България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2024, 0:20

kiko написа:Ето,още един стимул да не правиш нарушения/даже и дребни/ толкова ли е сложно?
пс. реално трудно ще натрупаш толкова невръчени фишове при положение,че при всяко спиране/проверка ушев ще ти ги връчи на куп.Другото което е,че по някакъв начин ти ще си бил уведомен,че имаш нарушения вайбър/смс и тн.По всяко време можеш да си провериш и кво ти е положениет в сайта на кат. Ся че някой е решил да се прави на разсеян,ще си плати за тарикатлъка с лихвите

Ами така е в масовия случай, но има и други случаи. Плюс това КАТ и патрула вече не могат да ти връчват на място други наказания освен тези за скорост, не им излизат и трябва да идеш до КАТ за да ти ги връчат.
Неслучайно в закона има някакви неща като давност на връчване. ППерасите може да откриват топлата вода, а да вземат вече да се разкарат от властта, че достатъчно тъпотии сътвориха за краткото си съществуване. Сега ревнали как някой си бил само шофьор, айде бе.

Ето тука нещо съществено, което не знам как, но трябва да се мисли, дано с този Шенген да се забърза:
https://transportal.bg/magistrala-traki ... i-plovdiv/
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 15 Дек 2024, 10:01

Top Gun Maverick написа:Eто тука нещо съществено, което не знам как, но трябва да се мисли, дано с този Шенген да се забърза:
https://transportal.bg/magistrala-traki ... i-plovdiv/
Мине се не мине време и някой, някъде пусне статия за разширение на АМ Тракия. Голема порция пачки е това.

Аз питам: защо не оправят пътя Вакарел-Ихтиман. От поне 20 години е затворен, с колело се минава трудно. Когато се оправят ще се получат 2 ленти под АМ Тракия, кеф за мотористи, кеф за млади шофьори, кеф ти алтернатива при ПТП.

И нека експертите, които пишат статии да научат като за начало кое е платно и кое лента. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Дек 2024, 14:23

Хемус се строи буквално 50 години вече, щели да разширяват Тракия. Кой се връзва на тези глупости :lol:
Като нищо магистрала Черно Море да стане преди Хемус както я карат, което в същност ще е пагубно за северозападна България.

За Шенген като гледам единствено може АМ Русе - Велико Търново да се форсира малко.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Дек 2024, 18:33

https://youtu.be/mO80bH4w9nQ?si=y_SFTxVQAnQmHZbG
Добре де, едно ми е чудно. След като явно е проблем срока за тези наркотици, не може ли да се мине на максимата невинен до доказване на противното? Нали това е законът уж? Значи спокойно като те хванат надрусан уж и ти искаш кръвен тест(тоест мислиш, че не си)не ти правят нищо, само ти слагат забрана да си продаваш колата за да може после да ти я вземат ако все пак е положителен и готово. Да, някои ще си предават колите в окаян вид, ама пак ще губят една кола.
С алкохолът няма такива проблеми или са много рядко, тоест там нещата може да си останат.
Сега този човечец ще осъди държавата, ама ние ще му платим парите. Не казвам, че не е в правото си, даже напротив, но не трябва да се случва по този начин. Куките са му карали колата 100%, пак че я намира що годе цяла.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Дек 2024, 18:48

Top Gun Maverick написа:https://youtu.be/mO80bH4w9nQ?si=y_SFTxVQAnQmHZbG
Добре де, едно ми е чудно. След като явно е проблем срока за тези наркотици, не може ли да се мине на максимата невинен до доказване на противното? Нали това е законът уж? Значи спокойно като те хванат надрусан уж и ти искаш кръвен тест(тоест мислиш, че не си)не ти правят нищо, само ти слагат забрана да си продаваш колата за да може после да ти я вземат ако все пак е положителен и готово. Да, някои ще си предават колите в окаян вид, ама пак ще губят една кола.
С алкохолът няма такива проблеми или са много рядко, тоест там нещата може да си останат.
Сега този човечец ще осъди държавата, ама ние ще му платим парите. Не казвам, че не е в правото си, даже напротив, но не трябва да се случва по този начин. Куките са му карали колата 100%, пак че я намира що годе цяла.

този така като му гледам маниерите и поведението си е наркоман поне за мене... сега по казуса си е прав обаче и се надявам да си получи каквото иска... това, че са му карали колата (със сигурност пак- поне за мене) е абсолютно недопустимо. разследващия който държи ключа трябва да му се потърси отговорност и да заплати щетите и там каквото трябва...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 15 Дек 2024, 19:27

Той си каза в прав текст, точно кокаин не бил употребявал никога!

Ама явно други да

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Дек 2024, 10:06

На мен ми е интересно кога това ще спре... адски много хора карат пияни! АДСКИ МНОГО

https://nova.bg/news/view/2024/12/16/48 ... %BD%D0%B0/
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Дек 2024, 10:34

vicho написа:На мен ми е интересно кога това ще спре... адски много хора карат пияни! АДСКИ МНОГО

https://nova.bg/news/view/2024/12/16/48 ... %BD%D0%B0/

Както преди стотици страници писах "с камери и паяци няма да се случи".
Границата за българчетата 0,5 и 1,2 са високи, голяма част пият с идеята, че 0,5 може, но не се усещат кога почват да се наливат.
Както по-умни казаха, нещо липсва във възпитанието от детските години, но това да се случи се иска време и пари, а ние се борим да пълним бюджета.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Дек 2024, 10:51

Аз съм 94-95кг и разните калкулатори ме изкарват, че трябва да съм 0,2-0,25 след 1 бира. Тея където ги хващат на 2 промила, те на колко са ? То тук няма новина, че са хванали някой с 0,55 или 0,6. Всичко е на 1,5 промила, на 2, на 3 + разни рекордьори. Дали "може 0,5" , дали ще е 0,3 или ще е 0,8 - няма никакво значение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Дек 2024, 11:19

TNT написа:Аз съм 94-95кг и разните калкулатори ме изкарват, че трябва да съм 0,2-0,25 след 1 бира. Тея където ги хващат на 2 промила, те на колко са ? То тук няма новина, че са хванали някой с 0,55 или 0,6. Всичко е на 1,5 промила, на 2, на 3 + разни рекордьори. Дали "може 0,5" , дали ще е 0,3 или ще е 0,8 - няма никакво значение.

един приятел работи в Дрегер България и беше донесъл професионално устройство лицензирано за пътна полиция

100кг мъж който пие редовно при 5 големи водки за 2-3 часа - 2.3 промила

аз съм около 90кг и на 4 бири ми показа 1.05 :dunno: , чувствах си се леко почерпен :bchug:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Дек 2024, 11:49

Точно за това говоря. Тея, където ги хващат, те не са излезнали на центъра да пият по 1 бира, не са и 2 бири. Те са си отишли на запой с колата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Дек 2024, 13:12

На мен ми е отчитало веднъж почти 0,1 без да съм пил нищо от няколко дена... Връщах се от работа и ме спряха за рутинна проверка. Казаха, че няма проблем, но упорито ме питаха 'дали не съм дръпнал една биричка'...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 16 Дек 2024, 13:29

TNT написа:Аз съм 94-95кг и разните калкулатори ме изкарват, че трябва да съм 0,2-0,25 след 1 бира.

Два или три пъти съм духал през годините на 500мл стъклена нормална бира (на повече не карам). Все 0.0 показва.
~80кг, още нямам 30г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 16 Дек 2024, 13:38

Да, тя 1 бира и бързо се обработва. Просто тези от "новините" не са и на 3 бири, а са само наквасени идиоти. И доста идиотки има вече.

Аз съм малко против да се заклеймява всичко напълно и да сме по-католици от папата. Не трябва да е проблем да излезнеш с приятели и да пиеш 1 бира. В някои държави и 0,8 е позволено, което си е 2-3 бири. Проблема е, че тука шофирането е трагедия сред трезвеници и 1-2 бири хич не помагат. А масово се кара на 5 менте уискита. Вичо кво вика, от преди обяд се почват :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 16 Дек 2024, 16:29

streetz написа:Взимане на книжката заради НЕВРЪЧЕНИ фишове. Доообре.
Странно звучи, но от друга страна: "В момента тече специализирана операция на територията на София съвместно с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), Агенция „Митници“ и служители на отдел „Пътна полиция“, съобщи инспектор Донко Донов от отдел „Пътна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР)."

"Един водач е получил 64 фиша за превишена скорост."

Рекорд: Столичен шофьор получи 64 фиша за превишена скорост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата