България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Протести и скари да има. Залагам, че е имало и хоро на магистралата 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Утре като се прецака времето,ще им се охладят страстите
vicho написа:Vasko_G написа:Защо се иска това увеличение, без да е посочено нито едно число, поне аз не съм видял. Несериозно е да се твърди, че карат повече и затова. Какъв % ПТП е по вина на бакшишите, по-скъпи коли ли са започнали да удрят напоследък или това е генерална репетиция за вдигане на ГО за всички.
веднага посочвам причина: трябват пари за бюджета![]()
![]()
Парите от ГО не отиват в бюджета, моля не заблуждавайте хората. Това е застраховка.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bmwfan3 написа:Парите от ГО не отиват в бюджета, моля не заблуждавайте хората. Това е застраховка.
пардон, за нова яхтица
п.с. или и там не отиват

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
TNT написа:За чий бюджет ?
От цифрите е ясно, че средния размер на щета не е по-голям, но честотата е х20. Те горе-долу са и 10-15 пъти повече на пътя, правят драстично повече нарушения - на мен ми се струва реалистична цифра.
Цялата държава работи на колективна отговорност, а не на лична. При застраховките е разпределено на групички: https://www.sdi.bg/onlineinsurance/show ... nnaire.php
Според вида автомобил, според за какво се ползва и т.н. Както на мен ми вдигат застраховката за моята групичка "лично ползване", така и на тях им вдигат за тяхната групичка "таксиметрови превози". Половината от тея протестиращи не осъзнават, че ако го направят лично и ще станат безработни. Ако цифрите от застрахователите за х20 повече ПТП-та са вярни, ако го направят индивидуално, ще има хора с х30-х50 застраховки.
За моята кола, ако се ползва за таксиметрови превози, има оферта от 740лв. Те кво искатДа, има и за 4300лв, но то има кренвирши, има и телешки стек. В СДИ виждам 5 оферти до 1000лв, не знам кво мрънкат, чак и пътища затварят. Поредната театрална политическа постановка.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... ya-2344690
Те са си опънали скари, кви бонус-малуси, кви 5лв
Ти ако утре се качиш на кола с жълт цвят, пак ли така ще мислиш и ще си плащаш без проблем.
Човека като си е тъпан, каквото и кола да кара си е тъп.
ГО трябва да е база ЕГН, ЛК, ШК, а не на група коли, цвят и тн.
Аз ги подкрепям!

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Tenata написа:Ти ако утре се качиш на кола с жълт цвят, пак ли така ще мислиш и ще си плащаш без проблем.
Човека като си е тъпан, каквото и кола да кара си е тъп.
ГО трябва да е база ЕГН, ЛК, ШК, а не на група коли, цвят и тн.
Аз ги подкрепям!
напишете "ПОДКРЕПЯМ!" във фейсбук и нещата ще се оправят

то много неща трябват, ама е прекалено сложно и керванът се движи мноооооооогооооооо бааааавноооооооо... за съжаление

догодина 400 нови камери за скорост щели да работят, а маркировка и мантинели - КОГА?
а колчета по най-опасните участъци?
а осветление в тунелите?
а повече повдигнати пешеходни пътеки?
а контрол над пияниците (всеки трети кара мъртъв изстуден)?
трябват много неща, ама ку*а ми в нощта

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Трябва да се събират капачки за другите неща от които не се цоцат глоби . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
quote="немо"]
Ами точно защото няма индивидуален бонус-малус и всички са под един знаменател. Не е справедливо.[/quote]
Така е, може да сме на пътя, но дайте да видим статистика за виновни в ПТП-та таксиджии. Застрахователите си решават и вдигат дружно. Абе това не е ли картел? Той не беше ли забранен? Лично аз не съм протестирал, нямам време. Ама утре ако ти кажат, че искат по-висок данък от твоя кон защото си го купил рано или имаш повече, няма да ти е кеф, нали?
Шегувам се де, но смисъла е един и същ. Ето, днес убита жена май на пешеходна в Стара Загора, 32-годишна от 38-годишен. Застрахователят ще плаща. Не е таксиджия, както и аз лично да не помня жертви след бакшишки прояви. Вярно от много бакшиши може да очакваш резки изненади, но много трудно ще са животозастрашаващи, понеже то ще е някоя простотия като отнемане на предимство, но още преди да си разбрал, че ти го отнема, той е минал, понеже по цял ден това прави, познава места, навици, завива и обръща където му падне, но тия неща казани от застрахователите за мен са глупости. Те не излезнаха с официални цифри, а с някакви насосванки. И да ви кажа има доста таксиджии, които работят друго и таксито им е по няколко часа на ден и не всеки ден. Е как да плащат и те така? Аз съм си решил проблема - в застраховката ми не пише, че е за такси и толкова.
Как става ли? Ми не е забранено, значи е разрешено. Последно пишеше такси до преди няколко години когато Лев Инс предлагаха такава без увеличение. После увеличиха с малко, но други е имало винаги да искат много.
Виж как се сещаш.
Мхм, решат ли, общо взето не им дреме. Някои са такива лентяи, че буквално не ги бърка да висят няколко часа някъде си, няколко дни поред.
TNT написа:Тука имаме представител на бакшишитеМоже ли да се изясни какъв им е проблема със застраховките ? Карат повече, по цял ден са на пътя, правят в пъти повече нарушения и искат да им вдигнат застраховките ? Кое не е нормално, защо се блокират пътища ?
Говори се за 20 пъти повече ПТП-та от обикновен шофьор. И това е средно. Т.е. ако някой бакшиш няма щети и нарушения, друг е на х40
Ако има бонус-малус система, таксиджиите с х40-х60 по-висока застраховка от нормален водач... направо ще трябва да сменят професията. Няма да има смисъл. 10-15 000лв гражданска никой няма да плаща.
Ами точно защото няма индивидуален бонус-малус и всички са под един знаменател. Не е справедливо.[/quote]
Така е, може да сме на пътя, но дайте да видим статистика за виновни в ПТП-та таксиджии. Застрахователите си решават и вдигат дружно. Абе това не е ли картел? Той не беше ли забранен? Лично аз не съм протестирал, нямам време. Ама утре ако ти кажат, че искат по-висок данък от твоя кон защото си го купил рано или имаш повече, няма да ти е кеф, нали?

Vasko_G написа:Защо се иска това увеличение, без да е посочено нито едно число, поне аз не съм видял. Несериозно е да се твърди, че карат повече и затова. Какъв % ПТП е по вина на бакшишите, по-скъпи коли ли са започнали да удрят напоследък или това е генерална репетиция за вдигане на ГО за всички.
Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk
Виж как се сещаш.
Jordana написа:Някой просто клати държавата в момента като пали фитила на бакшишите . Щото с тях власта не може да се оправи това е сигурно , и Сталин даже е дигнал ръце от тях . Те един път вече бутнаха правителството на Тиквата ако правилно си спомням .
Мхм, решат ли, общо взето не им дреме. Някои са такива лентяи, че буквално не ги бърка да висят няколко часа някъде си, няколко дни поред.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Е хубаво де, ама защо на всички?
Има си нарушител, дето се пише х20 нарушения, застраховката му става х20.
Има си нарушител х3 и застраховката х3.
Има си и не нарушители и застраховката минус на нормалната.
Какъв е този общ кюп отново?
Има си нарушител, дето се пише х20 нарушения, застраховката му става х20.
Има си нарушител х3 и застраховката х3.
Има си и не нарушители и застраховката минус на нормалната.
Какъв е този общ кюп отново?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ти остави, докато няма фалус, няма как, ама познай кой ще плати сметката? Според мен тези застраховки не са кой знае какви разходи на фона на други, обаче ще се използват като партенка за вдигане на цените. Вие може да не ползвате таксита, но много други ползват.
А после ако всичко е ок, застрахователите ще видят, че могат да си правят до утре картели като вдигат цените за всички. Даже и фалус не им трябва. Защо да изчисляват някакви неща, като могат просто да вдигнат на всички? Нали, доят ги от Италия, доят ги от тука с многото кражби(нищо, че вече не са много)доят ги като правят постановки за какво ли не и отделно ги доят като се блъскат. Милиард печалба не им стига, Ламбота не им трябват, освен ако не са яхти, имения някъде по света и т.н.
Най-алчните в държавата са именно застрахователите. Да не говорим колко от тях имат още 450 бизнеса и схемички. То май въпросът е колко от тях нямат.
А после ако всичко е ок, застрахователите ще видят, че могат да си правят до утре картели като вдигат цените за всички. Даже и фалус не им трябва. Защо да изчисляват някакви неща, като могат просто да вдигнат на всички? Нали, доят ги от Италия, доят ги от тука с многото кражби(нищо, че вече не са много)доят ги като правят постановки за какво ли не и отделно ги доят като се блъскат. Милиард печалба не им стига, Ламбота не им трябват, освен ако не са яхти, имения някъде по света и т.н.
Най-алчните в държавата са именно застрахователите. Да не говорим колко от тях имат още 450 бизнеса и схемички. То май въпросът е колко от тях нямат.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да, има такъв резон, ако не и да им е такъв замисъла.
Всичко в тази държава е настройване на хората един срещу друг.
Примерно, сега не вдигат застраховките на таксиметровите автомобили, но казваш, че е предпоставка да вдигнат на всички цените, че даже и ще посочат причината- таксиметровите автомобили.
И хоп с едно поне 20% на горе, ако не и повече!
Всичко в тази държава е настройване на хората един срещу друг.
Примерно, сега не вдигат застраховките на таксиметровите автомобили, но казваш, че е предпоставка да вдигнат на всички цените, че даже и ще посочат причината- таксиметровите автомобили.
И хоп с едно поне 20% на горе, ако не и повече!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа: Ама утре ако ти кажат, че искат по-висок данък от твоя кон защото си го купил рано или имаш повече, няма да ти е кеф, нали?Шегувам се де, но смисъла е един и същ.
Не, смисъла не е един и същ. Ако вдигнат данъците за биткойн, а оставят същите за акции - тогава е същото. Ако ги вдигнат само за мен - тогава е индивидуален бонус-малус

Видяхте ли новите предложения ? Чакаме да гласуват закона за средната скорост и 130км/ч по магистрали.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Онази кокошка, която е навсякъде сега ми излезе на някакъв клип за средна скорост, ама не я пуснах. То и това отдавна се чака и ще е много по-добре вместо дебненето за средна скорост. Да не говорим, че сега масово льольо дава газ и набива спирачки на кемера на тол.
Тогава като знам и математиката как масово куца, вместо да изчисляват, просто ще си карат бавно. 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
vicho написа:
напишете "ПОДКРЕПЯМ!" във фейсбук и нещата ще се оправят![]()
то много неща трябват, ама е прекалено сложно и керванът се движи мноооооооогооооооо бааааавноооооооо... за съжаление![]()
догодина 400 нови камери за скорост щели да работят, а маркировка и мантинели - КОГА?
а колчета по най-опасните участъци?
а осветление в тунелите?
а повече повдигнати пешеходни пътеки?
а контрол над пияниците (всеки трети кара мъртъв изстуден)?
трябват много неща, ама ку*а ми в нощта
От маркировка и мантинели пари за Бенвета не се изкарват

Иначе глобите отиват във фонд "Пътна безопасност" , тва ако не е цинизъм не знам....
А колчета имаше, вече няма , поне там ,където в последните 2-3 месеца пътувах 5-6 пъти.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Top Gun Maverick написа:...
Колко горе-долу струва да караш такси, данъци, такси .... фирми.....?