Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Новите BMW-та май ще стават все по-грозни?

Мнение от TNT » 23 Апр 2026, 16:54

Spunky написа: различно грозна

Това ми хареса :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Апр 2026, 19:17

На мен пък това в черното. :mhihi:

Spunky написа:
Don_Diego написа: Външния вид в нашата конфигурация е скандално добър…. Пътното поведение е като на М5, по път с повечко завои малко коли могат да ми избягат

Тотално си изплискал легена. Отдавам го на Стокхолмски синдром.Колата е с муцуна тип обърнат анус, а с това сравнение с М5 губиш всякаква достоверност.

Новата е по-добре отпред, но не е хубава и по-зле отзад. Отвътре е различно грозна от сега. Тоя интериор е ок за малките коли, тук не ми се връзва.

Don_Diego написа:Ами не, аз просто имам щастието и късмета да имам реален допир с новите модели и не ги съдя само по външния вид :bchug:

И аз, само че, мога и да си купя и тогава гледаш нещата от друга призма и не виждам, как бих платил за което и да е ново БМВ, освен ако… не виждам :mhihi: Сега карам временно G99, динамично е ок, но е отврат вътре и дори отвън. Седана ми е ок, комбито не са го уцелили. Материалите са стъпки назад от моята F90.

steeN написа:Идеята на този дизайн отдавна не е да се харесва, а да провокира и да се парадира с него... което не е исторически каквото БМВ беше.

Баш това грозно поколение беше повторено по модел на бенгъл ера фиаското. Това най-много ме дразни, че ги направиха нарочно грозни и работи, коментираме ги, дразниме се и сега пускат малко по-нормални на вид, за успокоение. Трикове.

А сега и уонаби М7.
А сравнението с М5 надявам се не е било с Ф90, че там разликата е фрапираща в пътното поведение и възможности на колата. :mhihi:

И една забележка, кое как бяга по пътя(пътната мрежа)не зависи от конете или възможностите на колата на първо време. Зависи основно от това колко са дълги ушите на магарето зад волана. :ok: :bchug:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 23 Апр 2026, 22:51

Top Gun Maverick написа:А сега и уонаби М7.

Но дори не прави нещата за 7ца добре, външно е огромно, вътре не и материалите са потрес. Измама, подигравка, пародия на себе си. Не могат да дадат идея снимките колко гадни и евтини са копчетата и педалчетата. А имам предните подобни педалчета, които поне имат карбонов фурнир и са качествени на пипане. Тия са менте. За $150К толкоз.

IMG_7836.jpeg

IMG_7837.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 23 Апр 2026, 23:50

Don_Diego написа:Мерцедеса с всеки изминал модел става все по-китайски и евтин на вид и допир въпреки покачващата се първоначална цена. Возията е специфична - клати се като лодка и дори на шофьора може да му прилошее на път с повечко завои...

Бмвто не е ли същото?
Карал съм последното 740д като излезе преди 2-3 години, да оставим на страна, че едвам вървеше, също се и лашкаше отвратително.
Всички поколения А8 съм карал, нито едно не е било с толкова гадно поведение.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Апр 2026, 14:04

Много мнения станаха за отговаряне вече…през телефона няма си играя да цитирам

@Spunky…това някакъв опит за флекс ли беше, че можеш да си го купиш :mhihi: . Ако не беше тъжно, щеше да е забавно, но както и да е. Евала, че имаш 200к € да ги плеснеш у масата за такава кола (щото лизинга не го борим за покупка и за протокола с него и аз мога да си я взема :winky: ) :bchug: . Дизайна сме казали безброй пъти, че е субективен и всеки харесва нещо различно.
В актуалния модел не харесвам “долапите” където са завряли фаровете - зимни време при движение в снеговалеж за 0 време светлините изчезват, също не се отмива мръсотия при движение :banghead: . Задницата ми е 1:1 с Алфа 159 в момента и светлините са зле (мигача почти не се вижда, че свети ако си натиснал спирачка). При фейслифта няма как да се сбърка каква е колата и поне на видео изглежда да са оправени светлините, но трябва да се свикне с чупката при емблемата…доста е странна и направо гадна.
Имтериора - развалили са я според мен, прекалено еднаква стана с другите модели. Сега кристалите я откроява, вече ги няма освен във вратите. Преместили са бутоните за отваряне на предните врати, което май е добре защото аз редовно си отварях вратата като си мръдна левия крак. Друга съществена разлика има май само в телевизора ама аз него и без това не мога да го гледам като карам, та ми е все тая :lol:

@ Маверик - аз изрично съм написал, че на МЕН малко коли могат да ми избягат по пътя като съм със 7цата. Чети целите мнения , моля :bchug:
Твърдо си седя зад мнението, че може да се движи с темпото на М5 по обществени пътища, но доста по-комфортно :lol: Напоследък всички М модели возят като каруци, чакам новото М5 да го видя как ще е, но нямам големи очаквания.

@dhtj: 740d наистина е мъртвец :bchug: . При мен няма клатене, пак казвам че карам М760е, което е с различни настройки на окачването в сравнение с не М моделите + активни ролбарове точно с цел елиминиране на клатенето. Заради хибрида е 300+ отгоре на 740d и въпреки теглото седи страхотно на пътя и се управлява много директно. Няма да изпадам в подробности за скорости, времена за разни отсечки и тн - само пак ще кажа, че “чупи” физиката и кола с такова тегло и размери не се предполага, че може да се движи така.
Минус обаче си остават предните фотьойли…аз въпреки, че съм дебел се пързалям в тях и нямам хубава странична опора.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Апр 2026, 19:59

А не мислиш ли, че точно заради голямото тегло и размери ти създава илюзията, че чупи физиката? :roll: Знам какво е вагон на колела, ама физиката си е физика и нищо не може да я счупи, нито новото М5 натъпкано с електроника и трикове да му държат дебелия задник в пътя просто защото...е дебел. За тоя сандък седма серия пък още повече не може да става дума да се сравнява. А от думите ти оставам с впечатление, че наистина го сравняваш с М5 Ф90. Не е редно, много са различни. Теоретично може и да не може да ти избяга, но това въобще не е защото седмицата нещо се приближава до пътното поведение на Ф90, особено свръх дебелака, който ти караш. И аз го видях сега, че струва 260 хибрида и 280 в лева тока без допълнителните екстри, които може да надминат 230...евро. :shock: :mhihi: Това пък да го взема на лизинг...абе аз съм много старомоден. Като не мога да си го позволя хич няма да го вземам на лизинг, то вноски, то Каско където ми кажат и задължително, то после да позлатя един нотариус...не, не, не...ама щял съм да инвестирам парите през това време, не, не, не...почвам всеки месец да давам 5-цифрени суми, мани тая работа и тъкмо ще го изплатя, той ще струва няма и наполовина. Какви наполовина, 1/3-та максимум. Това е най-бътзо губещият цена модел по принцип или със сигурност в челото.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Апр 2026, 21:45

Според мен dhtj е пропуснал да настрои окачването за теглото на хората в колата, затова се клати - често срещан проблем в 7миците още от едно време. Ето и решението :ok:

3 men, 254 kilos

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Апр 2026, 0:43

Дори на магистрала, някой без каквито и да е умения с Ф90 М5 ще направи автобуси на тази седмица просто като като си зарови крака в пода... да не говорим за Г90, там ще са влакови композиции :dunno: На по-навит път много по-евтини коли ще я съсипят. Какви са тия небивалици? Идеята на тази кола изобщо не е такава.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 25 Апр 2026, 1:10

steeN написа:Дори на магистрала, някой без каквито и да е умения с Ф90 М5 ще направи автобуси на тази седмица просто като като си зарови крака в пода... да не говорим за Г90, там ще са влакови композиции :dunno: На по-навит път много по-евтини коли ще я съсипят. Какви са тия небивалици? Идеята на тази кола изобщо не е такава.

Мда, само дето Ф90/Г90 вървят реално абсолютно еднакво, Ф90 е една идея по-бързо на 1/4 миля, Г90 се усеща по-бързо в ниските, поради ток. И все пак, разликата с тоя кораб М760е на 100-200 е около 5 секунди, което са влакови композиции и при двете М5ци, но на тях силата им е точно по завоите, а на 7цата в масажите на задните седалки. Превъзбудено е момчето и както казах, изгуби всякаква достоверност с подобно твърдение.

Предишна

Назад към Извън Темата