Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от Jordana » 24 Юли 2024, 9:20

В Калафорния не се изхвърля ...опадните води се филтрират и отиват обратно в чешмите за пиене . В БГ обаче няма да има голяма полза от такова нещо , загубите на ВиК са към 80% така че много малка част от отпадните води могат да се изпият отново .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Юли 2024, 13:08

nxn написа:Възможно ли е двете бани в тази ситуация да са на един водомер и една цяла връзка, или какъвто е професионалният термин, и да се сложи бойлер само в малката баня и той да се ползва за къпане в голямата?

Изображение

99% не. А и да са - топлата вода ще я чакаш по 2-3 минути да дойде от бойлера. Ще платиш още един бойлер през водата за нула време. Кухнята и тоалетнта са на един щранг така или иначе, ако имаш миялна машина, може да минеш с един малък бойлер за двете.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 24 Юли 2024, 13:16

Ако е с топла вода от ТЕЦ и бойлера е за резервен вариант - става, иначе наистина няма смисъл.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 24 Юли 2024, 14:12

Ми на мен слънчевия бойлер ми е на , айде да не са 10 метра, ма поне 5 от банята. Кви три минути не знам. Топлата вода идва за около 15 секунди. Айде 25 30 преко сили , не съм засичал, но е под минута 100%.. Без да пускам докрай крана. То нема десетки литри в тия тръбички. Загубите не са големи, ама и на мен ми е се тая щото е на слънце. Но и зимата го включваме понякога. Като не стига от другия))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 24 Юли 2024, 15:27

Leon написа:
nxn написа:Възможно ли е двете бани в тази ситуация да са на един водомер и една цяла връзка, или какъвто е професионалният термин, и да се сложи бойлер само в малката баня и той да се ползва за къпане в голямата?

Изображение

99% не. А и да са - топлата вода ще я чакаш по 2-3 минути да дойде от бойлера. Ще платиш още един бойлер през водата за нула време. Кухнята и тоалетнта са на един щранг така или иначе, ако имаш миялна машина, може да минеш с един малък бойлер за двете.

Сега видях, само един щранг е в голямата баня, в малката няма нищо. То е на ТЕЦ за това така е направено, та не искам да слагам бойлер в голямата баня да се ползва само като има аварии, та по-скоро мисля да го сложа в малката и като има авария се чака минута ама поне да има вода...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Юли 2024, 18:21

Jordana написа:В Калафорния не се изхвърля ...опадните води се филтрират и отиват обратно в чешмите за пиене .

Това е пилотна програма все още, май основно в Южна Калифорния, защото там са най-застрашени от сушата.
А не е хубаво и на сушата да се смееш, защото Земята е като топка - не се знае като се завърти къде ще падне :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 30 Юли 2024, 6:08

ЪЪъ кой питаше. В офиса сме с е такова за пречистване на вода.
Изображение
Само не пише Мидеа :))
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Юли 2024, 10:40

Някой знае ли от къде мога да намеря подходящ плат за ушиване на пердета за една веранда?Отворена е отвсякъде и в определени часове си пече слънце.Не искам тенти и тн.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 30 Юли 2024, 10:51

Най обикновен тюл ще тк свърши работа. В аико има, в хоум макс и вече по разни специализирани магазини.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Юли 2024, 11:54

Трябва някакъв плат с UV защита, иначе ще приключи много бързо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 30 Юли 2024, 13:33

Намерих си.С UV на 28.80ст в Какаду на сточна гара,даже имаха и цветове :) Ако и някой друг има нужда

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Юли 2024, 14:46

Като стана въпрос за външна защита търся следния материал за направата на навес за кола пред нас. Понеже трябва да мога да го махам ми хареса този вариант, които са направили на Лидл в Гърция (Кефалония).
Основната идея е май да пази сянка, незнам дали пропуска вода. Ако някой се сеща как се води този материал и от къде евентуално мога да си взема ще съм много благодарен :yes:
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiko » 30 Юли 2024, 14:54

Това трябва да е https://www.emag.bg/gradinska-mrezha-za ... D6JKH3MBM/ Има го навсякъде,само не знам къде ще го направиш канта отстрани с ушите за въжето
Но пропуска вода да знаеш,на моя гараж е с такова но зелено.Иначе пази сянка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Юли 2024, 15:19

Мисля че не е това, обикалях из разните Практикери и т.н. и всичко беше от оная рехавата мрежа дето слагат по автокъщите. Това което видях няма нищо общо, мнооого по-плътно е и дори незнам дали успява да пропуска вода, понеже навесите бяха направени така че да се отичат.

Потребител
Аватар
Кара: 528i '97

Мнение от Ant0n » 30 Юли 2024, 15:27

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата