Здравословен живот, или...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Здравословен живот, или...

Мнение от Jordana » 17 Ное 2023, 8:37

Отлично , 35 си е достойна тежест като за начало особено ако има повече серии . Аз винаги гледам краката да са на ширината на раменете в най естествената позиция , коленете леко разтворени . Гърба изправен , тежеста да отива в краката . Не знам дали е най правилно :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 17 Ное 2023, 8:42

Правя по 5 серии. Имам чувството, че ако стъпалата ми са леко разтворени (може би отговаря на леко отворени колена) ми е по-удобно/лесно, отколкото, ако сочат напред.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 17 Ное 2023, 10:50

Най-важното е да следиш коленете да не влизат навътре, а винаги да са навън, по посока пръстите на краката, както и да не отлепяш петите от пода. Ако нямаш достатъчно мобилност, пълният клек ще ти е труден, но с времето ще се оправи. Може за начало да подлагаш по един от малките дискове под петите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 17 Ное 2023, 11:33

Мобилност имам, иначе аз винаги използвам една летва, на която стъпвам с петите...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Ное 2023, 15:12

Клякай си с разтворени стъпала щом ти е такава биомеханиката, не се мъчи да ти сочат напред пръстите, че после ще се чудиш защо те боли кръста и таза. Внимавай колената да не потъват навътре при клека и коляното да е над пръстите на краката в долната точка доколкото можеш. Стягай здраво коремните мускули по време на целия клек, не се мъчи да буташ само с краката. Прави също напади назад в друг тренировъчен ден или в края на този с клековете, много помагат за изграждане на стабилност при клякане.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 17 Ное 2023, 18:59

Какво ще рече напади назад? Мислех, че са само един вид... И с тежест ли да са (ако да, с каква) или? Всъщност, аз правя 5 серии клекове с по 20 повторения, последвани от поне 30-тина изправяния на пръсти със същата тежест (след всяка серия клекове, имам предвид). Веднага след тях правя и серия ескиважи под 'виртуално въже', така да се каже, което пак си товари краката.. Не търся голям обем, а по-скоро сила и издръжливост! Това много ми помага и при карането на мотора, когато реша да се 'чекна' повечко на него :lol: ...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Ное 2023, 20:51

За клековете е много важно също да поддържаш нормалната неутрална форма на гърба, че иначе може да си докараш травми...
squat_form.png

ildivvy написа: Не търся голям обем, а по-скоро сила и издръжливост! Това много ми помага и при карането на мотора, когато реша да се 'чекна' повечко на него :lol: ...

За това пробвай и "box jumps", не знам как се казва на български, скачаш и с 2та крака на издигната платформа, или на кросфит сандъче.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Ное 2023, 23:42

ildivvy написа:Какво ще рече напади назад? Мислех, че са само един вид... И с тежест ли да са (ако да, с каква) или?

Потърси front/back lunges в гугъл. Не бих се опитвал да обяснявам, понеже това упражнение много псуване отнесе докато почне да се получава криво-ляво. Все още има моменти, в които от нищото залитам като пиян. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 17 Ное 2023, 23:44

Това с колената да са над пръстите на краката, май ще ми даде зор... Предполагам, че е важно изискване за правилния клек? Опитах го без тежест и иска внимаване, представям си с тежест как ще е ... Утре ще го пробвам!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 18 Ное 2023, 10:51

ildivvy написа:Какво ще рече напади назад? Мислех, че са само един вид... И с тежест ли да са (ако да, с каква) или? Всъщност, аз правя 5 серии клекове с по 20 повторения, последвани от поне 30-тина изправяния на пръсти със същата тежест (след всяка серия клекове, имам предвид). Веднага след тях правя и серия ескиважи под 'виртуално въже', така да се каже, което пак си товари краката.. Не търся голям обем, а по-скоро сила и издръжливост! Това много ми помага и при карането на мотора, когато реша да се 'чекна' повечко на него :lol: ...
Отпади се казват на български, обратното на напади. Страхотно упражнение, заедно с българския клек става убийствена тренировка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 18 Ное 2023, 10:58

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2023, 8:42

Вчера ми излезе статия в Капитал с тези- "течното злато". Еманация на разбиранията за "здравословно" хранене, насадени от грамадни рекламни бюджети. Все се заричам да не обръщам внимание ама просто не мога ебаси :banghead: Знам, че хората това търсят, това искат да чуят и това продава ама как може да ми излезе подобно нещо от устата?

Налива някой 20к в реклама в продължение на 40 дни и редица пълни простотии се набиват в главите на хиляди хора и стават азбучна истина за тях.

Изображение

Изображение

Нашите продукти са без захар казват. Щото всички знаем, че захарта е вредна нали. Затова я махаме тая гадна захар, която има гликемичен индекс 65. :yes: И пишем "без захар". Според закона за да пишем "без захар", а не "без добавена захар", продукта трябва да съдържа до 5% захари ама това друг въпрос.

С какво да я заменим? С малтодекстрин (гликемичен индекс 120), с декстроза (гликемичен индекс 100) и фруктоза (нисък гликемичен индекс, но се обработва само от черния дроб и е токсична към него). И стевия разбира се за да кажем, че е подсладена с безвреден подсладител.

И после вика "ма що така стана, храня се здравословно, даже отслабнах". Е, тялото от къде да направи тестостерон, как да запази костната плътност, как да получи всички микроелементи? Ориз, грах и коноп били източници на протеин. Ленено семе било източник на Омега 3, една камара високогликемична захар било без захар...

Та колкото повече пари се харчат за реклами на здравословни продукти, толкова повече хора се хранят безкрайно нездравословно :kuku:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Ное 2023, 12:28

Стига цапа такава сериозна тема с тия раздувки де, дреме му на някой тук, на тоя вувузел кое пристанище му е важно и как щял да си ползва парите за реклама, на която се връзват хората така или иначе. Добър ден, Кока-кола защо и Макдоналдс защо са номер едно? Реклама. Има спам тема. :mhihi:

Бум, я кажи за лененото семе какво мислиш в крайна сметка, че само загатна за Омега 3.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2023, 15:34

Омега 3 мастните киселини, които тялото може да усвои са EPA и DHA. В лененото семе няма ни една от двете, а третата- ALA.

Тя може евентуално да се обработи в тялото до EPA и DHA, но за това са необходими ензими, които тялото произвежда в сравнително малки количества, защото човешкия стомах и храносмилателна система просто не са били мислени от оня горе да преработват големи количества лен или да извличат омегите от него. За това само около 10-15% от тези омеги се преработват до използваем вид.

Друг е въпроса и, че съдържа много фитоестрогени, което не е ОК да се яде в големи количества нито от мъже, нито от жени. Бива ако ползваш ленено брашно в някаква рецепта, но да ядеш ленено семе с идеята да приемаш омеги носи повече вреди, отколкото ползи. Това не пречи да има хиляди продукти рекламирани като богати на Омега 3, като единствения източник там е ленено семе.

Или просто казано, ако някой твърди, че ядейки ленено семе приемаш Омега 3 или пък ядейки растителен протеин от какъвто и да е било вид приемаш някакъв пълноценен и добре усвоим протеин или е тъп или си мисли, че ти си тъп. Ситуацията с усвояването на растителния протеин е същата, както и с омегите.

Напоследък растителната диета (то не било веганство това според тях) е много модерна. Продават се те такива шейкове, барчета, какво ли не с обясненията, че растителния протеин е много полезен и много усвоим. Плащат се луди пари за реклама и народа купува като обезумял.

А що ги правят? Ми кило растителен протеинов бленд с добавени разни захари, овкусители, аромати и т.н. струва около 90лв. Цената на тия растителните протеини е средно около 6лв за кг. С всичките други разходи за смесване, ,страхотна луксозна опаковка и т.н. продукта ти излиза мнооого преко сили 10лв. В разликата от 80лв за всяка продажба ти остава достатъчно голяма сума пари да обясниш надълго и нашироко на тъпоумния ганьовец колко полезно и страхотно нещо му продаваш, да дадеш прилична търговска отстъпка в магазините и т.н. Готин бизнес, всички по веригата са доволни.

От другата страна са суроватъчни изолати, хидролизати и т.н. Там най-евтиния 85% суроватъчен протеин, който не става за разтворими напитки, а е за влагане в сухи продукти е 21лв без ДДС килото. Латвийски, естонски и т.н.с някакво там съвсем базово качество. Ако искаш нещо по-така, студен спрей, от пасищни животни, инстантизиран или по-висок процент вече цената отива 40-60лв за кило. Колагеновия хидролизат също. Това са неща, които имат пълен комплект усвоими аминокиселини, усвоим протеин и т.н. Ама цената... Ако го пуснеш на 90лв си 0:0, с търговската отстъпка нямаш печалба, а може и на загуба да си. Ако му сложиш 120-150лв цена ганя вика - еее, ти луд ли си, гледай там има хубав и полезен растителен протеин за 90лв. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Ное 2023, 21:24

Днес се разходих до пазара на Ситняково и бредас.
Понакупих някакви неща...
Кренвиши,шунка...стават...не са ми вкусни....ама ги ям което е добре...
Свински вратни пържолки...ще ги видим...
Панчета т.е. гърди...изглеждат обещаващо и на добра цена спрямо вивенда...май ще са ми топ продукт...ако ми харесат...
За сега толкова.. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата