България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Top Gun Maverick написа:Все си мисля, че трябва да се гледа кое е най-доброто за клиента и да се остави пазара да реши какво трябва да бъде предпочитаното нещо за транспорт
внимавай какво си пожелаваш- ако отворят пазара да решава - ще карате на 1/2 от цените на които карате щото разните юбери ще ви изядат хляба много бързо. щото тая лакомия дето я има с такситата в родината да ти кажа я няма никъде в цивилизования свят... имате късмет, че таксиметровото лоби е силно и блокира за момента всеки опит за разваляне на монопола... което е по същество проблема в по-големи размери на държавата като цяло ама друга тема
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Малко off-topic, но аз лично избягвам всячески да ползвам таксита...причини мога да изреждам до утре
Има ли убер, не само ще го ползвам ами и ще си заработвам допълнително в свободното време

Има ли убер, не само ще го ползвам ами и ще си заработвам допълнително в свободното време

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Някой спомена нарушения - много са нагли доста от бакшишите. А една не малка част не могат и да карат. Аз също не се возя, освен в краен случай. Маверика може да го изключим, той е по-специалиен таксиджия. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Рядко карам точно такси.
Ама в много ситуации съм нарушител. Обаче всичко е според зависи, да съм нагъл избягвам. Но ако искаш да правиш пари...абе трябва да сте бакшиши за да видите някои неща, както и да ви ги кажа, не е като да сте вие.
Юбер нали знаете, че също ще прилапа и доста от бакшишите? Но подозирам, че бая хора ще почнат от време на време да карат Юбер за да срещат мацки.
Понякога уцелваш, поставили да го като искане с лозунга, че искали справедливост просто. Настояват НС да гласува. Колко неща в тая държава да ви глааували заради бакшишите...сега и фалуса ще катализират.

Ама в много ситуации съм нарушител. Обаче всичко е според зависи, да съм нагъл избягвам. Но ако искаш да правиш пари...абе трябва да сте бакшиши за да видите някои неща, както и да ви ги кажа, не е като да сте вие.
Юбер нали знаете, че също ще прилапа и доста от бакшишите? Но подозирам, че бая хора ще почнат от време на време да карат Юбер за да срещат мацки.

steeN написа:Дано не си забравят искането за бонус-фалУс само ама надали
Понякога уцелваш, поставили да го като искане с лозунга, че искали справедливост просто. Настояват НС да гласува. Колко неща в тая държава да ви глааували заради бакшишите...сега и фалуса ще катализират.

Последна промяна Top Gun Maverick на 20 Дек 2024, 19:25, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Top Gun Maverick написа:Юбер нали знаете, че също ще прилапа и доста от бакшишите?
да ама ще въртиш цял ден за 5 лева дет се вика щото цените са ниски, бакшишите са малко и всичко е на "светло" щото минава през ап-а... нали разбираш, че при така поставените условия много от бакшишите ще се преквалифицират ама не в юбери ми в... не знам кво ама няма да е на хубаво за тях
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:Top Gun Maverick написа:Юбер нали знаете, че също ще прилапа и доста от бакшишите?
да ама ще въртиш цял ден за 5 лева дет се вика щото цените са ниски, бакшишите са малко и всичко е на "светло" щото минава през ап-а... нали разбираш, че при така поставените условия много от бакшишите ще се преквалифицират ама не в юбери ми в... не знам кво ама няма да е на хубаво за тях
Как 5лв, даже за 2лв ще карат? В УСА-то за толкова ли карат?

Идеята там е, че ако иска те взима, ако няма работа е ниска тарифа, ако има расте, всичко е ако иска.
Често се случва Юбера да е на цената на такси или дори отгоре по свет, говоря за един и същи маршрут по едно и също време.
А не както е сега, спирам някой или го взимам от летището и то не е физиономии, пъшкане и пр щото не е до Перник курса или поне до Люлин.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, даже в България ще им плащаме да ги возим с Юбер, особено в София.
Дъвкали сме я тази тема с Юбер, ако стане един ден ще говорим. Дайте нещо по темата.

alekangg написа:alx написа:Top Gun Maverick написа:Юбер нали знаете, че също ще прилапа и доста от бакшишите?
Как 5лв, даже за 2лв ще карат? В УСА-то за толкова ли карат?![]()
Идеята там е, че ако иска те взима, ако няма работа е ниска тарифа, ако има расте, всичко е ако иска.
Често се случва Юбера да е на цената на такси или дори отгоре по свет, говоря за един и същи маршрут по едно и също време.
А не както е сега, спирам някой или го взимам от летището и то не е физиономии, пъшкане и пр щото не е до Перник курса или поне до Люлин.
мисълта ми беше, че с юбер и лифт никой не е купил къща и да живее от това дет се вика. докато в родината повечето бакшиши са абсолютно самозабравили се пичове които очакват от всеки курс да ударят кьоравото и като цяло си докарват доста добри доходи...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Стани бакшиш и работи за слава, какво да ти кажа. Има млади лъвчета бачкат да возят мацки, ама който има малко повече акъл, дар слово и някакъв чар не го бърка да вози и вози и да взема пари. Но всеки сам си преценя, като си на 20+ имаш време за много тъпотии. Повечето бакшиши нямат амбиция за нищо общо взето. Някои возят прекалено евтино. Да избутат там надника.
Бакшишът рискува много повече от плочкаджията, не виждам защо да не взема повече от него АКО му се работи и може. Защото много и искат, ама не знаят как.
Бакшишът рискува много повече от плочкаджията, не виждам защо да не взема повече от него АКО му се работи и може. Защото много и искат, ама не знаят как.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз пак да се върна към стачкуващите другари (не само тези от гр.транспорт)... Искат заплати... С това искат и по-голяма сигурност в живота по-скоро! Ами в този строй това го няма -не го ли разбраха? Сигурност имаше преди - за всички по 200лв и точка! Ако не им харесва работата - да я напускат и да се местят на друга работа! Толкова е просто! Кеф ти ИТ-та, кеф ти меринджеи! Ако не стават за друго, да стават плочкаджии... Там пара 'бол'! Съжалявам, ако 'наранявам' някого!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Аре стига с тия полочкаджии, може някой да иска да сглобява хладилници примерно
Днеска чета някакъв депутатин от Петрич си назначил нещатен сътрудник, който щял да му казва как да се облича и какво да говори. Еми аз тоя етап го преминах когато бях в яслата 3 годишен хюлиганин...
Ама поне 3-4к на месец от общите пари ще взима копиленцето за тая тежка работа. Сега го умножаваме по 240 нещатни сътрудници и получаваме една солидна сума пари на месец ей така, на вятъра. Ама проблем са шоферите, че искат нормално заплащане.... ай, сиктир!

Днеска чета някакъв депутатин от Петрич си назначил нещатен сътрудник, който щял да му казва как да се облича и какво да говори. Еми аз тоя етап го преминах когато бях в яслата 3 годишен хюлиганин...

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Да се върнем на темата.
Карайте внимателно по празниците, знаете че се ходи по гости, черпи се и т.н.
И ако вие се пазите, то може друг да не ви пази.
Според данните на МВР от началото на годината до момента са загинали 50 човека по-малко спрямо предходната, което е значителен напредък.
Весели празници!
Карайте внимателно по празниците, знаете че се ходи по гости, черпи се и т.н.
И ако вие се пазите, то може друг да не ви пази.
Според данните на МВР от началото на годината до момента са загинали 50 човека по-малко спрямо предходната, което е значителен напредък.
Весели празници!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Вчера ми обясниха, че като видиш бус с табелка, че води деца трябва да му правиш път, нищо че кара като камикадзе и засича всички около себе си и НЕ вози деца в момента
Един вид специален режим се явявало без цялото шоу “Звук и светлина”
Да си знаете, да не изпадате в неловки положения като мен

Един вид специален режим се явявало без цялото шоу “Звук и светлина”

Да си знаете, да не изпадате в неловки положения като мен

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ти пък, как не си го видял и не си скочил в банкета.
Пак имало изненадани на Петрохан и закъсали съответно. Въпреки забрана за над 12 тона, имало тирове естествено и закъсали. 12 км задръстване на Ихтиман посока Пловдив...
Пак имало изненадани на Петрохан и закъсали съответно. Въпреки забрана за над 12 тона, имало тирове естествено и закъсали. 12 км задръстване на Ихтиман посока Пловдив...

И в София има някакъв трафик,че ходих до паметника Левски...ама е търпимо.
А скоро ще стана направо чудно като си идат всички.
А скоро ще стана направо чудно като си идат всички.