Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Строително-ремонтна тема
Интересно, какви пари ще се искат за подобна сянка..? На мен ми приличаше на някакъв вид зебло или ленено, като материал.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
И на мен ми прилича на ленено. Нали идеята е да пази сянка и да минава въздуха през него, иначе става парник.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- n.metodiev
- Потребител
-
Здравейте. Де да знам дали питането ми е за тази тема, но ако трябва го махна и преместя където трябва.
Ситуацията е следната. Преди месец на вилата сондирахме 50 метра, като вода излезе на 43ти някъде. Първо се сондира с компресор, но поради срутване на около тридесетия (малко преди да се навлезе в скалата), на следващия ден дупката се прочисти и поукрепи с разтвор на вода с бентонит и хидратна вар докато се спуснат тръбите. Една седмица след това дойде човек и прочисти сондажна с еърлифт. Доста си поигра, но накрая стигна до дъното. Сам си пуснах помпата до 45 метър и започнах да вадя вода.
На моменти водата е доста мътна, на моменти се избистря. На максимален дебит (1900 литра за час)помпата изпомпва водата за около 50 мин. Ако притвора крана може да си тече много повече време преди да започне да засмуква въздух.
Някой има ли представа и наблюдения след колко време би трябвало да се избистри окончателно водата(знам, че няма еднозначен отговор)?
Някой може ли да предложи някакви филтри, за да мога да ползвам водата и за в къщата, че до сега само се полива с нея?
Имам действащ 1м3 резервоар, към който е свързана хидрофорна помпа. Искам да пълния резервоара от сондажа.
Благодаря предварително
Изпратено от моят MNA-LX9 с помощта на Tapatalk
Ситуацията е следната. Преди месец на вилата сондирахме 50 метра, като вода излезе на 43ти някъде. Първо се сондира с компресор, но поради срутване на около тридесетия (малко преди да се навлезе в скалата), на следващия ден дупката се прочисти и поукрепи с разтвор на вода с бентонит и хидратна вар докато се спуснат тръбите. Една седмица след това дойде човек и прочисти сондажна с еърлифт. Доста си поигра, но накрая стигна до дъното. Сам си пуснах помпата до 45 метър и започнах да вадя вода.
На моменти водата е доста мътна, на моменти се избистря. На максимален дебит (1900 литра за час)помпата изпомпва водата за около 50 мин. Ако притвора крана може да си тече много повече време преди да започне да засмуква въздух.
Някой има ли представа и наблюдения след колко време би трябвало да се избистри окончателно водата(знам, че няма еднозначен отговор)?
Някой може ли да предложи някакви филтри, за да мога да ползвам водата и за в къщата, че до сега само се полива с нея?
Имам действащ 1м3 резервоар, към който е свързана хидрофорна помпа. Искам да пълния резервоара от сондажа.
Благодаря предварително
Изпратено от моят MNA-LX9 с помощта на Tapatalk
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Трябва да пробия две гранитни корита за градинска мивка…някой по-вещ може ли да ме насочи каква точно боркорона ми трябва?
6-8см им е дебелината ако има значение, отвора дето ми трябва в тях е 30-35мм
6-8см им е дебелината ако има значение, отвора дето ми трябва в тях е 30-35мм
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ето такава диамантена бор корона . Според машината има с различен захват .
https://arizona.bg/pregled-na-artikul/d ... -m14-30-mm
или такава ако имаш вече глава за подобни фрези
https://www.masterhaus.bg/bg/product/19 ... lochki-f43
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Jordana написа:Ето такава диамантена бор корона . Според машината има с различен захват .

Точно с втората искам да видя как ше пробиеш 6-8 см гранит. Първата е добър вариант, проблема е че максималната дебелина на пробивания материал е около 5см
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Неговата дупка е Ф 30мм и ядката лесно се отчупва ако не стига дълбочина . В случай че имам вече такава боркорона и не ми стига дълбочина така бих направил . Ако тепърва ще купува може да я вземе според това колко му трябва дълбока дупката . Дал съм само примерен линк за вида на боркороната .
Последна промяна Jordana на 26 Авг 2024, 12:16, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Пробиване последователно от двете страни..?
Ex: 96' BMW318ti

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Ядката ще в отчупиш флекса почва да опира, дори с адаптер за бормашина ще види зор, ако бормашината е слаба. Има го варианта да се опиташ да уцелиш две дупки от двете страни, но ако не ти трябват дс съвпадат на 100%Jordana написа:Неговата дупка е Ф 30мм и ядката лесно се отчупва ако не стига дълбочина . В случай че имам вече такава боркорона и не ми стига дълбочина така бих направил . Ако тепърва ще купува може да я вземе според това колко му трябва дълбока дупката .
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Става обаче боркороната трябва да има центриращо свредло и да пробие централен отвор първо със тънка видия .
С остра отвертка странично се отчупва поне 2см може да слезе надолу после е тегаво .Ядката ще в отчупиш флекса почва да опира
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
https://arizona.bg/pregled-na-artikul/b ... 5-mm-05963
Eй тази гледах аз...дали ще свърши работа? Дупките не ми трябва да са идеално центрирани (ама няма как да се търкаля едното корито за да се дупчи от двете страни, че е над 300кг
), няма да се слага сифон, макс някаква решетка за да не се пълни с листа и боклуци
Eй тази гледах аз...дали ще свърши работа? Дупките не ми трябва да са идеално центрирани (ама няма как да се търкаля едното корито за да се дупчи от двете страни, че е над 300кг

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не е точно по темата, ама ще питам тук, че повече хора я четат
Трябва ми гардероб (на жена ми основно, де
) - средно широк (~220cm), но висок (~230+cm), за сметка на това плитък (<40см) за едно място 
Изглежда трудно се намира такъв откъм размери, и съм склонен да потърся мебелист, за изработване. Та моля за препоръка за такъв, като търся прилично съотношение цена/качество/време за изработка. Не търся нещо дизайнерско, ами съвсем елементарен нескъп гардероб от ПДЧ, защото не знам дали ще седи там в по-дългосрочен план
Ако някой може да препоръча към кого да се обърна моля да се пише

Трябва ми гардероб (на жена ми основно, де

Изглежда трудно се намира такъв откъм размери, и съм склонен да потърся мебелист, за изработване. Та моля за препоръка за такъв, като търся прилично съотношение цена/качество/време за изработка. Не търся нещо дизайнерско, ами съвсем елементарен нескъп гардероб от ПДЧ, защото не знам дали ще седи там в по-дългосрочен план

Ако някой може да препоръча към кого да се обърна моля да се пише

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Че това си е проект като за тебе.
Разграфи си плоскостите на някоя програма, има избор, става и за кухни примерно, аз съм ползвал sketch up.
После отиваш в практикер с размерите, режат ти ги, кантират ти ги и ти си го сглабяш вкъщи.
Излиза три пъти по евтино и ще ти е с точните размери, брой вратички, брой рафтове...

Разграфи си плоскостите на някоя програма, има избор, става и за кухни примерно, аз съм ползвал sketch up.
После отиваш в практикер с размерите, режат ти ги, кантират ти ги и ти си го сглабяш вкъщи.
Излиза три пъти по евтино и ще ти е с точните размери, брой вратички, брой рафтове...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Хаха, това беше и моето предложение снощи към жена ми като обсъждахме
Но според нея съм бил претрупан с задължения (не е лъжа
), и кога щяло да стане
А бе ще го помисля... няма да имам време и интрументи за типично-мебелистките сглобки, та някакви други ще трябва да измисля - винкелчета нещо. Ще видим - мерси за куража и гласуваното доверие
!

А бе ще го помисля... няма да имам време и интрументи за типично-мебелистките сглобки, та някакви други ще трябва да измисля - винкелчета нещо. Ще видим - мерси за куража и гласуваното доверие

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа: Ще видим - мерси за куража и гласуваното доверие![]()
![]()
!
… не бъди толкова сигурен в добрите му намерения- може да ти мисли злото

Да задоволиш жената в дълъг план е много много по- сложно от всякакви инжинерни предизвикателства

Аз бих препоръчал все пак да дадеш на мебелист да ти го изработи професионално. Дори и да можеш сам - аз лично не бих си го предизвикал

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила