелено се оглеждам.
Аааа, няма нужда. Наличието на пешеходна пътека автоматично отменя всякаква нужда да се оглеждаш, съобразяваш и т.н. при пресичане![]()
Ако не вярваш Стинката ще ти обясни
Ама аз когато съм в колата го правя...
А когато съм пешеходец ги гледам шоферчета в очичките. Ако не си срещнем погледите значи да бягам на далеч.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това трябва да стане задължително а не само по преценка на пешеходеца, пешеходците да пресичат само с вдигнати ръце ..
https://frognews.bg/novini/kat-vdigai-r ... a-jiv.html
Вдигайте ръка, преди да преминете през пешеходната пътека. Така ясно и недвусмислено ще заявите своето намерение, шофьорите ще могат да ви видят навреме и ще останете жив и здрав, призова ръководството на КАТ - София. Според чл. 120 това право се дава на всеки пешеходец.
https://frognews.bg/novini/kat-vdigai-r ... a-jiv.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- St.Trinity
- Потребител
-
Накрая ще се окаже че пешеходеца има повече задължения от водача, и ако го блъснат на пешеходна или светофар - той си е виновен, а водача е с предимство. Нищо подобно не трябва да става задължително, пешеходецът трябва да е цар и всички да му правят път, включително и трамвая. И помнете, че всички сме пешеходци преди да се качим по колите!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, поне да не изскачат на пътя ненадейно де...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Обратното е - всички сме шофьори и когато слезнем от колите, пак не трябва да забравяме, че сме шофьори.St.Trinity написа:Накрая ще се окаже че пешеходеца има повече задължения от водача, и ако го блъснат на пешеходна или светофар - той си е виновен, а водача е с предимство. Нищо подобно не трябва да става задължително, пешеходецът трябва да е цар и всички да му правят път, включително и трамвая. И помнете, че всички сме пешеходци преди да се качим по колите!
До 18 няма автошофьори. След това не ни се отнема правото да сме пешеходци.sssssl написа:Обратното е - всички сме шофьори и когато слезнем от колите, пак не трябва да забравяме, че сме шофьори.St.Trinity написа:Накрая ще се окаже че пешеходеца има повече задължения от водача, и ако го блъснат на пешеходна или светофар - той си е виновен, а водача е с предимство. Нищо подобно не трябва да става задължително, пешеходецът трябва да е цар и всички да му правят път, включително и трамвая. И помнете, че всички сме пешеходци преди да се качим по колите!
Сега, в България като караш колело и хората си мислят, че нямаш кола, това е особеност, свързана с комплекси от преди '89.
Бъдете хора: пешеходци, велосипедисти, кънкьори, шофьори, тротинетка джими и т.н.
П.С. Днес един с БМВ как ме засече... хич не беше колегиално, но после се усетих, че съм излязъл с неБМВто и го разбрах, защо се репчеше.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Вчера, на връщане от работа, минавам през една улица, която е двупосочна и е 'средно' широка да кажем (бул.Марица до университета за пловдивчани)... Нашите мили милиционери сложили камера и дебнат за скорост, като са се скрили зад другите коли на паркинга... На 40м след тях обаче, веднага след знак 'Забранено спирането' са спрели 4-5 коли и съответно започват да затварят/затрудняват движението за останалите... Дали са глобени? Нищо подобно! Милиционерите си имат друга работа, не да се занимават с тях...
Ex: 96' BMW318ti

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ако може и в кенефа ще влизат с коли
https://fakti.bg/bulgaria/928729-shofyo ... ski-podlez (от престижното ФАКТИ.бг)

https://fakti.bg/bulgaria/928729-shofyo ... ski-podlez (от престижното ФАКТИ.бг)

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тука имаме представител на бакшишите
Може ли да се изясни какъв им е проблема със застраховките ? Карат повече, по цял ден са на пътя, правят в пъти повече нарушения и искат да им вдигнат застраховките ? Кое не е нормално, защо се блокират пътища ?
Говори се за 20 пъти повече ПТП-та от обикновен шофьор. И това е средно. Т.е. ако някой бакшиш няма щети и нарушения, друг е на х40
Ако има бонус-малус система, таксиджиите с х40-х60 по-висока застраховка от нормален водач... направо ще трябва да сменят професията. Няма да има смисъл. 10-15 000лв гражданска никой няма да плаща.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
TNT написа:Тука имаме представител на бакшишитеМоже ли да се изясни какъв им е проблема със застраховките ? Карат повече, по цял ден са на пътя, правят в пъти повече нарушения и искат да им вдигнат застраховките ? Кое не е нормално, защо се блокират пътища ?
Говори се за 20 пъти повече ПТП-та от обикновен шофьор. И това е средно. Т.е. ако някой бакшиш няма щети и нарушения, друг е на х40
Ако има бонус-малус система, таксиджиите с х40-х60 по-висока застраховка от нормален водач... направо ще трябва да сменят професията. Няма да има смисъл. 10-15 000лв гражданска никой няма да плаща.
Ами точно защото няма индивидуален бонус-малус и всички са под един знаменател. Не е справедливо.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....