България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
ivanski_2 написа:
Еййй доживях ! Някой да гледа за светлини и гуми и да спира от движение!
Значи като прочета за "акция" едно такова мило ми става

И някак си в мен се оформя едно впечатление, че полицията ( по-конкретно Пътна полиция) 90% от нещата, дето трябва да ги прави ги прави, когато има "акция" , като няма нареждане за "акция" ...триногата, тез кинти във фонд " Нови М-ки" и толкова.....

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- St.Trinity
- Потребител
-
Моджо написа:Сигурно аз не мога да чета. Пункта като е издал нещо на мен ми пречи нещо още следобеда да си сменя фаровете с други ...м?
Значи пункта като каже ок - значи край, ок чак до догодина.
Освен това КАТ не може да ти напише глоба за нерегулирани фарове примерно щото няма как да каже дали са такива или не са...с гледане не става. Ако си носят стенда с тях - може. Иначе не. Не че знам за какво точно си говорите, ама излиза че като пункта каже ок и вече край, сичко е точно.
А тия прегледи за какво ги манаваме? Там, не са ли длъжни да ги премерят със същата машина? И ако човека по време на прегледа е бил със същите китайски крушки и пункта го е пуснал, кой носи отговорността? Нали има и видеонаблюдение в пунктовете. Важното е бай Фатмак да се направи за пред телевизора, чак DOT щял да проверява. Ами ако са със заличен, ще ти иска фактура от къде си си ги купил ли?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Специално за тази акция в Сливен, имали някаква палатка, в която ушев вкарва колите и проверява фаровете, тъй че явно има как да ги тества.Моджо написа:St.Trinity написа: Издал ли е документи че е изправен (за една година напред)?
Сигурно аз не мога да чета. Пункта като е издал нещо на мен ми пречи нещо още следобеда да си сменя фаровете с други ...м?
Значи пункта като каже ок - значи край, ок чак до догодина.
Освен това КАТ не може да ти напише глоба за нерегулирани фарове примерно щото няма как да каже дали са такива или не са...с гледане не става. Ако си носят стенда с тях - може. Иначе не. Не че знам за какво точно си говорите, ама излиза че като пункта каже ок и вече край, сичко е точно.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Палатки, малатки, приветствам ДОРИ на око да ги гледат. Никой ченгел няма да ти спре колата ако видимо не светиш като електрожен! Вече слава богу останаха почти само мангалите с такива крушки, мина им модата, но все още има идиоти, които ги слагат и се кефят, че заслепяват!
Ако лепнат и онези с лампите за лов монтирани на всякакви джипове на стойност 1000 лв, които се движат по пътя с около пет кофи кал навсякъде по така наречения джип...уникално ще е.
Един турски тир е достатъчен да блокира две наши магистрати, честито на шампиона:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/g ... ca-2402196
Кабината пада на Тракия, ремаркето остава на Марица.

Ако лепнат и онези с лампите за лов монтирани на всякакви джипове на стойност 1000 лв, които се движат по пътя с около пет кофи кал навсякъде по така наречения джип...уникално ще е.
Един турски тир е достатъчен да блокира две наши магистрати, честито на шампиона:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/g ... ca-2402196
Кабината пада на Тракия, ремаркето остава на Марица.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Черен петък,кво да се прави...един тир,две магистрали 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Top Gun Maverick написа:Палатки, малатки, приветствам ДОРИ на око да ги гледат. Никой ченгел няма да ти спре колата ако видимо не светиш като електрожен! Вече слава богу останаха почти само мангалите с такива крушки, мина им модата, но все още има идиоти, които ги слагат и се кефят, че заслепяват!![]()
![]()
![]()
не знам какви наблюдения имаш, ама из София масово са с ледове на рефлектори и вечер е тих ужас... карам със слънчеви очила

п.с. ако съм кука за няколко дни или ще ме бият, или ще ме уволнят... ще зАпра от движение няколко хиляди коли
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
vicho написа: п.с. ако съм кука за няколко дни или ще ме бият, или ще ме уволнят... ще зАпра от движение няколко хиляди коли
Колко пъти съм си мислел тая схема .. Всички знаем къде какво става и кой какво прави ... Да бъде смърт ще е положението

Понеже от немай кво се шлаем вечер из София - руска рулетка на всеки светофар . По околовръста редовно има 160/180/200+ пилоти ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, поне с камерите не успяват ли да ги снимат? Нали това им е единственото любимо занимание на милиционерите?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
ildivvy написа:Е, поне с камерите не успяват ли да ги снимат? Нали това им е единственото любимо занимание на милиционерите?
Все пак да стои и да дреме в BMW-то се искат по-малко усилия, отколкото да сложи камерата и да стои и да дреме в BMW-то
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
няма повече да ходя с е36цата по центъро... oh, wait!!! Аз не ходя по центъро и с G20

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Във връзка със зимната обтавновка на Петрохан...
Те ще му кажат на Ганьо къде може и не може да минава с камиона

Друг пък обясняваше да минат пак с греблото и да метнат още пясък, че да можело да се кара по-бързо
Преминаването през прохода е забранено за тежкотоварни автомобили над 12 тона, които продължават да нарушават инструкцията и така блокират движението.
Те ще му кажат на Ганьо къде може и не може да минава с камиона

Друг пък обясняваше да минат пак с греблото и да метнат още пясък, че да можело да се кара по-бързо

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Сега какво, за два дена сняг в годината ората трябва да инвестират в зимни гуми ли? А пари за мятане на салфетки по банските кръчми на Нова година откъде?
Очаквам реванье довечера по новините от закъсалите за непочистените пътища...

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Снегът ни изнанеда и тази година , нали...!!! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...